dimecres, 26 de juny del 2013

El Destí d’un Caçador: El Relat d’en Greedo (II)

Anterior


2 Navik, el Roig

Un mes i un dia després que en Greedo i en Pqweeduk trobessin les naus platejades, Navik el Roig, líder del poderós clan Chattza va trobar als Tetsus.
En Greedo i el seu germà estaven grimpant a dalt dels arbres tendril quan van veure una espurna brillant al cel. Van mirar amb curiositat en silenci com el centelleig es convertia en una brillant forma vermella que es feia més i més gran, fins que van poder veure que era una nau del cel, vint vegades més gran que les petites naus platejades de la cova.
Veus ansioses cridaven des de baix. Greedo va ulular amb excitació i va començar a lliscar cap avall ràpidament pel llis arbre, usant les seves ventoses amb habilitat per frenar el seu descens. El seu germà estava just darrere d'ell.
A baix podien veure a la gent sortint de les seves cabanes i assenyalant a la gran nau al cel. L'oncle Nok i l'oncle Teeku i altres corrien a agafar les armes. Greedo va sentir que tenien por.
-Anem, Pqweeduk! -Va cridar Greedo, quan els seus peus van colpejar el sòl-. Hem de salvar la mare! No podem deixar que la matin!
-De què estàs parlant, Greedo? Ningú matarà a ningú! -en Pqweeduk va baixar a terra i obedientment va seguir al seu germà gran.
Mentre corrien entre els arbres, la nau vermella baixava més i més, va treure el seu tren d'aterratge i es va posar en un núvol de fum abrasador a la vora del poble.
Dues comportes idèntiques xiulaven quan es van obrir. Greedo es va parar, es va girar i es va quedar bocabadat i esglaiat, quan centenars de guerrers rodians amb armadura van sortir de la nau gegant. Tots portaven una brillant armadura segmentada i tots portaven un rifle blàster d'aspecte mortífer.
La vista d'aquests assassins va petrificar al jove rodià. Va passar tot un minut abans que sentís al seu germà tirant de la seva màniga amb temor. I llavors va sentir la veu de la seva mare, urgint-li perquè corregués. L'últim que va veure Greedo, abans de tornar la seva cara a la selva, va ser la figura d'un imponent rodià amb una marca vermell sang que tacava la major part del seu rostre. El guerrer marcat va cridar una ordre i els altres van aixecar les seves armes.
Els sons dels trets làser es barrejaven amb els crits agonitzants de la gent, mentre Greedo, el seu germà i la seva mare fugien a la jungla.


L'oncle Nok, l'oncle Teeku i altres vint també ho van fer cap a la cova que estava enfront d'ells. Es va produir un gran soroll grinyolant i el rugit d'un esfondrament de terres, mentre el cim de la muntanya s'obria, desfent-se de la seva càrrega de terra i pedres.
Greedo es va quedar sense alè mentre les tres naus platejades relluïen amb la llum del sol de migdia. Els poderosos motors desperts ja gemegaven.
L'oncle Nok acollia la mare d’en Greedo mentre demanava a tots que pugessin a bord el més ràpidament possible.
- Neela, ara ja saps per què sempre estava visitant les naus! Les mantenia a punt precisament per aquest dia!
La mare d’en Greedo va abraçar al seu germà Nok i li va donar les gràcies. Llavors tots van embarcar de pressa, seguits per un flux de refugiats sortint de la selva.
Dues de les naus platejades es van elevar fàcilment sobre columnes d'energia repulsora, els seus motors propulsats per fissió gemegaven tan alt que el so va desaparèixer fora del camp auditiu del d’en Greedo. La tercera nau estava esperant als últims endarrerits... els últims supervivents de la massacre.
Un corpulent caçador de mankes anomenat Skee va sortir a la carrera del bosc, cridant:
-Marxeu! Porteu-vos les naus mentre hi hagi una oportunitat encara!
La tercera nau mai va aconseguir tancar la seva trapa. Un raig d'energia d’ions va fondre els seus estabilitzadors en una massa fosa i una fracció de segon després una poderosa ràfega de làser va fer esclatar el nucli d'energia.
Quan les primeres dues naus es van llançar cap al cel, va explotar una brillant esfera de foc de fusió darrere, a la jungla, imitant el sol del migdia. La tercera nau ja no existia.
En Greedo mai va escoltar l'explosió. Estava a la cabina de comandament del Radian, embadalit amb les estrelles, mentre la nau platejada del l'oncle Nok saltava cap al desconegut.










 3. Nar Shaddaa

Preveient aquesta emergència, Nok havia programat les naus rodianes perquè saltessin a una regió de la galàxia molt transitada, on els supervivents de la seva petita tribu poguessin perdre’s entre la multitud de races alienígenes dedicades al comerç interestel·lar.
Així va ser com van arribar a Nar Shaddaa, una lluna espaiport que orbita al voltant de Nal Hutta, un dels principals planetes habitats pels hutt, espècie amb aspecte de llimacs.
Hi havia un continu brunzit de trànsit espacial entre Nar Shaddaa i els remots sistemes estel·lars de la galàxia: enormes naus de transport transgalàctic i vaixells de càrrega de mercaderies, els ostentosos iots i caravel·les dels senyors de l’hampa, les naus corsàries amb senyals de batalla dels mercenaris i caça-recompenses, els bergantins pirates, i fins i tot els ocasionals vaixells de passatgers comercials, paquebots estel·lars o arques de migració massiva. I, per descomptat, sempre presents, els creuers estel·lars i els patrullers de línies elegants de l'Armada Imperial.
La superfície de Nar Shaddaa era un entramat de ciutats i estacions d'acoblament de milles d'altura, acumulades durant milers anys. Nivell sobre nivell de dipòsits de mercaderies, magatzems i instal·lacions de reparació estaven connectats per tosques carreteres que abastaven el globus, creuant canons que arribaven des dels estrats superiors, plens de vida, a les desbordants profunditats on proliferaven diversos tipus de subespècies sobre les deixalles que queien contínuament des de les elevades altures.
En Greedo, el seu germà, la seva mare i tots els refugiats d'aquelles dues naus platejades van arribar a Nar Shaddaa, fonent-se amb la vida de la gran lluna espaiport, trobant una llar en l'immens sector controlat per contrabandistes corellians.
Els corellians mantenien les coses sota control de manera raonable a la part de la lluna. El joc era una important font d'ingressos per a ells. Totes les espècies estaven convidades a deambular per les avingudes intensament il·luminades, mirar bocabadats, menjar i beure i malgastar diners en els locals de sàbacc. No era d'estranyar, de tant en tant, un duel amb pistoles o un assassinat per una recompensa, i generalment un furt insignificant no era tingut en compte. Però hi havia una llei no escrita en el sector corellià, imposada pel Control Portuari: si vols causar un gran problema, més val que ho facis en qualsevol altre lloc.
Els refugiats rodians es van fondre amb els habitants dels districtes de lúgubres magatzems del Nivell 88. En els mesos següents van trobar feina com a mossos de càrrega i descàrrega i en el servei domèstic, i es van ocupar de les seves vides.
En Nok va ordenar a tots que es mantinguessin allunyats dels nivells públics, les carreteres i els casinos, davant la possibilitat que fossin reconeguts per un caçador Chattza. En Nok els va assegurar que la seva estada a Nar Shaddaa seria només per una temporada, fins que pogués localitzar un altre planeta selvàtic on poguessin viure en pau.
Pels rodians adults no era una època feliç, trobaven a faltar profundament l'exuberant planeta verd que havien deixat enrere. Però per al Greedo i en Pqweeduk, començava a revelar-se tot un univers d'emocions.
Quatre anys després el poble d’en Greedo encara estava a Nar Shaddaa, treballant i sobrevivint. En Greedo tenia dinou anys, el seu germà setze. Els joves verds s'havien integrat amb l'espectacle sense límit de la galàxia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada