dimecres, 13 de maig del 2020

Els últims Jedi NJ (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

La Paige va girar en el seient del bombarder Martell Cobalt, disparant als caces enemics. Una gota de suor va caure sobre el medalló que penjava del seu coll. Cada vegada era més difícil mantenir als TIE allunyats. Semblaven no acabar-se mai.
—Gairebé ho hem aconseguit! Bombarders, iniciïn la seqüència! —va dir Tallie en els altaveus dels bombarders.
Com a bombarder del Martell Cobalt, Nix tenia la responsabilitat d'alliberar les magne-càrregues. Estava en la part més alta del compartiment de bombes, mentre que la torreta de la Paige es trobava al fons del fuselatge i d'esquena, per prevenir qualsevol atac.
Paige va seguir disparant, acabant amb més TIE. No va gaudir res d'allò, doncs sabia que cadascun estava operat per algú com ella.
El bombarder principal, el Cop Carmesí[1], va passar al seu costat i va obrir el compartiment de les bombes.
—Seqüència iniciada —va anunciar el bombarder—. Càrrega llesta per alli...
Mai va acabar la frase. Un TIE es va estavellar contra el Cop Carmesí i va generar una reacció en cadena. Es van activar totes les magne-càrregues del bombarder, creant una ona destructiva a l'espai.
Paige es va estremir en el seu seient; el seu rang de visió es va tornar blanc. Una vegada que la lluentor es va reduir, va veure que l'ona expansiva va consumir al bombarder vermell, a tots els TIE propers i a tots els altres bombarders.
El Martell Cobalt era l'únic que quedava.
A baix es veia el crom brillant del Dreadnought. Però Nix havia de començar a alliberar la seva càrrega. Els sensors indicaven que els autocanons del Dreadnought giraven cap al creuer de la Resistència, ja no cap a D’Qar. La germana de la Paige, Rose, treballava en la nau com a tècnica. Ella i milers d'altres persones moririen si els autocanons disparaven.
Un Ala-X negre va passar sota ells.
Martell Cobalt, per què no estan obertes les comportes per alliberar bombes? —Era la veu del Comandant Poe Dameron—. Nix, vinga!
Com Nix no va contestar, Paige no va esperar més instruccions de Fòssil, el seu comandant a bord el Raddus. Es va llevar el cinturó i es va dirigir cap a les bombes. Encara no queia cap de les mil magne-càrregues. Totes seguien en els seus prestatges, i les comportes seguien tancades.
Sortia fum de sota la nau. Paige es va ajupir. En la confusió, va veure el cos d'un bombarder en la plataforma més alta.
—Nix? Nix?
El pilot no es va moure. Però va veure que parpellejava una llum vermella en un objecte que tenia a la seva mà: el control remot que activava les bombes.
—Allibera la càrrega —va cridar Poe en l'altaveu del bombarder—. Ara!
Paige va pujar una escala cap a la plataforma. El pobre Nix seguia aquí, sense vida. El tret al bombarder vermell va haver de caure en la part superior del Martell Cobalt. Ella li va agrair en silenci per deixar el control al seu abast.
La nau es va sacsejar amb violència i Paige va caure de l'escala, colpejant-se amb una plataforma a mig nivell, deu metres per sota d'on estava.
Un dolor agut va travessar el seu cos. Gairebé no podia moure's. El fum es feia més dens. Ella respirava amb dificultat. Els TIE han hagut de colpejar la nau de nou. Un altre tret segurament la destruiria.
Paige no podia deixar que això succeís. Hi havia molta gent que depenia d'ella. Els seus amics. La seva família. La seva germana.
Rose moriria si Paige no alliberava les bombes.
Paige va girar-se cap amunt. En la vora de la plataforma, el control remot brillava entre el fum com una estrella en una nit ennuvolada. L'atac del TIE va haver d'alliberar-ho de la mà de Nix.
Paige li va fúmer una puntada a l'escala. La plataforma superior es va moure, però el control va romandre en la vora. Va forçar els seus músculs per donar una altra puntada. Les seves botes van provocar un so metàl·lic contra l'escala. El control es va moure, però no va caure.
El fum començava a omplir-li els pulmons. No podia tossir.
—Ara! Ataca ara! —va cridar el Comandant Dameron.
Paige va donar una última puntada. Va tenir menys força que en els últims dos intents, però va ser suficient per fer caure el control remot.
Va rebotar sobre una bomba, després sobre una altra, i va caure en la nau. Paige va esgotar tota la força que li quedava.
Va atrapar el control. La seva següent acció va ser gairebé automàtica. El seu polze va pressionar el botó.
Va sonar una alarma i les comportes es van obrir. De baix a dalt, els prestatges es van retractar i les magne-càrregues van caure de les plataformes. Mil esferes negres queien per tota la nau, algunes amb dibuixos de caretes felices o frases com «Hola, Snoke». Cadascuna contenia suficient poder per destruir un llogaret. Van caure sobre el Dreadnought, explotant en fer contacte i destruint part del seu casc. Pocs segons després, el Fulminatrix estava embolicat en flames, així com el Martell Cobalt.
Mentre el foc consumia la nau, Paige es va aferrar al seu medalló i va pensar en la Rose.

***

La General Leia Organa no va celebrar amb els altres en el pont del Raddus quan el Dreadnought va ser destruït. No podia celebrar els sacrificis innecessaris que Poe Dameron els va obligar a fer. Van perdre els vuit bombarders que tenien, i gairebé tot el cos de caces. La petita flota de la Resistència podria escapar, però no podria defensar-se en el següent atac de la Primera Ordre. I tornaria a atacar, això ho sabia. La Primera Ordre no es detindria fins apagar l'última flama de la Resistència.
El seu treball consistia en assegurar-se que això mai ocorregués.
—Velocitat de la llum —va dir.
La tripulació que estava sobre el pont aviat va tornar a les seves tasques, i totes les naus restants van seguir les seves ordres.

***

—Rey?
Finn va despertar d'un salt i es va picar el cap contra alguna cosa dura. Va fer un gest de dolor i es va trobar en un llit bombolla, amb un vestit tou que li cobria del coll als peus. Es va llevar el dom de damunt i va caure al terra fred.
Estava en la unitat mèdica de la nau, lluny dels boscos nevats de la base Starkiller, on recordava que va estar lluitant contra Kylo Ren, que formava part de la Primera Ordre, defensant a la seva amiga Rey. Finn va fer ús del seu entrenament com stormtrooper per brandar el sabre de llum que li va donar Maz Kanata i ferir a Kylo Ren en el braç. Enutjat, Ren va aixecar el seu propi sabre i va esquinçar el cos de Finn. Després d'això, tot es va tornar negre.
Finn va sentir dolor on va rebre el cop, però en general semblava tenir bona salut. A més, si ell va sobreviure, probablement la seva amiga també ho va fer.
—Rey! —va cridar. Però no hi havia senyal d'ella. Estava sol.
La unitat mèdica es va estremir de sobte. L'equip mèdic va caure dels prestatges. Alguns taulers de llum es van il·luminar. Finn es va trontollar sobre les seves febles cames. Del seu vestit sortia bacta lluminós i enganxifós. Aquesta medicina tenia propietats especials que acceleraven el procés de curació, però era molt costosa, fins i tot més que la mescla sintètica que va adquirir la Resistència. La seva ferida ha degut de ser molt greu si la Resistència estava disposada a usar el preuat bacta en ell.
Va trontollar fins al passadís. En les parets, cobertes per panells d'accés, brillaven llums blanques. Al fons sonaven uns motors. Finn va pensar que devia estar en un creuer estel·lar.
—Rey? —va tornar a cridar.
Va treure el cap per un port i el marejant hiperespai gairebé li fa vomitar. Es va voltejar quan un grup de soldats en uniformes de la Resistència el van sobrepassar amb pressa, sense parar-li esment.
Finn no sabia què estava passant, però havia de trobar la Rey abans que la situació empitjorés. També havia de trobar roba.

***

Després d'aterrar dins de l'hangar del Raddus, Poe va fer que BB-8 obrís un programa de diagnòstic. El Negre Un va sofrir alguns danys en el combat, però res que no pogués reparar-se. Poe recomanaria reemplaçar la caixa de connexions per si tornava a fallar. Sabia que l'elevador de potència li va salvar la vida, així que ho conservaria.
BB-8 va interrompre les seves proves i va balbotejar emocionat, xiulant tan ràpid que Poe no va poder entendre.
—Finn nu? Bossa d'aigua? Estan bé els teus circuits? —va preguntar Poe. Va girar-se i va veure per què el droide estava tan animat. Finn entrava ensopegant-se per la porta de l'hangar, amb cara de perdut i en un vestit de bacta translúcid.
Poe sortia del caça i es va apressar cap al seu amic.
—Amic! Quina alegria veure’t...!
Poe es va detenir abans d'abraçar a l’exstormtrooper. El fluid gelatinós sortia del seu vestit i Finn va deixar un rastre sobre el terra.
—Anem a aconseguir-te roba. Has de tenir mil preguntes.
Finn només en tenia una:
—On està la Rey?





[1] Crimson Smiter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada