divendres, 28 de juny del 2013

El Destí d’un Caçador: El Relat d’en Greedo (IV)




6. L'instructor

Spurch Senglar Goa estava assegut sol, comptant una pila de crèdits, en un racó del Cafè Fusió Nuclear. Va fer senyals amb el braç quan va veure entrar en Greedo.
- Ei, noi, aquí!
A Greedo encara se li notava l'enuig i el ressentiment, però tractava d'aparentar que era un aguerrit pilot espacial quan es movia entre la sorollosa concurrència. Es va començar a sentir millor quan un vell Twi'lek grisenc pràcticament va saltar apartant-se del seu camí.
-Hola, Spurch.
-Agafa seient, noi. Vols prendre alguna cosa?... No et sentis massa a prop. Vosaltres els rodians no feu gaire bona olor per a un diollià.
En Greedo es va col·locar al costat oposat del seu nou mentor. Goa va demanar una ampolla de cremada solar de Tatooine per al Greedo.
-A-això són molts diners, Spurch. –en Greedo va mirar la pila nerviosament. Esperava que en Ninx encara li vengués el corsari, després del que havia passat.
-Diga’m Senglar, noi. No atenc per aquest altre nom. La meva mare va creure que era efectista perquè en el nostre idioma significa "valerós capturador de bestioles". -Goa va esbufegar. Va treure un munt de bitllets de la pila que tenia al davant d'ell-. Té, noi. Per a tu. Gràcies pel buf sobre els rebels. Ho van pagar... en gran.
- Cthn rulyen stka wen! Wow, això és genial! -Greedo va agafar els bitllets i els va fullejar. Eren de poc valor... molt menys del que havia esperat. Les visions pilotant el seu propi veloç corsari van començar a evaporar-se.
-Uh... dos-cents crèdits... uh, gràcies, Senglar.
- Què et passa, noi? Sembles decebut. -Goa va contemplar el seu nou protegit amb un brillant ull d'ocell.
-Uh... és que vaig creure que seria més, suposo.
-Ei, noi. Vols ser caça-recompenses, veritat? No et vaig dir que els rodians són els millors caça-recompenses? No t'ho vaig dir?
En Greedo va assentir solemnement. «Vull ser caça-recompenses. Però un caça-recompenses necessita una nau».
-Ara, creus que entreno caça-recompenses gratis? Eh? Ho creus?... Beu la teva cremada solar, noi, està deliciosa.
Obedientment Greedo va prendre l'ampolla i es va empassar l'espès fluid. Li va saber amarg. Es va sentir avergonyit. Senglar tenia raó.
-Uh... suposo que jo.... uh, mai vaig pensar en això-va dir.
-És cert! Mai se't va passar per la teva petita ment cobdiciosa que en Goa cobri per ensenyar a joves brètols com caçar! Ara mira aquí. -Goa va agafar una de les moltes bosses lligades al seu cos i va treure un munt molt més gran de crèdits-. Això és tot teu, si ho vols, vint mil. Aquesta és la tercera part del que van pagar els imps per la informació sobre els rebels.
A Greedo li van saltar les llàgrimes i una ànsia profunda li va regirar els budells quan va mirar el munt de bitllets de crèdits. Les visions del Caçador de Mankes van començar a formar-se de nou.
Goa es va inclinar cap endavant i va clavar els seus petits i brillants ulls en Greedo.
-Però si agafes els diners, s’ha acabat, entens? No vull tornar a veure't mai més. Has d’aclarir-te, noi. Vols aprendre l'ofici d'un expert... o vols unes quantes nits per la ciutat i donar l'entrada per a una nau trucada que probablement estavellaràs en una setmana? Senglar Goa pot fer de tu el segon caça-recompenses més gran de la galàxia, noi... Senglar Goa és el primer.
En Greedo va deixar que les paraules d’en Goa donessin voltes dins el seu cap durant un minut i es connectessin amb els seus desitjos més profunds. Ell volia aquest corsari més que res, però sentia una necessitat més intensa de caçar... una necessitat de ser com el seu pare. I l'ofici de caça-recompenses era la forma de fer molts diners. Un caça-recompenses ric podia ser amo de la seva pròpia lluna i de munts de naus: balandres, creuers, velers... fins i tot naus de guerra.
-De veritat m'ensenyaràs els secrets? -Va preguntar Greedo amb inseguretat.
-Ensenyar? Faré que t'empassis els pudents secrets! Tenim un tracte, noi? Creu-me, no faria això per ningú. Però tu em vas salvar la vida. Vas participar amb mi i amb Dyyz a la teva primera captura... i pel cron Drift, ets rodià. T'ho dic, els rodians són caça-recompenses nats.
En Greedo sentia com li recorrien onades d'orgull. Caça-recompenses nat. Els rodians són caça-recompenses nats. «Sí, puc sentir-ho, sempre ho he sentit. El meu pare era caça-recompenses. Jo seré caça-recompenses. Jo sóc un caça-recompenses».
-Tracte fet, Senglar. -Greedo va ulular i va allargar la mà.
Goa es va fixar en els dits amb ventoses i una mirada de disgust va travessar la cara. «Fins a les mans del noi fan una olor estranya». Va tocar escrupolosament la mà d’en Greedo amb la seva pròpia.
-Tracte, -va dir-. Anem, et demanaré una altra cremada solar a la barra... et presentaré a algun dels nois.
«El ximple del noi ha caigut-va pensar en Goa, mentre s'obria pas cap a la barra del bar-. Vaig aconseguir quedar-me amb la seva participació i tot el que he de fer és dir-li uns pocs "secrets" i el més probable és que aconsegueixi fer-ho bé per si sol en un mes o dos... Bé, qui sap, potser serà un bon caça-recompenses... Crec que no he vist mai que un rodià sigui bo en res que no sigui matar ugnaughts desarmats!»



7. Vader

A quinze mil quilòmetres de la lluna espaiport, a l'ombra del lluminós planeta dels hutt, el buit estrellat es va trencar i una poderosa nau de guerra triangular va sorgir de l’hiperespai.
Un destructor estel·lar.
Mentre l'enorme navili es movia en una òrbita estacionària sobre Nal Hutta, els soldats de xoc imperials responien al toc de formació, ajustant-se la blanca armadura corporal i traient-se de les fundes carregadores els fusells blàster carregats.
Les botes dels soldats ressonaven a la plataforma de llançament mentre corrien a la formació pròxima a les dues llançadores d'assalt Gamma camuflades que els transportarien a la lluna espaiport.
Al capdamunt, a l'alcàsser del destructor estel·lar Venjança, el comandant de la missió rebia les instruccions finals d'una imponent figura completament recoberta per una armadura negra. La veu profunda de la figura ressonava a través d'una mascareta de respiració electrònica.
-Vull presoners, Capità. Els rebels morts no em diran on estan enviant aquestes armes. -L’amenaçant xiulet de la grotesca màscara de respiració recalcava l'amenaça que hi havia a la veu i a les paraules.
-Sí, Lord Vader. Serà com ordeni. L'incident de Datar va ser desafortunat, senyor. Els rebels ens van combatre fins a l'últim home.
-Hem perdut l'element sorpresa, capità. El Vicealmirall Slenn pagarà aquest error amb la seva vida. Aquesta vegada no hi haurà errors. Aquesta vegada els rebels no han de saber que venim. Estan preparades les llançadores d'assalt?
-Sí, Lord Vader. He hagut de camuflar-les com si fossin vaixells de càrrega lleugers, senyor. Els nostres agents han obtingut els necessaris codis d'acoblament prioritaris del Control del Port. Tenim llibertat per entrar en el Sector corellià de Nar Shaddaa a qualsevol hora que vulguem.
-Bé. Parteixi d'una vegada, trobi l'enclavament enemic i capturi tants rebels com pugui. Les seguiré així que la situació sigui segura.
-Molt bé, senyor. La missió es posarà en marxa immediatament.


Quan el sentinella de la Força Especial Rebel Spane Covis va veure els dos desgastats vaixells de càrrega de mercaderies passar descendint pel congost de vol i entrar en el Nivell 88, no va pensar res al respecte.
Des del seu lloc en un mirador llogat a la Torre U del Port, se suposava que Covis alertaria al seu comandant si una circulació inusual de naus entrava a l'hotel. Era un treball avorrit. No passava res fora del normal. L'atenció d’en Covis estava funcionant sobre el trenta per cent.
Llavors va caure en el compte: el blindatge era totalment incorrecte. Les portes de càrrega eren massa petites. «Mai havia vist vaixells de càrrega amb una configuració com aquesta».
En Covis va agafar el seu intercomunicador i va cridar:
-Gos Estel·lar Un, aquí Dewback!
-Endavant, Dewback, Quin és el problema?
-Vigila la teva cua, Gos Estel·lar. Dos rancors a casa!
-Els tenim, Dewback.


Vint comandos rebels ja havien pres posicions dins del magatzem, amb els seus sensors de vigilància escanejant el carrer, quan els Gammes camuflats van ressonar a la vista.
A la part de darrere del cavernós edifici, un altre grup d'infanteria de la Força Especial carregava el celler d'un enorme transport Z-10, buidant el magatzem de tant armament com podien abans que comencés el tiroteig.
Al mateix centre del magatzem, darrere d'un escut contra blàster pesat, un canó d’ions de campanya C4-CZN estava girant en posició.
L'element sorpresa que esperaven els Imperials havia desaparegut.
El tiroteig en el Nivell 88 va ser molt intens i tot va passar molt ràpid.


La mare d’en Greedo, Neela, va sentir un estrèpit esgarrifós i va córrer cap a la finestra de la reconstruïda ventilació de sortida de fums on vivien ella i els seus fills, en un embolic d'estructures apinyades en un extrem del districte del magatzem.
En aquest moment una de les llançadores d'assalt Gamma es va transformar en vapor flamejant, fent-se una esfera de llum i energia que es va expandir en una fogonada, inflamant a banda i banda del carrer. La bola de foc verd va cremar els grans ulls de la Neela. Es va girar i va arrencar a córrer cridat al fons de l'apartament.
L'altra Gamma va encendre dos turbocompressors bessons i la façana del magatzem rebel es va fer miques i va rebentar. La tripulació de la llançadora va baixar per la rampa. Les tropes de xoc imperials van emergir disparant.
Una altra descàrrega del canó d'ions C4 i la segona Gamma va ser història. Es va produir una pluja creuada de trets de blàster, van caure seixanta soldats de xoc i el combat va acabar. La resta es va rendir.


En Greedo caminava per allà amb Goa i Dyyz i un grup de caça-recompenses en el Nivell 92. Els caçadors tenien notícies que s'havia fet pública una llista de buscats per un important senyor de l’hampa. El hutt estava assignant treballs de cobraments per ordre d'arribada, formalitzats mitjançant contractes signats.
De sobte les sirenes d'emergència van començar a ressonar i Greedo va veure xalanes contra incendis corellianes descendint pel congost de vol, amb centelleigs estroboscòpics vermells.
-Sembla que als imps els va arribar el nostre missatge, -va dir Senglar, fent un gest de complicitat a Greedo.
En Greedo va tractar de sonar despreocupat.
-Sí, potser. Podria ser només un altre foc iniciat pels Habitants de la Penombra. -Llavors el fum va començar a pujar pel congost i Greedo va començar a preocupar-se.
A Greedo no se li havia ocorregut fins després d’haver-li explicat a Goa i Dyyz allò dels traficants d'armes rebels que això podria ser perillós per a la seva gent. Els refugiats rodians vivien i treballaven en el Nivell 88, ells estarien en la trajectòria de qualsevol atac de les tropes d'assalt imperials.
-Uh... suposo que jo... uh, et veuré després, Senglar. A tu també, Dyyz. He d’ocupar-me d'alguns assumptes.
En Goa va aixecar una cella.
-Naturalment, noi. Jo i Dyyz el més probable és que fotem el camp a Tatooine aquesta nit, així que si no et veig, bona sort!
"Tatooine! Els contractes del hutt! "Greedo es va allunyar sentint-se enfadat i traït perquè en Goa no li hagués convidat a anar amb ell. Fins ara li havia donat molt poc entrenament-. «I s'havia quedat la meva part de la recompensa».
En Greedo va començar a donar-se la volta per pregar-li a Senglar i a Dyyz que el portessin a Tatooine. Llavors el rostre de la seva mare cridant va inundar la seva ment de sobte. En lloc de tornar, Greedo va començar a córrer cap a l'ascensor per repulsió més proper.
Greedo va entrar a l'elevador i li va donar al botó que marcava "88". L'elevador va caure com una pedra, parant suaument uns pocs segons després en el Nivell 88. Va sonar una alarma i les portes de l'elevador es van negar a obrir-se. Sensors automàtics havien bloquejat les portes de l'elevador en aquest nivell.
Mirant a través de la porta transparent, Greedo va veure per què, el carrer era una massa de fum i flames. Les xalanes contra incendis corellianes estaven lluitant contra el foc amb polvoritzadors químics i fent progressos amb rapidesa.
En Greedo va tractar d'entreveure a través del fum per veure si el complex del domicili de la seva família estava en flames. Els rodians vivien just darrere del nucli de residus. Greedo no el podia veure a aquella distància, però va suposar que tot estava bé. Només el magatzem rebel i els edificis a l'altra banda del carrer estaven cremant.
En Greedo es va relaxar i va començar a gaudir de l'escena que tenia davant d'ell. Podia veure a rebels ajudant els bombers i va començar a preguntar-se què havia passat aquí exactament. Els únics soldats d'assalt visibles estaven estesos sobre les seves esquenes, amb el casc fet miques.
Just llavors Greedo va sentir el so de metall arrencat i va veure als bombers girar-se cap al congost de vol, que estava fora de la seva línia de visió. Les cares dels bombers van canviar expressant por i un segon després una enorme màquina de guerra negra surava a la vista, vomitant trets làser des de deu punts diferents de la seva intricada superfície.
La màquina era un monstruós instrument de mort, amb forma de cranc, amb pinces punyents a dreta i esquerra, una falange d'armes de ràfegues a proa i popa, i en el centre un pont de comandament assegurat rere blindatge pesat, més o menys on estaria la boca del cranc. Surava amb energia repulsora, es movia amb molta rapidesa i matava tot al seu pas.
En Greedo va picar la porta de l'elevador. Encara no podia obrir-se. Part d'ell estava trist de què no pogués obrir-se. Part d'ell volia marxar. Aquesta part d'ell va colpejar el botó del Nivell 92. «La meva família estarà bé. Només van a morir els rebels».
Quan l'elevador va pujar lluny de la matança, Greedo va arribar a veure per última vegada la Màquina de la Mort mentre vomitava un gruix raig blanc d'energia calenta dins del magatzem rebel. Llavors la seva visió va quedar bloquejada movent-se entre dos nivells.
Un moment després va tremolar tot el sector com si hagués estat copejat per un asteroide.


En Greedo va sortir a batzegades al carrer del Nivell 92 i immediatament va caure de cara. El carrer es va agitar i va tremolar i un estrèpit terrible va omplir l'aire. La gent fugia corrent o agafant-se als vehicles que passaven donant tombs, dirigint-se cap al congost de vol.
Mentre lluitava per incorporar-se, Greedo veure als caça-recompenses movent-se junts cap a la plataforma d'aparcament reservat on tots tenien guardades les seves naus. Va veure Dyyz Nataz però no podia albirar a Senglar Goa.
Una mà enguantada va agafar l'espatlla d’en Greedo. Va aixecar la vista cap a la cara amb bec ample del seu amic.
-Si saps el que et convé, noi, et vindràs amb mi i amb Dyyz. Els imps estan de mal humor per alguna cosa. Crec que els rebels els van donar més guerra de la qual esperaven.
-La meva gent... No puc deixar la meva família... el meu poble.
-No et preocupis per la teva família, noi. Si seràs caça-recompenses, hauràs d’acomiadar-te de la família, tard o d'hora. Ara és tan bon moment com qualsevol altre... A més, probablement estaran bé.
Senglar Goa va fer una mirada inquisitiva a Greedo i després es va allunyar, seguint a Dyyz cap a la seva nau.
En Greedo es va quedar dret i va mirar com s'anava Senglar, tractant de posar en ordre la seva ment, tractant de decidir què és el que volia de debò.
Volia ser caça-recompenses.


El creuer de línies elegants Nou Escurçó es va elevar amb el grup de naus caça-recompenses que es dirigien fora del port, fent cua per a l'autorització de salt.
Les autoritzacions no arribaven. El Control del Port estava preocupat.
Així que les naus van saltar de totes formes.
L'últim que van veure Goa, Dyyz i Greedo va ser el col·lapse d'una quarta part completa del sector corellià, planta rere planta, amb un magnífic centelleig i estrèpit.
-Vaja! Deuen haver desaparegut vint nivells! -Va cridar Dyyz-. Acaba de morir un munt de bona gent, Goa.
-I nosaltres estem vius... oi, Greedo?
En Greedo no va contestar. Només es va quedar mirant la creixent conflagració, la successió de boles de foc, els inflats núvols de fum negre.
L'ordinador de navegació va seleccionar Tatooine.
Van fer el salt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada