dilluns, 24 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XLII)

Anterior



42

Bevel Lemelisk era a la coberta de control de l'Espasa Fosca, que teòricament ja podia ser utilitzada, i contemplava l'alegria infantil evident en les cares del general Sulamar i d’en Durga el Hutt. Els dos socis, normalment tan callats i malcarats, semblaven fascinats pels controls que tenien a l'abast de la mà i es delien per iniciar el seu gran pla de conquesta.
Malgrat les dificultats que en Lemelisk havia experimentat amb els taurills i la resta de complexos problemes amb què s'havia anat ensopegant durant la construcció de la gegantina superarma, el projecte Espasa Fosca se les havia arreglat d'alguna manera misteriosament i inexplicablement per seguir endavant, i havia aconseguit complir els terminis previstos més a través de l'aniquilació mútua dels errors que d'una veritable eficiència.
Tal com havia exigit en Durga, l'Espasa Fosca estava tècnicament acabada, construïda segons els plànols modificats d’en Lemelisk i completada en conjunció amb les quadrilles de treball i inspecció..., encara que en Lemelisk no estava disposat a garantir la qualitat de cap part del projecte. De fet, sentia una gran preocupació cada vegada que començava a pensar en la possibilitat que en Durga volgués utilitzar l'arma immediatament.
-Observin això -va dir en Durga.
El senyor del crim va fer aparèixer un mapa hologràfic de la galàxia centrat en el sistema de Nal Hutta que es desplegava cap a l'exterior mostrant el camí projectat per al «programa d'expansió» dels Hutts, que utilitzaria l'Espasa Fosca per exigir immenses sumes de diners als planetes rics i vulnerables.
Sulamar va donar massa consells no sol·licitats ni desitjats i en Durga es va negar a seguir escoltant-lo ni un segon més. L’obès hutt gairebé bavejava de satisfacció sobre el mapa hologràfic, i els seus gruixuts llavis gomosos van formar un somriure malèvol que va empènyer la marca de naixement cap amunt i va fer que pugés pel costat de la seva cara que mig cobria.
Els altres membres de la dotació d’en Durga estaven asseguts als seus seients, immòbils sota de les tires dels arnesos de seguretat. Tots els mecanismes d'obertura havien estat retinguts amb anelles de subjecció perquè en Durga no volia que poguessin saltar de les letals butaques en el cas de què fessin alguna cosa que li disgustés.
Lemelisk es va fregar el borrissol raspós que li cobria el mentó mentre en Durga seguia contemplant el mapa de la galàxia, que no trigaria a estar sota el seu control absolut.
I llavors les alarmes van començar a sonar de sobte, llançant els seus estridents crits des dels llocs de seguretat. Les sirenes van ressonar pels corredors buits de l'Espasa Fosca, omplint-los de ressons. Molts tripulants de la coberta de comandament es van sobresaltar prou per intentar fugir, però els arnesos de seguretat bloquejats els van mantenir atrapats en les seves butaques.
- Exigeixo saber què significa tot aquest tumult! -Va udolar en Durga.
-És l'alarma de seguretat, senyor -va dir en Bevel Lemelisk-. Vaig seleccionar personalment el seu so perquè resultés particularment desagradable i capaç d'atraure l'atenció.
Sulamar li va llançar un somriure burleta.
-Va fer molt bé la seva feina, enginyer.
En Durga no havia quedat satisfet amb la seva resposta.
- I per què ha començat a sonar aquesta alarma?
En Lemelisk va arronsar les espatlles.
- A causa d'un problema de seguretat, potser? -Va suggerir.
- Es refereix a un sabotatge? -Va dir el hutt.
Abans que en Lemelisk pogués respondre, el sord retrunyir d'una explosió llunyana va vibrar a través dels murs.
-Crec que podem apostar per aquesta possibilitat sense por d'equivocar-nos, noble Durga -va dir.
-Informe de danys, senyor -va dir un dels tripulants devaronians-. S'ha produït una explosió en els nivells inferiors. Un sabotejador ha col·locat una bomba.
- Extensió dels danys? -Va preguntar en Lemelisk.
-Desconeguda de moment -va replicar el devaronià.
En Durga va començar a llançar udols de fúria.
- Sabotatge! Això ens retardarà... Com és possible que algú hagi travessat les nostres defenses? -Els seus enormes ulls de llanterna van recórrer als membres de la seva dotació-. ¡Exigeixo saber qui és el responsable de seguretat! -En Durga s'alçà de la plataforma levitatòria -. Qui és?
Tots els ocupants del pont es van encongir sobre si mateixos i van tractar de passar el més desapercebuts possible fins que un twi'lek de rostre blanc com la farina va acabar alçant una mà de dits acabats en urpes. Les cues cefàliques, aquella mena de gruixuts cucs de carn que sobresortien de la part de darrere del seu crani, tremolaven de por.
-Jo... Jo sóc el responsable de seguretat, noble Durga. Mai vam poder preveure que...
En Durga va rugir i va allargar la mà cap al seu petit tauler de control per deixar caure un gros dit verdós sobre un dels botons. El twi'lek va deixar anar un petit crit de terror davant la destinació que preveia..., però llavors un infortunat weequay assegut en una altra butaca va udolar i va començar a retorçar-se mentre arcs blaus de foc elèctric sorgien de la base de la seva butaca-trampa mortal. La descàrrega va rostir la seva carn, electrocutant-lo en un instant. El cadàver fumejant del weequay es va ensorrar sobre els seus panells de navegació.
En Durga va arrufar les celles i va abaixar la mirada cap al seu teclat de control.
-Oh -va dir-. Ho sento, m'he equivocat de botó.
L'olor de la carn desintegrada va anar omplint el pont, escampat-se per les filagarses de fum negrós que brollaven del cos caigut sobre els controls.
-Bé, llavors... Eh... Que això et serveixi de lliçó -va dir En Durga, fulminant amb la mirada a la víctima que havia triat originalment.
El devaronià de rostre demoníac estava consultant el seu panell de comunicacions. Tota la dotació tremolava de por.
-Jo... Eh... Tinc alguna cosa més que informar, senyor -va dir el devaronià-. Seguretat ha anunciat la captura d'un terrorista. Un altre va morir.
En Durga va grunyir i va seguir contemplant el cadàver del weequay ensorrat sobre el seu lloc de control.
-Hi haurà més execucions quan arribem al fons de tot aquest assumpte.
Les seves paraules van fer que en Bevel Lemelisk s’estremís i intentés no atreure l'atenció del hutt. La mera menció de la paraula «execucions» havia estat suficient per fer tornar a la seva ment tot l'horror de les execucions de l'Emperador, totes aquelles morts espantosament insuportables que en Palpatine havia infligit al Lemelisk cada vegada que cometia un error...
Les morts seguien estant agotnades a la ment d’en Lemelisk, malsons foscos eternament presents. El total havia ascendit a set execucions. En una ocasió en Palpatine havia ordenat que en Lemelisk fos llançat a l'espai des d'una escotilla: el dolor havia estat horrible, encara que la mort va arribar amb misericordiosa rapidesa quan la sobtada caiguda en la pressió i el fred glacial van destruir els seus òrgans interns.
També recordava haver estat introduït amb terrible lentitud en un cove ple de coure fos i haver vist com el seu cos anava sent consumit centímetre a centímetre. («I per què coure fos?», S'havia preguntat en Lemelisk. Finalment un dia, més d'un mes després, li ho va preguntar a l'Emperador. La resposta d’en Palpatine havia resultat sorprenent amb plena i absoluta normalitat. «Era el que el fonedor estava utilitzant aquell dia.»)
En Lemelisk també havia quedat atrapat en una volta plena d'una boira àcida que es va anar espessint ràpidament, amb el resultat final que els seus pulmons es van dissoldre i va tossir sang, i l'àcid va seguir rosegant-lo des de dins cap a fora. Les altres morts havien estat tan imaginatives com aquelles, i pràcticament igual de doloroses.
Lemelisk s'alegrava moltíssim que l'Emperador hagués mort a la destrucció de la segona Estrella de la Mort. Si en Palpatine no hagués mort... Bé, llavors en Lemelisk s'hauria vist ficat en un embolic realment seriós!
Anys després, el general Sulamar va veure una oportunitat en la coberta de control de l'Espasa Fosca mentre en Durga intentava recuperar-se de la perplexitat que li havia produït la notícia de la captura d'un sabotejador. El general es va tornar encara més imperiós i altiu, i va inflar el pit fins a fer dringar les seves medalles. Com si estigués intentant superar l'òbvia irritació d’en Durga, Sulamar es va girar cap en Lemelisk i li va llançar una mirada acusadora.
- Com ha pogut ocórrer això? -Va esbufegar, com si en Lemelisk hagués causat aquell problema en no haver inclòs els terroristes i el sabotatge en els seus dissenys hologràfics originals -. En tots els meus anys de servei a l'Imperi, amb milers i milers d'homes sota les meves ordres, portant a terme les accions més brutes i difícils. Però mai hi va haver ni un sol acte de sabotatge desastrós en tot el meu historial..., no mentre jo estava al comandament.
Lemelisk va desviar la mirada.
-Bé, sempre hi ha una primera vegada per a tot -va murmurar.


Els guàrdies d’en Durga eren brutals i estaven enfurismats. Colpejaven a Crix Madine cada vegada que trontollava, la qual cosa feia que tornés a ensopegar..., la qual cosa els permetia tornar a colpejar-lo...
Quan el van ficar a empentes en el turboascensor que portava fins a la coberta de comandament, Madine estava ple de sang i cobert de morats. Però no sentia cap dolor i els seus pensaments estaven rígidament concentrats, sense haver superat encara la ira i l'horrible sorpresa de veure morir la Trandia. Tot i així, Madine havia acceptat la seva captura i les seves conseqüències. Aquella possibilitat sempre havia estat una ombra suspesa sobre totes les missions que dirigia.
Madine es va retorçar les mans, aconseguint completar el gest tot i que estaven lligades darrere de l'esquena. Se sentia satisfet i ple de confiança en si mateix: havia aconseguit activar el transmissor implantat en el seu palmell. El missatge d'alta potència en una freqüència específica ja estava sent transmès a través de l'espai, travessant a immenses velocitats per demanar ajuda. El senyal codificat seria transmès instantàniament a través d'un canal de seguretat de l’Holorred Galàctica i arribaria directament a la flota de l’Ackbar.
Només era qüestió de temps..., si Madine podia aguantar una mica més.
Els guàrdies gamorreans li van fer avançar a empentes quan es van obrir les portes del turboascensor, i en Madine va parpellejar sota el sobtat diluvi de llum de la coberta de comandament. La vista se li ennuvolava per a tornar a aclarir-se un moment després. Es va preguntar si estaria patint els efectes d'una commoció cerebral causada per algun dels salvatges cops que li havien propinat els guàrdies.
Madine va avançar amb apàtica resignació. Havia perdut el seu equip: Korenn mort en el cinturó d'asteroides, Trandia volant-se feta miques a si mateixa per salvar-lo i danyar l'estació de combat dels Hutts... Després d'haver desertat per unir-se a la Rebel·lió, Madine sempre havia sospitat que aquell dia hi arribaria, que seguiria oferint-se voluntari per a operacions clandestines cada vegada més i més difícils..., com si volgués ser capturat. No hagués pogut explicar-ho, però sempre havia sabut que seria capturat i que compareixeria, carregat de cadenes, davant l'enemic.
Els guàrdies van arrossegar al general de la Nova República davant la presència d’en Durga el Hutt. Madine va intentar corbar els llavis en un somriure despectiu, però el seu rostre amb prou feines va aconseguir produir una ganyota i un gest de dolor. La sang d'un tall proper al seu ull degotava per la seva galta i baixava cap a la seva barbeta.
L’obès i inflat hutt estava recolzat en la seva plataforma repulsora, amb la forma descolorida del seu rostre semblant una taca de pintura que algú hagués llançat sobre ella. Madine va tornar el seu palpitant i adolorit cap i va veure un home d'aspecte altiu que vestia un uniforme de general imperial. El general va travessar la coberta metàl·lica, anant cap a ell amb veloces gambades de les seves impecablement llustrades botes negres.
Madine va alçar la mirada cap aquells ulls una mica més junts del normal, la cara de noi, la barbeta tot just definida..., i un guèiser de records van brollar de les profunditats del seu passat. Va reaccionar amb sorpresa, alçant-se mentre ensopegava amb els guàrdies que el subjectaven. Madine va veure com una espurna de reconeixement horroritzat també passava veloçment pel rostre del general.
I en el moment en què els seus ulls es van trobar, els dos van cridar a l'uníson «Tu!».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada