dissabte, 24 d’agost del 2013

Ascensió i caiguda d’en Darth Vader (XVII)

Anterior



Capítol 17

Luke Skywalker.
D'acord amb els registres municipals obtinguts en l'assentament d’Anchorhead de Tatooine, aquest era el nom del registre d'un saltacel T-16 propietat d'un pilot humà que havia viscut a la llar dels Lars i tenia aproximadament 19 anys estàndard.
Luke Skywalker.
D'acord amb un espia independent Kubaz de Mos Eisley, aquest era el nom que figurava en el registre de vendes d'una botiga de lliscadors de l’espaiport associat al lliscador terrestre que havia estat comprat a un jove que després va marxar en el Falcó Mil·lenari, el vaixell de càrrega corellià que també havia transportat l’Obi-Wan Kenobi a l'Estrella de la Mort.
Luke Skywalker.
D'acord amb un rebel capturat al qual Darth Vader va interrogar al planeta Centares, aquest era el nom del pilot d'ala-X que havia destruït l'Estrella de la Mort.
Luke Skywalker.
Fins i tot mentre inspeccionava la seva nau insígnia gairebé acabada, el superdestructor estel·lar Executor, Vader no podia treure’s en Luke Skywalker del cap. Rumiava en silenci el seu nom, i cavil·lava sobre el fet que el noi hagués nascut tres anys després de la mort de Shmi Skywalker. Segons el que ell sabia, Ànakin Skywalker havia estat l'únic parent de sang que encara vivia.
Podria haver-hi hagut d’altres Skywalkers a Tatooine? Vader va acceptar la possibilitat. Després de tot, no era un nom estrany del tot a la galàxia.
Però Ànakin i Padme Amidala estaven esperant un nen dinou anys enrere.
Dinou anys estàndard.
No és possible, va pensar Vader. Jo vaig matar la Padme. El nadó va morir amb ella.
No per primera vegada, es va preguntar si l'Emperador l’hi havia explicat tota la veritat sobre la mort de la Padme. Però recordo haver asfixiat... veure-la caure sense sentit a Mustafar. Estava tan furiós amb ella. I malgrat tot...
Luke Skywalker existeix.
Vader es va negar a creure que el cognom del famós rebel fos només una estranya coincidència. Si hi hagués tingut qualsevol altre cognom, Vader no hi hauria dubtat en informar a l'Emperador del que havia esbrinat. Però per motius purament egoistes, Vader es va guardar el nom del rebel per a si mateix. Per a ell, Luke Skywalker era alguna cosa més que un misteri que resoldre.
Es... una oportunitat. Tan poderós amb la Força com sembla ser, és una oportunitat ... una oportunitat per aconseguir un poder encara més gran. Però qui és ell? Qui van ser els seus pares? Podria tractar-se del fill d'Obi-Wan? Però llavors, per què es cognomenava Skywalker i va ser criat per la família Lars? O simplement va ser entrenat per Obi-Wan?
Com que l’Obi-Wan Kenobi, Shmi Skywalker, Owen i Beru Lars, i Padme Amidala estaven morts, només hi havia una forma que Vader pogués descobrir la veritat. L'hi hauria de preguntar al propi Luke Skywalker. Tot el que havia de fer era trobar-lo.
Després contractar un actor perquè es fes passar per l’Obi-Wan Kenobi, Vader va preparar una nova trampa específica per en Luke en el món desert d’Aridus.
Malauradament, Luke va veure a través de l'engany i va desaparèixer. Vader es va frustrar encara més amb les accions del seu oficial superior, el completament incompetent almirall Griff, qui va permetre que l'Aliança Rebel eludís el bloqueig imperial a Yavin 4 i s'evacués cap a una nova base secreta.
Vader no es va quedar inactiu mentre buscava i esperava qualsevol informació que pogués conduir-lo a Luke Skywalker i els seus aliats. Va portar el sabre d’Obi-Wan Kenobi al Castell de Bast, on també va estudiar un antic holocrò Sith que havia adquirit.
Va supervisar diversos projectes secrets, incloent el desenvolupament del Pacifog que alterava les ments a Kadril, la construcció dels Soldats Foscos robòtics imperials, i la preparació d'una nova superarma en el sistema Endor. Va assignar una agent d'Intel·ligència Imperial sensible a la Força, anomenada Shira Brie, per infiltrar-se en l'Aliança Rebel, però la seva missió per desacreditar Luke Skywalker va ser un fracàs i va quedar horriblement ferida. Com que Vader encara considerava valuosa la Brie, va ordenar als metges imperials que reemplacessin seus membres destrossats per pròtesis cibernètiques, i la va oferir a Palpatine per servir-lo en secret com a agent operatiu d'elit.
Luke Skywalker tampoc estava inactiu. A mesura que s'estenien les notícies de les seves accions, molts imperials es van familiaritzar amb el nom del jove pilot que era una figura principal en l'Aliança Rebel.


Dos anys després de la destrucció de l'Estrella de la Mort, un governador imperial va notificar en Vader que persones que es corresponien amb les descripcions de Luke Skywalker i la princesa Leia Organa havien estat capturades en Circapo V, un planeta pantanós conegut localment com Mimban. Vader havia sentit parlar sobre la llegenda de Mimban sobre el Cristall de Kaiburr, una gemma lluminosa de color carmesí que multiplicava per mil el poder de la Força, i esperava poder recuperar aquesta relíquia juntament amb els rebels captius.
Per quan Vader va arribar a Mimban, Skywalker i la princesa havien escapat i fugit a la selva. Després d’una primera trobada en una cova, finalment els va atrapar en el Temple de Pomojema, un ziggurat piramidal cobert d’enfiladisses construït amb grans blocs de roca volcànica per a una antiga deïtat mimbana, que contenia el Cristall de Kaiburr. Usant la Força, Vader va deixar caure una roca del sostre sobre Luke Skywalker, atrapant-lo contra el terra del temple, mentre Leia Organa observava indefensa.
-Tens molt a expiar per mi -va dir Vader a Skywalker, que, com la princesa, anava vestit amb el negre uniforme de treball que portaven els miners locals. Activant el seu sabre de llum, Vader va començar a balancejar el seu full vermell endavant i enrere, llescant, juganer, fragments de pedra de les parets circumdants -. Probablement no tindré paciència per permetre que duris tant com mereixes -va continuar -. Pots considerar-te afortunat.
Vader va tornar la seva atenció a la princesa.
-Espero no tenir tantes dificultats per contenir-me en el que a vostè es refereix, Leia Organa -va dir -. En diversos sentits, vostè és molt més responsable dels meus contratemps que aquest noi ximplet.
Noi ximplet? Vader es va sorprendre per les paraules que havien sortit de la seva pròpia boca. Fins i tot encara que sabia que hi havia molt més en Skywalker que el que es veia a simple vista, i que només tenia intencions de capturar els rebels, de sobte s'havia apoderat d'ell el desig de matar-los. Es va adonar que estava perdent el seu autocontrol.
La princesa va recollir el sabre de llum d’en Luke i va activar el seu full blau. Conforme ella s'acostava a Vader, ell va deixar caure de cop el seu braç, deixant el raig de la seva pròpia arma penjant sense més al seu costat.
- Leia, no! -Va cridar Luke -. És un estratagema... t'està desafiant. Mata’m, i després matat tu... ja no hi ha res a fer.
Vader va mirar desdenyosament la princesa.
-Vinga -va dir -, si vol, deixaré que ell lluiti per vostè. Però no li permetré que el mati. -Pensant com en Luke havia escapat amb anterioritat de les seves urpes, va afegir -: M'han robat amb excessiva freqüència.
La princesa va lluitar amb valentia, però no era rival per en Vader. Va utilitzar les seves últimes forces per llançar el sabre de llum a l’Skywalker, just quan sortia de sota les runes.
-Ben Kenobi m'acompanya, Vader -va dir Skywalker, enfrontant-se al Senyor del Sith -, i la Força també m'acompanya.
El duel va ser furiós, i va conduir a Vader i Skywalker fins a una cambra on hi havia una fosca obertura circular a terra, la boca d'un profund pou. Conforme avançava la batalla, Vader es va trobar respirant amb dificultat a través del seu respirador. Però llavors, gràcies a la seva proximitat amb el Cristall de Kaiburr, que augmentava la Força, va sentir un sobtat flux de poder del costat fosc, que li va permetre projectar llampecs de les puntes dels seus dits per primera vegada a la vida. Va llançar els llampecs d'energia de la Força contra Skywalker, però el seu jove oponent va desviar el cop.
- No és... possible! -Va murmurar Vader, sentint que la seva energia es drenava -. Tant poder... en un mocós. No és possible!
Quan Skywalker es va llançar contra la gran figura negra, Vader va alçar el seu sabre de llum per defensar-se. Però no va ser prou ràpid. El full d’en Skywalker va tallar la pròtesi del braç dret del Senyor del Sith, que va caure a terra, subjectant encara el sabre de fulla vermella.
Atordit, Vader es va ajupir i va usar la seva mà esquerra per separar la seva arma dels dits enguantats del seu braç amputat. Estava carregant el pes per fer un altre atac quan de sobte va tenir una visió clara del sabre que subjectava Skywalker. El disseny de l'empunyadura de l'arma li resultava... familiar.
Vader va sentir que li pesava de sobte el cap, i quan va tractar d'avançar, va ensopegar amb el seu membre amputat. El braç robòtic va caure rere seu mentre es precipitava al pou més proper.
Va udolar mentre descendia a la foscor, i li va semblar que aquesta caiguda no acabaria mai. Durant la caiguda, va pensar en el sabre de llum de Skywalker. Vader hauria jurat que era la mateixa arma que l’Obi-Wan havia arrabassat a l’Ànakin Skywalker a Mustafar. No va deixar d’udolar amb ràbia fins que va xocar brutalment contra una pila de dures roques.


Havia passat prop d'una hora quan Vader va recuperar el sentit en el fons del pou sota les entranyes del Temple de Pomojema. Va sentir el gust de la sang en l'interior del seu casc i es va maleir en silenci.
Es va adonar del que havia passat en el temple. El Cristall de Kaiburr havia augmentat els seus poders de la Força, però no en benefici seu. Hi havia amplificat el seu odi i la seva ràbia, causant que abandonés el seu desig de capturar Skywalker i esbrinar més sobre la seva identitat. Ara podia sentir que el Cristall de Kaiburr ja no era al temple, que havia abandonat Mimban.
Juntament amb Skywalker i la princesa.
Vader va recollir el seu braç i el seu sabre de llum, i va aconseguir sortir de la caverna, on va cridar una llançadora imperial perquè el portés al centre mèdic més proper. Fins i tot mentre el seu braç dret estava sent reemplaçat, no va considerar aquesta batalla de Mimban com una pèrdua, perquè ara sabia que Skywalker era més que una oportunitat per aconseguir més poder. Era la solució al seu major obstacle.
És la persona que em pot ajudar a vèncer a l'Emperador.
Vader mai havia parlat de Luke Skywalker amb l'Emperador, però no descartava la possibilitat que el seu Mestre hagués descobert el nom del pilot rebel que havia destruït l'Estrella de la Mort. Només era qüestió de temps abans que l'Emperador abordés el tema.
Fins i tot en Vader encara no havia descobert cap informació significativa sobre el passat de Skywalker, sentia que hi havia una forta connexió entre ells, i no només perquè tots dos haguessin estat entrenats per l’Obi-Wan. Però Vader no volia simplement més informació. Volia a Skywalker, el volia immediatament, i el volia viu.
Era per tant inevitable que el Senyor Fosc es trobés amb Boba Fett.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada