diumenge, 30 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (LI)

Anterior



51

-Podem desplegar-nos i atacar els imperials -va dir en Luke, mirant als estudiants Jedi que s'havien congregat davant el Gran Temple.
Les tropes d'assalt mecanitzades seguien travessant la jungla en un estrepitós avanç, disparant contra objectius imaginaris. R2 va anar cap a la porta oberta del Gran Temple, i va desaparèixer entre les negres ombres de l'hangar.
-Estaran aquí dins d'un moment -va seguir dient en Luke-. Si aconseguim dispersar-nos per la jungla, podrem caure sobre ells en una sèrie d'atacs per sorpresa.
La Tionne estava preocupada.
-Hi ha molts més que nosaltres, i la seva potència de foc és molt superior -va dir.
-Sí -va dir la Kirana Ti, amb la cara plena d'una ombrívola solemnitat-, però podem amagar-nos millor del que poden fer-ho ells.
-I som Cavallers Jedi -va afegir en Kam Solusar-. Ells no són més que imperials.
Luke va somriure de veure com de segurs que estaven de si mateixos.
-Potser hauries d'anar a bord del Falcó amb en Han i la Leia, Callista -va dir-. Allà estaries més segura.
La Callista va respondre amb una vigorosa sacsejada del cap, i els seus curts cabells color ros malt van ondar a la humida atmosfera de la jungla.
-Ni ho somiïs. Em quedaré amb tu.
Luke li va somriure amb afectuosa dolçor.
-D'acord. Et protegiré amb els meus poders Jedi..., però procura no allunyar-te de mi.
La jove va arrufar les celles davant aquell sobtat recordatori de la seva incapacitat per utilitzar la Força, però això no va impedir que el seu rostre seguís il·luminat per una salvatge determinació. La Callista amb l’espasa de llum, i en Luke va activar el seu full d'energia verda groguenca. La Kirana Ti va empunyar l'arma de Gantoris, la fulla brillava amb una encegadora claredat color blanc ametista. En Kyp també va empunyar la seva arma. Alguns dels estudiants Jedi que portaven menys temps a Yavin IV van agafar els desintegradors que en Kyp havia tret de la llançadora imperial robada.
Luke va alçar la seva espasa de llum.
- Que la Força us acompanyi, Cavallers Jedi! -Va cridar.
Els estudiants es van dispersar i van desaparèixer en l'espessor de la jungla.


La Kirana Ti va procurar mantenir-se prop de l’Streen mentre les lianes xopes i la mala herba s'enroscaven al seu voltant. Formaven una parella bastant estranya, però el una mica pertorbat ermità de Bespin era el seu amic. La Kirana Ti era alta, forta i musculosa, i podia ser una guerrera temible fins i tot sense utilitzar la Força. Streen, en canvi, sempre estava distret i una mica allunyat de tot, i el que més desitjava en el món era estar sol. La Kirana Ti acceptava l'ancià tal com era. Sabia que Streen podia arribar a desplegar un enorme poder quan se sentia prou segur de si mateix per accedir al seu potencial ocult. Junts formaven un excel·lent equip.
Les màquines de setge imperials avançaven sorollosament cap a ells: era un altre pilot de desmanegats caminants d'exploració que s'obria pas a través de l'espessor. Els caminants disparaven contra els arbres que s'interposaven en el seu camí, enderrocant gruixudes branques i arrencant les masses de lianes que s'embullaven en les seves enormes i pesades potes articulades.
-No s'estan esforçant massa en no fer soroll -va dir la Kirana Ti-. És una mala tàctica... Demostra un perillós excés de confiança.
- Quin és el seu pla? -Va preguntar Streen, retorçant-se nerviosament d'un costat a un altre.
-Quin és el nostre pla? Hi ha algú que tingui un pla? Hauríem de fer plans.
La guerrera de Dathomir va buscar refugi entre les ombres d'un matoll i va tirar d’Streen perquè la seguís mentre contemplava amb els ulls entretancats als caminants que s'aproximaven. La suor li va gotejar pel front, i la Kirana Ti se la va llevar amb el dors de la mà. Després va aferrar amb més força l'empunyadura de la seva espasa de llum.
-Els imperials no esperaven molta resistència d'un grapat d'estudiants, així que no estan organitzats. No és més que una escomesa salvatge amb munts d'armes i cap pla.
-No hi ha cap pla -va corroborar Streen, assentint vigorosament.
Un parell de caminants van entrar a la clariana.
- Jo m'ocuparé d'aquests dos! -Va anunciar Streen, aixecant-se d'un salt abans que la Kirana Ti pogués impedir-li-ho.
L'ermità de Bespin va sortir corrent de l'espessor per quedar totalment exposat davant les dues màquines exploradores de cap quadrat.
- Streen! -Va cridar la Kirana Ti.
Els dos caminants van fer girar els seus voluminosos caps i van dirigir les seves armes cap a Streen, però l'ancià va aixecar els punys en l'aire i va deixar escapar un potent crit mentre impulsava els braços cap endavant en un brusc moviment d'escombratge, utilitzant la Força per impulsar un incontenible ariet de vent.
La Kirana Ti quedà sorpresa de la rapidesa amb què Streen concentrava la seva ment en la Força, canalitzant els seus pensaments amb tota exactitud cap allò que volia fer, i deixava en llibertat els seus poders després. O potser Streen ni tan sols es concentrava..., i aquesta era la raó de la seva inusual fortalesa.
Els dos transports d'exploració es van ensorrar cap enrere com si haguessin patit un cop d’una mà gegantina, i van rodar per terra fins que van acabar xocant amb el tronc d'un vell arbre massassi, aixafats per la Força.
Streen va fregar les mans.
-Ja està -va dir, i després es va girar cap la Kirana Ti i li va dirigir un somriure tort.
Un tercer caminant d'exploració va sorgir de la jungla i aquest cop la Kirana Ti va reaccionar amb gran rapidesa. La guerrera de Dathomir va activar la seva espasa de llum i va saltar cap al transport blindat de dues potes. Va llançar una ganivetada lateral amb la resplendent full blanc purpúria, i va seccionar una pota metàl·lica a l'altura del genoll. El caminant d'exploració es va esfondrar cap a un costat, i la Kirana Ti es va apartar d'un salt perquè no li caigués a sobre.
El pilot va disparar els seus canons làser mentre la màquina queia, però els feixos d'energia van fallar el blanc i es van limitar a incinerar les gruixudes branques dels arbres. Els animals amagats que havien estat amagats entre la malesa van emprendre una veloç fugida, xisclant i grallant mentre escapaven per entre les restes mig podrides de la selva.
La Kirana Ti va obrir l'escotilla blindada del caminant d'exploració amb un cop de la seva espasa de llum. El soldat imperial que hi havia dins estava intentant alliberar-se de les tires del seu arnès de seguretat i ja allargava la mà cap a la seva pistola desintegradora..., però la Kirana Ti el va travessar amb el full flamejant de l'espasa de llum. El soldat va deixar escapar un curt crit, i després el forat espurnejant que va aparèixer en el seu pit va impedir que emetés més sons.
La Kirana Ti va pujar d'un salt a l'estructura fumejant del caminant d'exploració, com una guerrera que acabés de vèncer a un monstre. Streen s'havia quedat immòbil i estava contemplant els dos vehicles que havia destruït.
- Tres menys! -Va dir la Kirana Ti.
- Queden molts més? -Va preguntar Streen, semblant una mica preocupat.
-Un munt -va respondre ella.


Kam Solusar, amb el seu etern arrufament de celles, es va enfrontar al Colossal en solitari. El seu enemic era un vell i no molt maniobrable vehicle d'assalt de superfície que ja estava obsolet en la major part de l'Imperi, tot i que encara es podien trobar molts d'ells en els Territoris de la Vora Exterior. Solusar no havia oblidat aquelles enormes «lloses rodants» que havien estat usades per terroritzar els qui s'oposaven a l'Imperi gràcies a les seves dimensions descomunals, encara que certament no per la seva eficiència o la seva flexibilitat.
El Colossal era un immens tanc del qual sobresortien tres canons làser de gran calibre, un parell de llançadors de granades d'ona expansiva i un canó desintegrador de calibre mitjà. Els seus cinc jocs de rodes es movien sobre eixos independents, fet que li permetia desplaçar-se pels terrenys més abruptes i difícils. El Colossal comptava amb dues cabines, una davant i una altra darrera, perquè els pilots poguessin conduir el seu maldestre i lent vehicle en qualsevol de les dues direccions, ja que era pràcticament impossible fer girar a aquella monstruositat.
Una torre de vigilància brollava al final d'una estreta tija sense protecció per sobre de la cabina davantera, i era el lloc on el soldat de les tropes d'assalt de menys rang complia amb la gens envejable missió de localitzar els blancs..., amb el que ell mateix es convertia en el blanc més obvi. El Colossal era un dels vehicles d'assalt menys sofisticats que havia arribat a dissenyar l'Imperi, de manera que Kam Solusar va suposar que la seva tripulació no havia estat seleccionada entre el millor que podia oferir la flota de l'almirall Daala.
El Cavaller Jedi estava sol i no tenia cap arma visible: encara no havia construït una nova espasa de llum, en part per reluctància davant la idea de tornar a esgrimir semblant poder. Kam Solusar ja havia causat suficients danys quan va renunciar temporalment a la seva herència Jedi. Però a més d'això, consideraria una ironia enormement agradable poder convèncer els imperials que es destruïssin a si mateixos usant les seves pròpies armes. Kam Solusar no podia imaginar un desenllaç més deliciós.
El veterà guerrer va desplegar un circell de la Força i va percebre la presència dels vuit tripulants a través del gruix blindatge de duracer. No va trobar cap oficial carismàtic o amb autèntiques dots de comandament, i només va trobar un grup d'idiotes que no tenen voluntat..., exactament el que havia esperat.
Kam Solusar ni tan sols es va prendre la molèstia de mostrar-se. Va romandre amagat darrere d'un vell arbre mentre tancava els ulls i es concentrava. El que anava a fer s'hauria de fer molt de pressa.
Va utilitzar la Força per tirar dels canons làser de gran calibre del Colossal, fent que giressin fins a quedar dirigits cap a l'estructura del vehicle. Les soldadures tremolar i el metall va grinyolar sota la tensió mentre Kam Solusar col·locava els canons en posicions de tir per a les quals mai no havien estat dissenyats.
Després va enviar un dard de pensaments, un missatge urgent dirigit a la ment més feble que va trobar: la d'un artiller imperial que no tenia ni idea d'on es trobava o per què estava lluitant.
«Dispara contra l'enemic!», li va ordenar Kam Solusar.
L'artiller va obeir l'ordre sense pensar, i va disparar els dos canons làser de gran calibre a màxima potència. El Colossal va esclatar sota la seva pròpia andanada.
Kam Solusar es va ajupir, però el tronc de l'arbre massassi va protegir el seu cos del diluvi de metralla metàl·lica que va volar pels aires. El veterà guerrer va moure el cap amb expressió disgustada.
-Maleïts idiotes... -Va murmurar, i després es va allunyar a la recerca d'un altre blanc.
La porta horitzontal de l'hangar que ocupava el nivell inferior del Gran Temple estava oberta, un forat de vulnerabilitat practicat en la fortalesa piramidal de l'Acadèmia Jedi.
Un caminant d'exploració va avançar sorollosament fins a deixar enrere la llançadora imperial abandonada que Dorsk 81 havia posat a la lluna selvàtica. El caminant va fer diversos trets que van ennegrir parts de l'estructura rocosa del temple. Quan es va haver assegurat que no hi havia cap oposició, el caminant va travessar la graella de descens i va anar cap l'hangar obert que semblava esperar la seva arribada.
L'enorme màquina de guerra es va aturar davant la porta i va titubejar, i un instant després potents feixos de llum blanca van travessar la cavernosa foscor de l'interior de l'hangar. Res es va moure, i els focus només van trobar la immobilitat de les negres ombres. Uns quants rosegadors-llangardaixos es van afanyar a fugir per escapar de la llum.
El comandant, que pel que sembla encara estava una mica nerviós, va llançar dues andanades cap a l'interior de la cambra buida. Els feixos d'energia dels seus canons làser van rebotar a les parets internes i es van escampar sobre la pedra, causant petits danys en les velles superfícies rocoses. L'absència de foc de represàlia va fer que el caminant imperial avancés. El seu comandant devia estar pensant que podia conquerir la fortalesa dels Jedi per si sol i evitar un setge prolongat.
Però mentre el caminant d'exploració passava per sota de la gran porta aixecada, l’R2, que havia estat amagat entre les ombres, va deixar anar un trinat electrònic i va avançar per activar els controls d'alliberament del mecanisme. La pesada llosa blindada, que era prou gruixuda com per poder protegir l'interior del temple dels trets d'un canó desintegrador de gran calibre, va baixar amb un veloç estrèpit.
Impulsada per pistons hidràulics, la porta va deixar aixafat al caminant d'exploració en un moment i el va incrustar al terra de pedra. Els dipòsits de combustible van fer erupció, els líquids refrigerants es van vessar i el fum va flotar per l'aire. L'estructura del caminant d'exploració havia quedat totalment irreconeixible, i havia estat reduïda a un munt de ferralla laminada.
R2 va celebrar el seu triomf amb una sèrie de xiulets i trins i després va tornar a activar els controls de la porta, aixecant la gran llosa i deixant de fer soroll. El temple es va enfosquir i va recuperar la seva immobilitat i el seu silenci anteriors, tornant a ser vulnerable.
R2 va contemplar la jungla il·luminada pel sol que s'estenia fora de l'hangar, esperant l'ocasió d'atraure un nou blanc.


Kyp Durron va anar corrent a reunir-se amb en Han Solo a bord del Falcó Mil·lenari, i la Callista va seguir al Luke i la Tionne mentre vorejaven el Gran Temple per desaparèixer dins de la zona més frondosa de la jungla, on s'estaven reunint més imperials.
La Callista estava tornant a sentir l'opressió paralitzadora de la ira i la impotència. En Luke obrava impulsat per les millors intencions i les seves paraules tenien com a únic origen la seva preocupació per ella..., però sense adonar-se del que feia, acabava de retreure per la cara el fet que ell tenia poders Jedi i havia donat a entendre que la Callista estava indefensa sense ells.
«Et protegiré», havia dit Luke.
Era el pitjor que se li podia dir a la Callista. No volia que en Luke la protegís. Volia fer la seva part del treball. La Callista havia de trobar alguna manera d'assestar tants cops en defensa de l'Acadèmia Jedi com ell. Necessitava demostrar que podien existir en termes d'igualtat. En cas contrari la seva relació no tindria futur..., almenys pel que a ella concernia.
Va percebre el lleu brunzit i les febles esgarrapades de les fosques ombres que s'amagaven en les profunditats de la seva ment, temptant-la i atraient-la perquè recorregués als seus poders malignes, demanant-li que els emprés només durant uns moments i prometent-li que després podria fer servir el costat de la llum.
Però la Callista sabia que això era una mentida. Va aferrar la seva espasa de llum i va córrer al costat d’en Luke mentre s'obrien pas entre un embull de lianes i delicades falgueres purpúries.
Una enorme i pesada màquina d'assalt es balancejava a través de la jungla, avançant en direcció al temple. En Luke va moure una mà per indicar-los que el seguissin, però la Callista es va anar quedant més i més endarrerida. En Luke i la Tionne treballarien en una estreta col·laboració, unint els seus poders Jedi d'una manera que la Callista ja no podia compartir.
La Callista va acabar arribant a la temuda comprensió d'una veritat que no li agradava gens. Potser no havia pogut tractar d'usar noves tècniques per tal de recuperar els seus poders perquè estava massa a prop d’en Luke. La seva presència la intimidava amb les seves pròpies capacitats, i subratllava d'una manera inconscient el fet que a la Callista li quedaven molt pocs recursos que utilitzar. Potser necessitava estar sola durant algun temps i treballar amb els seus propis recursos, sense expectatives i sense cap necessitat d'actuar per al Luke Skywalker i estar a l'altura del seu nivell de capacitat. Ella i en Luke estaven units per un vincle del cor i l'esperit..., però la Callista potser necessitava tornar a trobar les seves pròpies forces internes per així poder establir contacte amb les d’en Luke.
I en aquell instant, amb les batalles de la jungla envoltant per tot arreu, la Callista es va sentir impotent i sola, més una càrrega que una companya de lluita. No necessitava demostrar res al Luke..., però havia de demostrar-s’ho a si mateixa.
-Aquí vénen -va dir en Luke.
Però la seva atenció estava concentrada en la Tionne mentre els dos cavallers Jedi es preparaven per enfrontar-se a la màquina de guerra imperial. La Callista va aprofitar que no la miraven, i va anar formant el seu propi pla.


La Fortalesa Volant imperial s'aproximava cap a ells a uns quatre metres per sobre del terra, suspesa sobre un vell precipici en el qual s'havien desplomat diversos gegantins arbres massassi després de ser enderrocats per les tempestes feia ja molts anys.
Luke va reconèixer l'immens vehicle. Tàcticament, era com un enorme caminant imperial, però sense les potes i reduït al cos blindat carregat d'armament pesat. Tenia forma rectangular amb les cantonades arrodonides, i posseïa dos canons desintegradors de gran calibre muntats en una torreta superior. Una xarxa d'identificació de blancs operava des de sensors instal·lats per tot el casc. La màquina emetia un feble brunzit mentre avançava, obrint-se pas a través de les gruixudes branques i partint-les quan es negaven a cedir davant el seu morro.
Les planxes del blindatge ja mostraven els senyals dels impactes soferts, així com les ratllades deixades per les branques més dures i les taques enganxoses de la saba vessada. La Fortalesa Volant va seguir avançant, movent d'un costat a un altre els seus gruixuts canons desintegradors com si fossin un parell de tentacles rígids. Els canons anaven rebent senyals de la xarxa d'identificació de blancs, i disparaven andanades letals contra qualsevol infortunada criatura de la selva que escollís el moment equivocat per emprendre la fugida.
Luke es va concentrar en la monstruositat cuirassada que avançava cap a ells.
-Haurem de fer-ho junts -li va xiuxiuejar a la Tionne-. Veus aquell tronc d'arbre caigut que té la punta tan esmolada? Quan la Fortalesa passi per sobre d'ell...
La Tionne va assentir, i van esperar mentre el suau brunzit dels feixos repulsors impulsava a la Fortalesa Volant per sobre de la vella cinglera. En Luke va clavar els seus ulls blaus en l'esmolada punta del gran tronc.
- Ara! -Va cridar.
Luke i la Tionne van usar la Força junts i van llançar el tronc cap amunt, impulsant-lo com si fos una estaca perquè travessés el casc interior de la Fortalesa Volant. El vehicle de setge empalat va girar sobre si mateix amb un estrident rugit de potència motriu. Els seus canons desintegradors van obrir foc en totes direccions i van incendiar els arbres..., però el colós ja no es podia moure.
-Ara utilitzarem aquest arbre -va dir en Luke.
Va inclinar el cap, assenyalant un altre vell tronc. El colós vegetal estava mig ensorrat, però seguia mantenint-se dret gràcies a una xarxa de lianes. En Luke i la Tionne van tirar de l'arbre mort amb fils invisibles de Força, partint les masses de cordes vegetals i fent que l'enorme tronc caigués amb la força irresistible de la fulla d'una destral. Moltes tones de fusta es van desplomar sobre la Fortalesa Volant atrapada en el cingle, aixafant-la i convertint-la en una pasterada irreconeixible de planxes fumejants.
En Luke i la Tionne van sorgir del seu amagatall amb un salt triomfal, i es van estrènyer les mans en una encaixada de celebració.
- Has vist, Callista? -Va cridar en Luke-. Anirem acabant amb ells un a un!
Però quan es va girar per mirar enrere, no va veure ni rastre d'ella.
- Callista? -Va cridar, mirant al seu voltant alarmat.
La Tionne també la va buscar, però no van veure cap moviment en l'espessor de la jungla i no van rebre cap resposta d'ella. La Callista estava totalment ocultada per la Força, i això feia que fos invisible fins i tot per als seus poders Jedi. Per molt que s'esforcés, en Luke no podia percebre-la.
- Callista! -Va tornar a cridar.
Però la Callista s'havia esfumat a la selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada