divendres, 1 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (40)


40

Luke troba els controls com si fossin part del seu propi cos. Amb un pes de desesperació en la boca de l'estómac, dóna gas a fons. El seu cos s'enfonsa en el seient conforme el caça accelera. Encara que no té ni idea de què es trobarà davant seu, se sent bé fent alguna cosa.
Tres segons després, el caça s'agita violentament. R2 trina un alarmat informe, i després l'Ala-X gira fora de control. Li han donat!
Lluitant desesperadament per mantenir el componiment, Luke gira la palanca de control a la dreta, després a l'esquerra. El caça no respon. Informa de la situació a R2.
R2 xiula.
Luke xoca contra un i un altre costat de la cabina, incapaç de subjectar-se davant els impredictibles girs de l'Ala-X. La pèrdua de control pot estar causada per un estabilitzador danyat o per un mal funcionament de l'ordinador de vol, i R2 pot reparar ambdues coses. Però mentre Luke no conegui la condició de la resta de la nau, no s'atreveix a donar cap instrucció a R2. El droide està programat per ocupar-se primer dels problemes més urgents. Si Luke passa per sobre d'aquesta programació sense saber la naturalesa del problema, els resultats podrien ser immediatament desastrosos.
Una vegada més Luke ha d'esperar, aquesta vegada donant bandades d'un arnés de subjecció a l'altre. La seva única compensació és que no hi ha forma possible que els TIEs centrin el seu objectiu en un blanc que gira tan salvatgement.
Luke continua donant bandades pel que semblen hores. Li fan mal les espatlles i el maluc per copejar-se contra els arnesos una vegada i una altra. Tant els braços com les cames estan magolats i adolorits per copejar-se amb l'equipament de la cabina. Amb el temps, de totes maneres, el vel blanc de la ceguesa s'esvaeix.
—Informe de danys —ordena, tan aviat com pot llegir els instruments de la cabina.
R2 mostra els problemes de l'Ala-X per ordre d'importància. En primer lloc, el sistema de suport vital amb prou feines funciona. R2 està físicament subjectant en el seu lloc un tub d'oxigen solt. En segon lloc, l'estabilitzador primari penja d'un sol rebló. R2 no pot reparar-ho sense deixar anar el tub d'oxigen. En tercer lloc, un tret desviat ha deixat obert el convertidor de potència. La llista continua fins a 27 elements. L'única bona notícia és que els TIEs ja no es veuen per enlloc. Probablement es van retirar poc després que l'Ala-X comencés a girar sense control.
—Està bé —va dir Luke, lliscant-se en el seu vestit de buit—. Oblida't del suport vital i arregla l'estabilitzador. Després trobaré algun lloc per aterrar i fer reparacions.


Amb el temps, Luke torna a la base, però no és de molta ajuda per a la gent atrapada a Tredway 24. Aquesta aventura ha acabat per a ell. Torna a la secció un i prova de nou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada