dilluns, 4 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (71)


71

—Hi ha un moment per a la lluita, i hi ha un moment per escapar —diu Luke. El musell de Sidney es relaxa—. Aquest és un moment per lluitar —acaba Luke.
Les orelles de Sidney s’aplanen, canviant el seu alleujament per aprensió. El pada avança pel passadís i apaga la seva llum.
—Estaré aquí mateix si em necessiteu.
Luke decideix no seguir protestant. Aquest no és moment per discutir sobre ètica. En lloc d'això, desactiva el llum del seu propi cap apartant-lo del front. Després d'apagar els motors del bugui, Gideon fa el mateix. S'afermen en el passadís per esperar als soldats d'assalt.
En la completa foscor, el so es converteix en la vista. Darrere d’en Luke, la respiració de Sidney se sent profunda, forta i rasposa. De no ser per l'estable murmuri dels coets propulsors dels soldats d'assalt, Luke estaria preocupat que la respiració de Sidney alertés a l'enemic.
Gideon roman en silenci, i per tant invisible. L'última vegada que Luke el va veure estava creuant el passadís, però no sap si el miner segueix allà. No ser conscient de la posició del seu soci li preocupa, però si ell no pot trobar a Gideon, tampoc pot l'enemic.
Un minut més tard, els soldats d'assalt premien la seva paciència. Un raig de llum passa pel terra del túnel principal. Ho escombra de costat a costat, a la recerca de possibles problemes. Però els soldats d'assalt no estan més acostumats que Luke a il·luminar sota terra. L'escombratge del raig cau molt lluny del túnel lateral en el qual ell i Gideon s'oculten.
El soldat de cap depassa el passadís, completament ignorant de la seva presència. Per quan la resta del seu esquadró aconsegueix arribar a la intersecció, ell ja està cinquanta metres més enllà. Quan els dos següents soldats apareixen a la vista, Luke tempta el seu gallet. No pot veure l'arma davant la seva cara, de manera que no pot centrar el seu objectiu. En el seu lloc, simplement apunta la pistola en direcció al soldat més allunyat i prem el gallet.
El tret de Gideon brilla en el mateix instant. El soldat cau com una barcassa de càrrega en un profund pou de gravetat, amb el tors fumejant en dos llocs. Gideon havia apuntat al mateix objectiu!
L'altre soldat es va girar cap al passadís i va passar disparat al costat d’en Luke i Gideon, ignorant encara de la seva presència. El seu llum va il·luminar a Sidney, agotzonat contra el mur i la pistola pressionada contra el pit. Luke alça la seva pistola per disparar, però la llum poderosa d'un soldat d'assalt li enfoca des de l'esquerra i atordeix els seus ulls. Apunta el blàster cap a la llum i dispara salvatgement.
Un projectil vermell sorgeix de la llum i explota sobre el seu cap, dutxant-li amb petits fragments de roca. S'aparta rodant. Un altre centelleig sorgeix de la llum i colpeja el mur on estava assegut un moment abans. Un tret verd des de l'altre costat del passadís respon al tret. Una explosió retruny pel túnel i una bola de foc engoleix al soldat. Gideon acaba de salvar-li la vida!
Darrere d’en Luke, prop de Sidney, sis trets colpegen la roca. Abans que Luke pugui girar-se per ajudar, un tret imperial esclata en una petita bola de foc sobre el cap de Gideon. El miner retorna el tret, però surt rebotant innòcuament pel túnel. L'imperial que dispara a Gideon ha après dels seus emboscadors i ha apagat el llum del seu cap. Luke no es gira; ara no pot fer gens per ajudar a Sidney, però pot ser que sigui capaç de salvar a Gideon.
Luke espera. Per un llarg instant, res ocorre. Llavors l'imperial dispara. La seva armadura reflecteix la llum del seu tret de blàster per una fracció de segon. Això és tot el que Luke necessita; dispara dos ràpids trets. El soldat crida, i llavors la feble resplendor de l'armadura cremant il·lumina la negror deu metres més enllà.
No hi ha temps per esperar a veure com cau el soldat. Luke es torna per mirar a Sidney, esperant trobar-se amb l'últim dels soldats d'assalt apuntant-li a ell o a Gideon amb el rifle blàster. En lloc d'això, un llum immòbil apunta al sostre. El soldat d'assalt no es mou.
Luke activa el seu llum de cap. Sidney està assegut, arraulit al costat del puntal del passadís, amb la seva pistola encara apuntant al soldat d'assalt mort. Els ulls del pada estan oberts de bat a bat per l'horror, i el seu musell està blegat en una ganyota plena de pesar. Manté les orelles inclinades cap endavant en un angle agut que demostra la seva ràbia.
—L'imperial va alçar el seu rifle per disparar i jo vaig prémer el gallet —explica Sidney—. No vaig tenir temps de pensar...
—No passa res —diu Luke—. No tenies elecció.
Sidney va alçar els seus ulls.
—El pada sempre té elecció.
—I vas triar viure —diu Gideon—. No hi ha res de dolent en això. Moguem-nos abans que aparegui la resta de l'esquadró.
Luke col·loca suaument la seva mà sota el braç de Sidney.
—Hem d'anar-nos-en, o hi haurà més morts.
Sidney es posa dempeus amb reticència.
Quan tornen al bugui de supervisió, una veu electrònica els interpel·la des de la foscor davant d’ells.
—Deveu ser els bons.
—Ho som —respon Luke—. Mostra't, droide.
Deu metres més enllà, una llum s'encén amb un tremolor. Un droide de dos metres d'alt compleix acuradament l'ordre del rebel fent brillar la seva pròpia llum sobre el seu cos. Té uns poderosos mecanismes hidràulics i juntes amb protecció contra la pols.
—Heu vingut a ajudar la Dena? —pregunta.
—Per descomptat que sí —respon Gideon.
—Va anar a l'Estació Mèdica U —informa el droide—. Seguiu-me.
—No és necessari —diu Gideon, grimpant al seient del conductor i arrencant el bugui de supervisió—. Ja he estat aquí abans.


·         Passa a la secció 46.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada