dilluns, 11 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (149)


149

—En aquesta —diu Luke, obrint la marxa cap a la nau en la qual havia entrat el calamarià. Pocs minuts després, R2 s'uneix a ells a l'interior de la barcassa. L'agitació en l'exterior comença a apaivagar-se mentre els tècnics imperials corregeixen el problema que R2 havia introduït al programa d'operacions de l'hangar. Luke s'endinsa a inspeccionar la cavernosa cavitat de la barcassa, trobant un centenar de contenidors ben lligats per al viatge.
—Ha de ser un carregament de tornada —especula Gideon.
Luke assenteix. Cap dels altres contenidors està lligat. Obre la marxa entre les files de contenidors i pren seient. Sembla que triga una eternitat fins que ressona el ressò de les portes de la barcassa en tancar-se. Els únics objectes a l'interior del celler de càrrega són els contenidors que ell i els seus companys han usat per amagar-se.
Luke havia esperat trobar al calamarià a la zona de càrrega, però o bé estava a la zona de tripulació, o ocult en la seguretat de l'interior d'un dels contenidors. Malgrat la seva curiositat de per què un calamarià es mostraria tan amigable amb un governador imperial, Luke es va resistir a la temptació de buscar a l'interior dels contenidors. Trencar els segells hauria cridat massa l'atenció al final del viatge.
Diverses hores més tard, la barcassa minora. Luke i els altres tornen als seus amagatalls. Quan la tripulació puja a bord per descarregar els contenidors, Luke i els seus companys simplement els segueixen a l'exterior de la barcassa. L'oficial a càrrec de la barcassa ni tan sols alça la vista al seu pas. Uns minuts després, desapareixen en l'abarrotada instal·lació de transferència i aconsegueixen recuperar la nau minera de Gideon. Han escapat de Tol Ado!

**

De tornada a la base rebel, el General Dodonna no sembla complagut amb la decisió de Luke d'infiltrar-se a Tol Ado, però no pot queixar-se massa enèrgicament. Mon Mothma en persona rebrà el seu informe. Dos dies més tard, Dodonna convoca a Luke en la seva oficina. Dins, Mon Mothma li espera... juntament amb un calamarià de pell pàl·lida! Els ulls del calamarià indiquen que ha reconegut a Luke. Luke deixa caure la seva mà sobre el sabre de llum, però no l’activa... encara.
—Mon Mothma, aquest és el jove pilot que va penetrar a Tol Ado —diu el General Dodonna.
Mon Mothma es posa dempeus.
—Encantada de saludar-te, Luke —diu—. Aquest és el meu ajudant, Or. Una operació molt important s'ha vist recentment compromesa en el Sistema Sil’Lume. Potser puguis ajudar-nos a entendre el motiu.
—Clar que puc —diu Luke—. Digues-me, Or, què et va semblar Tol Ado?
El rostre de la Mon Mothma mostra la seva confusió, però Or agafa el seu blàster. És massa lent. Luke ja ha activat el sabre de llum i ara apunta amb l’espetegagora fulla a la gola del calamarià.
—No m'obliguis a embrutar l'oficina del general —amenaça.
Els ulls de la Mon Mothma brillen en comprendre.
—Or? —balboteja.
—Això explicaria moltes coses —diu Dodonna.

Un Final.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada