diumenge, 3 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (55)


55

—Provem en la mina.
Luke dirigeix la marxa a través de les ruïnes cap al major dels castellets. Encara que espera trobar-se amb un esquadró de tropes d'assalt en qualsevol moment, la confrontació mai arriba. En canvi, van deixant enrere cadàver rere cadàver i impacte de làser rere impacte de làser. A cada pas, Luke es pregunta què és el que vol Parnell que justifiqui semblant carnisseria.
La porta de seguretat que condueix a l'interior del castellet ha estat oberta amb una explosió. A l'interior, el castellet està ben il·luminat, encara que una mica monòton. Un mur circular de duracer s'alça des del terra cap a les fosques altures de la torre.
—Això és el buit de l'ascensor —explica Gideon. Obre la marxa cap a una porta en el mur i l'obre. Dins hi ha una gàbia fosca amb forma de caixa—. Això és un elevador de personal propulsat per repulsors; funciona igual que un lliscant... més o menys —Gideon indica a Luke que pugi a la gàbia, després ell i Sidney li segueixen. D'alguna forma, el miner troba un conjunt de controls, i llavors sona una botzina d'advertiment i la gàbia cau pel pou—. Al costat de nosaltres hi ha un muntacàrregues per 100 tones de mineral —diu Gideon—. Per a això són els cables de muntacàrregues. És més barat alçar tota aquesta massa amb la tradicional energia de fissió.
Dos foscos minuts més tard, l'elevador de personal es deté i Gideon obre la gàbia. Luke camina a una caverna circular banyada per llum blanca. Un tret de blàster gairebé li deixa sense cap. Reacciona instantàniament, traient la seva pistola i buscant cobertura. Un soldat d'assalt solitari es troba dempeus en l'entrada d'un fosc túnel.
Luke dispara una vegada i l'imperial es desploma, amb un forat fumejant al centre del seu estómac. Gideon s'apresta a disparar, però no hi ha cap més soldat d'assalt aguaitant en les rodalies.
—Sembla que no ens esperaven —comenta Gideon.
Dues dotzenes de vehicles repulso-elevadors envoltaven el buit de l'ascensor de duracer. Sis d'ells havien xocat contra la porta de l'ascensor de mineral, aparentment matant a dos soldats d'assalt conforme descendien del gegantesc ascensor. En el seient del conductor de cada vehicle es trobava un droide immòbil.
Gideon grimpa a un petit tractor repulso-elevador i comença a trastejar amb la caixa de controls. Mentre espera, Luke inspecciona els droides. Com sospitava, cada droide mostrava signes d'autodestrucció. Algú havia d'haver ordenat als droides que ataquessin als soldats d'assalt quan sortissin de l'ascensor. Luke estava sorprès que els droides realment haguessin aconseguit acabar amb dos soldats d'assalt; des de la crisi dels droides assassins en els últims dies de la República, tots els fabricants havien equipat els seus productes amb mecanismes d'autodestrucció que s'activaven si el droide atacava a un ser racional.
Gideon va aconseguir fer arrencar al tractor. I el condueix cap a la boca del túnel que condueix fora de la zona de l'ascensor. El túnel té tres metres d'alt i set d'ample. Luke no té idea de com és de llarg, perquè una cortina d'impenetrable negror oculta les seves profunditats. Sidney li dóna al Luke un llum pla unit a una cinta de sintoxarxa, i després es posa un dispositiu similar en el cap. El llum s'activa. Luke ajusta la sintoxarxa sobre el cap i el seu propi llum projecta un sobri raig de llum en la direcció de la seva mirada.
Després de posar-se un llum de cap, Gideon indica a Luke i Sidney que s'asseguessin en un banc embuatat que corria a l'ample en la part posterior del tractor.
—Els atraparem bastant més ràpid en un bugui de supervisió —diu.
Luke pren seient, però no està segur de voler atrapar a un esquadró de tropes d'assalt, especialment aquí a baix, en la foscor. Sense tenir en compte les reserves de Luke, el bugui de supervisió es llisca ràpidament pel túnel.
El brogit del motor repulsor ressona en les parets del túnel, creant un baluern increïble. El món d’en Luke es redueix al cercle de llum projectat pel seu llum de cap. Amb el tremend clam del bugui de supervisió, només pot sentir allò que veu. Això no és molt... monòtona roca grisa passant ràpidament per un cercle groc de dos metres de diàmetre; tal vegada la cua del bugui o el genoll de Sidney apareixent de tant en tant a la vista. La seva visió perifèrica només sent foscor, i tot allò fosc sembla inexistent aquí a baix.
Si Luke s'esforça a mantenir la barbeta alta i el cap ferm, pot veure com l'ascensor es fa més petit. La distància i la proporció semblen exagerades sota terra. L'extrem del túnel emmarca la zona de l'ascensor com una màniga que cada vegada es va fent més petita. Tal vegada sigui per la foscor, o tal vegada sigui per la perspectiva del túnel, però sigui el que sigui la causa, les llums de l'ascensor s'esvaeixen amb inquietant rapidesa.
Mentre reflexionava sobre el seu aïllament en aquest forat sorollós, Luke va pensar de sobte que havia d'haver-hi una atmosfera aquí a baix. D'una altra manera, el túnel no seria tan sorollós i polsós. No té l'oportunitat de preguntar-li a Gideon sobre el seu descobriment. Quan es gira per mirar cap endavant, quatre centelleigs vermells gairebé li enceguen. Apareixen des de la profunda foscor. Luke suposa que es tracta de la paret del túnel. Pel que ell sap, podria haver-hi tot un exèrcit aguaitant per tot el túnel; no va poder captar l'origen de les detonacions en el petit cercle que il·lumina el seu llum de cap.
Gideon claca amb gaubança.
—Ja els tenim, jove amic... passaré per sobre d'aquests passerells!
Luke immediatament comprèn que el pla de Gideon és efectiu, però arriscat. El seu vehicle compte com un gran avantatge. Però qui sap què aguaita en la direcció dels trets? Havia comptat quatre trets, de manera que estaven apostant que un bugui de supervisió en moviment superaria en pes a almenys quatre soldats d'assalt amb armadures completes.


·         Si Luke està d'acord a carregar contra l'enemic invisible, passa a la secció 64.
·         Si Luke li diu a Gideon que es detingui, passa a la secció 70.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada