dimarts, 4 d’agost del 2015

Els Perduts (XII)

Anterior



12

- Llançadora Raig de Lluna, aquí la Torre U del Control de Coruscant. Tenen permís per sortir del moll espacial. Les portes de l'hangar s'estan obrint a la Secció Gamma.
La capitana Narek-Ag va obrir el canal principal de la seva unitat comunicadora.
-Gràcies, Torre U. Aquí llançadora Raig de Lluna, posant rumb cap a les portes de l'hangar Gamma amb un carregament complet. - Va desconnectar el comunicador i va dirigir un somriure conspirador al Trebor, el seu copilot -. Uns quants bons negocis com aquest, i potser pugui demanar-te que et casis amb mi.
Els ulls color avellana de la Narek espurnejaven amb una suau brillantor burleta.
En Trebor li va tornar el somriure, acostumat al sentit de l'humor de la seva capitana.
-Segueix fent negocis tan bons com aquest, i potser acabi acceptant la teva oferta.
La Narek va guiar la seva llançadora fora del seu moll d'atracada en una de les estacions espacials que orbitaven Coruscant, pilotant-la amb la fluïda facilitat resultat d'una llarga pràctica.
- Coordenades introduïdes? -Va preguntar.
- Introduïdes i confirmades -va respondre el seu copilot quant la Narek va haver acabat de parlar.
La Narek va deixar anar una rialleta mentre la seva llançadora s'allunyava ràpidament del moll espacial. La capitana va calibrar la seva ruta hiperespacial cap a Bespin, el següent planeta del seu trajecte, mentre accelerava a través del sistema interior de Coruscant.
-Bé, tenint en compte que som una petita empresa ja saps que...
-... no ens està anant gens malament - va dir en Trebor, acabant la frase per ella.
- És cert, no ens està anant gens malament -va repetir la Narek, assentint amb visible satisfacció -. Com estan els càlculs de la ruta hiperespacial?
- Ja gairebé he acabat -va dir en Trebor -. Si ens afanyem, potser puguem lliurar aquest carregament a la Ciutat dels Núvols i aconseguir una segona càrrega per a la tornada. Això doblaria els nostres beneficis en aquest viatge.
Un somriure complagut va il·luminar els trets de la Narek.
- M'encanta veure't pensar com un home de negocis -va dir, apartant un floc de cabells vermellosos de la seva cara.
- Com una persona de negocis -la va corregir en Trebor -. Ens estem aproximant a l'acceleració màxima. Prepara't per al salt a la velocitat lumínica.
I llavors el Raig de Lluna es va balancejar tan sobtadament com si hagués xocat amb una barrera impenetrable. La petita nau va sortir disparada en una sèrie de girs incontrolables. Les alarmes van udolar, i llums d'advertència multicolors van parpellejar per tota la consola de control.
- Que ha estat això? -Va preguntar la Narek, movent el cap per eliminar els puntets borrosos de llum que havien aparegut en el seu camp visual.
La capitana va alçar la mirada cap al visor i es va trobar contemplant el buit de l'espai.
- No ho sé! -Va exclamar en Trebor -. No hi havia res en els sensors. No hi havia absolutament res en els sensors! Se suposa que aquest sector de l'espai està net!
-Bé, doncs en aquest cas és el sector d'espai buit més dur amb el qual m'he trobat mai - va replicar la Narek-Ag -. Informe de danys!
- No estic segur de quants danys hem patit. Pots estabilitzar-lo? -Va preguntar el seu copilot -. D'acord, sembla que tenim una bretxa a la zona inferior del casc... Ai, adéu a tota la nostra càrrega! Els motors estan funcionant per sota de les línies vermelles. -En Trebor va empassar saliva -. Estem ficats en un bon embolic, senyora.
I llavors, com per donar més èmfasi a les paraules d’en Trebor, un raig d'espurnes va brollar de la consola de guia principal. El Raig de Lluna va entrar en un picat incontrolable.
- Emergència, Coruscant U! Aquí llançadora Raig de Lluna: hem xocat amb restes espacials desconegudes -va cridar en Trebor pel comunicador.
Un sorollós esclat d'estàtica va sorgir de la reixeta de l'altaveu acompanyat per un altre grinyol de retroalimentació i un nou raig d'espurnes.
La Narek-Ag va tossir, va intentar dissipar el fum donant manotades i va moure un parell d'interruptors.
- Les toveres de popa no responen -va dir amb veu tensa -. Segueixo examinant la zona, i no hi ha res... Amb què hem xocat?
- Les notícies no són millors des de la meva posició -va dir en Trebor -. No poden empitjorar molt més.
- No poden, eh? Bé, doncs acaben de fer-ho -va dir la Narek, empassant saliva amb un visible esforç -. Suposo que serà millor que et demani que et casis amb mi després de tot.
Els ulls d’en Trebor es van posar en la lectura que havia atret l'atenció de la seva capitana. El copilot va deixar escapar un gemec ofegat. Una reacció en cadena incontenible havia començat a produir-se dins de les càmeres dels seus motors, acumulant-se en elles com una allau d'energia letal, i el Raig de Lluna esclataria com una petita supernova en qüestió de segons.
- Sempre vaig voler casar-me entre les estrelles -va respondre. - Mai he tingut una oferta millor. -En Trebor va posar la mà sobre la de la Narek -. Accepto..., però he de dir que no has sabut escollir el millor moment.
La Narek li va estrènyer la mà i després abaixà la mirada cap als panells.
- Oh, oh! Els hiperimpulsors estan entrant en fase crit...
El Raig de Lluna va esdevenir una silenciosa erupció de metall fos i gasos flamejants que es van estendre per l'espai durant uns moments abans d'esfumar-se en la negror.

La Jaina anava i venia per la sala d'estar de les estances de la seva família al Palau Imperial, passejant-se tan nerviosament com una criatura de la jungla engabiada que havia vist una vegada al Zoo hologràfic per a Animals Extingits. Odiava la inactivitat. La Jaina volia fer alguna cosa.
En Jacen i la Tenel Ka havien tornat a sortir a la recerca d’en Zekk, portant amb ells a C3PO i l’Ànakin mentre que en Lowie estava treballant amb el seu oncle Chewbacca. Quan en Jacen va observar que seria bona idea que algú es quedés a palau per si en Zekk o en Peckhum intentaven posar-se en contacte amb ells, la Jaina va accedir a contracor a ser aquesta persona.
Però al final no havia pogut aguantar l'espera per més temps i havia intentat posar-se en contacte amb el vell Peckhum a l'estació mirall, tot i que havia de tornar a casa aquell mateix dia. En Peckhum havia respost a l'instant des del seu panell hologràfic de l'estació, però la borrosa imatge de l'ancià es va deteriorar ràpidament mentre la Jaina començava a explicar-li que en Zekk havia desaparegut. La resposta d’en Peckhum va quedar pràcticament ofegada per l'estàtica.
-... no puc entendre el teu..., no reben..., transmissió..., torno aquesta nit...
La unitat centralitzadora de funcions múltiples de l'estació funcionava cada vegada pitjor, i no hi hauria comunicació possible fins que la Jaina tingués davant al vell Peckhum en carn i ossos.
Quan la seva mare va tornar a casa per dinar, la Jaina estava tan farta d’estar tancada que hagués pogut posar-se a cridar. Tenia moltes ganes de parlar, però la Leia semblava cansada i preocupada, i la Jaina va decidir que seria millor que no es fiqués en els pensaments de la seva mare. Li va portar un esmorzar calent acabat de treure de la unitat processadora i es va asseure a taula per menjar en silenci al seu costat.
En Han Solo va entrar uns minuts després i va anar a abraçar la seva dona.
- He vingut tan aviat com vaig rebre el teu missatge -va dir -. Què ha passat?
Un somriure de gratitud va alçar les comissures dels llavis de la Leia mentre contemplava al seu espòs.
- Necessito que em donis la teva opinió sobre un assumpte - va dir. -Tens temps per seure i menjar amb nosaltres?
En Han la va obsequiar amb un dels seus típics somriures maliciosos.
- M'estàs preguntant si tinc temps per dinar amb dues de les dones més belles de la galàxia? I tant que sí! Què ha passat? Un altre desastre com l'atac imperial? -Va preguntar mentre se servia un bol ple d'estofat corellià calent.
- Bé, no hi ha dubte que ha estat tot un desastre. -La Leia va respirar fondo -. Una llançadora va esclatar a l'espai aquest matí quan estava a punt de sortir de la seva òrbita.
La Jaina va alçar la mirada cap a ella, molt sorpresa, però el seu pare va assentir.
-Sí, m'he assabentat farà cosa d'una hora.
Les celles de la Leia es van unir en un arrufament de concentració.
- Ningú sembla saber què ha passat. Què podria haver causat semblant catàstrofe?
- Un error de manteniment? - Va suggerir la Jaina -. Una sobrecàrrega en els motors?
La Leia va tornar a posar cara de preocupació.
- Coruscant U va captar una transmissió just abans que el Raig de Lluna esclatés. La capitana semblava pensar que havien xocat amb alguna cosa.
En Han va arquejar les celles.
- Quan encara estaven en l'òrbita exterior, vols dir? Hi havia alguna altra nau que no hagués rebut permís per enlairar pels voltants?
- Noooo... -Va murmurar la Leia, parlant molt a poc a poc.
- Una mina espacial col·locada allà deliberadament, o alguna resta a la deriva?
La Jaina es va sobresaltar.
- Quan tornàvem ens vam trobar amb moltes restes espacials, oi, pare?
La Leia va torçar el gest.
- M'ho temia. El Comissionat de Comerç s'ho ha pres com un assumpte personal. Diu que tots aquests enderrocs que segueixen orbitant Coruscant sempre han estat un accident a l'aguait, i insisteix que donem una prioritat més elevada al traçat de rutes espacials més segures. Hem localitzat alguns dels fragments més grans, però crec que hi ha força restes que han escapat a les nostres inspeccions..., i no hem tingut temps de buscar-les. Algunes d'aquestes restes porten dècades en òrbita.
En Han va arrufar els llavis.
- Aquests accidents són bastant rars, Leia. No ens posem massa nerviosos.
- Segons les transmissions del Raig de Lluna, mai van arribar a veure amb què havien xocat..., i no figurava en cap mapa. El Comissionat considera que és un greu problema de seguretat. La veritat és que no em queda més remei que estar d'acord amb ell: després d'aquest accident, haurem de fer alguna cosa.
- Quant treball ens donaria confeccionar un mapa amb les òrbites de les restes espacials més grans? -Va preguntar en Han.
- Bastant, i també consumiria molt de temps. -La Leia es va pessigar el pont del nas com si s'hagués vist atacada sobtadament per un altre mal de cap -. Ni tan sols estic segura que la Nova República compti amb recursos per a assignar a semblant projecte...
-Potser podria ajudar -la va interrompre la Jaina, centrant el seu interès en una idea que apartaria la seva ment d’en Zekk -. Després de tot, l'oncle Luke va dir que se suposava que havíem de triar un projecte d'estudi mentre estàvem fora de l'Acadèmia Jedi. En Lowie i jo podríem esbrinar les trajectòries de les restes. Em sembla que resultaria divertit.

La Jaina va aixecar la mirada del quadern de dades per fer una ullada a la pantalla de l'ordinador, i després es va tornar cap a la simulació hologràfica.
- Bé, Lowie, aquesta és la següent trajectòria.
La jove es va estirar, intentant afluixar els nusos de tensió muscular de les seves espatlles, i després es va refregar els seus cansats ulls, però no va aconseguir aclarir-se la vista. Portaven hores embrancats en aquella tasca. La Jaina no aconseguia imaginar-se com havia pogut arribar a pensar que resultaria divertida.
El prim i llargarut wookiee va programar meticulosament l'òrbita que la Jaina li havia indicat, i una altra línia lluent va aparèixer al mapa hologràfic. La Jaina gemegà en veu alta.
- Potser és una feina molt important, però t'asseguro que havia pensat que seria més interessant.
En Lowie va grunyir una rèplica, i TM2 la va traduir.
- L'amo Lowbacca manté que, tot i considerar que el fet de cartografiar les trajectòries d'eixams de restes orbitals mai hauria d'haver semblat un projecte interessant per començar, el treball escolar poques vegades resulta interessant. Almenys aquest treball tanca un cert matís d'urgència urgent. -En Lowie va grunyir altre comentari -. A més, l'amo Lowbacca observa que el grau de realització actual del projecte és d'un dotze per cent, i que se sentirà molt satisfet quan hagi estat completat.
La Jaina va deixar escapar un sospir ple de cansament i va lliscar les mans per entre els flocs de la seva llisa cabellera castanya.
-Bé -va dir -, a què estem esperant?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada