divendres, 14 d’agost del 2015

La Tercera Lliçó (i III)

Anterior



III
El sabre de llum d'en Malgus va traçar brillants arcs de color vermell a través de l'aire. Girava, tallava, apunyalava, fent retrocedir al Jedi. Però el Jedi sempre bloquejava el cop. Semblava estar esperant el seu moment.
M'està entabanant, es va adonar en Malgus. Fingint debilitat.
En Malgus va alentir el seu atac, va retrocedir unes passes, i es va comunicar amb la Força. Immediatament va sentir la signatura dèbil, deliberadament oculta, d'un altre usuari del costat lluminós a la seva dreta. L'aliat del Jedi estava ocult entre la runa, apropant-se.
En Malgus deslligà una sèrie de furiosos atacs per sobre del cap que va obligar al zabrak a retirar-se ràpidament. Esquivant una estocada del Jedi, en Malgus va aprofitar el seu moviment per llançar una puntada amb gir lateral augmentada mitjançant la Força que va colpejar al Jedi a les costelles i el va enviar donant tombarelles contra la paret d'un edifici proper. Alhora, es va estendre amb la Força cap a l'usuari del costat lluminós ocult, va apartar la resistència que se sentia, i va treure al Jedi del seu amagatall.
Un mascle humà de vint anys va sortir de les ruïnes, penjant com un peix a l'ham del poder d'en Malgus. Les seves cames camejaven en va; la fulla verda del seu sabre de llum tallava en el buit; panteixava ofegadament mentre el poder d'en Malgus estrenyia la seva gola.
-Vorin! -va cridar el zabrak.
-Fins aquí la vostra emboscada -Va dir en Malgus, i va tancar el puny, aixafant la tràquea d'en Vorin. Va deixar caure el cos a la terra cremada. Una espurna d'ira, ràpidament reprimida, va provenir del zabrak mentre saltava per sobre de la runa cap a Malgus. En Malgus el va veure venir, mantenint la seva fulla vermella apartada a un costat.
Als 10 metres, en Malgus va estendre la mà lliure i va desencadenar circells blaus de llampec de la Força. Aquests van colpejar al Jedi atacant: van creuar les seves defenses, es van arremolinar al seu voltant, i van començar a cremar la carn.
Cridant de dolor, el Jedi es va inclinar cap endavant en el llampec -Ensenyant les dents, sostenint davant ell les seves fulles blaves- i va avançar trontollant cap a Malgus. Malgrat les seves cremades, seguia avançant. Un pas, un altre, un altre, però estava perdent forces, marcint-se sota la calor dels raigs. En Malgus va canalitzar més poder i el Jedi va caure de genolls, cridant. El llampec va girar en espiral al voltant del zabrak, cremant negres forats en el seu cos. Els sabres de llum li van caure de les mans i es va retorçar de dolor, cridant al cel la seva agonia.
En Malgus va posar fi al seu atac. El Jedi, acabat, va caure a terra i va rodar sobre la seva esquena. La seva respiració sonava pitjor que la d'en Malgus.
En Malgus caminà al seu costat i es va posar sobre ell.
Es va adonar que admirava el tremp del Jedi.
Va desactivar el seu sabre de llum.

Després d'observar el mimnil devorar al viirsun, el seu pare l'havia portat a una nova gàbia que havia de ser una addició recent al zoològic, perquè en Veradun mai abans l'havia vist. Una lona la cobria, ocultant el seu contingut.
-Què hi ha aquí? -va preguntar en Veradun.
El seu pare semblava ombrívol.
-La tercera lliçó.
La mirada d'en Veradun va anar del seu pare a la gàbia, i de nou al seu pare.
-Crec que seràs un gran guerrer, Veradun -va dir el seu pare-. Un recurs molt valuós per a l'Imperi.
En Veradun va escoltar la tristesa en les paraules però no les va entendre.
-Els teus professors em diuen que han vist pocs amb el teu potencial en la Força.
-Em sento honrat pels seus elogis.
El seu pare va somriure de manera distant.
-Demà arriba una llançadora per a tu, per portar-te a l'acadèmia de Dromund Kaas. Vull que sàpigues que estic orgullós de tu. Recorda-ho sempre.
-Ho faré. I estic doblement honrat pels teus elogis, pare.
El seu pare es va agenollar, el va abraçar, es va posar dret, i es va allunyar.
-A on vas? -Va exclamar en Veradun-. Què passa amb la tercera lliçó?
-Mira la gàbia -va dir el seu pare-. Potser la descobreixis per tu mateix.
En Veradun observà al seu pare marxar, després es va tornar i va descobrir el contingut de la caixa de la mateixa manera que revelaria un secret: lentament, amb compte, i amb cert sentiment de temor. Va deixar caure la lona a terra. La gàbia estava completament buida. Per un moment es va preguntar si el seu pare havia comès un error.
Però el seu pare mai cometia errors. Es va quedar mirant la gàbia buida durant un llarg temps, pensant en això. Finalment, va creure entendre-ho.

El Jedi, amb la cara contreta de dolor, va mirar fixament a Malgus. Una de les banyes del seu cap s'havia esquerdat per la calor dels raigs de la Força. Els ulls del Jedi van anar a l'espasa de llum desactivada que en Malgus sostenia en el seu puny tancat, i va decantar el cap.
En Malgus va llegir la pregunta en els seus ulls. Misericòrdia d'un Sith? En Malgus va somriure. Va donar un pas endavant, va activar la seva espasa, i va apunyalar al Jedi travessant-li el pit.
-Dorm -Va dir.
Els ulls del Jedi van mantenir la pregunta durant els breus instants que es van demorar en quedar en blanc. En Malgus es va aixecar, va desactivar la seva espasa, va respirar profundament, i es va allunyar. La pregunta als ulls del Jedi era una que ell mateix s'havia fet en innombrables ocasions, la qual el seu pare havia tractat d'ajudar a respondre tants anys abans. La resposta no li havia satisfet plenament, però suposava que aquesta era precisament la idea.
De vegades, només hi havia una gàbia buida.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada