dimarts, 6 de desembre del 2016

Llaços que uneixen (VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

En sortir del museu, la ment d'Obi-Wan estava plena de reflexions sobre el que acabava de veure. No podia entendre la decisió de l’Irini de continuar acudint en aquell edifici i guiar les visites, tornar a un lloc en el qual havia estat torturada i humiliada. Llavors va recordar la Bant. Va estar a punt de morir a la cataracta del llac, al Temple; però seguia sent el seu lloc favorit per anar a nedar. Deia que era millor recordar que oblidar.
Però fins a quin punt era bo recordar? Com sabia un quan apartar els records?
Va mirar a Qui-Gon i va estar a punt de formular la pregunta, però el seu Mestre no semblava d'humor per filosofar. Tot i que no tenien un propòsit definit, ell mostrava una expressió rígida mentre caminava decidit per l'avinguda.
-Quelcom va malament -va dir Qui-Gon gairebé sense alè-. Puc sentir-la. Sé que és aquí. És a prop. Però quelcom va malament.
L'expressió d’en Qui-Gon no va canviar, ni el seu ritme; però Obi-Wan va sentir que la seva concentració havia variat.
-No et donis la volta, Obi-Wan -va dir en Qui-Gon-. Quan arribem al final de l'avinguda, gira a la dreta. Crec que hi ha un carreró. Quant girem, posa't a cobert.
- Hi ha problemes? -va preguntar Obi-Wan amb el mateix to calmat.
-Una sonda robot.
-Vaig pensar que eren il·legals.
-Sembla que, malgrat això, segueixen utilitzant-se. Podria ser mera vigilància. Potser no ens estigui seguint, però crec que sí. Vegem la seva reacció.
Van arribar al carreró, i Obi-Wan s’hi va ficar ràpidament, amb Qui-Gon trepitjant-li els talons. Era una zona de servei dels edificis del carrer. Hi havia gravitrineus al costat d'algunes portes, i una nau per al transport de mercaderies davant d'una entrada secundària.
Sense intercanviar paraula, Qui-Gon i Obi-Wan es van amagar darrere de la nau. La sonda robot es va ficar pel carreró i es va moure d'un costat a un altre amb els sensors parpellejant, buscant-los.
Qui-Gon no es va moure. Obi-Wan sabia que el seu Mestre estava esperant a veure què passava. Estaria la sonda robot programada per continuar amb la cerca? Fins a quin punt insistiria?
La sonda robot pujar i baixar pel carreró, buscant moviment. Els Jedi estaven entrenats per mantenir una quietud perfecta. Ni tan sols parpellejaven. Podien alentir el ritme respiratori i les constants vitals perquè ni l'androide més sensible els detectés.
La sonda robot no va sortir del carreró. Es movia lentament, pujant i baixant.
-No se'n va. Bé -va murmurar en Qui-Gon -. Anem a provocar-la.
Es va aixecar ràpidament i va caminar cap al centre del carreró. La sonda robot va detectar el moviment immediatament i es va situar per col·locar a Qui-Gon dins del seu radi d'abast. Amb un gest que no va semblar intencionat, Qui-Gon va saltar pels aires, activant el seu sabre làser, i va tallar a la sonda robot amb un moviment suau i mesurat.
-I ara vegem què... -va començar, però li van interrompre uns trets làser des de dalt.
El foc làser estava tan a prop del seu Mestre que a Obi-Wan li va fer un salt el cor. No obstant això, això no li va impedir activar el seu propi sabre làser i saltar cap endavant per protegir-lo. Si els reflexos d’en Qui-Gon s'haguessin retardat mig segon, li haurien abatut. Però el tret làser només li havia esquinçat la màniga de la túnica.
- Queda't a cobert! -va cridar Qui-Gon a Obi-Wan.
Potser Obi-Wan s'arrisqués molt per córrer al costat del seu Mestre, però li era igual. El foc sorgia incansable des de dalt mentre corrien d'un costat a un altre del carreró, empunyant els sabres làser. Atrapats en l'estret espai, eren objectius fàcils.
-Hem de pujar a la teulada -va dir en Qui-Gon-. Activa el teu llança-cables quan puguis.
Obi-Wan va haver d’acoblar els seus moviments als trets làser que procedien de dalt. Necessitava els cinc sentits per mantenir els moviments defensius. Va aconseguir activar el llança-cables mentre avançava de costat cap a la paret de l'edifici. Es va elevar en l'aire mentre els trets làser li passaven fregant.
Obi-Wan va saltar sobre la teulada. Es va adonar que els trets havien cessat feia uns segons. Va recórrer el terrat amb la mirada mentre Qui-Gon saltava darrere d'ell.
-Aquí -va dir Qui-Gon.
Van córrer cap a l'extrem del terrat, on hi havia uns quants objectes amuntegats. Primer van examinar la zona, mirant cap al carrer per si el seu atacant havia tornat al carreró. Després van escodrinyar les teulades veïnes per veure si hi havia saltat. No semblava haver cap via d'escapament que permetés a l'atacant escapar tan ràpidament.
Van tornar a la pila d'objectes. Qui-Gon es va ajupir i va recollir un petit transmissor.
-Per a la sonda robot. I aquí hi ha un equip de munició - els va apropar a Obi-Wan-. Sembla que es tractava d'una sola persona, però tenia almenys dues pistoles làser. Els trets eren constants.
Obi-Wan va contemplar l'equip. Estava fet de cuir. En un dels laterals tenia gravada una insígnia. Es va ajupir per ensenyar-la a Qui-Gon.
-La reconec. Irini portava un collaret amb el mateix emblema.
-Per fi -va dir en Qui-Gon-. Ja tenim alguna cosa per la qual començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada