dimecres, 20 de maig del 2020

Els últims Jedi NJ (XXII)

Anterior


CAPÍTOL 22

—Matin-los a tots dos.
Finn va sentir el moviment d'una destral després d'escoltar la veu de la Phasma. Però el tall mai li va tallar el coll. Una explosió el va fer caure.
Va deure perdre el coneixement, perquè el següent que recordava era estar sent arrossegat per la Rose com en el Raddus. Ell es va alliberar.
—Estic bé —va dir aixecant-se.
El fum li feria els ulls. Sonaven unes alarmes a uns decibels insuportables. Al seu voltant l'hangar estava en ruïnes. Una plataforma va travessar la nau. Hi havia stormtroopers per onsevulla, amb les seves armadures trencades i cremades. Hi havia enderrocs on abans va haver-hi un esquadró. Els caminants estaven desfets, amb les seves cames destruïdes. Hi havia foc pertot arreu.
El megadestructor acabava de rebre un cop fort. Pel que es podia veure, la nau estava agonitzant.
Finn va seguir la Rose quan es va ficar en una nau que no va rebre molt dany. BB-8 va aparèixer enfront d'ells llevant-se el cubell que portava damunt. Finn no sabia com va arribar el droide fins aquí, però solia tornar en l'últim moment.
DJ també estava a prop, a punt de partir. El lladre estava sobre la rampa del iot robat, acomiadant-se mentre aquesta es retreia. Finn va agafar un blàster d'un soldat caigut i va disparar al traïdor. Però el iot ja tancava les seves comportes, així que el tret només va rebotar.
Va haver-hi explosions secundàries de les línies de combustibles, hi havia núvols foscos travessant l'hangar. Rose va prendre el braç de Finn i ell va deixar anar el blàster. Tots dos van córrer cap a la nau.

La Capitana Phasma i un grup de stormtroopers van sortir del fum que hi havia enfront d'ells. Finn empal·lidí en veure que els soldats aixecaven les seves armes.
Un tret va fer que aquests últims haguessin de cobrir-se. Amb els canons encesos, el cap d'un caminant de dues potes es va separar del seu cos i va mostrar a BB-8 en la cabina. El droide va deure alterar la programació del caminant per prendre control. Finn hauria d'agrair-ho al droide... si aconseguien sortir amb vida.
Rose va prendre el blàster i es va amagar darrere d'una biga, disparant en defensa. Phasma, no obstant això, es va dirigir a Finn.
Finn va recollir una destral del terra i l'hi va llançar a Phasma, partint el canó del seu rifle. Ella va deixar caure l'arma i va pressionar un botó d'un capritxós bastó que va treure de la seva corretja i del que es van estendre dos extrems filosos.
—Mai vas ser més que un error en el sistema —va dir Phasma.
Finn va agafar la destral amb ambdues mans.
—Vinga, monstre de crom.
No era una baralla justa. Phasma estava coberta per una armadura i era experta en la seva arma. Els seus cops retrunyien contra la destral de Finn, fent vibrar els seus braços i ossos. L'única cosa que ell podia fer era bloquejar els seus atacs, mentre ella el conduïa cap a una cama de caminant i el fum.
—Sempre vas ser desobedient i irrespectuós —va dir fent girar la seva arma—. Les teves emocions et fan feble!
Ella va colpejar la seva destral, i Finn no va poder mantenir l'equilibri. Va caure en direcció a un clot. El foc crepitava sota ell, però no va caure. Va aterrar en la plataforma d'una nau de carregament. Els repulsors de la plataforma encara funcionaven i ell els va manipular per tornar a l'hangar.
Phasma no esperava que tornés, i aquest error li va costar car. Finn va colpejar el seu casc amb la destral i la va enviar cap a un altre costat de l'hangar.
Quan ella va aixecar el cap, Finn va notar que el casc estava trencat. Un ull blau li mirava fixament. Mai va pensar en la Capitana Phasma sense el seu casc: veure que realment era humana li va fer estremir-se.
—Sempre vas ser escòria —va dir Phasma.
Finn va assentir.
—Escòria rebel.
El terra es va enfonsar sota la Phasma i ella va caure. Les flames la van embolicar amb cremor.
Van sonar més explosions en la plataforma. Finn seguia dempeus, però els seus segons estaven comptats. No hi havia ruta de fugida. El foc i les bigues bloquejaven el seu camí cap a la nau.
—Finn! —va cridar Rose.
Ella estava asseguda juntament amb BB-8 en la cabina del caminant, manipulant els controls. La màquina va creuar l'hangar en ruïnes. Finn es va subjectar d'una cama.
Es va subjectar amb força mentre el caminant es dirigia cap a la nau.

***

Després de la llum, va haver-hi foscor. Kylo Ren es va enfonsar en les profunditats fins que un soroll el va treure del buit. Un so de passos acostant-se, després una sensació.
Era a punt de morir.
Kylo Ren va despertar i va veure al General Hux parat enfront d'ell. Hux tenia la mà sobre el blàster que estava per desenfundar. El seu rostre es va disfressar d'una falsa preocupació.
—Què ha passat?
Ren es va posar dempeus. Seguia a la sala del tron, amb el seu mestre assassinat i els guàrdies pretorians podrint-se en el terra. Sortia fum d'on va explotar el sabre de llum d’en Luke. Rey, no obstant això, no estava per enlloc.
—La noia va assassinar a Snoke —va dir.
Els cadàvers es van lliscar quan el pis va començar a inclinar-se. Hux es va sostenir de les restes d'una cortina i Ren es va arrelar en el terra. Una llum va travessar el panell darrere del tron.
Ren va presenciar un cataclisme a l'espai.
El Supremacia va ser dividit en dos, al seu interior suraven mentre més explosions el continuaven destruint. Alguns destructors petits cremaven al seu voltant, xocant entre si per alimentar el caos.
Era el torn de Ren de fer una pregunta:
—Què ha passat?
Hux no va contestar. Les unitats gravitacionals de la sala es van restablir i ell es va apressar a la càmera de descompressió per accedir a la seva consola. Va arrufar les celles.
—La nau de salvament de l’Snoke no està.
Ren va fixar la mirada en l'infern. Rey estava allà fora, fugint en aquella nau.
—Ja sabem a on va. Reuneix a les nostres forces en aquesta base de la Resistència. Acabem amb això.
Hux va desviar la mirada de la consola.
—Acabar amb això? Penses donar ordres al meu exèrcit? —va reptar a Ren amb una mirada de desdeny—. No tenim governant. El Líder Suprem està mort.
Ren es va acostar al cadàver del seu mestre i va tancar els dits, imaginant-los en el coll de Hux. El general va començar a ofegar-se.
—El Líder Suprem —va dir Kylo Ren— està mort.
Hux va caure enfront de Ren, agafant el seu coll com si pogués detenir l’estrangulació.
—Llarga... vida... —va dir amb veu rasposa veient fixament a Ren—... al Líder Suprem.
Tota actitud desafiadora va desaparèixer dels ulls de Hux. Kylo Ren el va alliberar perquè pogués respirar.

***

Com moltes altres vegades en la seva vida, la història s'estava repetint.
En un abric de coll alt, Leia observava la superfície de Crait des de l'entrada del vell fort rebel. Al seu voltant hi havia una serralada de muntanyes fosques de carbó. Darrere d'ella, els últims soldats de la Resistència obeïen les ordres del Capità Dameron que s'armessin. Davant ella s'estenia una planícia tan desolada com el desert congelat de Hoth, ara sal en lloc de neu. Aviat els caminants i les màquines de guerra de la Primera Ordre els tindrien envoltats i assaltarien la base com l'Imperi ho va fer quaranta anys abans a Hoth.
L'Aliança Rebel va sobreviure en aquell atac, escapant just a temps. La Resistència no tenia aquesta opció. Els sis transports que van aterrar a Crait estaven danyats i necessitaven reparacions. Fins i tot si aconseguien enlairar-se, no podrien arribar lluny sense un canó iònic que neutralitzés als destructors en òrbita. A diferència de Hoth, la base de Crait no era més que mines abandonades amb un escut deflector i una porta cuirassada. Leia demanaria reforç, però si ningú apareixia i la Primera Ordre travessava la porta, estarien perduts.
Tal vegada la història no s'estava repetint. Tal vegada aquest era el final.
Es va retreure per tenir aquests pensaments. Ja havia estat en situacions tan desesperançades en el passat, i va sobreviure. Havia d'aferrar-se a l'esperança. Com solia dir a les seves tropes, si només creus en el sol quan el pots veure, mai sobreviuràs a la nit.
Va tocar el braçalet al seu canell. Rey seguia allà fora, en algun costat, igual que Luke. Les injeccions estimulants i els droides mèdics van apressar la seva recuperació, però va ser el seu germà qui li va tornar la seva força i la va salvar de la mort.
Ella va mirar al cel i va pensar en ell.
Sis caces TIE i una nau de la Primera Ordre van travessar els núvols i van descendir sobre la base. Es veia molt petit per ser el grup d'atac. L'exèrcit de la Primera Ordre va ser ferit, no destruït. No obstant això, Leia era conscient de la grandària de la violència que seguiria.
—Ja vénen. Tanquin la porta.
Ella es va protegir a la base. La porta, un bloc reforçat de cent metres d'alt, va començar a caure, els seus engranatges cedien davant els anys de desús. Quan hi van arribar, Leia va agrair que els seus vells codis rebels aconseguissin obrir la porta. Ara desitjava que no els hagués tancat a tots en una tomba.
Mentre els soldats de la Resistència s'endinsaven en les mines, també ho feien els habitants natius de la muntanya, una espècie de quatre potes a la qual els rebels anomenaven guineus de cristall per les seves cabelleres cristal·lines i els seus cossos vulpins. Quan les guineus es movien, les espines dels seus cossos es fregaven causant una simfonia de repics. Ningú sabia com ni per què les guineus van evolucionar d'aquesta manera. La guerra sempre posava les ciències naturals en segon pla.
Una nau de la Primera Ordre es va posar al capdavant dels TIE, amb la proa cap a l'entrada de la base.
—Cobreixin-se! —va cridar Poe.
Va córrer cap a l'entrada disparant a la nau amb un rifle pesat. La nau es va inclinar i va caure per sota de la porta, perdent una ala. Aquesta va rebotar en el terra, es va lliscar i es va detenir. La nau enemiga estava dins de la mina, i la porta cuirassada es va tancar darrere d'ella.
La Leia va prendre un rifle i es va unir a Poe, qui disparava a la coberta exterior de la nau.
—No disparin! —va cridar algú des de la nau—. Som nosaltres!
Finn i Rose van sortir de la cabina destruïda.
—Finn! —va cridar Poe—. No estàs mort! On està el meu droide?
La Leia va baixar el rifle mentre Poe corria a trobar-se amb els seus amics. Per a la seva sorpresa, BB-8 va baixar per la rampa fent xiuletades d'emoció. La seva reunió va ser un rar moment de felicitat que a la Leia li hauria encantat perllongar de no ser per altres factors de vida o mort.
Havien de preparar-se per a la guerra. I havia d'enviar un missatge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada