diumenge, 4 d’agost del 2013

Ascensió i caiguda d’en Darth Vader (XIV)

Anterior

Capítol 14

Darth Vader s'havia trobat amb la filla de Bail Organa, la princesa Leia, en diverses ocasions en els últims anys. La primera vegada havia estat a Coruscant, abans que ella arribés a ser senadora, quan ella i el seu pare esperaven en fila una recepció per conèixer l'Emperador al Palau Imperial. Com la majoria de la gent, ella havia tremolat en presència de l'Emperador, i no havia donat a Vader cap raó per pensar que pogués suposar cap tipus d'amenaça. Més recentment, l'havia vist a ella i un dels seus oficials, el capità Antilles, al planeta Ralltiir, on la princesa havia dit que estava treballant com a ambaixadora de bona voluntat, esperant lliurar subministraments mèdics a l'Alt Consell de Ralltiir. A causa que els seus moviments recents l'havien situat en zones on hi havia activitat rebel, Vader es va assegurar que la seva antiga corbeta corelliana -els imperials l’havien donat el seu sobrenom de "Burlador de Bloquejos" causa de les seves capacitats evasives -no abandonés Ralltiir sense un petit dispositiu de rastreig com a polissó.
Després de descobrir que els rebels havien atacat un comboi imperial en el sistema Toprawa, Vader va viatjar allà amb rapidesa. Es trobava al pont del destructor imperial Devastador, en l'òrbita de Toprawa, amb el seu ajudant, el comandant Praji, que vestia el seu uniforme negre, quan un petit punt que indicava una nau que s'acostava va aparèixer en una pantalla sensora. Encara que la nau no estava transmetent un número d'identificació, un senyal de rastreig indicava que es tractava del burlador de bloquejos de la princesa Leia.
Vader no estava sorprès.
Segons més tard, un oficial de comunicacions imperial va aixecar la vista del monitor.
-Comandant -va dir -, s'estan enviant senyals codificats des del planeta.
Vader va girar el seu casc per mirar en Praji.
-Aquesta nau que acaba d'entrar al sistema -va dir -. Agafeu-la.
Praji es va traslladar a una consola de comunicacions per obrir un canal al burlador de bloquejos i va parlar per un comunicador.
-Nau no identificada. Aturin-se immediatament i preparin-se per una recerca i un interrogatori de seguretat!
-Aquí el Tantive IV -va respondre una veu masculina pel comunicador, i Vader immediatament va reconèixer el parlant com el capità Antilles -. Tenim una malfunció extravehicular. Una unitat de manteniment està treballant-hi ara. -Després d'un moment de pausa, Antilles va continuar -. Som una nau consular en missió diplomàtica i abandonarem aquest sistema tan aviat hàgim efectuat les reparacions.
El comandant Praji va mirar en Vader, qui va fer un sol gest afirmatiu amb el cap.
-Donem justificant de recepció de les seves transmissions, Tantive IV. El Devastador no obrirà foc. Mantingui el seu curs actual i preparin-se per rebre investigadors imperials.
Pocs segons després, Antilles va respondre.
-Creuer imperial Devastador, estem en missió diplomàtica i no ens aturarem ni retardarem.
Praji va examinar ràpidament una pantalla sensora.
-El Tantive IV ha alçat els seus escuts d'energia i està accelerant per sortir d'òrbita.
-A per ells! -va ordenar Vader, segur que el burlador de bloquejos no s’escaparia.
Mentre els motors del Devastador rugien en cobrar vida, Praji va tornar a parlar pel comunicador.
-Tantive IV, aquí el Devastador. Els nostres sensors indiquen que ha interceptat transmissions il·legals en aquest sistema solar. ¡Atureu-vos o obrirem foc!
-Dispars per un dany mínim -va dir amb calma Vader quan va veure que el burlador de bloquejos mantenia el seu rumb.
Els canons del Devastador va llançar llargs raigs de trets d'energia que van martellejar sobre els escuts de la petita nau fugitiva. Un instant després, els motors del Tantive IV van refulgir i la nau es va esvair en l'hiperespai.
Tots els espaciants sabien que és impossible rastrejar a una altra nau a través de l'hiperespai, la dimensió que permetia el viatge a una velocitat superior a la de la llum.
En el Devastador, el comandant Praji va consultar una pantalla sensora per localitzar el dispositiu rastrejador.
-Lord Vader, es dirigeixen al sistema Tatooine.
¡Tatooine! Vader va aparentar seguir impassible, però rere la seva màscara estrenyia les dents i la sang li bullia. Només de pensar en Tatooine un petit allau de desagradables records l’envaien.
-Establiu un curs -va dir Vader, recuperant les maneres.
 -Sí, Milord.
Per quan el Tantive IV va arribar al sistema Tatooine, el Devastador estava just darrere seu. El burlador de bloquejos estava tornant el foc quan van arribar a l'òrbita de Tatooine, però estava sent aclaparadorament superat per la potència de foc del destructor estel·lar imperial. Després que el destructor estel·lar fes volar el conjunt de sensors primaris del burlador de bloquejos i el projector d'escut d'estribord, la nau més petita va quedar efectivament paralitzada.
Un raig tractor imperial va atreure al Tantive IV cap a l’hangar principal del Devastador, i soldats d'assalt armats amb rifles blaster van ser enviats a la nau capturada. Diversos soldats d'assalt van ser morts per la tripulació del Tantive IV quan van entrar, però el flux constant d'implacables soldats imperials amb armadures blanques va aconseguir assegurar la nau en qüestió de minuts.
Quan la batalla de blàsters va haver acabat, Darth Vader va abordar el Tantive IV. Els passadissos de parets blanques mostraven cremades, l'aire era pesat amb l'aroma del fum dels blàsters, i el terra estava cobert pels cossos tant dels soldats d'assalt caiguts com de les tropes rebels. Vader va avançar pel passadís com una malvolent ombra.
El capità Antilles havia sobreviscut a l'assalt imperial i va ser escortat per soldats d'assalt al centre d'operacions de la nau, on Vader l'esperava. Vader envoltava el coll de l’Antilles amb els seus dits coberts amb un guant negre quan un oficial imperial va irrompre amb presses.
-Els plànols de l'Estrella de la Mort no estan en l'ordinador. -Va anunciar.
Vader va girar el seu visor per mirar el capità Antilles.
- On són aquestes transmissions que heu interceptat? -Sense esforç, el Senyor del Sith va alçar lentament el seu braç i va aixecar l’Antilles del sòl -. Què heu fet amb aquests plans?
-No hem interceptat cap transmissió -va respondre Antilles, panteixant -. Aaah... aquesta és una nau consular, en missió diplomàtica.
Vader va prémer amb més força.
-Si aquesta és una nau consular... -Va dir -, on és l'ambaixador?
Quan Antilles no va respondre, Vader va decidir que l'interrogatori havia acabat. El Senyor Fosc va donar una forta encaixada, trencant instantàniament el coll d’Antilles. Vader va llançar el cadàver contra la paret, i es va tornar cap a un soldat d'assalt.
-Comandant -va dir -, registri a fons aquesta nau fins que trobi aquests plans, i porti’m els passatgers. ¡Els vull vius!
Minuts després que les tropes d'assalt comencessin la seva recerca de passatgers, Vader va ser informat que la princesa Leia havia estat capturada.


-Darth Vader -va dir Leia dirigint-se al seu captor. Els seus canells estaven subjectes amb esposes i ignorava els nombrosos soldats d'assalt que també es trobaven en l'estret passadís del Tantive IV -. Només tu podies ser tan agosarat -va continuar, mirant valentament a les fosques lents del casc del Senyor del Sith -. El Senat Imperial no et perdonarà això. Has atacat a una nau diplomàtica...
-No fingiu sorpresa, altesa -va interrompre-la en Vader -. Aquesta vegada no anàveu en missió de pau. En aquesta nau s'han rebut transmissions dels espies rebels. Vull saber què ha estat dels plànols que us van enviar.
-No sé de què m'està parlant -va reposar secament Leia -. Sóc membre del Senat Imperial i vaig en missió diplomàtica a Alderaan...
-Vós formeu part de l'Aliança Rebel... sou una traïdora -va bramar Vader -. ¡Emporteu-vos-la!
Conforme els soldats d'assalt conduïen la Leia des de la seva nau al destructor estel·lar, un oficial d'uniforme negre i nas aguilenc anomenat Daine Jir es va posar al costat d’en Vader i va seguir el Senyor del Sith en el seu camí pel passadís, buscant qualsevol indici que li conduís als plànols robats.
-És perillós retenir-la -va dir Jir amb franquesa -. Si arriba a saber-se, pot provocar simpatia cap a la rebel·lió al senat.
-He comprovat la seva connexió amb els espies rebels -va dir Vader sense un indici de preocupació -. I ella és l'única cosa que tinc per trobar la base secreta.
-Morirà abans de dir res -va afegir Jir, coneixedor de la reputació de la princesa.
-Deixi això pel meu compte -va dir Vader -. ¡Enviï un senyal de desastre i informi al Senat que tots han mort!
Quan Vader va arribar a una cruïlla del passadís, el comandant Praji el va detenir.
- Lord Vader, els plànols de l'estació cuirassada no estan en aquesta nau! I no s'ha fet cap transmissió. Però va ser llançada una càpsula durant la lluita, sense signes de vida a bord.
-Ella ha d’haver amagat els plànols en aquesta càpsula -va dir Vader, sentint que creixia la seva ira -. Enviï un destacament a buscar-la. Ocupis personalment, comandant. Aquesta vegada res no ens aturarà.
-Sí, milord -va dir Praji.
-I envieu destacaments a assegurar els espaiports del planeta -va afegir Vader -. Cap nau ha d'abandonar Tatooine sense autorització imperial.
Vader va caminar cap a un finestral i va mirar cap avall, el planeta sorrenc. Semblava tan erm com ho recordava.
I pensar que un cop vaig viure allà... que aquest era la meva llar abans que els Jedi arribessin i em portessin amb ells. La meva mare va respirar el seu últim alè en aquest món, i durant anys vaig sentir aquesta... pèrdua agonitzant.
Ara no sento res. Aquest món significa per a mi el mateix que una mota de pols, i tots els seus habitants haurien de ser pols també.
Quan va tornar al Devastador, Vader va considerar la possibilitat que Tatooine podria ser reduït a pols per l'Estrella de la Mort. Es va preguntar si observar la destrucció del planeta sorrenc podria reportar-li algun plaer. Era una possibilitat que no podia descartar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada