dijous, 27 de novembre del 2014

Corredors de lum (I)


Corredors de lum


John Beyer i Wayne Humfleet   


I
lum: n. Una beguda alcohòlica comú que es troba a tot l'espai conegut.
carrera de lum: n. 1. Una tasca o assignació que s'ha tornat comú o de rutina. 2. Un esforç que implica poc o cap risc.
corredor de lum: n. 1. Terme elogiós per descriure a un professional capaç de fer que una tasca difícil o impossible sembli comú o de rutina. 2. Terme pejoratiu per descriure a una persona amb una reputació d'assumir treballs fàcils o assignacions de baix risc.



En aquests temps difícils, els contrabandistes es troben a un crèdit la dotzena. Els rebels necessiten armes, els senyors del crim demanen espècia i el mercat negre vol proporcionar grans quantitats de productes exòtics. Cada capità amb nau pròpia i cada viatger espacial de cert nivell presumeix de ser el contrabandista perfecte. Així i tot, amb cada lliurament reeixit, l'Imperi respon amb un augment de les patrulles i les accions d'abordatge. Tard o d'hora cada contrabandista és abordat. Això és el més lluny que aconsegueix arribar la majoria dels contrabandistes, ja sigui llançant les seves càrregues a l'espai o posant fi a les seves carreres, quan no a les seves vides, a mans de l'Imperi. No obstant això, alguns contrabandistes naveguen a través dels abordatges aparentment sense esforç. Aquests són els corredors de lum, els contrabandistes que coneixen els trucs de l'ofici... els trucs que diferencien els contrabandistes bons dels morts.

***

Contraban per diversió i diners

El capità Orr va mirar la pantalla davant seu, amb els ulls recorrent ràpidament les lectures que anaven sortint.
- Està segur que aquesta és la nau de la qual ens van parlar? -li va preguntar l'agent de duanes que controlava el tràfic de dades de l’espaiport.
- Sí, senyor -va respondre confiat el controlador -. L'informant va declarar que el PB-950 corellià anomenat Corredor de lum podria ser una de les naus que intenten treure armes de contraban de Gallisport aquesta nit. La nau està registrada a nom d'un tal capità Shamus Falconi, i el seu codi de microxip s'ha confirmat amb l’OdNS, senyor.
- Ordres d'arrest pendents sobre el capità Falconi? -va preguntar l’Orr ansiosament.
- No, senyor, el seu expedient està net. He d’informar al Control del Port Estel·lar per donar autorització d'aterratge a la nau?
Un somriure va aparèixer en el fred i eixut rostre de l’Orr.
- Excel·lent. - Roncà -. Sí, que l'autoritat del port li concedeixi l'autorització estàndard, i després posi en alerta el tinent Smythers i el seu equip d'inspecció. Que un destacament de soldats d'assalt i un equip d'exploració complet es reuneixi amb ell a l'exterior de la badia d'atracada de la nau. Que no prengui cap acció fins que jo hi arribi. M'encarregaré personalment d'aquesta inspecció.
Tornant a mirar el sorprès controlador, l’Orr va treure una pipa d'os de bantha ricament tallada de la seva butxaca i la va omplir amb una mica de tàbacc.
- Aquests contrabandistes d'estar per casa mai aprenen -va dir l’Orr, adoptant un to superior -. Voletegen per la galàxia duent a terme els seus negocis il·lícits, burlant-se de les lleis de l'Emperador... mentre es creuen massa intel·ligents per a ser atrapats. I el desvergonyiment d'aquest anomenant Corredor de lum a la seva nau, està demanant a crits que li donin una lliçó.
L’Orr va fer una pausa, assaborint l'emoció de la ira que creixia en el seu interior. Col·locant-se la pipa a la boca, va encendre un fòsfor i encengué el tàbacc. Després, mirant fixament la flama encara ardent, va continuar.
- Crec que és el moment d'eliminar una mica d'arrogància en l'actitud del capità Falconi. Em pregunto com s'ho prendrà quan un representant competent de l'Imperi inspeccioni la seva nau. - Amb un recarregat moviment dels seus dits, va pessigar la flama per apagar-la -. Sí, molt aviat veurem si segueix sent tan presumptuós.

***

El capità del port Renea Luies va esperar pacientment en el lloc de control prop de la badia 1831. A través dels macrobinoculars observava amb atenció mentre l'antiga patrullera abandonava la seva òrbita d'espera i començava la seva llarga baixada. Després de comprovar el seu crono i prendre nota de l'hora per als registres oficials, el Capità de Port Luies va tornar la seva atenció cap a l'oficial Imperial de Duanes que donava voltes nerviosament al seu costat.
Rarament el capità Luies es deixava impressionar per la parafernàlia dels uniformes imperials. A diferència del seu propi uniforme blau profund, d'aparença resplendent amb els seus trenats vermells i daurats, trobava que els uniformes imperials eren monòtons i avorrits. Igual que aquest jove tinent Smythers que havia irromput a les seves oficines privades exigint atenció immediata. Tot i que el capità Luies estava oficialment al comandament, l'Imperi solia prendre sovint el control dels recursos del port estel·lar. Així que, com tantes vegades abans, el capità Luies i els seus soldats del port es van veure relegats al paper dels músculs de suport, tractats com a poc més que jornalers en el seu propi port espacial. El capità Luies trobava que això era degradant i insultant. No obstant això, això era l'Imperi i ell no era més que un servent fidel.
Amb un ampli somriure, en Luies va activar una estació de monitoració i li va indicar al tinent que observés.
-He verificat la identificació dels que ja estan presents a l'hangar -va anunciar, ajustant la pantalla de visualització -. L’Arcona que veu al costat dels esquifs és en Dutan. Dirigeix ​​un negoci de subministraments miners i no té antecedents penals. L'humà al seu costat és en Chop Harlison, un tècnic de barredores amb antecedents menors de robatori i mala conducta pública. Les altres que es veuen allà són majoritàriament escòria. Són membres d'una Banda local de motards, contractats com a mà d'obra barata. Semblen estar desarmats, tot i que podrien estar ocultant gairebé qualsevol cosa.
"He fet una còpia dels nostres arxius per als seus registres -va declarar en Luies, lliurant una targeta de dades -. Ara, si m'acompanya per aquí, tinent Smythers, podem comprovar el desplegament dels nostres guàrdies.

***

- Molt bé. En Grasheel, ens han concedit autorització per aterrar a la badia d'atracada 1831. Comença a calibrar els escàners -va anunciar en Shamus Falconi mentre ajustava el curs de l'antiga patrullera. Va fer una ullada per sobre l'espatlla del gegant wookiee de pelatge color sorra assegut a l'estació d'enginyeria de la nau. Les manasses del wookiee ballaven sobre els controls de l'escàner fent delicats ajustos als equips més sensibles de la nau.
En Grasheel va preguntar alguna cosa amb un grunyit i va jugar amb un gran pendent de cèrcol lligat en el seu pelatge on normalment el portaria un ésser humà.
- No, no crec que et faci semblar enlluernador. A més, no crec que ell volgués donar-te'l.
En Grasheel protestà en veu alta, amb una sèrie ensordidora de grunyits i udols.
- Ja sé que li vas retornar la seva orella. Però crec que ell no va veure la generositat d'aquest gest. Personalment crec que sembles... -En Shamus es va veure interromput pel xiulet d'una de les alarmes de la nau que indica que estaven sent escanejats.
A sota d'ells, el major port estel·lar del planeta va aparèixer a la vista. En Shamus apagà l'alarma i va fer un petit ajust a la velocitat de la nau.
- Preparats... llestos... Ja! -va cridar. Immediatament les mans d’en Grasheel van volar en un remolí de moviment. Hi havia molt pocs éssers a la galàxia que poguessin fer una lectura d'escaneig de formes de vida tan ràpida i conscienciosa com en Grasheel... tot i així, el que estaven fent no deixava marge per a l'error. Muntant el seu escaneig de sensors sobre de la freqüència de retorn de l’escaneig del port estel·lar, els contrabandistes esperaven obtenir una lectura de la badia d'aterratge sense que semblés sospitós. Si estaven sent observats, en aquests últims moments l'activitat d'un sensor enfocat seria com mostrar la seva mà en una partida de sàbacc amb altes apostes.
En Grasheel va deixar escapar un grunyit de satisfacció mentre mostrava els seus resultats.
- Hem atret a un comitè de benvinguda -va concloure en Shamus -. Pel seu nombre i per com estan desplegats, jo diria que són imperials. – En Grasheel va mostrar el seu acord sacsejant el cap, i va fer un so que era una pregunta -. Sí, estic segur que això funcionarà. A més... ja és massa tard per fer-se enrere.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada