dimarts, 19 de maig del 2020

Els últims Jedi NJ (XIX)

Anterior


CAPÍTOL 19

Poe va preparar el Raddus per al salt a l’hiperespai amb el seu blàster en mà. Minuts abans va prendre control total del pont i va enviar a la tripulació a l'hangar. Els únics que es quedaven eren la Comandant Connix i l'assistent de la General Organa, C-3PO.
Encara que més ansiós del normal, l’androide de protocol va obeir les ordres de Poe obrint un canal de comunicació amb l'equip del cuirassat a través de BB-8. Però escoltar que Finn estava tan prop del rastrejador va posar nerviós a C-3PO.
—Senyor, em fa por preguntar, però...
Poe no tenia temps de discutir amb el droide.
—És un bon instint, C-3PO. Fes-li cas.
Mentre ficava les coordenades de l’hiperespai, una pantalla que monitorava l'hangar es va encendre pels trets de blàster; Holdo i el seu equip estaven lluitant, i Poe sabia que el seu petit grup d'usurpadors no duraria molt.
—Tanca aquesta porta! —va cridar a Connix. La comandant va obeir l'ordre i va tornar de pressa a una consola per ajudar en l’astronavegació. Però C-3PO es va col·locar davant dels controls d'accés.
—C-3PO, allunya't dels controls!
—Va en contra de la meva programació formar part d'un motí, Capità Dameron —va dir el droide, al corrent del que estava passant—. No és el protocol adequat.
Les cantonades de la porta van començar a brillar i a treure espurnes. Algú intentava tallar-la. La pantalla seguia mostrant una baralla, així que les tropes de Holdo no estaven darrere de la porta. Els que eren lleials a Poe li havien donat l'esquena?
C-3PO es va allunyar de la porta, però va seguir parlant:
—Tindré molt a dir en el meu informe oficial una vegada que tot això s'acabi.
Poe va estavellar el puny en el botó de comunicació.
—Finn? —No va haver-hi resposta—. Finn, on esteu? A on s’han anat? Finn!
Poe va escoltar crits a l'altre costat del comunicador. Va ocórrer el pitjor. Les tropes de la Primera Ordre van trobar als seus amics i els van fer presoners.
Semblava que Poe sofriria un destí semblant. Una secció de la porta del pont va caure. Amb una mà sobre la palanca de l’hiperespai, Poe va apuntar a l'intrús amb la seva pistola.
La General Leia Organa va treure el cap pel forat de la porta.
Sorprès, però content de veure-la recuperada, Poe va baixar la seva arma.
La general va disparar la seva.
Un raig d'electricitat va travessar el cos de Poe. Es va desmaiar.

***

A la sala del tron, Rey romania immòbil.
L'ésser en roba daurada es veia més mort que viu, com un cadàver animat per alguna força malvada. Es veia gran en el tron, però els seus ulls eren uns petits forats de misèria que van deixar-la congelada per un terror intens.
Era el Líder Suprem de la Primera Ordre. Era Snoke.
Va aixecar un dit i les manilles dels seus canells van caure al terra.
—Acosta't, nena.
Utilitzant cada àpex de la seva voluntat, ella es va oposar.
—Tens molta força —va observar ell—. La foscor augmenta, i també la llum. Li vaig advertir al meu aprenent que com més fort fora, més fort seria el seu adversari en la llum.
Kylo Ren va seguir agenollat fins i tot quan el sabre de llum d’en Luke va sortir de la seva mà cap a la d’Snoke.
El Líder Suprem va estudiar l'arma.
—Vaig pensar que aquest adversari seria Skywalker —va dir—, però em vaig equivocar.
Va deixar l'empunyadura sobre el braç de la seva cadira i després li va fer un senyal a Rey.
—Et vaig dir que t'acostis.
Rey va plantar els seus talons en el terra, però va començar a acostar-se contra la seva voluntat. Va passar al costat de dos guàrdies en armadura vermella fins que va arribar al peu del tron. El seu cos no l'obeïa, però la seva ment seguia sent lliure.
—Subestimes a Skywalker i a Ben Solo... —va dir ella voltejant per mirar a Kylo— i a mi. Aquesta serà la teva derrota.
—Oh —Snoke sonava intrigat—. Vas notar alguna cosa? Una feblesa en el meu aprenent? Per això vas venir? Nena beneita. Jo vaig connectar les seves ments. Jo vaig provocar el conflicte en la ment d’en Ren. Sabia que no tenia la força per ocultar-ho, i tu no tenies la força per resistir la carnada.
Com tirada per uns fils, el cos de la Rey va pujar les escales i es va posar enfront de la cara de l’Snoke.
—Ara em donaràs a Skywalker —va afirmar—, i després et mataré.
Volia defensar-se, però només va poder deixar anar una paraula:
—No!
Snoke va remullar els seus prims llavis.
—Sí.
Va moure la mà i Rey va sortir projectada, xocant contra un mur invisible a uns metres de distància. La va mantenir en l'aire, levitant, mentre els tentacles de la seva ment envaïen la de Rey.
—Dóna-m'ho... tot!
Les urpes mentals de l’Snoke es van moure pel seu cervell com unes serps. Amb un simple moviment, semblava estar arrencant els seus lòbuls. Ella se sacsejava i cridava, però el dolor no cedia.
Va perdre la seva ment i la seva resistència. Li va donar a Snoke tot el que volia saber.

***

Rose va suportar empentes i puntades dels stormtroopers mentre la Capitana Phasma els portava a l'hangar del megadestructor. Finn estava encara més ferit. DJ semblava no estar enlloc.
L'hangar no oferia oportunitats de venjança ni de fugida. El poder de la Primera Ordre estava completament desplegat en un grup de caces TIE, droides, naus d'atac i stormtroopers preparats per atacar. Un oficial alt, amb cabell ros, ho vigilava tot.
—General Hux, tinc als intrusos —va dir Phasma.
L'home va voltejar cap a ells i Rose el va reconèixer immediatament. Encara que Armitage Hux es veia massa jove per ser un general, Rose sabia que la Primera Ordre s'alimentava de la passió i de l'arrogància dels joves, les dues qualitats principals de Hux.
El general va cascar a Finn en la cara. Finn no es va immutar.
—Bon treball, Phasma. No aprovo els teus mètodes, però aplaudeixo els teus resultats —va dir Hux.
DJ va sortir darrere d'una fila de stormtroopers mentre el Llibertí s'acomodava en l'hangar. Uns oficials de vol guiaven un trineu repulsor ple de caixes de crèdits cap a ell.
—La teva nau i la teva paga, com vam acordar —va dir Phasma a DJ.
Rose va girar-se enfuriada cap al lladre.
—Maleït mentider!
—Ens van descobrir —va dir ell—. Vaig aconseguir un tr-tracte.
Ella es va penedir de no confiar en els seus instints. DJ era just el que semblava: una rata mentidera i deshonesta. Fins i tot la seva dita, «Don’t Join», era una mentida. Es va unir a un costat: a l'equivocat. I pagaria per això, ella s'asseguraria d'això.
—Maleït traïdor...
Rose va saltar cap al traïdor.
No va aconseguir donar-li cap cop, diversos soldats la van detenir. Ella es retorçava entre les seves mans mentre un altre oficial li donava a Hux el seu informe.
—Senyor, hem revisat la informació que ens va donar el lladre. Acaben de sortir trenta transports de la nau de la Resistència.
Hux li va concedir mig somriure a DJ.
—Vas dir la veritat! S'acabaran les sorpreses? —Va girar-se cap a l'oficial—. Estan preparades les nostres armes?
—Preparades i carregades, senyor.
Finn va dirigir a Rose una mirada de desesperança. DJ no només els va delatar, també va delatar a Poe i a tota la Resistència.
—Ho sento, nois —va dir el lladre, encongint-se d'espatlles, mentre caminava cap als seus crèdits.
—Disparin a voluntat —li va dir Hux a l'oficial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada