dissabte, 22 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XXXVII)

Anterior



CINTURÓ D’ASTEROIDES DE HOTH

37

Tres caces ala-A modificats per poder aconseguir grans velocitats van solcar l'espai, allunyant-se del grup de naus que envoltaven al Viatger Galàctic de l'almirall Ackbar, i es van esvair en l'hiperespai amb un silenciós esclat de llum.
El general Crix Madine va abaixar la mirada cap als controls de la seva cabina de pilotatge i els va contemplar a través de la suau corba del visor del seu casc. Potents motors rugien al seu voltant, fent vibrar el casc de l'ala-A. Madine havia pilotat moltes naus amb anterioritat, des de navilis molt veloços fins a vaixells de càrrega passant per interceptors i aparells d'exploració. Hi havia pres part en incursions de l'Aliança Rebel, i en atacs imperials abans d'això. Però des de la batalla d'Endor havia dedicat la major part del seu temps a treballar entre bastidors, organitzant missions secretes que eren dutes a terme per reclutes més joves.
Però aquesta vegada no seria així.
La parpellejant resplendor fantasmagòrica de l’hiperespai rugia al seu voltant mentre les ales-A s'obrien pas a través dels murs de l'espai-temps, travessant la galàxia a una velocitat superior a la de la llum. L'equip d’en Madine no havia enviat cap missatge o senyal de comunicació a l’Ackbar amb anterioritat a l'enlairament. Els Hutts no havien d’assabentar-se de la seva partida.
El seu ordinador de navegació havia traçat el rumb més curt a les coordenades proporcionades pel rastrejador col·locat en la nau particular d’en Durga. Korenn i la Trandia volaven per l'hiperespai flanquejant a Madine, mantenint un silenci absolut de comunicacions i totalment concentrats en la seva missió. Madine coneixia molt bé la vàlua dels seus companys, i es va permetre un ombrívol somriure de satisfacció. Els rebels sempre havien sabut aconseguir voluntaris de primera categoria.
Envoltat pel vacu avorriment de l’hiperespai, Madine va deixar vagar els seus pensaments durant les hores programades del seu vol. Ell també havia estat un d'aquests reclutes dels rebels, un altre dels imperials convençuts que havien de desertar de l'Imperi per alguns dels seus companys, amics dels vells temps abans que el Nou Ordre destruís els fonaments de l'Antiga República: amics com en Carlist Rieekan, que havia ascendit fins al rang de general a l'Aliança Rebel i havia estat al comandament de la Base Eco a Hoth.
Poc després d'unir-se a la Rebel·lió, Madine havia començat a treballar en estreta col·laboració amb Mon Mothma, que havia acceptat la seva presència com a conseller de confiança tot i que altres no estaven tan segurs sobre aquell nou desertor. L’Ackbar s'havia convertit en un bon amic seu després del seu propi rescat de l'Imperi. Esquerp i ple de coratge, el calamarià sabia com dirigir la flota rebel.
Però en Crix Madine sempre havia estat diferent d'ells tant en les seves prioritats com en fins on estava disposat a arribar per aconseguir els seus objectius. Mon Mothma valorava les seves opinions perquè en Madine li proporcionava una nova perspectiva. Madine havia lluitat contra els rebels en el bàndol de l'Emperador. Sabia quines tàctiques eren efectives, i quines havien fracassat per complet.
Madine també sabia quin era el lloc que li corresponia: era un home necessari, encara que les operacions clandestines no sempre eren massa agradables. Abans de la batalla d'Endor, mentre planejava la seva estratègia i desxifrava les dades d'incalculable valor que anaven arribant en un lent degoteig a través d'una fràgil xarxa d'espies bothans, el pla original de Mon Mothma havia consistit senzillament a destruir la segona Estrella de la Mort quan encara es trobava en fase de construcció. Però quan els rebels es van assabentar que l'Emperador Palpatine inspeccionaria l'estació de combat, Crix Madine s'havia alegrat enormement davant aquella oportunitat.
Però Mon Mothma semblava molt preocupada.
-L'assassinat de líders polítics no és la classe de tàctica que l'Aliança Rebel està disposada a utilitzar ni tan sols si aquests líders són els nostres enemics-havia dit en una reunió a porta tancada amb Madine i Ackbar.
-Llavors perdrem-va dir Madine-. L'Imperi no coneix aquests frens. Mon Mothma, és que creu que dubtarien ni un instant a assassinar-la si se'ls donés l'oportunitat de fer-ho?
Mon Mothma va romandre immòbil amb la cara lleument enrogida, i quan va respondre va alçar la veu d'una manera que no era gens pròpia d'ella i va colpejar la taula amb els punys.
- No permetré que el meu govern arribi a tornar-se tan retorçat i maligne com el de l'Imperi!
-Ja hem corregut massa riscos per organitzar aquesta operació, Mon Mothma-va dir l’Ackbar-. La nostra flota està preparada per partir cap a Endor. La nostra missió de distracció ja ha començat a actuar a Sullust. No podem tornar enrere merament perquè l'Emperador estigui a bord de l'Estrella de la Mort.
-Salvarem milions de vides innocents-va dir Madine-. Haurem de pagar un preu, però la recompensa és potencialment molt més gran. Si permetem que l'Estrella de la Mort sigui acabada, Alderaan només serà el primer en una llarga cadena de planetes que aniran sent convertits en restes espacials a capritx de l'Emperador.
I Mon Mothma havia acabat consentint en què l'Emperador també fos considerat com un objectiu. Quan es va haver pres la decisió, Mon Mothma la va acceptar amb tot el seu entusiasme i energia, i va començar a donar ordres amb ferma determinació.
I així l'Estrella de la Mort va ser destruïda i l'Imperi enderrocat, i es va establir la Nova República..., encara que la pau i l'harmonia no havien arribat tan de pressa com esperaven llavors.
Anys després de tot allò, Madine es trobava solcant l'hiperespai a bord d'una ala-A d'exploració amb rumb cap a una altra superarma que estava sent construïda per un altre tirà que esperava poder governar la galàxia.
De vegades tenia la sensació que allò no acabaria mai.


Els ales-A van sorgir de l’hiperespai en els confins del cinturó d'asteroides, i de sobte va semblar com si un gegantesc puny invisible hagués llançat una ruixada de roques mig aixafades contra ells. El rastrejador col·locat a la nau d’en Durga els havia proporcionat la localització exacta en el cor d'aquella perillosa zona plena de runa, però no oferia cap camí segur de seguir.
Madine va córrer el risc d'enviar un feix de comunicacions de trànsit concentrat a les dues naus que avançaven en rumbs paral·lels al seu.
-Vés davant, Trandia-va dir-. Has d’enfilar l'agulla. Troba un camí a través de totes aquestes roques perquè puguem arribar fins a la zona de construcció i esbrinar què està passant allà.
-Sí, senyor-va respondre la Trandia.
La veu de la jove va fer un bombolleig amb una vibració d'alegria per l'entusiasme d'haver estat escollida. Madine deixaria que en Korenn guiés a la petita formació durant el trajecte de tornada.
L'ala-A de la Trandia va començar a obrir-se pas entre els cúmuls d'asteroides, movent-se en atapeïdes corbes i accelerant a través de les obertures creades per la lenta separació dels cossos de pedra. Els seus motors posteriors van brillar amb una resplendor blanca blavosa quan va incrementar la velocitat. Madine i Korenn es van mantenir enganxats a ella i van seguint el seu tortuós curs.
Madine va admirar l'habilitat amb què la Trandia pilotava la nau i va veure com la seva ala-A anava avançant per entre els còdols que suraven a la deriva en l'espai. Els seus escuts davanters van emetre febles espurnes quan la Trandia va augmentar la seva potència. Madine hagués preferit no tornar a trencar el silenci de les comunicacions, però va obrir un altre canal.
-No cal que m’impressionis, Trandia-va dir-. Vés amb compte.
-No es preocupi, senyor-va respondre la Trandia.
Però abans que Madine pogués dir res més, Korenn va fer que la seva ala-A descrivís un brusc viratge i va reduir la velocitat.
-He rebut l'impacte d'un petit fragment d'asteroide que ha travessat els meus escuts del darrere, senyor-va dir.
-Redueix la velocitat, Trandia-va ordenar secament Madine-. Dóna'm un informe general de situació, Korenn. Quins danys has patit?
-Hi ha una pèrdua parcial de potència motriu-va dir el jove pilot.
Madine va tornar el cap per mirar pel visor de la seva cabina i va veure petits dolls d'espurnes blavoses que ballaven al voltant de les fileres de motors de l'ala-A d’en Korenn. Hi havia patit una mica més que danys menors, per descomptat: el nucli tenia una bretxa.
-Escolta, Korenn... -Va començar a dir Madine amb el cor bategant-li a tota velocitat.
L'ala-A avariat es va desviar bruscament cap a un costat i es va balancejar per l'espai mentre els asteroides seguien girant al seu voltant com una gegantesca trituradora.
-Pèrdua de control d'altitud-va dir Korenn, alçant la veu-. No aconsegueixo estabilitzar la nau!
- Korenn! -Va cridar la Trandia, i el seu ala-A va virar en rodó.
- Puja, puja! -Va cridar Madine.
La Trandia va sanar cap al seu company per un vector de velocitat màxima. Madine no sabia què esperava fer, però l'ala-A d’en Korenn va xocar amb una gran roca espacial abans que la Trandia hagués pogut arribar-hi. El nucli motriu va cedir sota l'impacte, i la nau va esclatar en una erupció de flames.
La Trandia va fer una passada per sobre de les restes que seguien cremant sobre la superfície del gran asteroide: la detonació havia escampat algunes planxes del casc i núvols de components mig fosos, col·locant-los en òrbita.
-Buscant supervivents, senyor-va dir la Trandia, amb la veu a punt de trencar-se.
Madine sabia que en Korenn no podia haver sobreviscut a la col·lisió, però va permetre que la jove dediqués uns moments més a fer diverses passades sobre la roca que girava lentament en l'espai fins que la Trandia va desistir i va tornar per a acostar la seva nau a la seva.
-Res que informar, senyor-va dir la Trandia amb veu àtona.
-Ja ho sé-va dir Madine-. Però hem de seguir endavant.
-Ha estat culpa meva, senyor-va dir la Trandia en un to gairebé suplicant.
-I meva, per haver-te ordenat que fossis davant-va respondre Madine-. I de la cap d'Estat, per haver ordenat aquesta missió, i dels Hutts per estar construint l'arma..., i així fins l'infinit. Podríem dedicar anys a anar repartint culpabilitats en una cadena interminable, però prefereixo continuar amb la nostra missió. No creus que és el millor?
La Trandia va trigar uns moments a respondre.
-Sí, senyor-va dir per fi.
Van seguir avançant a velocitat reduïda i es van anar apropant al cor del cinturó d'asteroides. Els dos ales-A van prosseguir el seu avanç amb els motors al mínim de potència i les balises de situació apagades, i van acabar arribant a la gran massa de llums de la zona de construcció.
Madine va fixar el seu curs i va transmetre una trajectòria comparable a la de la Trandia. Un cop col·locats en el rumb adequat, els dos van apagar els seus motors i van seguir endavant, surant en una lenta deriva com feien tots els fragments de deixalles espacials.
Madine, amb els ulls secs i tota la seva atenció concentrada en el que tenia davant, va veure com la zona de construcció anava venint cap a ells en una aproximació d'infinita lentitud. El general va anar absorbint els detalls: estava contemplant una immensa fortalesa cilíndrica, una lluent estructura metàl·lica ja gairebé completada que semblava un túnel gegant obert en l'espai. A jutjar pel seu aspecte general, l'estació de combat contenia un dels superlàsers destructors de planetes al llarg del seu eix.
Els Hutts havien introduït moltes modificacions en els plànols originals de l'Estrella de la Mort. Això només podia significar que disposaven d'uns recursos d'enginyeria realment impressionants.
En Madine i la Trandia van posar les seves ales-A en un gran asteroide, una de les restes espacials més properes a la zona de construcció. L'estació de combat recentment construïda es retallava sobre la negror del cel esquitxat d'estrelles. Madine va tornar a enviar un feix concentrat de comunicacions.
-Ens quedarem en aquest asteroide per fer el reconeixement general - va dir-, i després ens posarem els vestits de buit i intentarem infiltrar-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada