dijous, 1 d’agost del 2013

Ascensió i caiguda d’en Darth Vader (XI)

Anterior

Capítol 11

-Ani, estic embarassada.
Encara en les ombres del vestíbul de les oficines del Senat, de sobte Ànakin es va sentir feliç. Padme el va mirar fixament als ulls, esperant que digués alguna cosa.
-Això és... -Va començar, va sospirar i va apartar la mirada. Amb la sobtada comprensió que el seu matrimoni ja no podria ser un secret per més temps, els seus primers pensaments van ser sobre com aquest esdeveniment impactaria en les seves vides. Padme podria ser enviada de tornada a Naboo, i jo cauré en desgràcia en l'ordre Jedi. Serà un escàndol...
Llavors la seva mirada es va creuar de nou amb la de Padme, i va veure com n’estava d’espantada.
-Bé -va dir -, això és mera... ¡És meravellós!
Va somriure.
- Què farem ara? -Va dir Padme, sense tranquil·litzar-se en absolut.
-Per començar gaudir-ho i no preocupar-nos -va dir l’Ànakin, abraçant-la ben fort -. D'acord? És un moment feliç. El moment més feliç de la meva vida.


Més tard aquesta mateixa nit, a l'apartament de Padme a la Ciutat Galàctica, Ànakin va tenir un malson tan terrible que gairebé va cridar al despertar-se. Va tractar de sortir del llit amb compte perquè Padme no notés la seva absència, però ella també es va despertar i el va trobar dempeus a la terrassa, observant el trànsit aeri passar lliscant a l'altre costat de les finestres de l'apartament.
- Què et preocupa? -Va preguntar Padme.
 -Res -va dir. Padme portava l'amulet de bona sort que l’Ànakin havia tallat per a ella poc després d'haver-se conegut. Va estirar la mà per tocar l’amulet -. Recordo quan et vaig regalar això -va dir.
Padme li va llançar una dura mirada.
- Arribarà el dia en què siguem sincers l'un amb l'altre? -Va dir.
Ànakin va inspirar profundament.
-He tingut un somni -va admetre.
- Dolent?
-Com els que solia tenir sobre la meva mare... abans que morís.
- I?
-En aquest somni apareixies tu.
Padme es va acostar al’ Ànakin.
-Explica-m’ho -va dir.
Ànakin es va allunyar una mica.
-Només era un somni -va dir, però tan aviat les paraules van ser pronunciades, va sentir que no eren certes.
No era només un somni. Era real, i passarà.
Es va girar per mirar la Padme.
-Et mories durant el part -va dir.
Padme va tractar de no espantar-se.
 - I el nadó?
-No ho sé.
Padme va tornar a acostar-se a l’Ànakin.
-Només era un somni -va dir, tractant ara a un temps de convèncer a si mateixa i de calmar l’Ànakin.
-No permetré que aquest es faci realitat -va jurar l’Ànakin.
-Aquest nadó vindrà a canviar-nos la vida -va dir Padme -. La reina no em permetrà continuar servint al Senat. I si el Consell descobreix que ets el pare, t’expulsaran.
-El... ho sé -va quequejar l’Ànakin, tractant d'apartar-se d’aquestes realitats -. Ho sé.
- Creus que podríem demanar ajuda a l’Obi-Wan?
-No necessitem la seva ajuda -va dir l’Ànakin, i va arrufar les celles en imaginar les reprimendes del seu mestre. Quan es va adonar que Padme semblava espantada per la seva expressió, Ànakin va transformar els seus trets en un amable somriure -. El nostre nadó és una benedicció.
Ànakin va tornar a pensar en el somni, desitjant que no fos una profecia precisa de coses que anaven a passar, però d'alguna manera sabent en el fons del seu cor que sí que ho era. Per sort, coneixia a algú que era una espècie d'expert en premonicions.


- Premonicions? -Va dir el Mestre Yoda-. Premonicions. Hmm.
Era al matí següent després del seu malson sobre Padme, i l’Ànakin era a les habitacions d’en Yoda en el Temple Jedi. Estaven asseguts cara a cara, i tires de brillant llum solar es colaven a través de les cortines que cobrien les finestres de la austerament moblada sala.
-Aquestes visions que tens... -Va dir Yoda.
-Són de dolor, de patiment. Mort.
- De tu mateix tu parles, o d'algun conegut?
Ànakin estava reticent a oferir més detalls, però va contestar.
-D 'un conegut -va admetre.
- Proper a tu és?
Ànakin va abaixar la mirada, i es va sentir gairebé avergonyit mentre responia.
-Sí.
Alçant un dit en senyal d'advertència, Yoda va traspassar l’Ànakin amb una mirada penetrant.
-Molt acurat has de ser en percebre el futur, Ànakin -va dir -. La por a la pèrdua un camí cap al costat fosc és.
Ànakin va recordar els somnis que havien precedit a la mort de la seva mare i després el seu fracàs en intentar salvar-la.
-No deixaré que les visions es facin realitat, Mestre Yoda -va dir secament, tornant a enfrontar-se a la mirada d’en Yoda.
-La mort una part natural de la vida és -va explicar Yoda -. Alegra't pels que t'envolten que en la Força es transformen. Plorar no has. Enyorar-los tampoc. L'afecció a la gelosia condueix. La negra ombra de la cobdícia és.
- Que puc fer, Mestre Yoda? -Va dir Ànakin, desitjant romandre en el camí correcte aquesta vegada.
-Aprendre a alliberar-te d'allò que precisament perdre tems.
Podria ser capaç d’alliberar-me del fet de ser un Jedi, va pensar Ànakin, però no puc alliberar-me de Padme. Senzillament no puc. La vull massa.
No deixaré que mori. No, no ho faré.


Poc després de la trobada d'Ànakin amb Yoda, Palpatine va confessar a l’Ànakin que temia que el Consell Jedi volgués més control sobre la República que el que ja tenia.
Ànakin va trobar això difícil de creure, però va accedir a convertir-se en el representant personal d’en Palpatine en el Consell. Com que només els Mestres Jedi servien en el Consell, Ànakin va suposar que el seu nomenament garantiria el seu ascens a Mestre, i es va sentir insultat quan el Consell va insistir que seguís sent Cavaller.
Després de la seva primera i incòmoda reunió amb el Consell, Ànakin va saber per Obi-Wan que el Consell volia que els informés de totes les accions del Canceller Palpatine.
Semblava que Ànakin era l'únic Jedi que confiava en Palpatine.
Palpatine sospita que el Consell planeja alguna cosa, ¡i el Consell vol que espiï en Palpatine! En qui s'ha de confiar? Ànakin va tractar de parlar amb Padme, però quan ella li va expressar les seves preocupacions sobre que la democràcia ja no existia a la República, la va acusar de parlar com una separatista. ¡S'està tornant també ella contra mi?!
Més tard aquella nit, Palpatine va convocar l’Ànakin per reunir-se amb ell a la llotja privada del Canceller al Palau de l'Òpera de les Galàxies. Allà, mentre observaven a una companyia de Mon Calamari interpretar un ballet a gravetat zero a l'interior d'immenses esferes d'aigua tremolosa, Palpatine va informar l’Ànakin que les Unitats d'Intel·ligència Clon havien descobert que el general Grievous s'ocultava en el sistema Utapau. Després d'ordenar als seus assistents que sortissin de la llotja, Palpatine va seguir confessant que havia arribat a sospitar que el Consell Jedi volia controlar la República, i que estava conspirant per trair-lo.
-T'han encarregat la tasca d’espiar-me, oi? -Va dir Palpatine.
Ànakin es va estremir en el seu seient al costat del Canceller.
-No, eh... -Va respondre -. No sabria dir.
-Refresquem les teves primeres lliçons -va continuar Palpatine -. Tot aquell que accedeix al poder tem perdre’l algun dia. Fins i tot els Jedi.
No, això no és cert, va pensar Ànakin.
-Els Jedi utilitzen el seu poder per al bé -va insistir.
-El bé és un punt de vista, Ànakin -va dir tranquil·lament Palpatine -. Els Sith i els Jedi són similars en gairebé tots els aspectes, inclòs el de la recerca d'un major poder.
Això tampoc és cert.
-Els Sith confien en la seva passió per la seva força -va dir l’Ànakin -. Pensen cap a dins, només en si mateixos.
- I no és el que fan els Jedi? -Va preguntar Palpatine, alçant les celles per deixar clara la seva creença que la resposta era tan visible com la seva cara.
-No, són desinteressats -va replicar l’Ànakin -. Es preocupen pels altres.
Hi va haver un aplaudiment del públic, i l’Ànakin i Palpatine dirigir la seva atenció als artistes.
- Has sentit parlar de la tragèdia de Darth Plagueis el Savi? -Va dir Palpatine.
-No -va admetre Ànakin.
-Ho suposava -va dir Palpatine amb petulància -. Un Jedi mai te la contaria. És una llegenda Sith. Darth Plagueis era un Lord Tenebrós del Sith, era tan poderós i tan savi que podia utilitzar la Força per influir en els midiclorians i crear... vida. -Lentament va tornar la seva mirada a l’Ànakin abans de continuar -. Era tal el seu coneixement del costat fosc que fins i tot podia arribar a evitar que els éssers que l’importaven morissin.
Ànakin va pensar immediatament en Padme, i en els seus malsons més recents, i va sentir un pessigolleig recorre l'esquena.
- Podia salvar... -Va dir-... a una persona de la mort?
-El costat fosc de la Força és un camí que pot aportar facultats i dons que molts no dubten a qualificar d’antinaturals.
Ànakin va pensar en Darth Plagueis, preguntant-se quant hauria de veritat en aquesta llegenda.
-Bé -va dir -. I què li va passar?
Apartant la mirada d'Ànakin, Palpatine va respondre lentament.
-Va arribar a ser un home tan poderós, que el seu únic i incessant temor era perdre el poder, que per descomptat va perdre. Va cometre l'error de transmetre al seu aprenent tots els seus coneixements. Un dia el seu aprenent el va matar mentre dormia. És irònic. Era capaç de salvar de la mort a qualsevol menys a si mateix.
A causa que el Canceller era un home molt instruït i havia discutit amb membres del Consell Jedi sobre la recerca de Darth Sidious que s'estava portant a terme, Ànakin no va sentir curiositat sobre com podria haver après una història tan estranya sobre els Sith. Ànakin només volia saber una cosa.
- I és possible aprendre aquest poder? -Va preguntar.
Alçant les celles, Palpatine va tornar de nou la seva mirada cap a l’Ànakin.
-Ho és, però no d'un Jedi -va dir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada