dijous, 27 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XLVIII)

Anterior



48

Com aus de presa cuirassades, els Destructors Estel·lars de la classe Victòria van atacar un blanc darrere l'altre i van deixant una reguera de flames i destrucció darrere d'ells.
El coronel Cronus es va recolzar en la no molt còmoda butaca de comandament del 13X i va contemplar la cada vegada més reduïda llista d'objectius compilada per l’almirall Daala. Després va ajuntar les mans i les va prémer, flexionant els músculs dels braços. Tot el seu cos estava tens, i el notava a punt d'esclatar de pur orgull salvatge. La seva ment cremava amb el foc gloriós d'un èxit darrere l'altre, però Cronus no es va permetre deixar-se atordir per la satisfacció, perquè llavors podria arribar a baixar la guàrdia i consentir que el nivell de compliment del seu deure descendís per sota de la perfecció. No podia permetre això..., no després d'haver acumulat un historial tan enlluernador.
Es va embolicar amb les tires de l'arnès de seguretat i es va preparar per a una altra batalla.
-Alceu els escuts -va dir.
-Ordre rebuda i executada -va respondre l'oficial tàctic. -Preparats per entrar en combat.
Els altres navilis de la classe Victòria van contestant automàticament a mesura que els seus ordinadors enviaven respostes codificades. Cronus es va inclinar cap endavant i va estrènyer els braços de la seva butaca de comandament amb tanta força que les puntes dels seus dits van deixar senyals en ells.
-Endavant a tota potència -va dir.
La flota de navilis carmesins es va obrir pas a través de les drassanes de Chardaan, una instal·lació espacial rebel que produïa una àmplia gamma de caces estel·lars, des dels vells models ala-X i ala-Y fins als més recents caces ala A, B i E. Cronus va pensar que després d'aquell atac les drassanes ja no produirien gran cosa.
Els hangars pressuritzats de gravetat zero de les drassanes eren grans esferes platejades unides en grups que proporcionaven un entorn laboral tubular als mecànics que anaven unint els components per donar forma les esveltes naus. La flota d’en Cronus va passar rugint al costat dels seus objectius per allunyar-se ràpidament, i els hangars van esclatar amb satisfactòries erupcions d'aire cremat i metalls que sortien acomiadats en totes direccions. Les baixes enemigues havien estat significatives. Els imperials no havien sofert pèrdues.
Un lent i pesat transport de mineral es va posar en moviment i va començar a poc a poc. El gegantí vehicle corroït havia vist dies millors, i ja només comptava amb una dotació mínima que estava intentant treure el seu vell vaixell d'aquell lloc tan perillós.
En Cronus va centrar les mires en els motors posteriors del transport de mineral, i va gaudir enormement disparant contra el colós fins a deixar-lo fora de control. La nau va anar dibuixant un deixant de flames i va acabar xocant amb un anell d'atracada exterior que albergava els habitacles dels enginyers.
En Cronus va seguir endavant sense aturar-se. El coronel va guiar la seva flota a través de la zona de construcció, i els navilis carmesins van continuar disparant indiscriminadament.
Les forces rebels es van mobilitzar amb notable rapidesa. Caces estel·lars, tant vells com nous, van sortir disparats cap als navilis de la classe Victòria, pilotats per treballadors de la construcció i pilots de guerra que estaven gaudint d'un permís.
-Ataquin tots els blancs que puguin, però no entaulin combat amb les defenses rebels -va ordenar en Cronus-. No mereixen que ens prenguem la molèstia de destruir-les. Farem una passada a tota velocitat i els deixarem tremolant quan ens n'anem.
La rapidesa amb què els rebels estaven desplegant les seves forces li va indicar que havien d'haver estat alertats. No podia saber com havia passat, però devien d'estar al corrent dels plans de la Daala. Cronus va tornar a flexionar els músculs dels seus braços.
Les petites naus rebels van concentrar la seva potència de foc en dos dels creuers de combat carmesí, i en Cronus va admirar la seva estratègia. Els caces eren massa petits i el seu nombre massa reduït perquè poguessin causar danys significatius a la flota d’en Cronus..., però si anaven escollint un blanc cada vegada, potser podrien...
Un navili de la classe Victòria va esclatar, dispersant dolls de restes metàl·liques en totes direccions i emportant-se amb ell a una dotzena d'ales-X rebels que havien estat assetjant-lo.
Cronus va sentir tanta irritació com desil·lusió.
- Augmentin la velocitat! -Va cridar-. ¡Sortim d'aquí!
El segon navili de la classe Victòria atacat pels rebels va esclatar, però aquesta vegada el comandant de la nau no va ser prou previsor per saber utilitzar l'aniquilació del seu destructor estel·lar amb vista a obtenir un últim avantatge, i la detonació resultant no va causar cap dany col·lateral.
L'historial d’en Cronus havia deixat de ser perfecte, i el coronel va començar a sentir-se una mica preocupat.
Quan van passar a través d'una estació de subministrament de combustible envoltada en explosions i un perillós bosc de bigues soltes que suraven a la deriva, en Cronus va ordenar als seus Destructors Estel·lars que llancessin els seus detonadors-cercadors proveïts de cronòmetre i els escampessin entre núvols de restes i cimbells. Les petites i potents mines buscarien objectius que semblessin inofensius en els quals podrien ser activades després, per la qual cosa deixarien una sorpresa perquè els rebels se la trobin durant les operacions de neteja. En Cronus va extreure una considerable satisfacció del fet de saber que prosseguiria amb la destrucció fins i tot després d'haver-se anat.
-Les defenses rebels estan desplegades i va incrementant la intensitat de les seves represàlies, senyor -va informar el cap de sensors.
Cronus va assentir i es va inclinar cap endavant.
-És hora de marxar. Ja hem causat tota la devastació possible en aquest lloc.
La flota de vaixells de la classe Victòria va executar una impecable fugida a l'hiperespai mentre les forces rebels la perseguien amb totes les seves armes escopint foc.


Els gegantins museus culturals de Porus Vida eren famosos en tota la galàxia, tenien segles d'antiguitat..., i estaven sorprenentment indefensos contra un atac. El coronel Cronus no els considerava objectius militars..., però l’almirall Daala els havia inclòs en la seva llista pel valor psicològic que tindria atacar-los, i en Cronus va obeir les seves ordres.
Per les seves naus va resultar d'allò més senzill passar sobre els magatzems de documents i col·leccions artístiques amb les bateries turbolàser llançant flames i incendiar-los. Els sensors remots d’en Cronus li van transmetre imatges de jardins escultòrics fonent-se sota onades de calor i li van mostrar gràcils siluetes, que havien tingut els braços alçats en expressions d'alegria meravellosament estètiques, doblant-se en agonia a mesura que s'anaven fonent per esdevenir lava.
L'herba verda dels jardins meticulosament cuidats es va tornar marró en el moment de la fogonada calòrica. Els estanys reflectors i les llacunes plenes de peixos van bullir en núvols de vapor, i els visitants van córrer trontollant d'un costat a un altre i es van ensorrar llançant esgarips. Els museus van cremar, i les seves cases dels tresors van ser aniquilades.
El coronel Cronus va fer entrexocar suaument les puntes dels seus dits i va arrufar els llavis. Bé, i de tota manera, a qui li importaven els arxius culturals? Cronus estava destruint la seva història, i la substituïa amb la seva a cada atac.


La flota imperial es va ensopegar amb el comboi diplomàtic per pura casualitat, però en Cronus va saber treure profit de la sorpresa.
El comboi consistia en nou cilindres arrodonits dels quals brollaven veles solars tan primes que semblaven fetes de gasa, la qual cosa els donava l'aspecte de pètals de flor que giraven per l'espai, i que complementaven aquesta propulsió amb l'impuls dels motors subllumínics mentre s'anaven aproximant-se a una estació d'aprovisionament. «Són molt boniques -va pensar en Cronus-, però també són lentes i poc maniobrables, i necessiten molt temps per respondre a un atac obert.»
Quan les desesperades transmissions dels alienígenes van arribar a ell, en Cronus va veure que els ocupants de les naus eren una mena de criatures insectoides de fràgil aparença i amb grans ales de papallona..., i molt poc armament. Quan la seva flota de vaixells de la classe Victòria es va llançar a la càrrega per entre les naus, convertint les seves veles solars en làmines de partícules calcinades, va rebre una rendició immediata i incondicional.
Però el coronel Cronus no estava interessat en la rendició.
Va comprovar la seva identificació i el propòsit de la seva missió, i va arxivar les dades per si es donava el cas que la Daala pogués necessitar-les. Després va ordenar la seva completa anihilació.
-Són aliats del nostre enemic que porten regals i van a jurar lleialtat a Coruscant -va dir-. Han escollit el bàndol equivocat en aquest conflicte galàctic, i ara pagaran per això.
Va obrir foc sobre la nau que encapçalava la formació de l'ambaixador, i va utilitzar feixos turbolàsers esmolats com navalles roents per obrir l'estómac metàl·lic de la nau, de manera que l'atmosfera i els passatgers van sortir acomiadats a l'espai com dolls de sang que brollessin d’una gran ferida.
Les seves naus van continuar el bombardeig fins que els dipòsits de combustible de reserva dels alienígenes van esclatar. En Cronus va tornar a usar el canal intern de comunicacions per dirigir-se a la seva flota.
-Aquest comboi no té armament, així que podem prendre'ns el nostre temps i acabar la feina.
Els navilis de la classe Victòria i els seus pilots, encara enfurismats per la pèrdua de dues naus a les drassanes de Chardaan, van gaudir enormement fent trossos fins a l'última nau-papallona.
Després es van quedar immòbils en l'espai durant uns moments, envoltats per les restes de la destrucció. En Cronus, tan excitat que amb prou feines podia respirar, va ordenar a la flota que seguís endavant.
-Un treball molt ben fet -va dir pel sistema de comunicacions-. I ara, a reunir-nos amb l’almirall Daala a Yavin IV.
Va tancar els ulls i va gaudir d'un moment de relaxació mentre la seva flota de Destructors Estel·lars prosseguia el seu avanç sense que res s'oposés a ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada