dimarts, 27 d’agost del 2013

El Relat de l’Stàrter



El Relat de l’Stàrter
Peter Schweighofer
Els Gossos Negres 4



El grup d'amics es va arrossegar de tornada a través dels carrers del port estel·lar de Wroona a la fossa d'atracada on el vaixell de càrrega de Platt, l’Última Oportunitat, estava amarrat al costat de l’Estrella Luudriana de Tru'eb. Tots van pujar a bord de l’Última Oportunitat i es van acomodar al saló de la tripulació.
Dirk Harkness i Jai Raventhorn es van deixar caure en un vell i ranci divan wroonià, mentre Tru'eb es prenia el seu temps per col·locar-se a si mateix i els seus vestits amb el tron ​​de pell de nashtah que Platt havia guanyat en una retorçada partida de sàbacc. Stàrter va anar directe a la caixa tallada de begudes de Platt i va començar a furgar-hi. Va treure unes copes, després va abocar quantitats generoses de tovash gruvià en cadascuna.
Platt va prendre una copa i va seure a la cadira de comandament prop de l'estació d'enginyeria auxiliar en un extrem de la cabina. Stàrter va repartir la resta de copes, va prendre un glop de la seva i es va recolzar contra la mampara, prop de l'escotilla del pont. Tot el grup es va quedar en silenci mentre cada persona prenia un glop de la seva beguda i contemplava el fons de la seva copa.
-Ei, nois, alguna vegada us he parlat de la vegada que vaig fer la carrera de Kèssel en menys de set pàrsecs? -Va dir Stàrter, trencant el contemplatiu silenci.
Platt el va mirar amb una cella aixecada.
- De debò? Solo simplement afirmava que ho va fer en menys de 12 anys. Almenys això era una cosa creïble...
- No, de debò! -Va declarar Stàrter entre les rialles de tots -. Vaig fer la carrera Kèssel en menys de set pàrsecs. De debò. Al final, el meu hiperimpulsor va esclatar, però va valer la pena. Ja veus. Acabava de comprar-li a Jabba el hutt aquells plans secrets robats...
-Deixa’m endevinar-ho, eren els plans de la segona Estrella de la Mort, veritat? -Va reprendre Jai -. Això no serà una altra història sobre que tu sol vas destruir un Destructor Estel·lar, no?
-Esperem que ho expliqui d’una manera una mica més eloqüent que la seva primera història -va dir Tru'eb -. Encara que jo seré el primer a admetre que l'eloqüència no és una de les qualitats més brillants d’Stàrter.
-Ei, aquesta és una gran història -va declarar Stàrter -. Molt millor que la del Destructor Estel·lar...

***

El caça ala X solitari va sortir de l’hiperespai i es va desviar cap al gran gegant gasós en el sistema Anoat. Stàrter va tractar de mantenir el seu rumb estable, però el seu hiperimpulsor probablement estigués ara mateix caient per la part posterior del caça. Abans, volar a través de l’hiperespai massa prop de fortes ombres gravitacionals pràcticament havia destrossat l’hipermotor... ara era completament inútil.
Stàrter va treure una tauleta de dades de la part posterior de la cabina i va tornar-la a examinar detingudament. La informació que havia descarregat de les connexions informàtiques il·legals de Jabba tindria un valor incalculable per a l'Aliança Rebel. Ningú el creuria si no tenia proves dels plans de l'Imperi. Si pogués aconseguir portar la tauleta de dades a la base rebel a Renforra abans que l'Imperi sabés que la tenia i li llancés els caçadors de recompenses... o abans que Jabba descobrís que les quatre caixes de ryll que va pagar per la informació eren realment sorra blava seca dels fons marins de Wroona...
L'ala-X d’Stàrter va travessar l'atmosfera superior del gegant gasós i aviat va esquinçar a través dels núvols. El seu droide d’astrogació el va anomenar Bespin, però no anava a confiar en aquest cubell d'escombraries després d'aquest últim salt a l’hiperespai. Suposadament hi havia un assentament miner en algun lloc d'aquest planeta...
Una veu va crepitar sobre el canal de comunicacions de la seva nau.
-Nau no identificada, mantingui el seu curs actual i transmeti codis d'identificació.
Stàrter va mirar a estribord i va descobrir el vehicle dels núvols de doble beina que volava en paral·lel a ell.
-Aquí Stitar capità del Cadell Rastrejador... la meva nau exploradora ha rebut greus danys, necessita reparacions. -Stàrter va tornar a mirar a la tripulació del vehicle dels núvols a la recerca d'alguna indicació de si s'estaven empassant-se seva història -. Vaig apurar una mica al límit el meu últim salt a l’hiperespai i vaig fregir el meu hipermotor. Puc aconseguir algun permís per aterrar i fer reparacions?
Es va adonar de la mirada que el pilot del vehicle dels núvols va llançar sobre l'Ala-X. Amb sort no distingiria un atrotinat ala-X modificat amb els estabilitzadors-S tancats d'una nau exploradora apedaçada. Stàrter estava començant a posar-se tens: si aquesta trobada es convertia en un combat aeri, estaria atrapat en el sistema sense tenir on anar a la recerca de reparacions.
-Cadell Rastrejador –va crepitar la veu a través del canal de comunicacions -. Té autorització per aterrar a la pista d'atracada 142. S'enviarà un equip de reparacions al seu lloc d'aterratge poc després que prengui terra.
El vehicle dels núvols va virar i es va allunyar, continuant la seva patrulla.
Davant  d’ell, una immensa ciutat surava per sobre dels núvols. Stàrter va virar la seva ala-X cap a ella i va buscar amb el seu escàner la balisa que marcava la plataforma d'atracada 142. Quan va fixar la balisa, es va dirigir directament a ella i va posar amb cura el seu caça estel·lar sobre la plataforma d'atracada.
No hi havia ningú a la vista, ni tan sols els tècnics que Stàrter esperava que apareguessin aviat per treballar en l’hiperimpulsor de la seva ala-X. Va saltar de la cabina, tableta de dades en mà, i es va dirigir cap al panell d'accés dels sensors de l'ala-X. Es sentiria més segur si la tableta de dades amb la informació secreta estigués oculta en algun lloc de la nau i no en la seva persona. Si alguna cosa li passava a Ciutat Núvol, almenys la informació estaria relativament segura amb la nau. Fent que el panell s'obrís amb un cop ben col·locat, va començar a furgar en les entranyes dels sensors, tractant de trobar un lloc per amagar la tauleta de dades.
Darrere seu, va sentir que la porta blindada de la ciutat s'obria. Han de ser els tècnics, va pensar. Però quan es va girar, es va trobar davant dels caça-recompenses més letals de la galàxia: Zuckuss, Boddu Bocck, Dengar, Beylyssa, 4-LOM, Zardra, i Bossk. Sens dubte, l'Imperi els havia enviat per capturar Stàrter i recuperar les dades robades...

***

- Has d'estar de broma! -Va dir Platt, incorporant-se en el seu seient -. No hi ha manera que poguessis haver escapat amb vida de tots aquells caçadors.
-No sembla possible ni probable que la teva esmolada llengua t'hagués salvat -va afegir Tru'eb-. Encara que podria ser possible que els haguessis avorrit fins a la mort amb una història igual d'increïble.
-Ei, ho explicaré tot... simplement escolteu la història -va declarar Stàrter, servint-se una altra copa.
-Aquesta història sembla fer-se més llarga i més escandalosa com més tovash gruvià vesses en la teva gola -va etzibar Jai -. Deixa alguna cosa per a nosaltres.
Dirk s'havia desplomat al seu costat, roncant.
-Ei, que algú desperti a Harkness, estic arribant a la part que li agradarà -va dir Stàrter.
- Quina part és aquesta? -Va demanar Platt -. La part en què els caçadors de recompenses et donen una pallissa?
-D’acord, no em creieu? -Va desafiar Stàrter -. Només recordeu que estava arraconat en una plataforma d'atracada sobre Ciutat Núvol. Aquestes coses no tenen baranes de seguretat, ja sabeu...

***

Stàrter va retrocedir, enganxant la seva esquena contra el fuselatge del seu ala-X, i la seva mà es va acostar lentament cap a la seva pistola blàster pesada.
-Mireu, no us tinc por -va dir-. Podria acabar amb tots vosaltres des d'aquí si ho volgués.
    
Els caçadors de recompenses van seguir avançant al llarg de la passarel·la cap a la plataforma d'atracada.
Stàrter en va tenir suficient. Va treure la pistola i la va alçar, apuntant a Dengar, el caçador que anava al capdavant. Però abans que pogués prémer el gallet, una barra de metall va travessar el blàster per sobre del gallet, arrencant l'arma de la mà d’Stàrter. Va alçar la mirada per veure Boddu Bocck somrient per a si mentre baixava la seva ballesta de caça alimentada de disseny personalitzat.
- Què espereu que faci, rendir-me? -es va burlar Stàrter.
-No -va grunyir Dengar -. Esperem matar-te. Molt.
Gotes de suor van començar a formar-se en el front d’Stàrter. Els caçadors de recompenses s'acostaven. La seva ment repassava precipitadament cada engany, cada estratagema que hagués usat en alguna ocasió, tractant de pensar en alguna cosa que pogués treure’l d'aquest embolic. Llavors li va venir la idea. Va allargar la mà cap al seu cinturó del blàster, al bucle on guardava el seu paquet de racions: una caixa quadrada de la mida d'un puny on emmagatzemava els aliments i líquids amb els quals es mantenia durant els llargs viatges hiperespacials a l'Ala-X.
-Aquesta vegada realment ho aconseguiràs -es va burlar Beylyssa.
Bossk només va grunyir.
-Anem a destrossar-te membre a membre -va dir Zardra -. I saps que somriuré tota l'estona.
-Objectiu adquirit –va brunzir IG-88 -. Preparat per ser acabat.
Boddu Bocck va encaixar un altre projectil en la seva ballesta.
-Hora de morir.
En un ràpid moviment Stàrter va arrencar la caixa de racions del seu cinturó i la va mantenir amenaçadorament davant els caça-recompenses que avançaven.
- No mentre sostingui aquest detonador fotònic!
Els caçadors de recompenses es van detenir uns metres d'on es trobava Stàrter.
Beylyssa es va tornar cap a 4-LOM.
-Està de broma -va dir -. No hi ha cap arma anomenada detonador fotònic.
- Vols esperar per comprovar-ho? -Va exclamar Stàrter. I dient això, va tirar la seva caixa de racions directament enmig del grup de caçadors de recompenses. La majoria va escapar buscant refugi, amb les seves ments centrades en el "detonador fotònic", mentre Stàrter saltava cap endavant i s'agafava a 4-LOM.
Stàrter va fer perdre l'equilibri al droide i li va donar una puntada voladora al cap. El cap de 4-LOM es va allunyar volant, i el seu cos la va seguir, trontollant a la vora de la plataforma d'atracada i caient cap a Ciutat Núvol.

Stàrter va escoltar com Beylyssa se ​​li acostava per darrere: ell va girar, va colpejar-la amb el colze al casc, i després va activar el detonador termal que ella guardava al seu cinturó de municions. La va empènyer de tornada al grup de caçadors de recompenses, esperant que explotés prou lluny.
-Et tenim -es va burlar Boddu Bocck. Es trobava a un costat, apuntant-lo amb la seva letal ballesta al pit d’Stàrter. A l'altra banda Stàrter es trobava Zardra, també brandant una arma blàster d'aspecte particularment perillosa -. Ja ets meu -va dir Bocck.
Stàrter es va tirar a terra de la plataforma d'atracada just quan Bocck va llançar el projectil de la seva ballesta i Zardra va disparar el seu blàster. Els dos caçadors de recompenses van caure a terra, morts.
Stàrter es va abalançar sobre Zuckuss, colpejant-lo al cap i tirant-lo d'una puntada fora de la plataforma d'atracada. Bossk va agafar Stàrter per darrere, subjectant-li els braços als costats i aixecant-lo en suspens. Stàrter va canviar el seu pes cap endavant fins que els seus peus estaven de tornada a la plataforma, i després va fer girar al pesat trandoshà sobre el seu cap perquè seguís a Zuckuss cridant al vent de Ciutat Núvol.
Dengar estava tractant infructuosament de desactivar el detonador tèrmic de Beylyssa. Stàrter es va posar a cobert just abans que explotés.
Es va aixecar del sòl i es va treure la pols que s’anava assentant. S'han acabat els caçadors de recompenses, va pensar. Llavors una forma enorme va sortir trontollant del fum, cridant:
- Acabar! ¡Acabar!
IG-88 es dirigia directament cap a ell.
Stàrter es va posar a un costat i va permetre que el gran droide assassí xoqués contra el casc de l'ala-X. Va agafar el tors del droide i el va copejar contra l'ala-X diverses vegades més fins que el cap d'IG-88 penjava lànguidament del seu coll.
-A reveure, alè de metall -va dir Stàrter mentre empenyia suaument al droide fora de la plataforma d'atracada.
Semblava tan satisfet de si mateix, mirant com IG-88 queia cap a la seva perdició, que no va sentir com Boba Fett apagava la seva motxilla coet abans de prendre terra darrere d’Stàrter. Això és massa fàcil, va pensar Fett per a si mateix mentre colpejava a Stàrter al cap...

***

Darth Vader es va agenollar davant l'holograma de l'emperador Palpatine. Fett havia portat el pilot rebel a l’Executor i havia recollit la seva recompensa, però els agents de Vader estaven tenint dificultats per trencar la voluntat del lluitador rebel.
- Ha revelat la ubicació dels plànols robats, amic meu? -Va xiuxiuejar l'Emperador.
 -No, mestre, estem tractant de trencar la seva voluntat, però sense resultat.
-Llavors, potser hagis d'utilitzar mètodes més convincents -va suggerir l'Emperador-. Interroga tu mateix a aquest rebel. Certament, no podrà resistir el poder del costat fosc de la Força. I si no revela davant teu la ubicació dels plans, llavors el portaràs davant meu.
-Sí, mestre.
Vader es va alçar quan la imatge de l'Emperador es va esvair. Va caminar de retorn a la seva càpsula de meditació, pensant en les formes en què podia manipular al rebel perquè revelés la ubicació de les dades que havia robat.
La porta de la cambra de Vader es va obrir i va entrar l'almirall Ozzel.
-Lord Vader -va dir-. Hem tractat de fer fallida al rebel utilitzant mètodes convencionals, però ja hem passat per cinc droides d'interrogatori. Els tècnics van dir que van ser inhabilitats per alguna cosa que anomenen sobrecàrrega sensorial...
- Ha revelat alguna cosa d'utilitat? -Li va preguntar Vader.
-No, senyor. Ha estat parlant contínuament durant cada sessió d'interrogatori, però la major part és un absolut sense sentit increïble. Sens dubte aquest balboteig irracional és responsable de la desactivació dels droides d'interrogatori...
-Aquest rebel sembla no veure’s afectat per les seves monstruositats tecnològiques, almirall. Anem a veure com suporta el poder del costat fosc de la Força. Porta'l davant meu immediatament.

***

-Sembla obvi que la teva història està completament divorciada de qualsevol aparença de realitat -va afirmar Tru'eb -. Has planejat aquesta seqüència d'esdeveniments inversemblants, o te l’estàs inventant sobre la marxa?
-És cert -va declarar Stàrter -. Mira. Jo acabava de robar dades secretes imperials.
-Si eren tan importants, llavors què contenien les dades que vas robar? -Va desafiar Platt.
-Uh, realment no vaig tenir l'oportunitat de comprovar-ho a fons...
- Vols dir que no vas demanar als teus bons amics Vader i l'Emperador que t'ho diguessin?
-Potser no hauries d'haver matat a tots els caçadors de recompenses -va suggerir Tru'eb -. Ells podrien haver-te ajudat a desxifrar les dades.
-Tot és cert -es va queixar Stàrter.
Harkness va roncar. Jai també estava profundament adormida, amb el cap recolzat a l'espatlla d’en Dirk.
-Bé, Stang. Serà millor que acabis la història -es va mofar Platt-. Tru'eb i jo mai podrem dormir aquesta nit si no escoltem com et vas escapar d’en Vader.

***

La part superior de la càmera de meditació de Darth Vader es va aixecar amb un brunzit ominós quan Stàrter va ser conduït a la sala. El soldat que l’escortava es va fer a un costat, mirant nerviosament als seus peus. Stàrter podia sentir la freda mirada de Lord Vader fixa sobre ell.
- Què has fet amb les dades robades? -Vader li va preguntar amb eixordadora veu de baix.
-Jo no sé res de cap robatori d'informació secreta, sap? -Va començar Stàrter, fent un gest amb les mans i encongint-se d'espatlles -. Estava en el meu camí de Dantooine a Alderaan quan em vaig oblidar que l’havien fet esclatar, així que vaig haver de fer una ràpida volta, però el meu hiperimpulsor estava fregit, sap? Així que vaig haver d’aterrar a Ciutat Núvol per fer reparacions i després...
- Prou! -Li va cridar Vader -. Ara, em diràs la localització dels plans secrets que vas robar.
Stàrter va mirar el soldat que estava al seu costat... qui probablement estava més espantat que Stàrter en presència del Senyor Fosc.
-Suposo que és millor que faci el que diu Vader -li va dir el soldat. El soldat va mirar nerviosament cap a Vader... i Stàrter li va pegar al costat del cap amb el puny. Abans que el guàrdia caigués sobre la coberta. Stàrter va agafar la seva pistola blàster i es va girar per apuntar cap a Vader.
Diverses ràfegues d'energia van sortir disparades del blàster, fallant a Vader totalment, però colpejant la consola de comandament de l'interior de la seva càmera de meditació. La meitat superior de la càmera va baixar ràpidament i va tancar a Vader dins abans que el senyor fosc pogués tan sols cridar de frustració.
Sortint com una exhalació per la porta, Stàrter va disparar a alguns oficials i soldats imperials al pont mentre es dirigia als turboascensors. Es va obrir camí a trets entre les tropes imperials fins a un dels molls d'atracada principals, on va trobar una llançadora classe Lambda esperant en punt mort. Després d'eliminar els soldats d'assalt que muntaven guàrdia, Stàrter va pujar corrent la rampa d'entrada, va deixar sense sentit el pilot, i va sortir disparat de la badia d'atracada cap a la llibertat...

***

-I així és com vaig robar la llançadora Tydirium que van utilitzar per a l'operació d'Endor -va dir Stàrter amb orgull -. La pròpia Mon Mothma es va oferir a renunciar al seu lloc per deixar-me dirigir l'Aliança Rebel... però jo no podia separar-me dels meus ales-X. Havia de tornar a la línia de foc i seguir volant.
-Ara sí que ho he sentit gairebé tot -va dir Platt. Es va arrossegar fora de la cadira i va començar a rebuscar en un contenidor d'emmagatzematge encastat a la mampara -. Vull dir, Stàrter, si ho puc entendre, que vas ser capturat pels imperials, que vas ser interrogat pel mateix Vader? I vas escapar sense ajuda? En la Tydirium? No em crec ni una paraula d'això.
- De debò, Stàrter, per què Mon Mothma, distingida líder i diplomàtica, renunciaria per deixar que un pilot fanfarró com tu dirigís l'Aliança? -va preguntar Tru'eb -. I realment no puc creure que rebutgessis aquesta oferta i tornessis a pilotar ales-X. Si algú cregués que sap com dirigir l'Aliança Rebel millor que Mon Mothma, sens dubte considero que aquesta persona podries ser tu perfectament.
-No puc creure que no estigueu prenent seriosament les meves profundament personals experiències de batalla -va dir Stàrter, deixant-se caure a la cadira de Platt -. Tot va succeir tal com us ho he explicat.
-Shh -va xiuxiuejar Platt, extraient una manta del compartiment d'emmagatzematge encastat a la mampara. Va estendre la manta per sobre de Jai i Dirk -. Ells van tenir la idea correcta -va dir, assenyalant als dos, roncant sonorament al divan -. Crec que he escoltat prou històries per a un dia.


FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada