divendres, 28 de novembre del 2014

L’Espasa Fosca (XLIX)

Anterior



CINTURÓ D’ASTEROIDES DE HOTH

49

En el profund silenci mecànic de la coberta de control de l'Espasa Fosca, el general Crix Madine, Suprem Comandant Aliat d'Intel·ligència, va llançar una mirada acusadora a Sulamar.
L'oficial imperial estava rígidament immòbil en una tesa postura impregnada de pompositat, però el seu rostre estava ple de pànic. Les seves galtes havien enrogit fins a tornar-se de color escarlata i els seus ulls, petits i una mica més junts del normal, es movien ràpidament d'un costat a un altre. Els guàrdies van immobilitzar a Madine, agafant-li els braços amb força suficient per produir-li morats.
En Durga el Hutt es va inclinar cap endavant i va fer petar els seus enormes llavis mentre la marca de naixement distorsionada que cobria la meitat del seu rostre ondulava com tinta vessada.
-General Sulamar... Coneix aquest sabotejador?
Madine va riure, i després es va assegurar que parlava en un to de veu prou alt perquè tots sentissin les seves paraules.
- Li està dient general? -Va preguntar-. Aquest bufó no és cap general.
Sulamar va començar a manotejar frenèticament, com si pogués fer desaparèixer a Madine amb un gest. Els seus ulls s'obrien i tancaven en un parpelleig tan veloç com l'aleteig d'un insecte nocturn atret contra la seva voluntat cap a la claredat abrasadora d'una llum molt intensa.
- No escolti a aquest home, noble Durga! És un traïdor a l'Imperi...
Madine va deixar anar un esbufec.
-I tu ets un tècnic de tercera categoria, un inútil que mai ha servit per a res.... ¡Al que s'anava transferint d'un lloc a un altre perquè sempre estaves cometent errors! -Va replicar brutalment, acabant la seva acusació amb un esbufec ​​despectiu.
Sulamar va fer un pas cap endavant, visiblement enfurismat, però de seguida es va aturar. Els seus punys es tibaven i afluixaven espasmòdicament. Semblava estar a punt d'ofegar-se, com si tingués la gola plena d'una ira tan intensa que s'havia tornat sòlida. L’imperial va girar sobre els seus talons per encarar-se amb el hutt.
-Noble Durga, ja ha estat testimoni de les meves dots de comandament... No permeti que aquest espia traïdor menteixi.
El tros de cos d’en Durga va tremolar quan es va posar a riure.
- Jooo, joooo, jooo! Sí, Sulamar, he estat testimoni de com feia servir allò que diu dots de comandament..., i m'inclino a creure en aquest home.
Sulamar va panteixar i va començar a obrir i tancar la boca com si estigués buscant les paraules adequades, però la seva llengua semblava incapaç d’articular-les. Els ulls de la variada dotació de guàrdies armats, que cada vegada estaven més nerviosos, van passar de Madine, el seu enemic conegut, a Sulamar, qui potser fos un altre objectiu ocult entre ells.
-Ens ocuparem d'aquest presoner, Sulamar -va dir en Durga, i la seva veu va ressonar a la coberta de control com un tro ofegat. Madine va observar que el hutt havia omès intencionadament el títol de general, i va sentir una petita fiblada de satisfacció -. No ha de témer res. Li prego que em lliuri la seva pistola desintegradora.
El hutt, que seguia reclinat sobre la seva plataforma repulsora, va allargar una mà grisa verdosa de rabassuts dits.
Sulamar seguia rígidament immòbil. Gotetes de suor van aparèixer sobre el seu ample front. El seu uniforme de general imperial, una mera disfressa com bé sabia en Madine, semblava immaculadament cuidat: les costures estaven impecables, les cantonades meticulosament planxades ressaltaven nítidament, i totes les insígnies del seu rang havien estat fregades fins treure'ls-hi lluentor.
-Però... Noble Durga -va dir Sulamar-. Potser hauria de ser jo qui...
- Està qüestionant les meves ordres, Sulamar? -Va udolar en Durga, emprant tot l'amenaçador volum que era capaç de generar des de les profunditats del seu vast estómac tremolós.
L'impostor imperial es va afanyar a obeir. Va treure la pistola desintegradora de la funda que penjava del seu maluc i la va allargar amb el canó per endavant, apuntat cap en Durga. Un instant després va comprendre el seu error i li va donar matusserament la volta, oferint la culata al senyor del crim.
-Molt bé -va dir en Durga, empunyant l'arma però mantenint el canó llançador d'energia dirigit cap a Sulamar-. I ara seurà a la butaca de pilotatge de l'Espasa Fosca.
En Durga va agitar la pistola desintegradora, assenyalant el lloc buit envoltat per terminals de comandament i tot un desplegament de sistemes de navegació.
Madine va poder veure que la butaca havia estat manipulada per dotar-lo d'alguna classe de trampa mortal: hi havia cables d'energia que brollaven del suport del seient, i uns quants elèctrodes col·locats a intervals regulars sobre de punts de contacte metàl·lics.
Sulamar va tornar la mirada cap a la butaca de pilotatge i va empal·lidir.
- Au, apa, noble Durga! En realitat jo puc servir-li molt millor si...
- Segui aquí! - Va cridar en Durga.
Sulamar semblava aterrit, com si estigués dominat per un pànic molt més intens del que hagués pogut esperar pel simple fet d'haver vist sobtadament exposada la seva mentida. Però es va moure com un androide sotmès a una programació incontrovertible, i va avançar amb pas lent i resignat cap al seient buit. Es va posar l'arnès de seguretat de la butaca de pilotatge de l'Espasa Fosca i es va encorbar sota de les tires, semblant més resignat al seu destí que en Madine, que ja estava marcat per la mort.
Crix Madine, adolorit, cobert de morats i totalment exhaust va seguir immòbil. Va tensar els punys i va esperar. Amb els ulls tancats, va percebre el silenciós senyal invisible que brollava del seu transmissor implantat que sol·licitava ajuda, suplicant l'arribada immediata d'un grup de rescat. Per què estaven trigant tant?
Madine va estrènyer les mandíbules, dirigint una súplica mental a les naus perquè es donessin pressa.


El buit de l'espai va desfilar a tota velocitat al costat d'ells fins que va començar a omplir-se de restes. El general Wedge Antilles es va inclinar cap endavant en el pont de comandament del Yavaris i va clavar la mirada en els finestrals de proa.
-Anem... -Va murmurar-. Som-hi!
La Qwi Xux va arrufar els llavis al seu costat, captant la seva ansietat i compartint-la.
- Seguim a velocitat màxima? -Li va preguntar en Wedge al timoner.
-Anem tan de pressa que podem, senyor -va respondre el jove oficial-. Però ens acostem a una zona bastant perillosa... El senyal del general Madine ens està portant directament al cinturó d'asteroides de Hoth.
Acompanyat per la fragata d'assalt Dodonna de la seva ala de la flota, en Wedge va clavar la mirada a la proa del Yavaris, que avançava veloçment cap al cinturó d'asteroides.
-Escuts a màxima potència -va ordenar.
-Bé, senyor -va replicar el timoner-. Però no estic segur que avançar a velocitat màxima en una zona tan perillosa per a la navegació sigui molt bona idea.
En Wedge va moure el cap. No sabia com, però havien de donar-se pressa. ¡Havien d’arribar-hi com més aviat millor!
-Mantingui els ulls ben oberts, tinent -va dir-. I segueixi avançant tan de pressa com pugui!
Els asteroides van volar al seu voltant com una salva de runa disparada per un immens canó, però la flota d’en Wedge va seguir avançant sense deixar-se espantar pel perill, dirigint-se cap al senyal d’en Madine amb l'esperança de poder efectuar el rescat a temps.


Sulamar, que amb prou feines podia moure’s sota les tires de l'arnès de seguretat que mantenien empresonat el seu cos a la butaca de pilotatge, estava lívid.
L’imperial va fer girar la butaca fins a quedar de cara al senyor del crim, encara balbucejant i tractant de justificar la seva existència.
En Durga el Hutt va deixar anar un grunyit i el va contemplar des de dalt de la seva plataforma repulsora.
- Per què no torna a parlar d'aquesta Massacre de Mendicat de la qual sempre està presumint, Sulamar?
Madine va posar els ulls en blanc i va esbufegar. Un weequay li va clavar un cop de puny als ronyons. Madine va deixar escapar un panteix de dolor, però es va recuperar de seguida.
- Mendicat? -Va dir amb veu despectiva, sabent que si podia provocar a aquells conspiradors i aconseguir que seguissin barallant-se entre ells tindria una oportunitat..., encara que molt petita -. Mendicat era una estació de reciclatge d'escòria minera. -Madine va clavar la mirada en Sulamar-. El seu «general» va cometre un error en programar els ordinadors orbitals, i l'estació va sortir del seu curs i va caure dins del sol. Aquest home va aconseguir sortir amb vida pels pèls, i ara veig que va ser un esforç desaprofitat.
En Durga va començar a riure amb profundes riallades guturals que van ressonar per tot el seu tros de cos de hutt.
-Després de tot el temps que vaig passar treballant amb Xízor, el gran senyor del crim, ja hauria d'haver après a comprovar si les històries pretensioses que conten els meus subordinats contenen una mica de veritat.
Madine va respondre al hutt com si estigués parlant amb un igual.
-He arribat a la conclusió que les persones que realment fan grans coses no senten la necessitat d'estar parlant contínuament d'elles.
-Ha de deixar d'escoltar-lo, noble Durga -va grallar Sulamar, debatent-se en un desesperat intent d'escapar de les tires de l'arnès de seguretat que ell mateix havia col·locat sobre el seu pit-. Hem d’executar a aquest home, noble Durga! -Va adoptar un to més suau, i les seves paraules es van tornar més insidioses -. Imagini’s les possibilitats... Podríem utilitzar un soldador làser per tallar-lo a trossets, o podríem encadenar-lo al nucli del reactor de l'Espasa Fosca mentre l’activem, perquè es cogui sobre del seu blindatge.
Bevel Lemelisk, el vell enginyer de cabells canosos i estómac prominent, que semblava estar contemplant tot aquell drama amb una barreja de diversió i repugnància, va fer un comentari aparentment dirigit a si mateix, però en un to de veu prou alt perquè tothom pogués sentir-ho.
-L'Emperador podria haver imaginat execucions més... interessants -va dir, i va fer un visible esforç per reprimir un calfred.
En Durga, que seguia agitant la pistola desintegradora de Sulamar, va tornar a grunyir.
-No veig cap necessitat de perllongar això -va dir-. Després de tot, tenim millors coses a fer. Hi ha tota una galàxia que conquerir, per exemple...
Madine va fer entrexocar els seus talons en un valerós gest de desafiament i va clavar la mirada en els enormes ulls color coure d’en Durga el Hutt. El general va guardar silenci durant uns instants mentre pensava en els seus anys de servei a la Nova República.
Havia fet una bona feina i havia ajudat a la Nova República a créixer i enfortir-se..., i havia acabat fent el seu deure fins al final. Madine no lamentava haver desertat de l'Imperi, però sí desitjava haver pogut veure una vegada més a la Karreio, la seva promesa..., encara que ja era massa tard per a aquest tipus de retrets i remordiments. Va veure la seva imatge davant dels seus ulls. Karreio havia mort en la batalla per Coruscant, i Madine mai havia pogut arribar a explicar-li res dels seus actes. S'havia conformat amb l'esperança que si realment l'estimava, hauria d'haver acabat entenent-lo tot..., i si no ho entenia, llavors això voldria dir que mai havia arribat a conèixer a Crix Madine.
Va seguir mirant fixament cap endavant, veient com les fileres de llums blanques del camp d'asteroides s'agrupaven al voltant de la zona de construcció, esperant contra tota esperança que en aquell últim minut podria albirar una flota de naus aproximant-se en missió de rescat. Madine va decidir no donar al Durga la satisfacció de suplicar per la seva vida.
El hutt va apuntar a Madine amb la pistola desintegradora i va manipular els controls fins que va acabar aconseguint esbrinar com deixar ajustada l'arma a la intensitat letal.
- Vol dir les seves últimes paraules abans de morir?
Madine va alçar el seu barbut mentó.
-No a tu.
Llavors va veure de cua d'ull el parpelleig blanc d'unes naus que s'aproximaven, i una onada d'alegria va envair el seu cor. ¡Venien a rescatar-lo!
Les enormes espatlles d’en Durga van ondar en un lleu encongiment.
-Molt bé.
Els guàrdies es van afanyar a apartar-se.
En Durga va disparar la pistola desintegradora, deixant en llibertat un llarg feix d'energia mortífera.
Madine va ser llançat cap enrere fins a xocar amb el mur metàl·lic quan l’abrasador feix assassí es va obrir pas pel seu pit fins arribar al cor. Tota la seva vida es va evaporar en una fugaç espurna de dolor.
I després només hi va haver negror.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada