dijous, 27 de juny del 2013

El Destí d’un Caçador: El Relat d’en Greedo (III)


Anterior


4. Caçadors de recompenses


-Jacta nin chee yja, Greedo!
Greedo va saltar cap enrere mentre tres motos repulsores passaven a tota velocitat, botaven sobre un mur de contenció trencat i desapareixien en una de les abarrotades esplanades que havien estat declarades fora dels límits per l'oncle Nok.
Va veure al seu germà i als seus amics virar bruscament les seves motos entre els lliscants terrestres, antics taxis amb rodes, plataformes flotants hutt, esquivant hàbilment als jugadors ambulants, pirates alienígenes, traficants d'espècia, venedors de carrer, vagabunds diversos... i caça-recompenses.
- Creix, Pqweeduk! -Greedo es va recolzar contra un mur, esperant el seu amic Anky Fremp, un biomorfe siona Skup que li havia ensenyat els secrets del carrer.
Greedo, a la vora de l'edat adulta, havia deixat enrere els jocs de la infantesa. Havia canviat la seva moto repulsora per un parell de botes de primera qualitat. Hi havia robat una valuosa jaqueta de pell de rancor. Havia après com desmuntar bombes termals i treure els reguladors d'escut a les plataformes flotants hutt mentre els senyors del crim locals estaven arrepapant-se a les cases de banys corellianes, fent tractes amb els seus homòlegs interestel·lars.
Anky Fremp li havia ensenyat a Greedo els detalls del mercat negre, qui pagava per major part dels equips robats... i qui tenia els millors preus de brillestim, jaquetes de pell i cubs de música yerk.
Fremp i Greedo formaven un equip i havien estat un equip durant dos anys. Pqweeduk encara era un nen babau, jugant a estúpids jocs de carrer amb els amics.
- Ska chusko, Pqweeduk! -Creix, Pqweeduk!


Mentre esperava a Fremp, Greedo mirava el carrer. Cada tipus de vida, humà o extraterrestre, que passava per Nar Shaddaa. Pot ser que la meitat fossin comerciants legals i transportistes de mercaderies, treballant per a una o altra de les grans corporacions transgalàctiques. La resta estaven operant en algun lloc més enllà dels límits de la llei.
Un grup que fascinava a Greedo no semblava perseguir or i emocions, i gairebé mai els veies al carrer. Eren els anomenats rebels polítics, forasters que havien pres una posició contrària al govern despòtic de l'Emperador Palpatine i el seu cruel dictador militar, Darth Vader.
Hi havia rebels en aquesta lluna espaiport, Greedo ho sabia. S’amagaven en un vell magatzem del Nivell 88, el mateix nivell on vivien els refugiats rodians. Els rebels estaven acumulant-hi tot tipus d'armes, armes que arribaven ocultes en exòtics carregaments de metalls preciosos i e... i sortien a les hores més fosques de la nit, en naus burladores de bloquejos amb destinació a remots llocs d'avançada entre les estrelles.
«Aposto que l'Imperi pagaria un munt per saber el que estan fent els rebels a Nar Shaddaa. Però com li dono aquesta informació als imperials? No conec A ningú que treballi per a l'Imperi».
Just llavors Greedo va sentir les estridents descàrregues de trets làser i es va ajupir instintivament, amagant-se darrere del mur de contenció mig ensorrat que el seu germà havia saltat amb el repulsor uns pocs minuts abans.
Mirant acuradament per sobre del mur, va veure un home amb l'uniforme verd característic d'inspector d'espècia sortint de les ombres i corrent a través del carrer abarrotat. Van ressonar més trets de làser i la multitud va començar a dispersar-se ràpidament en els carrerons i salons de joc del voltant.
Greedo va veure brillants raigs d'energia xocant contra edificis i vehicles. L'home que corria va ser assolit i va caure, ni a tres metres del lloc on es trobava Greedo.
Dues imponents figures van sortir de les ombres a la intensament il·luminada esplanada. Amb passos lents es van aproximar a l'home caigut.
La més gran de les dues figures, que portava un casc amb forma de crani i armadura ithullana completa, va empènyer amb la bota a la víctima.
-És mort, Goa.
La figura més baixa es va inclinar per inspeccionar la víctima i en Greedo va arribar a veure un tipus rabassut amb taques marrons i cara molt punxeguda, que vestia desarreglat amb cuir i ferro i bandoleres.
-Mala sort, Dyyz-va dir el més baix-. Jo només volia ferir-lo. Viu valia almenys el doble.
«Caça-recompenses,-va pensar Greedo-. Han cobrat la seva presa... ara aniran a cobrar la recompensa. Apostaria que és molt. Apostaria que són rics».
El més gran, a qui l'altre va dir Dyyz, es va inclinar i va recollir l'inspector d’espècia mort i se’l va tirar a l'espatlla amb facilitat.
-Tot en un sol dia de treball, eh, Goa? Jo mateix vaig subornar aquesta púrria una o dues vegades, fa anys... Però quan els imps posen a un home a la llista de recompenses, no queda una altra opció! Fiquem-lo en una bossa, amaguem-lo i anem a prendre un glop.
-Per mi fantàstic. Tinc més set que un granger de Tatooine.
En Greedo es va adonar per primera vegada de què l'anomenat Goa tenia un fusell blàster major del normal penjat a la seva esquena. Mai havia vist un blàster tan gran. Estava encastat en metall negre i recobert de tubs i dispositius electrònics. «Un treball a mida,-va pensar Greedo-. Fixa't en l'aspecte d'aquesta cosa! Apostaria que és un caça-recompenses que sempre enxampa al seu home».
Greedo va esperar que els dos caça-recompenses desapareguessin de tornada pel camí pel que van venir, però en lloc d'això van caminar directament cap a ell.
Com més s'acostaven al mur de contenció, més aterridora era la seva aparença. El gran, Dyyz, portava un casc de paracer corroït que li cobria tot el cap. La màscara facial, estretes escletxes per als ulls en un estilitzat cap de mort, transmetia amenaça mortífera i inexorable. Aquest vestia l'armadura de l'extinta raça ithullana, Greedo sabia que els bel·licosos ithulles havien estat exterminats feia centenars d'anys, la seva civilització aixafada i aniquilada, per una altra raça igualment bel·licosa, els mandalorians-. «Per l'aspecte de la seva armadura -va pensar Greedo –l’ha d’haver robat d'un museu imperial!».
L'altre caça-recompenses, Goa, estava vestit amb una barreja de roba que suggeria que mai es canviava o se la treia, simplement havia afegit noves peces sobre les desgastades, fins que es va convertir en una col·lecció errant de vestuari i equips militars.
L'aspecte més fascinant d’en Goa era el seu cap: òbviament una espècie intel·ligent d'ocell, o descendent d'ocell. De pell aspra marró amb taques, sense plomes, amb diminuts ulls intensos enfonsats darrere d'un ample bec ple de cicatrius.
En Dyyz i en Goa van arribar al mur de contenció i Greedo es va ajupir. El següent que va sentir Greedo va ser una tercera veu, aspra i cruel.
-Vaja, vaja, però si són Dyyz Nataz i Senglar Goa. On us heu ficat, nois? Hauríeu de saber que no s'ha de deixar tirat a un vell amic!
-Calma't, Gorm. Tindràs la teva part. El fet és que Senglar i jo hem agafat a aquest inspector d'espècia que estava a la llista negra. Els imps ens pagaran molt bé i estarem més que contents de donant-te la teva part en el tracte!
-I una banya, Dyyz-aquesta era la veu d’en Goa-. Nosaltres som dos i Gorm només un. Que s'esperi als crèdits que li devem.
-Un com jo val per sis netejadors de gàbies com vosaltres.
Va ressonar foc de blàster i vermells rajos d'energia van ser disparats per sobre del cap d’en Greedo. Es va ajupir més i els sons d'una violenta topada va arribar a les seves oïdes. De sobte el gran fusell blàster d’en Goa va sortir volant per sobre del mur i va sonar xocant contra el paviment prop d’en Greedo.
Mentre estenia la mà per aconseguir l'arma de forma impulsiva, Greedo va sentir a qui li deien Gorm dirigint-se a qui anomenaven Dyyz perquè li lliurés el cos de l'inspector d'espècia.
-Doneu-me’l... i us deixaré viure un dia més.
Trobant el coratge per mirar de nou per sobre del mur, Greedo va veure una figura més imponent, dos caps més alt que Dyyz Nataz, vestit amb una pesada armadura platejada i casc complet. Els ulls de la màscara facial eren electrònics brillant en vermell. «Deu ser un droide -va pensar Greedo -. He sentit de droides renegats assassins dedicant-se al negoci de les recompenses. O potser no era un droide...»
Tot d'una, Greedo va tenir una idea. Agafant l'enorme fusell blàster amb les seves tremoloses ventoses, Greedo va aixecar l'arma en posició de tir tan silenciosament com va poder. Va buscar el fiador, el va trobar i va carregar el fusell.
Llavors, subreptici com quan l'oncle Nok esperava un gat Manka, va alçar el canó del fusell per sobre del mur de contenció. El va apuntar a l'esquena d’en Gorm.
Greedo va veure als ulls d’en Goa dirigir-los al seu fusell i llavors es va sacsejar. Greedo va prémer el gallet.
L'arma va xiular i va rugir i el caça-recompenses anomenat Gorm va caure cap endavant amb un grunyit i un forat de blàster ennegrit al centre de la seva esquena.
Mentre Greedo s'aixecava, Goa va emetre un maniàtic so cloquejant i es va llançar a pel fusell. Però Greedo va girar el canó cap al cap d’en Goa.
-Ei, nen! Tranquil! Això que estàs prement és un gallet!
En Dyyz va esbufegar i va riure.
-Gràcies, nen. Ens has salvat la pell. Estarem eternament en deute amb tu. Ara quan li tornis l'arma al meu company, seguirem el nostre camí.
En Greedo es va enfilar acuradament al mur, mantenint el fusell blàster apuntant a Goa. Movent-se prop de la figura cap per avall d’en Gorm, va examinar el forat que havia fet a l'esquena del gran caça-recompenses.
-És un droide? -Va preguntar Greedo.
-Es pot dir que sí-va dir Goa-. Ara, el fusell... Què tal si t’incloem a la recompensa per aquest inspector? T'ho has guanyat.
-Tinc una idea millor-va dir en Greedo-. Crec que puc ajudar-vos a guanyar molts diners, paios.















5. El contrabandista i el wookiee

-Spurch "Senglar" Goa? Per què li diuen Senglar Goa?
Anky Fremp, l'amic guia de carrers d’en Greedo, estava assegut a la vora d'una plataforma d'estacionament, amb les seves curtes cames penjant sobre un canó de la ciutat de milles de profunditat. Anky era un sionià Skup, una raça gairebé humana amb ulls petits molt junts, pèl tan trencadís com el cristall i la pell del color del formatge de dianoga. L’Anky va tirar una ampolla rere d'una altra a l'abisme.
La distància des de la torre més alta de l’espaiport a la superfície de la lluna Nar Shaddaa era tan gran que ells mai van sentir com s'estavellaven les ampolles. Però algunes vegades les ampolles topaven amb un taxi o vaixell de càrrega ascendint a repulsió pel congost, i això era divertit.
-Per què fas això? -Va dir Greedo amb desdeny-. Aquesta és la classe de jocs estúpids als que juga el nen del meu germà. Si el Control Portuari corellià t'agafa, poden reclutar-nos per treballar per un transportista de mineral.
-Sí... és cert. M'estic fent massa gran per això. Bé, aquí va l'última.
Una xalana d'hangar va emergir del congost set nivells més a baix i el projectil d’en Fremp va colpejar al pilot de la xalana en el seu casc de protecció. L'home va mirar amunt, cridant i agitant el puny.
Quan la xalana va ascendir ràpidament cap a ells, Greedo i Fremp van decidir que havien estat asseguts a la vora força temps i van començar a caminar ràpid cap al garatge d’en Ninx, un dels seus llocs favorits.
-D’acord, parla’m del tracte, Greedo. Van a fer-te ric aquests caça-recompenses que has conegut?
-Sí, els vaig parlar dels rebels que trafiquen amb armes en el Nivell 88. L'Imperi paga una bona recompensa per aquest tipus d'informació. Dyyz i Senglar em van dir que em ficarien en el tracte.
-Wow! Ho compartiràs amb mi?
En Greedo va sonar amb aire de superioritat.
-Sí... et passaré uns quants crèdits, Fremp. Però la majoria vaig a emprar-los en comprar-me la meva pròpia nau. En Ninx té un petit corsari Incom molt bufó que me’l deixaria en catorze mil. Tot el que necessita són uns nous acobladors d'energia.
-Això no és res. Podem robar els acobladors!
-És cert. Jo puc robar els acobladors d'energia. -En Greedo va dirigir al seu entusiasta amic la versió rodiana d'una mirada condescendent, mentre arribaven a la porta secreta del garatge d’en Ninx. «No hi ha necessitat que Fremp pensi que cap peça de la meva nova nau li va a pertànyer a ell».


L'assistent d’en Shug Ninx era un corellià ambidextre mecànic d’hipermotor anomenat Warb. En Warb va reconèixer als dos joves en el monitor de l'entrada.
-Ei, Anky... Greedo. Teniu bombes termals robades per a mi avui?
-Ho sento, Warb. Demà tindrem alguna cosa.
-D'acord, us veuré demà. Shug no està per aquí i jo estic ocupat.
-Vull ensenyar-li a Anky aquest petit corsari Incom que em vaig a comprar.
-Hmmm... d’acord. Passeu. Però com noti que falta alguna eina ja sé a qui vaig a desintegrar.
En Warb els hi va obrir l'entrada al garatge d’en Ninx i va tornar a la feina ajudant a un contrabandista a posar a punt el motor-llum d'un atrotinat vaixell de càrrega YT-1300 que havia guanyat en una partida de sàbacc.
El cavernós taller de reparació era una confusió de naus esquarterades i el greixós poti-poti de tota una vida, peces per tot arreu, acoblaments complets penjant d'elevadors i bastides, i els brillants centelleigs de soldadura per flux d'ions dels droides tècnics treballant amunt en bastides al voltant d'un enorme Kuat Starjammer-IZX, un veloç transport de càrrega que semblava ocupar la meitat del garatge.
Greedo i Anky van passejar per un laberint de caixons d'embalatge cap on era el corsari Incom sobre els seus patins d'aterratge, lluent com una joia arkaniana. Estava com a nou!
-Aquí està-va dir en Greedo orgullós-. Vaig a anomenar-lo el Caçador de Mankes. Bonic, eh?
L’Anky va empassar saliva.
- Només catorze mil crèdits per això? No m'ho crec! Probablement Shug te la substituirà per alguna ferralla avariada quan tingui els diners.
-El meu amic Shug no. Sap que seré caça-recompenses. Sap que un caça-recompenses ha de tenir una bona nau.
-Tu seràs caça-recompenses?
En Greedo va inflar el pit.
-Sí. El meu amic Senglar Goa va dir que m'ensenyaria l'ofici. Va dir que alguns dels millors caça-recompenses són rodians.
L’Anky es va tornar creient-lo per un instant.
-Creus que m'ensenyaria a ser un caça-recompenses a mi també?
En Greedo va riure.
-No crec que els skups hagin destacat mai per haver-se fet molt en el món de l'assassinat per una recompensa.
L’Anky semblava alacaigut. El món natal dels sionians era conegut principalment pels experts lladres que havia produït.
-Vinga, Anky. Mirem l'interior de la meva nau.
Però l'escotilla del corsari estava tancada. Com Shug no estava per aquí, haurien de demanar-li a Warb que els hi obrís. Van tornar a obrir-se pas a través dels caixons d'embalatge i el poti-poti i es van dirigir cap al YT-1300 en què Ward i el contrabandista estaven treballant. Gairebé havia arribat al vaixell de càrrega quan Greedo va veure un parell d’acobladors d'energia Dekk-6 sobre una taula de treball, propera a la màquina fresadora d’en Shug.
En Greedo de seguida va saber que eren Dekks. Els Dekk-6 eren els millors. Els acobladors Modog solien ser els millors, però la tecnologia de les naus estel·lars estava avançant molt ràpidament, gràcies a l'Imperi I a les seves insaciables necessitats militars.
Fremp també va veure els Dekks i els dos joves es van parar a admirar els lluents components. Un parell de Dekk-6 podien costar vint mil crèdits, així d'avançats eren.
-Apostaria que en Warb està planejant posar aquestes en aquesta ferralla en què està treballant-va dir en Greedo-. Haurà de trepar les cobertes, per encaixar les brides del convertidor en aquest vell vaixell de càrrega.
-Aquestes són just les que necessitem per al teu nou corsari-va dir l’Anky, tocant el car dispositiu-. Li aniran bé.
Sí, Greedo ja havia sentit l'impuls de robar els Dekk. Estaven flamants, eren més que bonics i ell mai els trobaria semblants desmuntant caravel·les hutt.
«Un caça-recompenses necessita una nau ràpida. La meva nau serà la millor. Reemplaçaré totes les peces de la meva nau amb els components més avançats que pugui comprar o robar. Ningú deixarà enrere al Caçador de Mankes».
Greedo va mirar amb indiferència i va recórrer amb la vista el garatge. Warb i el contrabandista estaven pujant amb un levitador unes pesades cèl·lules d'energia per la passarel·la del YT-1300. Van desaparèixer a través de l'escotilla.
No hi havia ningú mirant.
En Greedo es va treure la jaqueta de pell de rancor i la va embolicar amb elles els acobladors de la mida d'un puny.
-Afanya't, Anky. Anem. He de veure a Goa dintre de vint minuts.
-D’acord. Anem.
Tot d'una Greedo va sentir unes poderoses urpes llanoses que l’estaven agafant al voltant de la cintura i aixecant-lo en l'aire. Quan picava de peus i forcejava li va caure la jaqueta de pell i els acobladors Dekk van repicar contra el terra.
- HNUUAAKN!
- Et Kalya skrek, grua woska! – Baixa’m, cosa peluda!
El wookiee va girar a Greedo amb les urpes de manera que pogués examinar la seva verda cara morruda.
- NNHNGR-RAAAGH! -En Greedo va veure dents al descobert i ulls furiosos i es va enfonsar. Anky Fremp ja anava camí de la porta.
- Què passa, Chewie? -Va aparèixer l'alt contrabandista corellià, amb Ward al seu costat. El contrabandista tenia com a suport un blàster a la mà dreta.
-HNNRRNAWWN. -Els grunyits del wookiee només eren un so aterridor per al jove, però el contrabandista semblava entendre'ls perfectament.
- Robant els nostres Dekk-6, eh? Genial. Quina classe de negoci teniu, Warb? Saps el que he hagut de pagar per aquests Dekk?
-Ho sento, Han. Li vaig dir a Shug que no em fiava d'aquests nois del carrer, però ell li va agafar simpatia al verd... Coneixes les regles, Greedo. Hauré de parlar d'això a Shug. Si saps el que et convé, sortiràs d'aquí i no tornaràs mai més... això si el wookiee no et trenca el coll abans!
El gran wookiee encara sostenia l’aterrit rodià a un metre del terra, com si esperés un senyal del seu amic el contrabandista.
-Espera un minut-va dir el contrabandista-. No li facis mal, Chewie. Vaig a ensenyar-li una lliçó a aquest petit lladregot... On vas posar aquests acobladors Modogs calcinats, Warb?
El wookiee va baixar a terra al Greedo, però va mantenir la seva urpa peluda sobre ell mentre en Warb remenava per allà en un gran bidó de deixalles proper al banc de treball. Un segon després va aparèixer Warb amb dos acobladors d'energia Modog ennegrits i corroïts. Els hi va donar al contrabandista i aquest els va passar a Greedo.
-Bé. El noi volia acobladors d'energia, pot quedar-se aquests. Els vaig treure del Falcó Mil·lenari. Tenen autèntic pedigrí, noi. I tot el que vull per ells és aquesta jaqueta de pell de rancor. Què em dius? Hi ha tracte?
El contrabandista va somriure i el wookiee va estrènyer l'espatlla d’en Greedo.
-T-te jacta. -Me les pagaràs per això.
- Ha dit el que crec que ha dit? -Va preguntar el contrabandista.
-Ha dit tracte fet-va riure en Warb.
-Bé. El noi reconeix una ganga en quan la veu. -El contrabandista va allargar la mà per una encaixada de mans, però en Greedo la va ignorar. En el seu lloc va fer un so amb les ventoses de les mans i va llançar a terra els acobladors cremats. Llavors es va girar i va córrer cap a la porta.
-HWARWNUNH.
-Sí, Chewie, probablement he estat una mica dur amb ell. Però has de redreçar als brètols mentre encara són joves. En cas contrari no t'explico on acabaran... Ei, Warb, vols aquesta jaqueta? És un regal d'aniversari.
-Gràcies, Han. Com sabies que avui era el meu aniversari?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada