dimarts, 25 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XLIV)

Anterior



NAL HUTTA

44

A mitjans del torn de nit a bord de la fragata d'escorta Yavaris, el general Wedge Antilles estava assegut a la seva butaca de comandament, relaxat però fixant-se en allò que l'envoltava. Malgrat la situació d'alerta groga, el Yavaris semblava enganyosament tranquil. Els soldats portaven a terme les seves activitats rutinàries amb continguda eficiència, els panells lluminosos havien estat ajustats a una intensitat reduïda i els sons dels moviments sonaven curiosament febles i ofegats. La tensió era considerable, encara que invisible.
La situació d'alerta ja portava un dia de durada. No havien tingut cap novetat, no hi havia informes de Crix Madine, ni notícies que s'hagués produït cap atac imperial, i el pes d'aquella espera començava a fer-se notar.
La Qwi Xux va aparèixer darrere d'ell al pont i li va estrènyer les espatlles amb els seus llargs dits d'un suau color blau pàl·lid. En Wedge va arronsar-se sobre si mateix, una mica sobresaltat, i després va pujar el braç per posar-li la mà contra la seva espatlla.
- Tampoc podies dormir? -Va preguntar, donant-se la volta per contemplar l’indi dels seus ulls.
La Qwi va bellugar el cap, i la seva plomosa cabellera perlina semblava relluir.
-L'espera és tan dura... -Va dir.
En Wedge va assentir.
-Per molt que odiï la guerra, en moments com aquest gairebé desitjo que passi alguna cosa..., qualsevol cosa.
I el seu desig es va veure complert, perquè de sobte tot va semblar ocórrer alhora.
El silenciós senyal d'emergència d’en Crix Madine va arribar a través de l'espai, dotada de prioritat d'urgència i amb la seva freqüència específica dirigida cap a la flota de la Nova República. Els senyals van començar a sonar a la consola de comunicacions, que va activar alarmes automàtiques d'Alerta Roja per tot el Yavaris. El transmissor implantat al palmell de la mà d’en Madine no podia donar detalls, i s'havia limitat a enviar una petició d'ajuda.
En Wedge sabia que el general Madine, el Suprem Comandant Aliat d'Intel·ligència, només la utilitzaria en les circumstàncies més extremes.
-Hem d'anar a treure’l de l'embolic en què s'ha ficat -va dir.
La Qwi s'havia quedat sobtadament immòbil i rígida, i estava obrint i tancant els seus enormes ulls. Els seus dits es van tensar sobre les espatlles d’en Wedge.
-Això vol dir que ha descobert la situació de la superarma dels Hutts -va dir-. Hem de destruir-la abans que l'artefacte pugui ser emprat. No podem permetre que els Hutts, l'Imperi o qualsevol altra facció disposi d'armes com les que jo dissenyava en el passat.
-Tens raó -va dir en Wedge.
Una pantalla es va il·luminar per mostrar el missatge enviat per l'almirall Ackbar des del seu creuer estel·lar de Mon Calamari.
-Això pot ser el començament de l'atac general -va dir l’Ackbar, que portava el seu impecable uniforme blanc i mantenia les seves mans-aletes esteses cap a fora en un gest de tensió.
-Sí, almirall. Despleguem a la flota? Podem rastrejar el senyal d’en Madine i arribar-hi a velocitat màxima. No sabem en quina classe de situació s'ha ficat, i...
Però abans que en Wedge pogués acabar de parlar, un altre missatge a la banda ampla de l'espectre va arribar pel sistema de comunicacions. Era un segon senyal d'emergència, i també tenia prioritat sobre qualsevol altra transmissió que circulés per l’Holorred de la Nova República.
- Aquí en Kyp Durron amb un missatge urgent per a les forces militars de la Nova República!
En Wedge no va poder evitar torçar el gest, i va serrar les dents. La Qwi va mantenir les formes al seu costat, però en Wedge va notar que es posava encara més rígida. El jove havia tornat del costat fosc per posar-se al servei de les regles Jedi, i la Qwi afirmava haver perdonat en Kyp..., però així i tot els dos trobaven una mica inquietant l'excés d'entusiasme d'aquell Cavaller Jedi.
No obstant això, en Kyp estava transmetent el seu missatge a qualsevol que pogués escoltar-lo i donava l'alarma.
-Dorsk 81, un altre Caballer Jedi, i jo hem entrat en els Sistemes del Nucli. Hem descobert una gegantina força d'assalt imperial preparada per posar-se en moviment dins d'un o dos dies. L’almirall Daala està al comandament d'aquesta flota. Repeteixo: L’almirall Daala està al comandament d'aquesta flota. No està morta tal com suposàvem.
» Sembla que el seu objectiu principal és Yavin IV. La Daala pretén destruir a tots els nous Cavallers Jedi. En aquests moments Dorsk 81 i jo ens dirigim cap a l'Acadèmia Jedi per ajudar en el combat. Sol·licitem qualsevol tipus d'ajuda possible.
-Així que es tracta d'un doble atac simultani -va dir l’Ackbar-. El cinturó d'asteroides de Hoth i Yavin IV... Han de tenir una gran confiança en la seva capacitat d’agafar-nos per sorpresa.
-Ara coneixem els seus plans -va dir en Wedge -. Pensa que hauríem dividir les nostres forces?
-Aquest missatge ha estat enviat a tota la flota de la Nova República -va respondre Ackbar amb la seva profunda veu de calamarià-. Potser puguem esperar rebre reforços..., però crec que ara hauríem dividir les nostres forces. Dubto que cap dels dos atacs sigui una finta. Jo aniré a Yavin IV al Viatger Galàctic, i vostè anirà a rescatar el general Madine. No podem ignorar l'amenaça dels Hutts.
-Entesos, almirall -va dir en Wedge.
La imatge d’Ackbar va inclinar el cap en un profund assentiment.
-He de posar en situació de combat a la resta de la flota -va dir-. Això no és més que el començament.
-No es preocupi: traurem d'allà a Madine i al seu equip -va dir en Wedge -. I ja que anem a fer-los una visita, també intentarem destruir la superarma dels Hutts.
Tota la dotació va ser bruscament treta del seu període de son. Els llums es van tornar més brillants en totes les cobertes del Yavaris. Els soldats van començar a córrer pels passadissos, preparats per entrar en acció.
La flota havia mantingut una actitud el més discreta possible durant tot aquell exercici de jocs de guerra, ocultant el seu veritable propòsit i el seu nivell de preparació per actuar. Però un cop donada l'alarma, totes les naus van deixar de fingir i van ignorar als Hutts, que sens dubte les estaven observant des del planeta verdós que girava sota d'elles.
La flota de la Nova República va abandonar els seus jocs de guerra, es va dividir en dues formacions separades i van establir els seus vectors de curs per començar a allunyar-se’n.
L’Ackbar i les seves naus es van precipitar per l'embut de línies estel·lars que les va submergir en l'hiperespai, mentre que en Wedge ordenava que el Yavaris avancés a velocitat màxima amb rumb cap al cinturó d'asteroides de Hoth i el senyal d'emergència d’en Madine..., esperant que arribessin allà a temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada