diumenge, 3 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (61)


61

L'Estació Mèdica U és un ben il·luminat contrast amb els foscos túnels de l'exterior del búnquer. Tota la sala té un higiènic color blanc. Deu llits amb sofisticats equips de monitoratge s'alineen en la paret de l'esquerra. Al llarg de la paret dreta es troben armaris de dos metres plens de subministraments. En l'extrem més allunyat de la sala, una figura amb prou feines humanoide amb els delicats apèndixs d'un droide mèdic es troba davant una taula d'operacions.
Una dona jove està tendida en la taula. El seu cridaner cabell marró vermellós queia de la taula formant cascades, gairebé tocant el terra. Tenia mentons alts i prominents i una barbeta ferma i petita. Fins i tot en la brillant llum de l'estació mèdica, els seus llavis eren carnosos i vermells. Diverses ferides i abrasions espatllaven la seva d'altra banda perfecta pell.
Un vestit de buit i un munt de roba descansaven en una cadira propera. Encara que Luke troba a la dona gairebé irresistiblement atractiva, la seva cavallerositat va prevaler immediatament sobre les seves emocions més bàsiques. Educadament s'aclareix la gola per anunciar la seva presència. El droide ràpidament cobreix el tors de la dona amb un llençol. Mantenint les seves mans a plena vista, Luke avança. Sidney roman prop de la porta.
—Com es troba? —pregunta Luke.
Dena obre els ulls. Són del verd de les maragdes i profunds com un mar sivorià.
—Dóna'm el teu blàster —ordena feblement.
—Espera un moment —diu Luke, amb el seu pit agitat per l'admiració tant del seu valor com de la seva bellesa—. No sóc imperial. El meu nom és Luke Skywalker. He vingut a ajudar-te.
El droide sosté la pistola blàster de la Dena sobre el cos de la dona. Ella no fa res per agafar-ho.
—Skywalker? —pregunta—. El fill de l’Anakin?
Luke es deté en l'acte. El seu cor batega salvatgement i el seu cap gairebé dóna voltes per la sorpresa.
—Sí —respon.
Dena s'esforça per enfocar la seva mirada en la cara d’en Luke. Una pàtina vidriosa cobreix els seus ulls i les seves pupil·les dilatades tenen la grandària de la circumferència del menovell de Luke.
—El seu fill és tan guapo com ho era ell.
Luke sent que la sang corre a les seves galtes.
—El teu germà ha estat arrestat —diu de sobte—. No esperàvem trobar-nos amb... això —acaba la frase sense convicció—. Com has pogut...?
Dena arrufa les celles i estreny amb força les mandíbules.
—Sebastian no pot tenir a Erling! —panteixa.
Luke assenteix.
—Ho sento; jo vaig veure al governador arrestar-li.
—Llavors l’has de salvar! —diu Dena. Agafa el braç d’en Luke i el llençol cau lliscant-se del seu tors. Dena sembla no adonar-se—. Jura-ho, pel nom del teu pare!
El droide l'obliga amablement a tornar a tombar-se.
—Si us plau, senyoreta Tredway. Té la melsa rebentada i una commoció cerebral. Ha de romandre quieta.
—Porta’l amb Ire Eleazari. El seu asteroide no està catalogat... —la seva respiració és ara un panteix apagat—. Erling sabrà les seves coordenades.
—Què hi ha de tu? —pregunta Luke—. Cuidarà ell de tu?
—Erling és l'important.
—No puc anar a buscar a Erling fins que tu no estiguis fora de perill.
Dena tanca els ulls i no diu gens durant trenta segons. Luke li agafa del canell i l'agita suaument. Ella no respon.
—Anem a emportar-nos-la —diu al droide.
—Per descomptat... a la infermeria.
—La infermeria ja no existeix —diu—. La portarem a una base rebel.
—Ai mare —diu el droide—. Ella no hauria de viatjar tan lluny... estigui el lluny que estigui.
—Està a 96 hores, i no tenim una altra elecció.
—Porta'm amb Eleazari —panteixa la Dena—. Coordenades 506.34-604.342-47.65, d’aquí a quatre hores. Després vés a per Erling!
Els seus ulls segueixen tancats.
—Com saps les coordenades? —pregunta Luke.
Ella no respon.
El droide executa una sèrie de test de diagnòstic.
—Està en coma, senyor —diu finalment.
—No! —exclama Luke—. Porta-la de tornada!
El droide no respon. En lloc d'això, administra una ràpida sèrie d'injeccions i després la introdueix en el seu vestit de buit. En fer-ho, un xip de missatges tritlleja en el terra. Luke es guarda el xip, després ajuda al droide a segellar el vestit. La transfereixen a una llitera i la subjecten amb una corretja corporal. Finalment, el droide col·loca un estimulador aural artificial sobre les seves oïdes.
—L'he estabilitzat al límit de les meves habilitats —informa—. Ara necessita descansar... preferiblement en un hospital completament equipat.
—Ire Eleazari haurà de bastar —diu Luke—. Esborra els teus bancs de dades... per complet.
—Ho sento, senyor —respon el droide—. Atès que això destruiria la meva programació principal, no puc obeir sense autorització.
Luke extreu la seva pistola blàster.
—Sebastian Parnell analitzarà la teva memòria byte a byte per trobar la Dena Tredway. Faràs el que et demano, o hauré de fer-ho jo per tu?
El droide estudia la pistola.
—Això no serà necessari.
Els seus ulls s'apaguen. Un moment després, s'esfondra en el terra.
Luke i Sidney agafen cadascun d'un extrem de la llitera i la treuen al passadís. Gideon està assegut en el seient del conductor del bugui de supervisió.
—Com es troba? —pregunta, en veure la llitera.
—No gaire bé —respon Luke—. Necessitem portar-la amb algú anomenat Ire Eleazari.
—Mai he escoltat parlar d'ell. On el trobarem?
Luke dubta.
—És un asteroide sense catalogar. Ella m'ha donat un joc de coordenades dins de quatre hores des d'ara, però no sé com ningú podria memoritzar les coordenades orbitals d'un asteroide.
—Si ella diu que estarà allà —diu Gideon—, llavors estarà allà. No existeix ningú que conegui el Cinturó com els Tredways.
Luke i Sidney subjecten la llitera al banc posterior del bugui usant un joc de ganxos magnètics, i després pugen ells. Gideon es gira en el seu seient per mirar al Luke.
—Hauríem d'intentar sortir per l'ascensor principal?
—Quines altres opcions tenim? —pregunta Luke. No li entusiasma la idea de tornar a la zona de l'ascensor, perquè està segur que els imperials han emplaçat allà almenys a una patrulla lleugera.
—Podríem provar els ascensors número dos o tres —diu Sidney—. Els muntacàrregues de cable podrien no estar operatius pel dany de superfície, però els elevadors repulsors de personal haurien de seguir funcionant.
—He treballat en aquesta mina d'un extrem a un altre durant 20 anys —respon Gideon—. Però mai he estat en cap dels dos. No sé quant trigarem a trobar-los.
Luke considera el problema.
Només tenen quatre hores per sortir de la mina, recuperar les seves naus, i arribar a les coordenades que Dena els hi va donar. Si es perden buscant els altres ascensors, podrien quedar-se aquí a baix durant dies. D'altra banda, la mina sembla estar bastant poblada de droides. Qualsevol droide hauria de ser capaç de dirigir-los a qualsevol dels ascensors.


·         Si Luke li diu a Gideon “ascensor un”, passa a la secció 80.
·         Si Luke li diu a Gideon “endinsar-se en la mina”, passa a la secció 58.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada