diumenge, 3 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (58)


58

Luke diu a Gideon que donin la volta cap als ascensors dos i tres. No té cap dubte que l'ascensor principal està massa ben vigilat com per usar-ho.
El vell miner gira el bugui de supervisió cap a les profunditats de la mina. Segueix pel túnel principal durant diversos minuts, després gira cap a un passadís estret i retorçat. Cada 20 metres, el passadís es bifurca o es creua amb un altre. Luke perd l'orientació després del cinquè gir, però Gideon contínua creuant el laberint durant el que sembla una eternitat.
Finalment, es deté. El túnel torna a bifurcar-se, però aquesta vegada dues grans portes guarden cada camí. La porta de la dreta està entreoberta, i la porta de l'esquerra segueix tancada.
—Per què ens hem detingut? —pregunta Luke.
—Això és el més profund que he estat —anuncia Gideon—. Mai he estat en cap d'aquests dos passadissos.
—Quina és la diferència? —pregunta Luke—. Simplement tria un.
—Això podria ser extremadament imprudent —diu Sidney—. Sota terra, el miner ha d'usar la seva intel·ligència... o morir. Si volem escapar, hem de pensar abans d'actuar.
Gideon s'obre el vestit de buit.
—Què estàs fent? —pregunta Luke.
—Una mina és un sistema tancat —diu Gideon—. L'ascensor principal bomba aire a l'interior. Els ascensors dos i tres ho bomben a l'exterior i ho filtren. Quan ens acostem a algun d'ells, hauríem de sentir una brisa.
Luke s'obre el vestit. No sent gens.
—I ara què?
Gideon agita el cap.
—Qui sap? El passadís de l'esquerra probablement ascendeixi a les pedreres; el de la dreta descendeix cap a les tremuges.
Luke s'encongeix d'espatlles, sense reconèixer cap dels termes miners. Si algun tingués algun benefici, Gideon probablement ho explicaria. El rebel no té temps per ser curiós.
—Alguna idea, Sidney?
El pada estudia les dues portes acuradament.
—No —diu finalment—. Però les portes antiincendis haurien d'estar tancades.
Gideon assenteix.
—Un paio pot perdre el seu treball per deixar una oberta. Cap miner oblida tancar aquesta porta.
Ha passat una hora des que Luke va rescatar la Dena.


·         Si Luke tria la porta de la dreta, passa a la secció 76.
·         Si Luke tria la porta de l'esquerra, passa a la secció 49.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada