diumenge, 25 d’agost del 2013

Desenvolupaments Explosius



desenvolupaments explosius

Peter Schweighofer
Els Gossos Negres 3

Aquella nit el grup de la taverna s'havia traslladat a través dels carrers de l’espaiport del districte de Wroona, seguint una sèrie de carrerons.
-Conec el Moff Jellrek -va dir Jai, caminant al capdavant del grup -. Gairebé el mato jo mateixa.
-Per a aquells que es troben amb el Moff Jellrek, habitualment la primera resposta és intentar acabar amb ell -va dir Tru'eb.
-Jo ho he intentat tantes vegades, que ha posat una recompensa sobre el meu cap -va replicar Jai.
- Què vas fer servir, un rifle de franctirador? -Va preguntar Platt.
-Els rifles no són el meu estil -va dir Jai -. Vaig fer servir explosius. De tipus concentrat.
El grup es va aturar davant d'una porta al final d'un carreró fosc. Dirk va copejar tres vegades amb els artells, i llavors la porta es va obrir.
-Ho Hong, el Hong, nechak -va saludar el rodià de l'interior.
-Anem a la caça, Tulagn -va dir Dirk, indicant amb la mà als altres que entressin. El magatzem del darrere estava ple de contenidors de plàstic sense etiquetar -. On és la mercaderia?
El rodià es va inclinar sobre un contenidor prop del centre de l'habitació. El va obrir i va somriure mostrant les càrregues explosives de l'interior.
- Guau! -Va exclamar Stàrter-. Hi ha d'haver suficients bombes en aquest contenidor com per volar un destructor estel·lar. Què fareu amb tot aquest...?
Platt va posar la mà sobre la boca de Stàrter, fent-lo callar.
Dirk va temptejar a la mà una de les càrregues. Va mirar a Jai.
- Quantes creus que necessitarem?
Jai es va acostar al contenidor i va examinar una altra càrrega.
-Jo diria que unes cinc... haurien de ser suficients.
Stàrter, alliberat de l'agafada de Platt, va obrir un altre contenidor i va extreure un dels detonadors termals embalats al contenidor.
- Ei, Jai! Atrapa-ho! -Va exclamar Stàrter, llançant-li el detonador.
Ella es va girar, obrint els ulls com plats i mostrant-se frenètica quan va veure el detonador volant per l'aire. Jai el va atrapar amb una mà, i després es va assegurar que no estava activat.
Stàrter estava dempeus en una cantonada, rient entre dents.
-T'has alterat una mica, no, Jai?
Abans que Stàrter pogués reprendre l'alè, Jai va llançar la seva mà lliure cap al seu coll, atrapant-lo contra el mur.
-Mai, mai, bromegis amb un detonador termal –va esbufegar -. O et trobaràs amb un ficat per la gola...
- Podríem intentar comportar-nos una mica com a éssers civilitzats? -Va preguntar Tru'eb. Jai va deixar anar la seva presa i Stàrter va panteixar a la recerca d'aire -. Gràcies -va dir Tru'eb.
-Ens en portarem cinc -va dir Dirk al rodià.
- Per què estava tan tensa amb el detonador? -Va preguntar Stàrter a Platt-. Només era una broma.
-La teva reacció a la broma de Stàrter va ser força extrema -va apuntar Tru'eb.
-Diguem que he tingut algunes males experiències amb detonadors termals -va dir Jai.
- Vols explicar-nos-les? -Va suggerir Platt.
Jai va recórrer amb un dit la cicatriu que li creuava la galta esquerra i després va mirar a Dirk, qui estava ocupat regatejant amb el rodià pels explosius.
-Suposo que tenim temps -va dir, asseient-se en un contenidor.
-El Moff Jellrek ja havia posat una recompensa sobre el meu cap per diversos intents d'assassinat frustrats -va començar Jai -. Havia de fer volar pels aires a aquest paio abans que un dels seus matons a sou fes el mateix amb mi. Estava a Romar, on el Moff Jellrek tenia la seva finca. Hi havia amagada la meva nau en els erms de Derrbi i vaig caminar durant tres dies, esquivant sensors i patrulles d'exploració, fins que vaig arribar a la mansió...


Jai es va ajupir darrere d'uns arbustos podats amb formes de fantasia, escanejant la zona a la recerca de patrulles. Dos soldats de l'exèrcit rondaven prop de l'entrada principal de la mansió, però el breu trajecte cap a la porta oberta de l'hangar d'elevadors de repulsió estava fora. Va comprovar la seva pistola blàster pesada, assegurant-se que el fiador estava tret, i assegurant-se després que les dues càrregues explosives de la seva motxilla estaven llestes. Va tancar la solapa de la borsa, va mirar a la recerca de més guàrdies, i llavors va sortir corrent cap a la badia.
No hi havia ningú a dins. Unes poques motojets suraven al llarg d'un mur, però l’aerolliscador de comandament del Moff estava just al costat l'ampla entrada de l'hangar. Jai va fer un cop d'ull al seu cronòmetre: el Moff partiria en cinc minuts cap a l’espaiport. Si Jai treballava prou ràpid, seria el vol més curt de la seva vida.
Va obrir la comporta de l'estació del pilot i va treure el cap a l'interior. Va col·locar el temporitzador del detonador en cinc minuts, va activar la càrrega i la va fixar sota la consola de comandament del pilot amb la placa d'adherència magnètica. Va fer el mateix amb l'altra càrrega explosiva, però la va col·locar sota la consola oposada.
Jai estava a punt de lliscar a l'exterior de l’aerolliscador quan va descobrir una petita pantalla i una roda de control ocultes sota la consola del copilot. Després revisar els cables i els circuits units la petita unitat, va fer girar la roda unes posicions. La pantalla es va il·luminar: 01:00, 00:59, 00:58, 00:57...
El Moff Jellrek realment es durà seu merescut aquest cop, va pensar Jai.
Es va esmunyir a l'exterior de l’aerolliscador de comandament i es va disposar a tancar la comporta.
- Quiet! -Va cridar el soldat prop de la porta de l'hangar -. Quedeu-vos on està.
En un àgil moviment Jai va extreure el blàster i va fer que el soldat caigués a terra. Sens dubte més guàrdies l'haurien sentit. Necessitava una escapatòria ràpida, i no a l’aerolliscador de comandament.
   El soldat va sortir disparat cap a un costat d'ella i va xocar contra les roques en una ferotge explosió.
Després de fer algunes reparacions a la unitat elevadora de repulsió de la motojet, Jai va tornar a la seva nau, l’Endevina, un petit vaixell de càrrega Ghtroc posat en un dels canons dels erms de Derrbi. Va saltar de la motojet i va escopir en la pols. Havia tornat a deixar escapar el Moff Jellrek.
Jai va fer un pas cap a la seva nau i es va aturar. Alguna cosa anava malament. Va treure el seu blàster, escodrinyant tota l'estona els promontoris rocosos. Jai va ensumar l'aire. Algú havia estat aquí.
Avançant amb cura a la comporta de la nau més propera, va inspeccionar la pols. Just com pensava: petjades de trepitjades. Es dirigien des del canó directament a la comporta.
Jai va pressionar el panell d'obertura de la comporta i es va ajupir a un costat de la rampa d'entrada.
La rampa va brunzir mentre baixava des del nucli. Empremtes polsoses conduïen a l'interior del vaixell de càrrega. Jai va entrar cautelosament a la nau, amb el blàster preparat. Les empremtes conduïen a la cabina, però Jai va comprovar l'estació d'enginyeria, la cabina de tripulació i el celler primer. Quan la porta de la cabina es va obrir lliscant, Jai no va veure ningú. Es va aproximar als seients del pilot i el copilot.
- Què dimonis...?
Un detonador termal jeia a la cadira del pilot, amb diverses llums de colors apagant-se metòdicament...
Jai es va girar i va sortir corrent de la nau, creuant d'un salt la comporta i caient a la pols.
Jai va examinar a la caçadora, i llavors va veure un altre detonador termal enganxat al seu cinturó. Podia sentir el fred tall del ganivet apropant-se a la seva gola. Jai va aconseguir el detonador, va girar l'interruptor d'armat i després va donar un cop de peu a les tripes a la caçadora. El ganivet va lliscar per la seva cara mentre queia de la mà de la caça-recompenses. Jai va saltar cap a la rampa de la nau i la va tancar al darrere. Agafant-se a un costat, va trobar el detonador termal encara parpellejant a la cadira del pilot: 00:00 00:00 00:00 00:00
Jai va deixar anar una maledicció i després va donar energia a la nau. Mentre s'enlairava, el detonador termal que havia activat a l'armadura de la caça-recompenses incinerava el canó i va sacsejar l’Endevina. Jai va escombrar tot el canó amb les armes de l’Endevina, per curar-se’n en salut. Però no hi havia ni rastre de la caça-recompenses...


-I fins avui, no tinc ni idea de què va passar amb Beylyssa -va dir Jai -. Per això m’altero tant quan gent com tu comença a fer el tanoca amb ells. -Va mirar fixament a Stàrter.
-Ei, no sabia que aquesta caça-recompenses t'hagués tallat així la cara -va dir Stàrter -. No és que et faci semblar lletja ni res d'això... Vull dir, és com, eh...
-Aquell qui guarda silenci viu més que aquell qui mou la seva llengua -va aconsellar Tru'eb, donant-li a Stàrter uns copets a l'espatlla.
-He sentit dir que Beylyssa segueix per aquí -va afegir Platt -. O almenys algú com ella que utilitza aquest truc del detonador sense armar.
-Bé, ella necessita comprar els seus explosius en algun lloc -va grunyir Dirk -. Digues, Tulagn, has conegut mai una caça-recompenses que extragués els iniciadors dels detonadors termals?
El rodià va arronsar les espatlles.
-Ne hinga, en lochak.
-Potser... -Va murmurar Dirk -. Estem preparats.
-Genial! -va exclamar Plat t-. Què us sembla una copa a la meva nau abans de dormir? Tinc una bona provisió de tovash gruvià per ajudar-nos a tots a dormir bé...





FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada