dimarts, 18 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XXXI)

Anterior



31

Pilotant el Falcó Mil·lenari amb només R2 a bord per ajudar-lo, Chewbacca va fer que el vaixell de càrrega lleuger modificat sortís de l’hiperespai tan a prop del sistema de Nal Hutta com s'atrevia a aproximar-se. Amb la filera de motors subllumínics acomiadant flamarades blanques darrere d'ells, Chewbacca va avançar cap a la Lluna dels Contrabandistes.
Pilotar la nau en solitari no suposava cap problema per al wookiee. Chewbacca havia acumulat un nombre d'hores de vol a bord del Falcó prou elevat com perquè la immensa majoria dels pilots humans envegessin la seva experiència, però tot i així l'absència d’en Han li feia sentir una mica sol. Molts anys abans Chewbacca havia contret un deute de vida envers l'humà mitjançant el jurament més sagrat del seu poble, i encara que no hi havia dubte que a aquestes altures ja havia complert sobradament amb la seva obligació, el wookiee seguia considerant que era responsable de la vida d’en Han.
Hi havia visitat Nar Shaddaa amb en Han en més d'una ocasió, i havien estat a punt de morir. En aquells moments en Han també era al sistema dels Hutts, prenent part en un dels inexplicables rituals diplomàtics que duia a terme la Leia, de manera que en Chewbacca havia acceptat la seva missió de bona gana. El wookiee estava decidit anar a tafanejar per tot arreu i esbrinar tot el que pogués sobre les activitats secretes d’en Durga.
R2 va començar a seguir les trajectòries del trànsit que entrava al sistema, i Chewbacca es va unir al flux de naus sense senyals d'identificació que s'aproximava a Nar Shaddaa. La flota de la Nova República apareixia conspícuament en els sensors: grans navilis de combat embrancats en falsos atacs que disparaven les seves bateries turbolàser activades a mínima potència contra falsos objectius. Chewbacca va contemplar els puntets de la pantalla. En Han es trobava a bord d'una d'aquestes naus de guerra, o en la superfície d'aquest enorme planeta ple de senyals foscos curiosament semblants a morats que s'estenia sota d'ells.
Chewbacca no podia córrer el risc de contactar amb en Han per informar-lo que havien arribat. El wookiee i R2 havien de romandre totalment invisibles, i havien de perdre’s a Nar Shaddaa com qualsevol altre visitant anònim. Havien d’esbrinar quina era l'autèntica història de l'arma secreta hutt, i descobrir què s'amagava darrere de les mentides diplomàtiques que probablement en Durga li deixaria anar a la Leia.
Chewbacca va posar el Falcó en una de les pistes de descens de tarifes astronòmicament elevades escampades entre els bruts sectors sobrecarregats de trànsit. Mentre R2 baixava per la rampa d'accés, Chewbacca va agafar unes quantes balises de senyalització, llums d'advertència d’encès indicaria que el Falcó estava envoltat per un camp letal de protecció. Les balises eren falses, naturalment, però semblaven reals i eliminaven la necessitat de pagar les exorbitants sobrecàrregues de protecció que cobraven molts dels barons de les zones d'atracada, i que els visitants que no havien vingut preparats es veien obligats a abonar.
Chewbacca va aspirar una mica d'aire pel seu humit musell i va detectar les acres olors del refrigerant de motors, els vapors dels sistemes propulsors, els motors en mal estat que necessitaven urgentment una reparació i els cossos d'un miler d'espècies diferents barrejats amb les exòtiques espècies que consumien per alimentar-se.
El wookiee i l’R2 es van allunyar ràpidament del Falcó i es van submergir a la metròpoli recoberta de greix que vibrava amb el brunzit de les màquines. Tenien crèdits per gastar i informació que comprar..., i Nar Shaddaa era el lloc ideal per a això.
R2 es va connectar al «lloc d'informació turística» més proper, que oferia un directori a penes disfressat de venedors i serveis disponibles al mercat negre. Els contrabandistes ni tan sols intentaven ocultar les seves veritables activitats, encara que algunes de les críptiques descripcions semblaven francament ominoses.
El petit androide astromecànic va anar repassant la llista electrònica a la recerca de qualsevol criatura que estigués disposada a proporcionar informació detallada sobre els Hutts. Però Nar Shaddaa era un món controlat pels Hutts, i en conseqüència el nombre d'informadors disposats a oferir una ajuda tan perillosa era extremadament reduïda: només un dels centres d'informació llistava específicament al Durga entre els seus recursos.
Chewbacca va intentar desxifrar un mapa dels nivells superiors de la ciutat. Després el wookiee i l’R2 van necessitar gairebé una hora per trobar el centre relacionat amb en Durga, i al final es van endur la decepció de descobrir que el petit despatx només era una façana de relacions públiques per Mines Celestes Orko.
Van suportar un holograma de presentació propagandística sobre els prodigis que Mines Celestes Orko portaria a la galàxia. Quan Chewbacca va començar a fer preguntes sobre en Durga al representant, un buròcrata amb aspecte de gripau, aquest va agitar les seves mans de llargs dits i va corbar els seus gruixuts llavis en un somriure.
-Estimat amic wookiee, ha d'entendre que tota aquesta informació sobre les activitats del noble Durga és estrictament confidencial, ja que hem de protegir la identitat dels grans inversors de Mines Celestes Orko. -El representant va obrir i va tancar els seus enormes ulls i va tornar a obsequiar a Chewbacca amb un somriure dels seus gruixuts llavis -. No obstant això, i en el cas que desitgi donar un milió de crèdits, podria convertir-se en un d'aquests inversors i accedir a tots els nostres fitxers.
La resseca pell coriàcia del seu front es va arrugar en un arrufament de falsa esperança que no resultava gens convincent.
El wookiee i el petit androide van marxar, molt indignats.
Chewbacca va decidir que havien d’oblidar-se del directori de serveis del mercat negre i va començar a fer preguntes a les criatures que tenien aspecte de poder dedicar-se a la venda d'informació amb les quals es trobaven pels carrers. Van gastar un centenar de crèdits i van anar saltant d'una engruna d'informació a una altra..., fins que van arribar a un estret i fosc carreró en el qual per fi van trobar a un vell i decrèpit traficant d'informació, el rostre era una massa de nafres supurants i escates de pell mig despresa. El traficant d'informació portava la seva pròpia terminal portàtil i un soldador làser que utilitzava per accedir a les fonts d'energia i connectar els seus cables d'entrada als sistemes d'ordinador, a través dels quals s’esmunyiria després per buscar informació sense ser detectat durant unes hores o un dia. Després se n'aniria a la recerca d'un altre lloc on treballar.
El traficant d'informació va acceptar els seus crèdits, i no va semblar importar-li gens ni mica quina podria ser la raó per la qual volien obtenir informació sobre els Hutts. Es va limitar a verificar que els crèdits no eren falsos i va començar a introduir-se en els sistemes d'ordinadors de Nal Shaddaa.
-No figura en els bancs de dades -va acabar dient-. No hi ha ni una sola referència al Durga.
Chewbacca va grunyir una pregunta.
-No he pretès dir que no existeixin, naturalment -va dir el traficant d'informació, parlant a través d'un parell de llavis inflats mentre contemplava el seu teclat amb el nas arrufat -. No, el que passa és que no aconsegueixo trobar aquests fitxers... Han d'estar codificats, o protegits mitjançant una contrasenya. L'única manera de què pogués accedir-hi seria saber amb tota exactitud on es troben.
R2 va deixar escapar una xiulada de decepció.
-Ei, un moment... Intentem enfocar el problema des d'un altre punt de vista -va dir el traficant d'informació, lliscant un dit al llarg del seu llavi inferior i fent que encara més pell es desprengués d'ell-. Estava buscant fitxers sobre en Durga, però podríem fer una recerca més àmplia i seguir la pista de qualsevol tipus que estigui venent coses al Durga.
Els seus dits van volar sobre el teclat, movent-se amb increïble rapidesa tot i les nafres i l'armadura de callositats que els recobrien. Una borrosa massa de números van desfilar per la pantalla, i el traficant d'informació va començar a riure. Després va estendre les mans, sol·licitant més crèdits. Chewbacca va grunyir, però va pagar sense més protestes amb l'esperança que la informació ho mereixés.
-He trobat un bon client que sembla treballar per al Durga -va dir el traficant d'informació, i després va abaixar la veu -. És un client imperial -va afegir, i les paraules van sortir dels seus llavis sota la forma d'un xiuxiueig.
Abans que Chewbacca pogués grunyir una nova pregunta, una altra criatura corpulenta i rabassuda va entrar al carreró: el seu cos consistia en un gran tors cilíndric envoltat per tentacles ondulants i amb un grup de circells oculars brollant de la part superior. Una gargotejant veu alienígena va sorgir de l'orifici bucal de la criatura.
-Estic ocupat -va dir el traficant d'informació -. És que no veus que tinc un client? Torna més tard i et proporcionaré totes les dades que vulguis.
Però la criatura tentaculada va insistir que volia ser atesa immediatament i es va llançar cap endavant, agitant amenaçadorament els seus tentacles com si volgués convèncer el traficant d'informació a base de cops.
Chewbacca va rugir i va aixecar tota la seva imponent alçada de wookiee, estarrufant el seu pelatge marró. Es va enfrontar a la criatura alienígena, i després d'una breu lluita va aconseguir unir cinc dels seus tentacles en una complexa sèrie de nusos. El wookiee va grunyir i va enviar a la gemegant i impacient criatura al carrer d'una ferotge empenta, on aquesta es va allunyar trontollant mentre emetia barbotejos ofegats demanant que algú l'ajudés a deixar-li anar els tentacles.
Chewbacca es va aclofar al costat del traficant d'informació i li va indicar que seguís parlant amb un gest de la seva peluda manassa.
-Sí, un client imperial, algú que ven coses al Durga -va dir el traficant-. És una despesa força elevada: nuclis d'ordinador, i de gran potència. No aconsegueixo imaginar-me per a què pot necessitar-los un hutt, i especialment tractant-se d'uns models tan antics.
Chewbacca, que se sentia més animat després de la petita refrega, va escoltar amb gran atenció.
-El client és un humà, un tal general Sulamar que sembla estar fent negocis amb els Hutts. Té alguna mena de relació amb desertors imperials, gent que va deixar de servir a l'Emperador i va començar a treballar per a si mateixa... Segons aquests fitxers -va seguir dient el traficant, colpejant suaument la pantalla amb la punta d'un dit-, el general imperial Sulamar és el gran cap que està al capdavant de tot el que els Hutts fan per aquí.
» En aquest cas, han aconseguit impedir que m'assabentés d'això -va afegir el traficant, i va arquejar les celles. Més escates de pell morta es van desprendre i van caure a terra -. Se suposa que en Durga només és un soci de poca importància en l'operació -va dir amb una rialleta.
R2 va xiular una pregunta, i Chewbacca la va reforçar.
- Qui és el tal Sulamar? -Va preguntar el traficant-. És això el que voleu saber? No amaga les seves credencials, per descomptat. De fet, les escriu en lletres majúscules i afirma ser un geni militar de l'Imperi. Assumeix tota la responsabilitat per la Massacre de Mendicat, i es fa dir el Flagell de Celdaru.
Chewbacca va deixar anar un gemec ofegat. Va lliurar uns quants crèdits més al traficant d'informació i després es va posar dret i va indicar a l'androide que el seguís. El wookiee va començar a allunyar-se sobre les seves llargues i peludes cames mentre R2 s'afanyava a anar darrere d'ell. El petit androide va emetre un xiulet ple de preocupació, i va expressar la seva alarma amb un seguit de xiscles electrònics. Havien de tornar al Falcó per poder transmetre la informació obtinguda a Coruscant. Havien descobert més del que mai havien esperat arribar a descobrir.
Chewbacca va sentir que una ràbia bestial començava a bullir en el seu interior mentre pensava en totes aquelles possibilitats tan altament ominoses. Si l'Imperi i els Hutts realment s'havien aliat, constituirien un enemic formidable.
Aquella amenaça era molt més greu del que havien temut fins al moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada