dijous, 20 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XXXVI)

Anterior



36

Kyp Durron es va inclinar sobre el tauler de control. Els seus ulls foscos es van entretancar mentre contemplava les forces enemigues desplegades al seu voltant.
Dorsk 81 havia pilotat la seva nau imperial robada cap a la flota de combat. Les seves esveltes mans color verd oliva ballaven nerviosament sobre els controls, i els seus ulls grocs es van desorbitar per la sorpresa, com si encara fos incapaç de creure que en Kyp hagués aconseguit convèncer-lo que fes allò.
-Aposto a què aquesta és la flota més gran que han aconseguit reunir des de la batalla d'Endor -va dir en Kyp-, o almenys des de l'últim atac d’en Thrawn.
Dorsk 81 es va llepar els seus prims llavis i va assentir, mantenint els ulls clavats a la frenètica activitat de les naus, que s'agitaven d'un costat a un altre com restes sacsejades per un huracà.
-No hi ha dubte que hi ha un munt de naus -va dir-. Ens faran miques tot just sospitin de nosaltres.
Kyp va descartar aquesta possibilitat amb un airós gest de la mà i va tornar a inclinar-se cap endavant per mirar pel visor davanter.
-No sospitaran res. Aquesta nau té totes les identificacions necessàries, no? Vinga, no permetis que aquest espectacle et posi nerviós -va dir, i després va concentrar tota la seva atenció en l'ordinador i va començar a dur a terme una anàlisi completa de les forces enemigues.
Durant els últims dies en Kyp i en Dorsk 81 s'havien anat endinsant cada vegada més i més en els Sistemes del Nucli. En Kyp havia anat sentint un creixent horror a mesura que anava comprenent quan havien progressat els plans de l'Imperi. Havien vist dipòsits d'armes, gegantines factories que escopien caces TIE recent acabats per centenars, drassanes amb les siluetes esquelètiques de Destructors Estel·lars de la classe Imperial en procés de construcció... Havien presenciat una migració de proporcions colossals, soldats preparant-se per un conflicte letal i dotzenes de combois d'aprovisionament sobrecarregats portant recursos cap a l'interior del nucli.
En Kyp havia convençut en Dorsk 81 de què seguissin a un dels combois mantenint-se en els límits de l'abast dels seus sensors. Però quan van arribar al punt de reunió de la nova flota imperial, Dorsk 81 va quedar aterrit.
-Segueixo pensant que hauríem de sortir d'aquí -va dir el clon Jedi-. Hem de transmetre aquesta informació a la Nova República. Ni tan sols tenen idea que els imperials estiguin reunint totes aquestes forces.
Kyp va bellugar el cap.
-Encara no sabem prou. Necessitem esbrinar què estan tramant... No tindrem una segona oportunitat com aquesta.
-Però si ens capturen, llavors tot... -Va començar a dir Dorsk 81.
En Kyp va alçar la mà i va veure com Dorsk 81 es callava i s'empassava saliva amb un visible esforç. En el passat, el clon alienígena havia hagut d'enfrontar-se a la seva falta de confiança en si mateix i havia sortit triomfant d'aquella dura lluita. En Kyp no tenia a Dorsk 81 per un covard: només pensava que encara era incapaç d'emprar tot el seu valor.
En Kyp va assenyalar al seu amic amb un dit. El seu rostre estava molt seriós.
-Ets un Cavaller Jedi, Dorsk 81-va dir-. Un Jedi no pren el camí més fàcil. Farem el que hem de fer.
Dorsk 81 va assentir lentament, inclinant el cap en una ferma acceptació de les paraules d’en Kyp.
El sistema de comunicacions va cobrar vida amb un espurneig que sobresaltar tant en Kyp com a Dorsk 81.
-Pilot de la llançadora -va dir una veu seca i ferma..., una veu femenina, el que en si ja resultava molt inusual atès que la immensa majoria dels soldats imperials eren homes. La dona va seguir parlant -. La concentració està a punt de començar i vostès porten bastant retard. Doneu-vos pressa. Segueixin aquest vector..., ¡i no perdin ni un segon! L’almirall va dir que se sentiria molt disgustada si les arribades d'última hora afectaven als discursos.
Dorsk 81 va contemplar el sistema de comunicacions fent cara de no entendre res, però Kyp va respondre a l'instant.
-Anem cap allà. Lamentem les molèsties que hàgim pogut causar -va dir, i va desconnectar el sistema de comunicacions -. Ens deixaran entrar -va afegir.
La seva ment ja estava començant a funcionar a tota velocitat, i en Kyp es va preguntar qui podia ser «La almirall».
Naus de totes les mides estaven estacionades en una graella de plataformes de descens i hangars d'atracada de dimensions gairebé incomprensiblement grans, un enorme connector metàl·lic que relluïa amb les llampades dels panells de transpariacer. S'ocultava en el negre buit de l'espai entre dos sistemes estel·lars, i no resultaria gens fàcil de localitzar si no és que ja se sabés on buscar. El complex estava eriçat d'antenes i sistemes traçadors, satèl·lits de defensa del perímetre i navilis automatitzats que anaven controlant el vertiginós fluir de l'activitat de les naus. Els vectors de les coordenades els van portar fins a una plataforma central en què ja s'havien posat milers de naus.
Dorsk 81 es va encarcarar al seu seient.
-Calma, calma -va dir en Kyp-. Hem de fer-ho.
L’alienígena respondre amb una tremolosa inclinació de cap i va anar dirigint la llançadora en un ràpid descens per posar-la entre les altres naus.
Files de siluetes es dirigien cap a l'esplanada de l'estació connectora, que era prou gran per acollir una audiència de desenes de milers. Els soldats de les tropes d'assalt anaven i venien ràpidament d'un costat a un altre, dirigint als espectadors cap als llocs més adequats per presenciar la reunió.
-No puc sortir aquí -va dir Dorsk 81 -. L'Imperi no permet que els no humans serveixin en les seves forces militars.
-Sembla que han canviat les seves regles -va respondre en Kyp, assenyalant algunes de les siluetes uniformades i contemplant el desplegament d’humanoides exòtics i estranyes criatures alades-. Espera un moment. -Va furgar en el compartiment d'uniformes de la llançadora, i va acabar traient d'ell dos micos amb les insígnies de l'equip de reparacions assignat al dipòsit exterior on en Kyp i Dorsk 81 havien robat la llançadora-. Ens els posarem i ningú notarà res d’estrany.
Dorsk 81 va contemplar els micos de vol amb cara de no estar molt convençut, però l'adrenalina ja estava corrent veloçment per les venes d’en Kyp i li xiuxiuejava a les orelles.
-Escolta, aquesta reunió hauria de proporcionar-nos tota la informació que necessitem-va dir, intentant que la seva veu sonés el més persuasiva i tranquil·litzadora possible-. Esbrinarem què està tramant l'Imperi..., i després podrem tornar i presentar el nostre informe. -Va posar la mà sobre el braç del clon alienígena i l'hi va estrènyer-. Intenta aguantar durant una estona més, Dorsk 81. Fes-ho per mi, d'acord?
Van baixar per la rampa de descens, i el corrent de la multitud els va arrossegar cap a l'esplanada de l'estació connectora. Els sons i les olors van caure sobre en Kyp, agredint-lo amb una barreja exòtica d'allò més familiar i fantàstic. El llenguatge principal era el bàsic imperial, encara que alguns comentaris murmurats en veu baixa arribaven fins a ell en una varietat de llenguatges que en Kyp no va poder reconèixer. Dorsk 81 el seguia de prop, semblant rígid i nerviós.
Al llunyà centre del gran espai obert s'havia erigit una coberta per a oradors que abastava un escenari, enormes amplificadors i un turboascensor que podia portar els convidats fins a l'escenari sense que estiguessin obligats a passar per entre les multituds amuntegades al seu voltant. Guàrdies Imperials embolicats en les seves capes color escarlata romanien immòbils en els racons de l'escenari. Pantalles d'alta resolució s'alçaven sobre l'audiència com gegantins videocartells que projectaven una imatge de qui estigués parlant al podi, cosa que convertia a la distant figura en un tità que s'elevava sobre els que havien acudit a la gran concentració.
Un home prim que vestia un uniforme impecable estava parlant amb una veu seca i monòtona que no posseïa molt carisma. Tenia els ulls clars, i el seu front estava ple d’arruguetes que suggerien un gran pes invisible de pensaments ocults darrere d'ell. Un frondós bigoti canós cobria el seu llavi superior.
-Em resulta familiar -va dir en Kyp-. He vist la seva imatge abans.
Guàrdies de les tropes d'assalt van sorgir del no-res entre espetecs de les seves armadures blanques, i les seves veus van ressonar secament a través dels seus cascs.
-Guardeu silenci mentre parla el vicealmirall Pellaeon.
En Kyp va contenir l'impuls de contestar, i va aconseguir dominar-se tot i que la creixent excitació que sentia feia que li resultés difícil conservar el control de si mateix. Va assentir dòcilment amb un considerable esforç de voluntat, i es va tornar per contemplar el gegantí rostre del comandant imperial. Era aquell el líder que estava al capdavant de les noves tropes? En Kyp ja havia reconegut el seu nom. A jutjar pel que havia sentit dir, Pellaeon havia tingut alguna cosa a veure amb el Gran Almirall Thrawn, encara en Kyp estava atrapat en les profunditats de les mines d'espècia de Kèssel quan van tenir lloc els devastadors atacs d’en Thrawn.
Pel que sembla el vicealmirall ja portava algun temps parlant. Estava clar que en Kyp i Dorsk 81 havien arribat amb força retard, i en Kyp es va preguntar quanta informació valuosa s'haurien perdut.
-La fase principal de la nostra ofensiva consistirà en un atac decisiu contra la nova instal·lació d'ensinistrament en la qual els rebels estan intentant crear una força d'ordres dels seus bruixots Jedi -va seguir dient Pellaeon-. La nostra flota atacarà el seu centre d'ensinistrament i el destruirà abans que els rebels hagin pogut assabentar-se que ens hem posat en moviment. Sense els seus Cavallers Jedi, l'Aliança Rebel quedarà reduïda a un grup impotent d’idealistes ineptes.
L'audiència va esclatar en crits de joia i en Kyp es va sentir obligat a aplaudir perquè ningú es fixés en ell. Dorsk 81 semblava malalt, i només mirar-lo en Kyp va saber què estava pensant el clon alienígena: Dorsk 81 creia que havien de marxar immediatament d'aquell lloc, advertir a la Nova República i començar a organitzar les defenses al voltant de Yavin IV.
Però moure’s en aquell moment significaria atreure l'atenció de tota la flota imperial cap a ells. Havien d'esperar.
Pellaeon va seguir parlant, i en Kyp va notar que s'estava posant cada vegada més tens. L'audiència semblava estar entusiasmada. Imatges hologràfiques de l'Emperador Palpatine s'agitaven al llarg de les colossals parets, murals animats que mostraven com el Nou Ordre havia portat una suposada edat d'or, malauradament massa curta, a la galàxia.
-Els nostres preparatius ja gairebé estan acabats-va dir Pellaeon-. Els seus oficials superiors els donaran tots els detalls del moviment de les tropes i els explicaran què han de fer per ser el més útils possibles en aquest atac, que serà tan sobtat com decisiu. Però abans, permetin-me que els presenti a la persona responsable d'unir-nos a tots.
Va assenyalar el turboascensor en el mateix instant en què les seves portes s'obrien a l'escenari darrere d'ell. Les colossals pantalles de vídeo van mostrar una silueta sortint del turboascensor, una figura alta i esvelta amb una ondulant cabellera que semblava una massa de coure envoltada de flames.
- L’almirall Daala! -Va anunciar Pellaeon, i es va fer a un costat.
En Kyp va tenir la sensació que una bomba controlada per un detonador que s'activaria en qüestió de segons acabava de ser llançada dins de les seves entranyes. L’almirall imperial va anar cap al podi per dirigir-se a la gegantina reunió, avançant en silenci amb la cara esmolada i consumida pel fracàs. La seva bellesa, que ja havia estat dura i temible en el passat, s'havia tornat encara més angulosa..., i més maligna.
Daala havia capturat a Han Solo i en Kyp després que escapessin de les mines d'espècia de Kèssel, i havia ordenat l'execució d’en Kyp per considerar que era un presoner sense cap valor. En Kyp havia cregut destruir-la a la Nebulosa del Calder quan va utilitzar el Triturador de Sols per provocar la ignició d'una massa de sols blaus. No obstant això, la Daala havia aconseguit escapar d'alguna manera inexplicable i miraculosa per tornar a atacar la Instal·lació de les Goles..., però havia mort allà. En Kyp estava segur d'això. No podia estar a sobre d'aquella plataforma! No podia estar al capdavant de la nova flota imperial!
Tots aquells pensaments van desfilar per la seva ment en una fracció de segon, i Dorsk 81 va percebre a través de la Força el volcà que estava esperant el moment d'entrar en erupció dins d’en Kyp. La còpia alienígena va posar les seves mans color verd oliva sobre l'espatlla del seu amic per evitar-ho..., però aquella pressió sobtada va sobresaltar en Kyp prou perquè perdés el control de si mateix.
- No! -Va cridar, retorçant-se fins treure’s de sobre les mans d’en Dorsk 81 -. Està morta! ¡Daala ha d'estar morta!
Mentre la resta de l'audiència seguia aplaudint i llançant visques, els que estaven més a prop seu es van tornar davant aquella sobtada agitació. En Kyp va aconseguir recuperar les bones formes, furiós amb ell mateix per no haver estat capaç de controlar-se.
Els soldats de les tropes d'assalt van tornar a aparèixer, veloços i eficients.
- Aquesta alteració de l'ordre ha de cessar immediatament! -Va ordenar el cap de la patrulla, els integrants ja tenien els seus desintegradors desenfundats i a punt per fer foc-. És la segona advertència que rep. Ensenyi’m la seva assignació de lloc i els seus documents d'identificació.
Diversos soldats més van sorgir del no-res i van apuntar en Kyp i en Dorsk 81 amb les seves armes.
-Sí, sí... Naturalment -va dir en Kyp, portant lentament la mà cap a la seva butxaca.
El seu cervell estava funcionant a tota velocitat. Dorsk 81 semblava estar a punt de desmaiar-se, encara que el clon alienígena es mantenia rígid i tens, preparat per lluitar en el cas que arribés a ser necessari. En Kyp sabia que no els quedava altra elecció. Va ficar la mà a la butxaca del seu mico, fent veure que anava a extreure la targeta d'assignació de lloc..., i va corbar els dits al voltant de l'empunyadura de la seva espasa de llum.
Els soldats de les tropes d'assalt estaven més irritats que inquiets. En Kyp els enxamparia totalment per sorpresa.
La veu de l’almirall Daala va brollar dels sistemes d'amplificació convertida en un tro ensordidor, com un ressò horrible del passat d’en Kyp.
-Tots podeu sentir-vos orgullosos del que esteu a punt de fer -va dir.
«Sí -va pensar en Kyp de sobte-. Sí, em sento orgullós del que vaig a fer...» Va empunyar la seva espasa de llum, i el full d'energia va aparèixer amb un espetec sibilant. En Kyp la va moure en un arc fulgurant que va separar la mà cuirassada del soldat de les tropes d'assalt del seu canell, portant-se la pistola desintegradora amb ella per seguir avançant a través del seu primer objectiu i caure sobre el segon soldat. En Kyp es va moure tan de pressa com un fuet agitat en l'aire, i la seva espasa de llum va cobrar vida en un esclat d'energia flamejant per fer caure un tercer soldat.
Els assistents a la reunió més propers a ells van retrocedir, sorpresos i confusos. Les espases de llum eren les armes inconfusibles dels odiats Cavallers Jedi. La commoció es va anar estenent com l'ona expansiva sorgida d'una estrella en explosió. Uns espies acabaven d'aparèixer sobtadament en la reunió, i la torba de devots defensors de l'Imperi exigiria sang.
- Hem de sortir d'aquí! -Va cridar en Kyp mentre repartia espasades a tort i a dret amb la seva espasa de llum.
La multitud d'humans i treballadors alienígenes es va obrir davant seu com un camp de blat madur sota l'escomesa d'un vendaval, encara que van ser molts més els que van fugir dominats pel pànic que els que van caure sota l’abrasadora energia de les espases de llum. En Kyp i Dorsk 81 van lluitar tots junts.
- Cavallers Jedi! -Va cridar l’almirall Daala des del podi. Estava bastant lluny, però tot i així havia pogut reconèixer el característic fulgor de les espases de llum..., i el seu rostre, de dotzenes de metres d'altura i reflectit una vegada i una altra en les immenses pantalles de vídeo, semblava el d'una deïtat ofesa que exigís justícia-. ¡Mateu als Cavallers Jedi!
Els soldats de les tropes d'assalt van convergir sobre ells i van començar a disparar els seus rifles desintegradors. L'espasa de llum d’en Dorsk 81 va desviar el primer feix, enviant-lo cap al sostre del final de l'esplanada, i el segon tret va travessar l'esquena d'un tinent imperial que fugia a la carrera.
-No lluitis si no és que et vegis obligat a fer-ho -va dir en Kyp-. Només serviria per fer-nos perdre més temps... Corre!
Kyp acabava de comprendre que el seu company havia tingut tota la raó en voler marxar abans. Havien de transmetre la seva informació a la Nova República: si permetien que l'Imperi els capturés, milers de milions d'éssers intel·ligents moririen sense haver tingut temps de defensar-se.
La mida de la multitud era un factor que treballava al seu favor, i quan les ondulacions del pànic van començar a rebotar en els murs, la confusió de la massa va engolir tots els detalls que poguessin indicar on es trobava la pertorbació i en què consistia exactament.
 En Kyp i Dorsk 81 van tornar corrent al lloc on havien posat la seva llançadora robada. Els feixos desintegradors van perseguir als dos Cavallers Jedi pels corredors de l'estació connectora i van rebotar en les planxes de les parets, però els trets no estaven prou ben dirigits per poder arribar a donar en el blanc.
Van arribar a la seva nau i van sortir disparats de la pista de descens, amb els feixos repulsors i els motors subllumínics cremant a màxima potència en una fugida desesperada. Mentre Dorsk 81 s'ocupava dels sistemes estabilitzadors per redreçar la llançadora, el seu erràtic curs els va ajudar considerablement en la seva fugida perquè les naus automatitzades de vigilància del perímetre, que estaven tractant de centrar les seves mires en ells, van llançar repetides andanades però no van aconseguir encertar-los.
- Hem d'entrar en l'hiperespai, i de pressa! -Va cridar en Kyp.
Els llargs dits d’en Dorsk 81 aletejaren sobre el teclat de l'ordinador de navegació.
-No disposem de temps per calcular una trajectòria llarga-va dir.
- Doncs llavors fa un salt curt! N'hi ha prou que ens treguis d'aquí.
-Les coordenades de Khomm estan programades-va respondre Dorsk 81 mentre teclejava una lectura-. Jo... Eh... Bé, les vaig introduir abans de baixar. Khomm està a l'altre costat del nucli exterior. Podem enviar una transmissió d'alerta des del meu món natal.
- D'acord, fantàstic! -Va dir en Kyp.
I llavors una de les naus de vigilància automatitzades va aconseguir centrar les seves mires el temps suficient per fer blanc, i el seu tret es va escampar sobre els motors subllumínics dels fugitius. La llançadora va perdre gairebé tota la seva potència motriu, i la considerable inèrcia acumulada va ser l'única cosa que els va permetre seguir avançant.
-Els danys són seriosos -va informar en Kyp mentre Dorsk 81 connectava els motors lumínics principals i anava incrementant l'entrada d'energia-, però només li han donat als propulsors subllumínics i encara comptem amb l’hiperimpulsor. Hem de sortir d'aquí.
Centenars de naus ja havien començat a enlairar-se de l'estació connectora per darrere d'ells.
-Connectant la hiperimpulsió -va dir Dorsk 81 per fi.
Les defenses de perímetre automatitzades van girar per centrar els sistemes de punteria en la seva nau. Més feixos destructius d'energia turbolàser van passar al costat d'ells, fallant el blanc per molt poca distància. L’andanada d'un canó iònic va lliscar al voltant de la llançadora imperial robada, escampant-se sobre els seus escuts i causant danys mínims.
-Si aconsegueixen donar-nos de ple amb un canó iònic, quedarem encallats en l'espai -va dir en Kyp-. Hem de sortir d'aquí ara mateix.
- Tot llest! -Va cridar Dorsk 81 -. Agafa't, Kyp.
I els dos Cavallers Jedi van desaparèixer entre un esclat de línies estel·lars mentre l'Imperi enviava totes les seves forces contra ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada