divendres, 1 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (41)


41

Luke no obeeix immediatament. En el seu lloc, diu:
—Au vinga; un permís no pot ser un tracte tan bo en un sistema com aquest. A on penseu anar? A algun alberg de beneficència per a miners en l'asteroide 100.000?
—Qualsevol cosa és millor que els barracons —respon el soldat—. I aviat pensaràs que un alberg de beneficència és el cel. Ara aixeca't abans que t'obri un forat fumejant aquí mateix.
—A què ve tanta pressa? —diu Luke—. Ningú anirà enlloc fins que no arribi la llançadora del relleu. I espero que algú la voli a trossos també.
—Aquesta és la gota que satisfà el got —diu el soldat, tibant el dit sobre el gallet—. No m'importa si em posen sota arrest durant un mes.
Sidney es deixa caure de l'embornal, amb la pistola blàster fortament agafada amb ambdues mans. Els soldats d'assalt no s'han adonat de la seva presència.
Luke es posa dempeus.
—Ja vaig. Per cert, esteu envoltats.
—Calla i mou-te —diu el soldat.
—Ho diu de debò, nois —diu Gideon—. Feu un cop d'ull.
El primer soldat d'assalt mira per sobre de la seva espatlla, llavors llança una maledicció i es torna per disparar. Un llampec verd sorgeix de l'arma de Sidney. El soldat d'assalt cau derrocat, amb la seva sorpresa maledicció ressonant en el seu comunicador.
Luke desenganxa el sabre de llum del seu cinturó d'utilitats.
L'altre soldat observa caure al seu company. Després, adonant-se que és segur que ell li seguirà, alça la seva arma per respondre al foc de Sidney.
Luke activa el sabre. La fulla blanc-blavosa atreu l'atenció del soldat el temps just per fer-li dubtar.
Un instant és tot el que Luke necessita. Avança un pas i creua la fulla per l'abdomen de la seva víctima. L'home es doblega per la ferida com si fos una frontissa. Luke desactiva el sabre abans que el cadàver toqui el terra.
—Bon treball —diu Gideon amb una rialleta—. Has perdut temps com un carregador de roques allargant una pausa de cinc minuts perquè duri una hora.
Luke fa un cop d'ull als dos imperials morts. Encara que no sent cap goig per les seves morts, tampoc lamenta la seva pèrdua. Qualsevol ser que contempli la possibilitat d'un permís de finalització de setmana després d'haver assassinat a milers d'éssers racionals no mereix cap simpatia per la seva banda.
—He matat! —gemega Sidney, mirant el seu blàster com si a continuació fora a tornar-se contra ell. Es deixa caure al terra i col·loca les seves arpes sobre el macabre forat en l'armadura del soldat—. Està mort.
Arrufa el musell, corbant-lo en forma de lluna creixent, i manté les orelles doblegades cap endavant en un angle forçat.
—No tenies elecció —diu Luke—. T'hauria obert un forat fumejant de la grandària de la teva arpa.
Sidney nega amb el cap.
—El pada sempre té l'elecció.
—I vas prendre la correcta —diu Gideon—. Moguem-nos abans que apareguin més soldats coberts de plastidur.
Luke anima al pada perquè s'aixequi.
—No vull dir que això ho vagi a fer més fàcil —diu—. Però hem vingut aquí a realitzar una cosa, i no podem deixar que acabi ara.
Sidney es posa dempeus.
—No... aquesta mort ha de significar alguna cosa.
—Aquest és l'esperit —diu Gideon—. Continuem cap a la casa, o mirem si algú a aconseguit arribar a la mina?
                               

·         Si Luke va cap a la casa, passa a la secció 27.
·         Si Luke va cap a la mina, passa a la secció 55.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada