dissabte, 15 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XXV)

Anterior



25

Mentre queia la nit fora de l’opulent palau d’en Durga el Hutt, els altres habitants del planeta fangós prosseguien amb les seves desesperades existències. Disfressat amb uns parracs, i amb la cara barbuda coberta per una capa de brutícia i cansament -com qualsevol altra pobra víctima oprimida de Nal Hutta-, el general Crix Madine va avançar per la creixent foscor amb la seva destinació indeleblement gravada en la seva ment.
Emprant els fluids i els àgils moviments que havia anat desenvolupant durant anys d'operacions clandestines, Madine va recórrer els foscos carrers i va caminar sigil·losament per entre els vells coberts prefabricats en els quals s'havia instal·lat tot un barri de gent sense llar. Magatzems tancats relluïen com casamates militars sota la pàl·lida llum de la lluna i els aspres feixos dels reflectors de seguretat que envoltaven el gelosament vigilat espaiport.
Els centres de distribució treballaven incessantment processant les matèries primeres arrencades de la superfície de Nal Hutta i enviaven els subministraments a la lluna de Nar Shaddaa. Madine va veure cadenes de llums, les esteles dels vaixells d'aprovisionament regulars, pujant pels cels plens de núvols en direcció a la Lluna dels Contrabandistes i tornant amb els cellers de càrrega plens d'articles del mercat negre que eren adquirits i blanquejats en la mateixa lluna.
La raça dels Hutts tenia el costum d'usurpar un món i després l’espremia fins a deixar-lo sec, esgotant tots els seus recursos i contaminant el seu medi ambient. Quan acabaven destruint el planeta «llar» robat, els Hutts s'anaven a un altre lloc..., i actualment el seu imperi del crim estava molt ocupat portant a terme la digestió de Nal Hutta.
Centres d'entreteniment per als suburbis s'alçaven sobre precaris suports de duracer en les lluents i humides superfícies dels pantans. El complex d'entreteniment semblava una idea d'última hora per proporcionar alguna classe de diversió buida de tot significat als qui estaven atrapats a Nal Hutta. Madine es trobava bastant lluny d'ell, però tot i així va poder sentir l'estrèpit de la música i l'algaravia encara més sorollosa dels crits.
L'altra banda de l’espaiport, el palau d’en Durga estava il·luminat per focus blanc blavosos que lliscaven els seus feixos sobre els murs exteriors. L'estructura s'elevava cap al cel com un gegantí edifici d'ivori, altiu i enorme al centre dels altres habitants del planeta.
Madine, que portava un il·luminador mig amagat, va anar avançant cap a la tanca de filferro que impedia accedir a les pistes de descens de l’espaiport. La nau particular d’en Durga, un iot hiperespacial de disseny personalitzat, reposava sota les llums de seguretat: la nau era allargada i de línies vermiformes, i el seu llis casc color gris ferro estava adornat amb aletes i estabilitzadors per al viatge atmosfèric.
Mentre s'aproximava lentament i cautelosament a la barrera. Madine va veure les altres siluetes furtives arraulides prop seu que contemplaven amb anhel les naus estacionades a les pistes, aquells records torturadors en què existia una forma d'escapar d'aquell món..., però tots aquells desconeguts van fugir a la carrera quant Madine es va acostar una mica més. El general va desitjar poder cridar per oferir-los alguna esperança i prometre que els rescataria quan tot allò hagués acabat..., però no podia fer-ho.
Va arribar a la tanca i es va agafar als prims cables irrompibles com si fos un altre somiador atrapat. Patrulles de weequays armats muntaven guàrdia en un rígid perímetre de vigilància al voltant de la nau d’en Durga: els seus rostres arrugats de pell tan resseca com el cuir estaven pètriament impassibles, i romanien tan immòbils com un grup d'estàtues implacables. Madine sabia que els weequays no eren molt intel·ligents, però sí lleials i ferotges. No tindria cap possibilitat d'apropar-se a la nau. Però no necessitava fer-ho.
Es va posar a la gatzoneta al costat de la base de la tanca i va extreure el seu il·luminador dels plecs de la seva malmesa capa. Va trobar el ressort ocult i va obrir el compartiment que hi havia darrere de la llanterna. Madine va ficar la mà en ell i va treure a la petita i aletejant criatura que contenia, una papallona lunar amb delicades ales blaves que semblaven fetes de gasa i que van pujar i van baixar lentament quan va intentar emprendre el vol.
-Encara no -va dir Madine-. Espera.
La papallona es va quedar totalment immòbil enmig d'un aleteig. Altres insectes nocturns brunzien al voltant de les brillants llums de seguretat que il·luminaven la pista de descens de l’espaiport. Aquella papallona era una rèplica perfecta d'un insecte molt comú, i havia estat construïda pels millors especialistes d’androides de Mequis III. La màquina-papallona posseïa una memòria d'ordinador limitada, però sabia obeir ordres i era conscient de la missió que se li havia encomanat.
Madine va sostenir la papallona en el palmell de la mà i la va tornar cap al perfectament il·luminat iot hiperespacial d’en Durga.
-Adquisició de l'objectiu -va dir. Les antenes de la papallona van girar i les seves ales van tremolar en un moviment afirmatiu. Madine va esperar un instant més per estar totalment segur, i després va donar l'ordre -. Endavant!
La papallona blava va emprendre el vol, pujant en una ràpida espiral per entre les brises nocturnes. Després va volar seguint una pauta acuradament aleatòria i minuciosament erràtica, no atraient la més mínima atenció.
Madine va alçar el cap cap al cel, i gotes de freda pluja van començar a caure sobre ell i li van amarar les galtes. El general va parpellejar i es va treure l'aigua greixosa de la cara, però la seva barba va absorbir la humitat. Madine va anar seguint amb la mirada la papallona mentre aquesta s'aproximava al seu objectiu, i va notar com el cor li anava bategant cada vegada més de pressa.
Aquella missió era molt senzilla i fàcil de portar a terme. La màquina papallona va anar descendint fins a posar-se sobre el casc del iot d’en Durga, just darrere d'una de les aletes estabilitzadores.
La papallona només va romandre sobre del casc durant un moment, just el temps necessari per dipositar el seu valuós ou, una goteta microscòpica, i després va tornar a batre les seves ales i es va alçar sota la cada vegada més intensa pluja. Madine va esperar fins que el diminut androide es va haver esfumat entre la negror de la nit, allunyant-se de la nau d’en Durga tot el que l'hi permetien les potents ràfegues del vent nocturn.
Madine va sentir una fiblada de tristesa quan va ficar la mà entre els plecs mig estripats de la seva butxaca a la recerca dels minúsculs controls..., i va pressionar el botó de destrucció.
Va veure un centelleig de llum blanca, una fogonada, resultat de la diminuta detonació. Després va girar sobre els seus talons i va començar a allunyar-se de la tanca, confonent-se amb les ombres que embolicaven als ghettos prefabricats. Tenia temps de sobres per arribar al punt de la cita.
La missió de la papallona havia tingut èxit, i Madine podria seguir els moviments d’en Durga allà on fos el hutt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada