dimarts, 25 de novembre del 2014

El Projecte Ando


El Projecte Ando
 

Chris Doyle 



Mires cansat als teus companys mentre et fregues els ulls per desemperesir-se. Esforçant-te per estar alerta, et regires incòmode en la implacable superfície d'una cadira de durplàstic. La sòbria sala de reunions, com la major part de la resta a la base Chiron, a la nit està tènuement il·luminada i escalfada per escassos calefactors per conservar recursos. No obstant això, ara la base Chiron és la teva llar. Encara que no hi ha res bonic a veure, la seva ubicació a Tomark II és ideal per fer tàctiques d'atac i fugida sobre combois imperials. Fas un cop d'ull al teu crono, preguntant-te com hauria estat arraulir-se tres hores sota les càlides mantes. De sobte, la porta s'obre amb un xiuxiueig, trencant el silenci.
La capitana Amarith entra amb grans gambades a la cambra, no podia trobar ni una arruga, ni una taca, en el seu uniforme ni en les seves polides botes negres. El teu oficial superior es col·loca a la capçalera de la taula i fa una pausa per escollir amb cura les seves paraules.
- Gràcies per respondre a la meva convocatòria d'urgència. Lamento interrompre el seu descans, però ha sorgit una situació delicada. - Va fer una altra pausa, com si no estigués segura de com continuar -. Se'ls ordena dirigir-se directament al Gambit, la meva nau personal, sense parlar d'aquesta reunió amb ningú. Pugeu a bord, enlairin-s’hi, i planegin un salt hiperespacial usant les coordenades de l'ordinador de navegació per arribar al seu destí. Només quan estiguin de camí i fora de perill han de reproduir aquest holovídeo.
La capitana Amarith va fer un cop d'ull d'un costat a un altre mentre va extreure un petit disc negre d'una part oculta del seu uniforme. El va introduir a la brillant superfície de la taula i el lliscà cap al teu grup. Continuà en un murmuri esquinçat.
- Conté informació sobre la seva missió. M'agradaria poder dir-los més, però em temo que hi hagi traïdors a la base.
" El Gambit està equipat amb tots els objectes necessaris que puguin necessitar en la missió. I, si us plau, vagin amb compte amb la meva nau. M'agradaria que me la tornessin d'una peça. Bona sort, i que la Força els acompanyi. - Dit això, es va girar i va sortir precipitadament de la cambra, amb el ressò dels talons de les seves botes traint els seus, d'altra banda, sigil·losos moviments.
Abandoneu la sala de reunions i entreu amb cautela en l'extensa badia de l'hangar. Sembla deserta, excepte per un droide astromecànic que treballa en un baquetejat caça ala-A, emetent xerrameca electrònica. Us dirigiu cap al costat més allunyat de l'hangar abans de poder veure la forma estilitzada del iot espacial, el Gambit. Ha de mesurar uns 30 metres de llarg i està cobert amb finestres de transpariacer opac. El casc no té ni una sola taca i està polit fins al punt que brilla, fins i tot sota la tènue llum de l'hangar. Estacionat entre dos caces ala-Y coberts de carbonissa, la nau d'esbarjo destaca com un bantha en una plana de sal.
Ascendiu per la rampa d'accés i us obriu camí fins al pont. Estàs sorprès que la capitana us confiï la seva nau per a aquesta missió. En qüestió de minuts, els motors es van escalfar i sortiu disparats fora de l'hangar, amb cura de no fregar el delicat casc amb les portes de l'hangar. La nau puja ferma, sense cap gemec dels seus motors. En qüestió d'instants, les coordenades es descarreguen i, empenyent una palanca, els punts de les estrelles s'estiren formant les línies blanques de l’hiperespai.
La tremolosa imatge incorpòria de la capitana Amarith cobra vida de sobte en la plataforma de l’holoprojector. Vesteix el seu meticulós uniforme, romanent sòbriament en posició de ferms.
- Salutacions. Lamento no haver-los informat a la base, però aquesta és una missió d'alt secret i no podia posar-la en perill discutint els detalls on podien ser espiats.
La imatge parpellejà i després continuà.
- Es troben de camí a Kamino, un món aquàtic a diverses hores de camí. El planeta està sota fèrria observació imperial, de manera que hauran de tirar-se un farol per poder prendre terra a la superfície. Els suggereixo que fingeixin ser turistes adinerats visitant llocs exòtics. L'aparença del Gambit dóna suport en aquesta afirmació, i hi ha un guarda-roba sencer de robes cares al magatzem de popa per mantenir aquesta tapadora. També vaig fer que preparessin targetes de passi falses per al seu grup.
La imatge va fer una pausa, com si esperés una resposta.
- Després que hagin aterrat, s'han d'adreçar al Mirador Celest, un popular punt turístic elevat sobre l'oceà. El seu contacte és un aqualish, Aquala, amb un pegat negre cobrint-li l'ull esquerre. Té la descripció del seu grup, de manera que ell farà el primer contacte.
"Hi ha equipament addicional ocult en un compartiment secret del magatzem de popa. Serveixin-se utilitzar qualsevol cosa que creguin que sigui necessària per a la missió, però recordin no malgastar res. L'Aliança té problemes per aconseguir subministraments, i els recursos s'han de conservar si és possible. L'ordinador del Gambit també conté arxius de dades sobre Kamino i els aqualish, així que potser vulguin fer-ne ús.
"Com apunt final: va contra les lleis imperials posseir una nau armada a Ando. Gràcies a l'anterior amo d'aquesta nau, les armes estan ben ocultes. Mentre estiguin a prop d'Ando, no les revelin llevat que sigui absolutament necessari. Bona sort, i que la Força els acompanyi.
Amb una profunda respiració, la capitana Amarith es quadrà abans que la projecció oscil·lés i desaparegués.
FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada