dissabte, 2 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (46)


46

Gideon condueix per un laberint d’ondulants passadissos i interseccions. Sense cap estrella ni elements del terreny per usar com a senyals, Luke es troba totalment perdut. Finalment, Gideon hi arriba a un curt túnel i minora. Quatre llums il·luminen una zona eixamplada cinquanta metres més endavant. Un mur de duracer amb una única comporta de seguretat bloqueja el final del passatge.
Un únic bugui de supervisió està parat enfront del passatge. Gideon es deté darrere de l'altre vehicle. Conforme baixen d'ell, un droide de cuidat disseny surt de darrere del bugui de supervisió i bloqueja la comporta. Alça un joc d'apèndixs manipuladors.
—L'Estació Mèdica U està tancada —diu el droide.
—Qui ets? —pregunta Gideon.
—D-435, operador d'equipament sèrie G-1.
—Hem vingut a ajudar a Dena Tredway —diu Luke—. Fes-te a un costat.
D-435 no obeeix.
—Tinc ordres.
Gideon agafa el seu blàster i apunta amb ell al pit del droide.
—Mou-te! —diu.
El droide no es mou.
—No faci això —suplica—. En aquesta distància, quedaré completament destrossat.
—No ens estàs deixant una altra opció —diu Luke—. Hi ha alguna manera que ens deixis passar?
—No —respon el droide.
—Genial —murmura Luke. D-435 està tan prop de la porta que no poden passar al costat d'ell. I moure’l físicament no és alguna cosa a tenir en compte; encara que la programació del droide evita que faci mal activament a un ser racional, pot dur a terme mesures no letals per assegurar-se l'execució de les seves ordres—. Estic amb l'Aliança —diu Luke—. Hem vingut a rescatar a Dena Tredway.
—Què és la “Aliança”? —pregunta el droide.
Luke agita el cap amb disgust. Hauria d'haver-ho imaginat... els droides miners mai van ser nens que van somiar amb ser herois rebels. Les màquines sempre són tan literals. Per descomptat, si pogués fer ús d'aquesta literalitat... però com?


·         Si Luke dispara al droide, passa a la secció 52.
·         Si Luke enganya al droide, passa a la secció 68.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada