dijous, 29 d’agost del 2013

Ascensió i caiguda d’en Darth Vader (XXII)

Anterior



Capítol 22

Vader va conduir en Luke a la torre de la part alta de l'Estrella de la Mort, on l'Emperador, sense aixecar-se del tron, va usar la Força per alliberar Luke de les seves esposes. Després que Palpatine ordenés als seus guàrdies reials d'armadura vermella que abandonessin la sala del tron, Vader li va presentar el nou sabre de llum d’en Luke perquè l’inspeccionés. L'Emperador estava segur que Luke s'uniria a ell igual que havia fet el seu pare.
Sense deixar-se impressionar per l'Emperador, Luke va refusar convertir-se al costat fosc. No obstant això, la seva confiança va patir un sever revés quan l'Emperador va confessar que havia estat ell qui va permetre que l'Aliança Rebel descobrís la ubicació de l'Estrella de la Mort i del seu generador d'escut, i que l'Imperi estava completament preparat per enfrontar-se a l’imminent atac de la flota rebel.
Quan Luke va mirar per les grans finestres del saló del tron ​​per veure l'arribada de les naus rebels, Vader va sentir la creixent ansietat del seu fill. La batalla espacial continuava, i resultava obvi que les naus rebels estaven molt superades en nombre pels caces imperials. Mentre l'Emperador seguia assegut al seu tron, va temptar en Luke, animant-lo a recuperar el seu sabre de llum i rendir-se a la seva ràbia. De nou, Luke es va negar.
Però llavors l'Emperador va revelar que el superlàser de l'Estrella de la Mort estava operatiu i va ordenar a les drassanes que disparessin a discreció. Un intens raig va sortir disparat de l'Estrella de la Mort cap a un creuer rebel, que va explotar amb una espurna encegadora.
L'Emperador va continuar temptant en Luke perquè recuperés el seu sabre de llum.
-Ataca’m amb tot el teu odi -va dir l'Emperador -, i el teu viatge cap al costat fosc de la Força s'haurà completat.
Usant la Força, Luke va atreure cap a ell la seva arma, va activar el seu full, i va llançar una ràpida estocada al cap de l'Emperador. Però Vader es va moure més ràpid, activant el seu propi sabre de llum i bloquejant destrament l'atac d’en Luke. La visió d’en Vader i Luke creuant els seus sabres va excitar i va divertir a l'Emperador, i va riure entre dents amb perversa alegria. Vader va recordar que Palpatine havia rigut de la mateixa manera feia dues dècades, quan va ordenar a l’Ànakin Skywalker que matés el comte Dooku.
Jo vaig sortir victoriós llavors, va pensar Vader mentre usava el seu sabre de llum per allunyar Luke de l'Emperador. I ara la Força està amb mi!
Conforme el seu duel continuava per tot el saló del tron, el Senyor Fosc va sentir que Luke estava usant la seva pròpia ràbia per alimentar el seu atac.
-Bé -va dir l'Emperador des del seu tron -. ¡Fes servir els teus sentiments d'agressivitat, noi! Deixa que l'odi flueixi del teu interior.
El meu Mestre vol que Luke guanyi, va advertir Vader amb cert ressentiment. No li donaré aquesta satisfacció. No seré...
Inesperadament, Luke va desactivar el seu sabre de llum.
-No lluitaré contra tu, pare.
-Ets imprudent en baixar les teves defenses -va dir Vader, mentre alçava ràpidament el seu sabre de llum. Amb increïble velocitat, Luke va reactivar la seva arma per bloquejar l'atac d’en Vader. Vader va colpejar una vegada i una altra, però Luke va bloquejar cada cop. Aviat, Vader va començar a respirar amb dificultat a través del seu respirador. No puc deixar que Luke em venci, va pensar Vader. No deixaré que l'Emperador el tingui!
Una precisa puntada d’en Luke va enviar en Vader vora d'una plataforma elevada. Xocant contra el terra metàl·lic, Vader va rugir en notar que un cable cibernètic l’esclatava a la cama dreta. Luke va tractar de distanciar-se’n d’en Vader saltant a una passarel·la que creuava el sostre del saló del tron.
-Els teus sentiments et traeixen, pare -va dir Luke -. Sento el bé dins teu... la teva lluita interna.
Vader es va aixecar del terra amb òbvies molèsties.
-No hi ha cap lluita interna -va dir.
-No vas poder matar-me abans -va dir Luke mentre creuava la passarel·la -, i no crec que vagis a fer-ho ara.
Vader va passar a concentrar-se en els suports de metall que asseguraven la passarel·la al sostre.
-Si et negues a lluitar, sabràs quin és el teu destí -va dir.
El Senyor Fosc va llançar el seu sabre de llum, encara encès, cap amunt. Luke es va ajupir, esquivant la fulla vermella, però va ser incapaç d'evitar que tallés els suports de la passarel·la, i aquesta es va separar del sostre i va enviar en Luke donant tombs contra el terra. Vader va observar en Luke perdre’s de vista sota la plataforma elevada de l'Emperador.
El sabre de llum d’en Vader s'havia desactivat i havia caigut a terra a diversos metres de distància. Va estendre la mà mentre el sabre de llum sortia volant del sòl per tornar a la seva adherència. Va activar el full de l'arma i va baixar uns graons cap a l'àrea sota la plataforma, on les bigues metàl·liques oferien nombrosos llocs on amagar-se. A l'exterior de l'Estrella de la Mort i en la Lluna Santuari, la batalla de l'Imperi amb els rebels estava en el seu apogeu, però a Vader no podia importar-li menys. Per a ell, el seu duel amb Luke era l'única batalla que importava.
Va examinar les ombres sota la plataforma a la recerca del menor moviment.
-No pots amagar-te per sempre, Luke -va dir el pare.
El fill va respondre des de la foscor.
-No lluitaré amb tu.
-Lliura't al costat fosc -va instar-lo Vader -. És l'única forma en què pots salvar els teus amics. -Vader es va adonar aviat que Luke estava pensant ara en els amics, la preocupació per ells gairebé era palpable -. Sí -va dir Vader -, els teus pensaments et traeixen. Els teus sentiments cap a ells són molt forts. Especialment cap...
Luke va ser incapaç d'impedir que Vader accedís a la seva ment.
- La teva germana! -Va exclamar Vader-. Així... que tens una germana bessona. Els teus sentiments l'han traït a ella també. Obi-Wan va ser molt intel·ligent d’ocultar-m'ho. Ara el seu fracàs és total.- Va avançar al fons dels espais sota la plataforma -. Si tu no et passes al costat fosc, potser ella sí que ho faci -va dir.
- No! -Va cridar Luke, encenent el seu sabre de llum mentre sortia com una exhalació del seu amagatall per atacar en Vader. Van saltar espurnes mentre intercanviaven cops en aquest espai fosc i estret, i Vader es va veure obligat a retrocedir des de sota de la plataforma fins que van arribar a la vora d'un petit pont al costat un profund pou d'ascensor obert.
Un cop lateral va impactar en el sistema de suport de vida de Vader, i mentre queia contra la barana del pont va ser incapaç d'impedir que el full d’en Luke li tallés el canell dret. Del destrossat monyó d’en Vader van volar metall i peces electròniques, i el seu sabre de llum va rebotar a la vora del pont, caient en el pou aparentment sense fons. Malferit i completament exhaust, Vader va alçar la vista per veure el sabre d’en Luke en posició per donar una estocada mortal.
L'Emperador s'havia aixecat del seu tron ​​i estava en l'escalinata darrere d’en Luke.
- ¡Bé! -Va dir l'Emperador -. El teu odi t'ha fet poderós. Ara, completa totalment el teu destí i ocupa el lloc del teu pare al meu costat!
De manera que així acaba tot, va pensar Vader.
Però llavors Luke va desactivar el seu sabre de llum.
- ¡Mai! -Va dir, llançant l'arma a un costat -. No entraré en el costat fosc -va declarar -. Has fallat, Excel·lència. Jo sóc un Jedi, com el meu pare abans que jo.
L'Emperador va fer una ganyota de desdeny.
-Així sigui llavors... Jedi -va dir, amb incommensurable disgust -. Si no vols convertir-te, seràs destruït.
Encara tombat contra la barana del pont del pou de l'ascensor, Vader va observar l'Emperador va estendre els seus engarfiats dits i desencadenar encegadores ràfegues de llampecs d'energia des de la punta dels seus dits. Els llamps van colpejar en Luke, que va tractar de rebutjar les crepitants bandes d'energia, però es va veure tan superat que el seu cos va caure retorçant-se a terra.
No, va pensar Vader. No. No així.
Mentre l'Emperador continuava atacant Luke amb la seva cortina de llampecs Sith, Vader es va posar dempeus amb dificultat. Una cama estava trencada, i l'altra no funcionava gaire bé. Movent-se amb prou feines, va desplaçar la seva gran figura fins al costat del seu Mestre. A terra, Luke es recargolava d'agonia, debatent-se en els llindars de la mort.
-Pare, si us plau -va gemegar -. Ajudeu-me.
Vader va veure com Luke s'encorbava en posició fetal quan l'Emperador va llançar una ràfega encara més poderosa de llampecs a la seva víctima. Vader no tenia dubtes que Luke estava a punt de morir. El seu fill cridava.
No només el meu fill...
L'Emperador va desencadenar altra ràfega de llampecs.
... Ni el fill de Padme...
Luke va cridar més fort.
... Sinó el meu fill... que m’estima.
Les robes d’en Luke van començar a fumejar mentre el seu cos es convulsava involuntàriament. Tot d'una, Vader es va adonar que ja no estava preocupat pel seu propi futur personal. Malgrat totes les coses terribles i inenarrables que havia fet en la seva vida, sabia que no podia quedar-se sense fer res i deixar que l'Emperador matés en Luke. I en aquest moment de lucidesa, va deixar de ser Darth Vader.
Era Ànakin Skywalker.
Amb les poques forces que li quedaven, va agafar a l'Emperador per l'esquena, el va alçar en suspens, i el va portar al pou obert de l'ascensor. El menyspreable Emperador continuava llançant llamps, però es van allunyar d’en Luke i es van reflectir per xocar contra ell mateix i el seu aprenent insurgent. Els llamps van penetrar el suport vital d’en Vader i van electrificar les restes orgàniques d'Ànakin, però ell va seguir avançant fins que va poder llançar a l'Emperador al pou de l'ascensor.
Palpatine va cridar mentre el seu cos queia pesadament pel pou. Encara atrapat en l'armadura de Darth Vader, Ànakin va caure a la vora de l'ascensor, però va escoltar l'explosió d'energia fosca que va consumir a l'Emperador en caure.
Quan va escoltar la seva pròpia respiració amb un so aspre, Ànakin va saber que els aparells respiratoris del casc d’en Vader s'havien trencat. Va sentir que alguna cosa tirava de les seves espatlles, i es va adonar que Luke s'havia ajupit al seu costat i estava apartant-lo de la vora de l'abisme.
Malgrat les seves pròpies ferides, Luke va aconseguir portar el seu pare a l'hangar que contenia la llançadora d’en Vader. El camí va resultar encara més difícil perquè els rebels havien desactivat el projector de l'escut d'energia de la Lluna Santuari, i l'Estrella de la Mort estava ara sota un fort atac. Tractant de mantenir ferms les seves pròpies cames mentre l'estació de combat s'estremia per les explosions, Luke va arrossegar el seu pare fins a la rampa d'aterratge de la llançadora abans de caure rendit per l'esforç.
No ho aconseguirà, va pensar l’Ànakin. Amb mi no.
-Luke -va balbucejar -, ajuda'm a treure’m la màscara.
Luke es va agenollar al seu costat.
-Però moriràs.
-Res pot impedir això ja -va dir l’Ànakin -. Només per una vegada... deixa’m mirar-te... amb els meus propis ulls.
Lentament, amb compte, Luke va aixecar l’angulós casc d’en Vader, i després va retirar la placa facial de l'enganxall de duracer negre que la subjectava al coll. En exposar els trets plens de cicatrius d'Ànakin, es va sorprendre en notar llàgrimes acudint als seus ulls.
S'ha acabat, va pensar. El malson s’ha acabat.
Va somriure dèbilment.
-Ara... -Va dir -, vés, fill meu. Deixa’m.
-No -va insistir Luke -. Tu vindràs amb mi. No t'abandonaré. He de salvar-te.
Ànakin va tornar a somriure.
-Ja ho has fet, Luke. Tenies raó. -Prenent seus últims alens, va continuar -. Tenies raó sobre mi. Digues a la teva germana... que tenies raó.
Tancant els ulls mentre es desplomava contra la rampa de la llançadora, Ànakin Skywalker tenia totes les raons per pensar que finalment estava a punt d'abraçar la foscor perpètua.
I, no per primera vegada, s'equivocava.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada