divendres, 2 d’agost del 2013

Ascensió i caiguda d’en Darth Vader (XIII)

Anterior


Capítol 13

Les primeres missions d’en Darth Vader van consistir a perseguir els Jedi que havien sobreviscut a la purga. Investigar cada observació comunicada, va viatjar a molts mons remots per caçar la seva presa, i va matar a cada Jedi que va trobar. Cap informe el va conduir a l’Obi-Wan o en Yoda, però Vader sempre romania vigilant.
Amb cada dia que passava, Vader es distanciava més del Jedi que un dia va ser. On Ànakin Skywalker s'havia influenciat per circumstàncies traumàtiques, Vader va cobrar forma infligint dolor als altres. Per desgràcia, a causa dels seus braços artificials, era incapaç de conjurar el llampec Sith o de ser invulnerable a ell. Sempre seria més feble que l'Emperador.
Poca gent era conscient del que li havia passat a l’Ànakin Skywalker, però no va passar molt temps fins que gairebé tothom en l'Imperi Galàctic hagués escoltat algun rumor o fet solt sobre el nou servent d’en Palpatine. Un mes després que Palpatine es convertís en Emperador, va circular una història que Vader havia localitzat l'amagatall de cinquanta traïdors Jedi i els havia matat a tots i cadascun amb les seves pròpies mans. Els testimonis oculars el descrivien com una mena d'espectre que semblava posseir poders Jedi i portava un sabre de llum, però que definitivament no era un Jedi. Després de tot, pot ser que els Jedi haguessin intentat dominar la República, però mai se'ls havia conegut per estrangular els seus oponents.
Alguns sospitaven que Darth Vader era un droide creat per complir la voluntat de l'Emperador. Altres suggerien que podria haver estat anteriorment un gladiador o caça-recompenses professional. Fins i tot s'especulava que podria ser alguna figura pública molt coneguda que havia assumit el nom de "Darth Vader" i portava aquest casc que l’ocultava el rostre per amagar la seva veritable identitat.
El mateix Vader no feia res per revelar la seva història personal. Pel que a ell es referia, l'únic que la gent havia de saber era que únicament responia davant l'Emperador.
Com lloctinent de l'Emperador, Vader va obeir les directrius del seu Mestre amb letal precisió. A part de caçar Jedis, va supervisar l'expansió de la Flota Imperial i va fer complir cada nova llei, moltes de les quals promovien l'odi als no humans, per donar més poder a l'Imperi. Aquells que s'oposaven o disgustaven en Vader acabaven morts o esclavitzats, i fins i tot els més ardents seguidors de Palpatine observaven temorosos el cyborg emmascarat i ombrívol. En poc temps, el seu propi nom es va convertir en sinònim de terror.
L'Emperador va reorganitzar el Senat Galàctic com el Senat Imperial, per poder continuar monitorant i manipulant els representants dels mons que ara controlava. Vader acompanyava l'Emperador en les sessions més importants del Senat, que sovint eren presenciades pel senador Bail Organa d’Alderaan, entre d'altres. Durant les Guerres Clon, Ànakin Skywalker havia compartit, per un temps, l'opinió de la senadora Amidala, que tenia a Organa com un polític excepcional, honrat, però per Darth Vader aquest home era tan insignificant com un vulgar insecte. Com la majoria de la gent, Organa dirigia la seva mirada a un altre lloc quan Vader era present.
Després d’assignar les responsabilitats més mundanes del govern a administradors paranoics, l'Emperador va fer cada vegada menys aparicions públiques, la qual cosa li va permetre dedicar més del seu temps a l'estudi del costat fosc de la Força al seu palau de Coruscant. Amb el temps, l'amenaçadora figura d’en Vader es va convertir en la icona definitiva de l'autoritat imperial. Però l'Emperador no li deixava oblidar qui estava al comandament. De tant en tant, tenien moltes variacions de la mateixa conversa, que sovint començava amb una burleta pregunta de l'Emperador:
- Tens por a la mort, Lord Vader?
-No, Mestre.
- Llavors per què segueixes vivint?
-Per aprendre a ser més poderós, Mestre.
- Busques aquest poder per intentar enderrocar-me?
-Vós sou el meu camí al poder, Mestre. Us necessito.
-Sí, el meu aprenent. Recorda el teu lloc, i que tens molt per aprendre.
Amb el temps, Vader va crear el seu propi retir privat, el Castell de Bast, al planeta Vjun, perpètuament assolat per les tempestes, on el comte Dooku s'havia refugiat un cop durant les Guerres Clon. A Vjun, Vader realitzava els seus propis estudis sobre el costat fosc. No tenia dubtes que l'Emperador sabia què era el que volia més que res: el poder de matar el seu Mestre. Però com que Palpatine era tan increïblement poderós, i malgrat diversos intents, Vader va aprendre que no hi havia cap raó per creure que pogués arribar mai a derrotar el vell Senyor del Sith.
Conforme passaven els anys, l'Imperi es va expandir conquistant més mons. Encara que els soldats clon encara se seguien usant en la Flota Imperial, els humans també van començar a servir com a oficials allistats, o van ser assignats a missions com a tècnics, pilots, i soldats d'assalt.
Encara que l’Ànakin Skywalker mai havia tingut cap conversa personal amb el caça-recompenses Jango Fett, Darth Vader va arribar a familiaritzar-se amb el "fill" clonat de Fett, Boba Fett, que havia heretat l'armadura, les armes i la nau del seu pare. Conforme Boba Fett es guanyava una ben merescuda reputació com el millor caça-recompenses de la galàxia, resultava inevitable que Vader el contractés ocasionalment per a missions clandestines.
Vader també va supervisar operacions secretes en nombrosos mons. Per reclutar els letals guerrers Noghri per la seva causa, va arribar a l'auxili del seu planeta després d'haver-lo enverinat secretament amb toxines inhibidores de vida. Quan una estació d'investigació imperial va alliberar accidentalment un agent biològic letal al planeta Fallen, Vader va ordenar als seus soldats que disparessin turbolàsers al món contaminat, assassinant a més de dos-cents mil nadius falleen.
De totes les operacions que va supervisar Darth Vader, la més important va ser la construcció de l’Estrella de la Mort, una estació de combat de la mida d'una lluna que, quan estigués acabada, estaria equipada amb un superlàser capaç de destruir planetes sencers. Concebuda per un dels oficials de major rang de l'Imperi, el gran Moff Wilhuff Tarkin, i dissenyada originalment a Geonosis, l'Estrella de la Mort prometia ser l'arma definitiva de l'Imperi. Com a part de la doctrina de Tarkin del Govern de la Por, l'estació de combat sembraria tal terror en la galàxia que cap món gosaria desafiar o desobeir una ordre imperial.
Com Palpatine havia previst, l'Imperi tenia els seus enemics. Un moviment clandestí en particular, l'Aliança per Restaurar la República, més comunament coneguda com l'Aliança Rebel, va resultar ser el més irritant. Encara que els oficials imperials estaven segurs que els rebels havien establert una base secreta, la ubicació de la base era desconeguda.
Dinou anys després del final de les Guerres Clon i el naixement de l'Imperi, l'Aliança Rebel va atacar un comboi imperial en el sistema Toprawa, a la Vora Exterior. Darth Vader immediatament es va adonar que havia estat una tàctica de distracció, i que l'autèntic objectiu dels rebels era infiltrar-se en una estació d'investigació imperial a Toprawa.
Els rebels havien robat els plànols de l'Estrella de la Mort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada