dijous, 20 de novembre del 2014

Varats



Varats

 

Chuck Truett



El dia es converteix en nit ràpidament als plans altiplans de Karra. Aviat la foscor només es trenca per la foguera que crema entre les barraques del poblat i la vostra nau mentre tu, el Dr Nardah i el seu ajudant us reuniu amb els nadius per al menjar vespertí.
Educadament, tal com ha sol·licitat el Dr Nardah, t'obligues a menjar les bastes farinetes que els vilatans us han preparat, un espès guisat de tubercles de desagradable sabor servit en un polit bol de fang que refresca les teves mans malgrat la calor del seu contingut.
Mentre menges, observes com en Tist, un dels alienígenes de major grandària, continua fascinat amb les vostres armes, manipulant barroerament un rifle blàster amb les seves mans de llargs dits.
T’horroritzes quan alça l'arma per disparar, sabent que, com totes les vegades anteriors, fallarà el blanc. La teva única esperança és que ningú surti ferit.
Però no dispara.
En canvi, llança el rifle a terra.
-Inútil -et diu-. Derrotarem als imperials amb les nostres pròpies forces.
El Dr Nardah, que ha desenvolupat la capacitat de menjar les farinetes com si realment gaudís del seu sabor, esbufega sonorament pel nas, un gest de benestar que ha adoptat dels nadius.
-Amic –li digué -, no podeu esperar derrotar-los sense la nostra ajuda.
-Però ho farem -respon en Tist -, com sempre hem fet. Sempre hem conquerit, i sempre ho farem.
Els altres guerrers karrans agiten les seves llengües i les brunzeixen, assenyalant el seu acord.
El Dr Nardah s'aixeca i camina al costat d’en Tist. Són una estranya parella, el menut humà de pèl blanc contrasta amb l'alt alienígena de pelatge negre. El Dr Nardah dóna un copet a l'avantbraç del karrà, un altre gest dels nadius, aquesta vegada de companyonia.
-Som germans, és just que us oferim ajuda.
-Però nosaltres us mostrarem, Doctornardah, us mostrarem que tenim força, i llavors nosaltres us oferirem ajuda a vosaltres -respon de nou en Tist -. Atacarem. Destruirem als imperials, com els nostres ancestres van destruir a tots aquells que es van oposar a ells.
Tu rius, en silenci, per a tu mateix. Tant de bo fos tan fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada