divendres, 28 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (L)

Anterior



YAVIN IV

50

Mentre anaven cap a Yavin IV a bord del Falcó Mil·lenari, el viatge per l'espai va servir perquè en Luke Skywalker i la Callista s'anessin recuperant ràpidament de les dures proves sofertes. Els dos esperaven poder gaudir d'un llarg i ben merescut descans a l'Acadèmia Jedi.
En Han, la Leia i Chewbacca van intentar animar-los, però tant en Luke com la Callista se sentien aclaparats per una insuportable sensació de fracàs i frustració. Les una mica irritants cures de C3PO tampoc van servir de res, tot i que l’androide de protocol obrava impulsat per les millors intencions. R2 procurava mantenir-se el més prop possible d’en Luke en una actitud visiblement protectora, i deixava anar xiulets electrònics mentre vigilava al seu amo com una mascota fidel.
Quan per fi van estar tot sol, en Luke va clavar la mirada en els ulls grisos de la Callista. Fins i tot sense poders Jedi, encara podien compartir alguns pensaments.
-No donarà resultat, oi, Luke? -Va preguntar la Callista-. Mai recuperaré els meus poders Jedi.
-Sempre hi ha una possibilitat... -Va començar a dir en Luke.
-No em tractis com si fos una nena -va interrompre secament la Callista.
Després va desviar la mirada, encara que els músculs de sota de les seves galtes van tremolar com si volgués, com si es delís, tornar-lo a mirar, però no s'atrevís a fer-ho.
-Ho hem intentat tot -va dir-. No hem parat de treballar, però no hem aconseguit res. La Força m'ha abandonat. Els seus corrents es desvien al meu voltant sense tocar-me, i en conseqüència jo tampoc puc tocar-les.
-Però vas arribar a tocar-les -va dir en Luke-. A Dagobah... Ho vaig sentir.
-Això era el costat fosc -va replicar la Callista.
-Però podria ser la clau per recuperar els teus poders -va insistir en Luke, que no volia renunciar del tot a l'esperança.
-El costat fosc mai pot ser la clau de la llum -va dir la Callista-. Tu mai ensenyaries això als teus estudiants en el praxeum, així que no intentis aconseguir que m'ho cregui.
- Què farem llavors? -Va preguntar en Luke-. Rendir-nos?
-No puc rendir-me -va dir la Callista-. T'estimo massa, però he de prendre les meves pròpies decisions.
Luke es va inclinar cap endavant, li va agafar les mans i se les va sostenir fins que la Callista va acabar alçant la mirada cap a ell.
-Pots fer-ho -va dir en veu baixa i suau-. Però m'agradaria formar part d'elles.
L'expressió de la Callista es va suavitzar, i quan va respondre ho va fer en un to més baix.
-Formaràs part d'elles, Luke..., si aconsegueixo trobar alguna forma de què així sigui.
Després van romandre abraçats durant un breu moment, però la seva intimitat va ser bruscament interrompuda quan C3PO va entrar corrent a la sala.
- Amo Luke! Amo Luke! -Va cridar-. Ja gairebé hem arribat al sistema de Yavin, i el capità Solo va pensar que potser voldria reunir-se amb nosaltres a la cabina de pilotatge.
En Luke i la Callista seguir abraçant-se, i l'androide de protocol va fer un pas enrere i va començar a tartamudejar.
-Ai, mare... He tornat a aparèixer en un moment inconvenient? Els suplico que em disculpin. Em temo que tinc una habilitat realment espantosa per a aquest tipus de coses.
-No, C3PO-va dir en Luke, posant-se dret i allargant la mà per ajudar la Callista a aixecar-se -. Ja havíem acabat de parlar.
Agafats del braç, en Luke i la Callista seguir a C3PO pel passadís que portava fins a la cabina de pilotatge envidrada del Falcó, on la Leia estava asseguda darrere d'en Han, una mica inclinada cap endavant i observant com Chewbacca manejava els controls.
-Bé, noi, és un plaer tenir-te amb nosaltres -va dir en Han -. Ja és hora de tornar a la feina.
R2 va deixar anar un trompeteig electrònic des de la consola de navegació, i en Han va anar tirant de la palanca de control per reduir el nivell de propulsió fins a la velocitat subllumínica.
-Benvinguts a Yavin IV, el gran centre de vacances Jedi -va dir, acompanyant les seves paraules amb un ampul·lós gest de la mà.
El Falcó Mil·lenari va emergir de l’hiperespai i va començar a emetre l'anunci que en Luke Skywalker havia tornat. Van anar cap a la lluna color verd joia que orbitava el gegant gasós..., i van estar a punt de xocar amb el Cavaller del Martell, el colossal Súper Destructor Estel·lar.
- Uf! -Va cridar en Han.
Chewbacca va rugir i va agafar els controls, enviant al Falcó en una veloç combinació de gir i ascensió que va treure la seva nau del vector de col·lisió amb els interminables quilòmetres de longitud del Súper Destructor Estel·lar.
-Però què...? -Va balbucejar en Han -. No ha estat culpa meva!
El Cavaller del Martell va seguir disparant contra la lluna selvàtica, però uns quants feixos d'energia turbolàser van començar a solcar l'espai per dirigir cap a ells quant en Han va sortir de l’hiperespai.
- Acció evasiva, Chewie! -Va cridar en Han, però el copilot wookiee ja anava un pas per davant d'ell.
-Deixa de transmetre els teus senyals d'identificació, Han -va ordenar secament la Leia-. Estas atraient la seva atenció.
-Eh... Oh, naturalment -va dir en Han, una mica avergonyit, i va desconnectar la balisa del sistema de comunicacions amb un ràpid cop de mà.
Un feix de transmissió va brollar dels seus altaveus, cruixint i espetarregant a un volum ensordidor causa de la immensa energia emissora de què disposava el Súper Destructor Estel·lar.
-Aquí l’almirall Daala, comandant del Cavaller del Martell. Es rendiran immediatament o seran destruïts.
En Han va gemegar. Chewbacca va deixar anar un rugit. R2 va deixar escapar una estrident nota d'alarma.
- L’almirall Daala! Ai, mare! -Va exclamar C3PO.
En Han va connectar el sistema de comunicacions.
-Daala, et confesso que em tens francament fart -va dir pel canal directe.
Després va tallar la comunicació i va esquivar una altra andanada de les bateries turbolàser del Cavaller del Martell, fent que el Falcó descrivís un veloç vuit per davant dels sistemes de centrat de punteria del Súper Destructor Estel·lar.
-Deixa de lluir-te, Han -va dir la Leia.
Un núvol de caces TIE va sorgir dels hangars de proa del Súper Destructor Estel·lar i va girar per dirigir-se cap el Falcó.
- Escuts amunt! -Va dir en Han, i Chewbacca va llançar un grunyit d'assentiment. En Han es va girar cap al Luke-. Vaja, vaja... Te’n vas de vacances uns quants dies, i tot comença a caure a trossos.
Chewbacca va rugir.
-Eh... Han -va dir la Leia, assenyalant amb un dit-. Han !
Dos caces TIE van venir rugint cap a ells i els trets dels seus canons làser van rebotar en els escuts davanters del Falcó, que estaven a màxima potència. En Han va disparar els seus canons làser, assolint a un caça TIE i per la qual cosa la pilot va perdre el control de la nau. L'altre caça TIE va passar udolant al costat d'ells sense haver patit cap dany.
- Podem transmetre un senyal a la Nova República? -Va cridar la Leia-. Podem donar l'alarma? Hem de fer venir a tota la flota.
Chewbacca va connectar el sistema de comunicacions i va deixar anar un gemec.
En Han va donar un cop d'ull als panells.
- Què dius que està fent la Daala? Això requereix moltíssima energia.
-Crec que L’almirall Daala està interferint amb èxit totes les bandes d'emergència -va dir C3PO.
-Fantàstic -va dir la Leia.
-Vés al pou artiller -va dir en Han.
-Jo m'encarrego del làser -va respondre en Luke.
-Jo aniré a l'altre -va dir la Leia.
- Tu? -Va preguntar en Luke.
La Leia va arronsar les espatlles.
-He estat practicant -va replicar, i se'n va anar corrents. En Luke es va instal·lar al seient del pou artiller.
- La Daala té tantes naus que no podem enfrontar-nos a totes! -Li va cridar el Han -. No et dediquis a donar voltes per aquí per lluitar amb elles. Porta'ns a la lluna, d'acord?
Va disparar els canons làser, i la Leia va disparar des de sota d'ell i va abatre a un altre caça TIE.
- Segur que no seria millor que ens limitéssim a tornar a l’hiperespai? -Va murmurar en Han.
La Callista es va posar darrere d'ell, i les seves mans es van tensar sobre el respatller de la butaca de pilotatge d’en Han.
-L'Acadèmia Jedi està sent atacada -va dir, coneixent amb tota exactitud el remolí emocional que s'agitava dins de la ment d’en Luke -. Hem d'ajudar-los. Hem de fer tot el que puguem.
-Molt bé -va dir en Han -. Màxima potència als escuts davanters, Chewie, i vés amb compte. Seguirem un vector d'aproximació directa.
El Falcó Mil·lenari va passar per sota de la immensa mola del Cavaller del Martell. Un eixam de caces TIE els va obstruir el camí, volant en una atapeïda formació mentre els seus pilots llançaven una pauta contínua d’andanades. En Han va anar cap a ells a tota velocitat. Chewbacca va deixar anar un rugit d'alarma.
-Oh... Però... Eh... Amo Han.. -Va balbucejar C3PO.
-Els veig -va dir en Han -. Ja s'apartaran.
Els caces TIE van mantenir la seva posició sense deixar de disparar. Els escuts davanters del Falcó van començar a afeblir-se, però en Han va seguir avançant pel mateix vector..., llançant-se sobre els caces imperials. En Luke i la Leia van continuar disparant des dels seus llocs respectius, eliminant caces TIE amb les seves andanades.
-Huuuuum... Si us plau, tindríeu la bondat de treure-us del mig? -Va murmurar en Han.
Els caces TIE es van fer a un costat en l'últim moment, desviant-se en una sèrie de maniobres tan frenètiques que dos d'ells van col·lidir mentre els altres perdien el control i començaven a donar tombs per l'espai.
El Falcó va travessar la formació defensiva a tota velocitat i va entrar en contacte amb l'atmosfera de la lluna selvàtica per iniciar un ràpid descens cap a les copes dels arbres.
Van sobrevolar la jungla. Núvols de fum negre brollaven dels incendis escampats per entre els arbres. Franges senceres de selva havien quedat devastades i incinerades allà on els potents feixos de les bateries turbolàser havien caigut des de l'òrbita d'atac escollida per la Daala.
La Callista es va girar cap al Luke i li va posar la mà al braç quan aquest va sortir del pou artiller del Falcó amb un entremaliat somriure de noi en els llavis.
-Havia passat molt temps des de l'última vegada que vaig fer això. -Però el somriure es va esvair de seguida -. L'Acadèmia Jedi deu estar sent atacada. Hem d'anar-hi.
-Ja ho sé -va replicar la Callista-. Ja l'hi he dit al Han.
- Ei, vaig tan de pressa com puc! -Va cridar en Han des de la cabina. La Leia va anar a reunir-s'hi -. Tens molt bona punteria, Leia -va dir en Han.
-El que els imperials ens estiguin utilitzant com a blancs de pràctica suposa un gran incentiu -va respondre la Leia.
Dos caces TIE van aparèixer per sobre de les copes dels arbres, i van començar a disparar contra el Falcó des dels costats.
-Aquests tipus no es rendeixen mai, oi? -Va remugar en Han.
Va llançar un dels seus projectils detonadors directament contra un caça TIE, el pilot òbviament esperava una represàlia mitjançant el canó làser. El caça TIE va intentar virar, però el sensor col·locat a la punta del projectil va centrar la seva mira en un dels panells de direcció i va esclatar, fent que les restes de l'aparell imperial sortissin acomiadats en un boig gir pel cel.
El segon caça TIE, que pel que sembla no desitjava seguir endavant amb l'enfrontament, va pujar a tota velocitat fins a quedar fora del radi d'abast de l'armament d’en Han.
La maquinària d'assalt de superfície avançava per sota del Falcó, fileres de caminants d'exploració i enormes fortaleses volants que pentinaven la jungla i es dirigien cap al Gran Temple.
-Hem d’esbrinar si els estudiants estan fora de perill -va dir en Luke. En Han va mirar al seu voltant.
-Bé, potser, podríem ficar-los en el Falcó i portar-los a un lloc segur.
-Crec que no ens n’anirem de Yavin IV-va replicar en Luke mentre contemplava al Han amb expressió enfosquida.
- Però això és una bogeria, Luke! -Va exclamar en Han.
-Escolta, si només és una qüestió de supervivència, llavors els meus estudiants Jedi probablement estarien més segurs dividint-se en petits grups i dispersant per la jungla que a bord del Falcó -va dir en Luke-. No t'ho prenguis com un insult a les teves habilitats de pilotatge, Han, però si evacuem als estudiants Jedi en el Falcó, un sol tret ben dirigit del Destructor Estel·lar de l’almirall Daala acabaria amb pràcticament tots els Cavallers Jedi de la Nova República. No puc córrer aquest risc. Lluitarem aquí. Pots anar-te'n. Aneu a buscar ajuda, o queda't i pren part en algunes de les batalles de superfície. Però els Jedi no van a marxar de Yavin IV.
-D'acord, d'acord -va dir en Han -. Tanmateix, crec que abans hauríem d’esbrinar quina és la situació.
-Bé, si volen saber la meva opinió, crec que jo preferiria que intentéssim escapar -va dir C3PO.
-Calla, C3PO-va dir la Leia.
- Per què ningú escolta mai la meva opinió? -Es va queixar l'androide daurat.
En Han va posar el Falcó al costat d'una llançadora imperial que havia baixat davant el Gran Temple. Les restes d'un caminant mig aixafat estaven escampats allà on començava la jungla. Uns quants arbres cremaven al voltant, i fins i tot el gran temple massassi feia l'efecte d'haver canviat: estava ennegrit pels atacs aeris, encara que semblava conservar la seva solidesa estructural.
Luke esperava que els estudiants Jedi s'haguessin refugiat dins de la piràmide o que haguessin anat a amagar-se en la jungla.
La rampa del Falcó va sobresortir del casc i en Luke i la Callista van ser els primers a baixar corrent per ella, seguits ràpidament per en Han, la Leia i Chewie. R2 va baixar rodant per la rampa, emetent nerviosos sons electrònics. C3PO es va quedar immòbil en el començament de la rampa, com si no sabés què fer.
-Potser hauríem de quedar-nos aquí, R2..., per defensar la nau, ja saps -va dir.
Però el petit androide electromecànic va replicar amb una seca reprimenda electrònica.
En Luke i la Callista van córrer cap al temple. La pesada porta horitzontal de l'hangar va pujar un parell de metres, i una silueta va aparèixer en el buit mentre l’eixordament de la batalla seguia al seu voltant.
Kyp Durron va sortir a la llum del sol, sostenint als seus braços l’ennegrit i flàccid cos d’en Dorsk 81. La Callista i en Luke van deixar anar un panteix ofegat.
-Hi havia disset Destructors Estel·lars més -va dir en Kyp amb veu rogallosa i plena de cansament mentre els altres estudiants Jedi anaven apareixent darrere seu -. Hem treballat junts, i unint les nostres capacitats mitjançant la Força. Dorsk 81 ens va guiar. Va concentrar el poder dins del seu cos. Ens va lliurar dels altres Destructors Estel·lars..., però el fet de fer-ho li va costar la vida.
Un altre caminant d'exploració imperial va entrar a la clariana amb un cruixit metàl·lic i un estrèpit d'arbres aixafats i va dirigir els seus canons desintegradors cap al grup de Cavallers Jedi. Però abans que pogués fer ni un sol tret, un feix de flames va sorgir rugint d'un dels pous artillers del Falcó i va destruir el caminant imperial amb una gran explosió. El seu fumejant cap trapezoïdal va quedar immòbil en un profund cràter, indicant el lloc on s'havia assegut el pilot.
Un instant després un C3PO molt nerviós va sortir de la nau i es va aturar en el començament de la rampa d'abordatge.
- Ho he fet! Ai, mare, han vist això? Vaig dir que defensaria la nau. Ai, mare, he disparat contra un caminant imperial! De tota manera, puc assegurar-los que jo no tenia cap intenció...
R2 va llançar un estrident brunzit de triomf.
La Callista es va girar cap al Kyp.
-Ara no tenim temps per plorar la pèrdua d’en Dorsk 81-va dir.
-Era un Jedi -va murmurar en Kyp-. Era un Cavaller Jedi...
-Tots ho sou -va dir en Luke-. Anem... Hem de defensar l'Acadèmia Jedi.
Van sentir més estrèpit a la jungla: explosions, brunzits de maquinària que s'anaven aproximant a mesura que els vehicles d'assalt de superfície convergien sobre el seu objectiu principal...
En Han va cridar a la Leia i en Chewbacca amb un gest de la mà.
-Va, tornem al Falcó -va dir-. Repartirem les nostres armes.
En Luke i la Callista van anar cap als estudiants Jedi i es van disposar a prendre part en la batalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada