dilluns, 3 d’agost del 2015

Punt d'equilibri (XXII)

Anterior



CAPÍTOL 22

La Mara podia aprofitar gairebé tots els recursos de l'Ombra de Jade ella sola, sense necessitat de copilot. Els tècnics d'en Lando havien instal·lat làsers AG-1G controlats pel pilot, que eren gairebé tan potents com els AG-2G instal·lats anys abans en el Falcó Mil·lenari, a més d'un conjunt complet d'escuts KDY. La Shada havia aparegut amb un regal d'en Talon Karrde: dos llança-torpedes Dymex HM-8. La Mara no va preguntar a l'antiga Guardiana de les Ombres de Mistryl d'on procedien; es va limitar a demanar que també fossin manejables pel pilot. Mentre no fallés res amb els sistemes de suport vital, moment en què hauria necessitat un tercer braç, era gairebé tan autosuficient com en Luke i l'Ànakin en els seus Ala-X XJ.
Havia deixat a l'Ànakin en la seva nau, prop del pol. Va configurar el monitor superior perquè mostrés al seu nebot i al seu marit de color blau. En la distància, més enllà dels sorolls agònics d'Orr-Om, en Luke va descriure una corba tancada per precipitar-se de nou cap al monstre enrotllat a la ciutat.
L'Ombra, extremadament punxeguda des del nucli de potència i la unitat de motor, volava tan suau com el Foc de Jade, però no era tan manejable com un Ala-X. La Mara va aferrar els comandaments i va tornar a precipitar-se en l'atmosfera. Els escàners visors de babord i estribord no servien de res en el més profund de la boira opaca. Els sensors de llarga distància, instal·lats just a sota dels monitors superiors, mostraven un trio de naus aerodinàmiques però diferents que acudien a la seva trobada.
Les Forces de Defensa de Duro ja havien rebut ordres de retirar-se a defensar altres ciutats orbitals, i els pocs Ala-B que tenien havien anat a la trobada directe de l'enemic i havien sucumbit sense remei. Els Ala-E de les FDD, més àgils, i les naus policials Daga-D atacaven l'escorta de coralites de les tropes de terra, però era evident que aquesta petita força yuuzhan vong només volia obrir una bretxa prou ràpid com per evitar l'evacuació de Pòrtic. Ara, els habitants de la cúpula eren ostatges.
En acostar-se als coralites, la Mara va observar els escàners a llarga distància. A uns trenta graus sobre la superfície de Duro, una caravana de tres vaixells de càrrega i dotze naus petites sortia del núvol tòxic i s'internava en l'espai obert. Una formació quàdruple de coralites va anar a per ells.
-Vaig cap allà -va anunciar l'Ànakin.
Un dels punts de color blau de la pantalla de la Mara es va dirigir cap a la caravana.
Tres coralites van anar a per ella, deixant anar projectils fosos i dolls de plasma encegador. Els nous androides de servei d'en Lando havien equipat a l'Ombra amb un gallet de repetició, i la Mara va apuntar a la nau que anava al capdavant segons s'acostaven, debilitant les seves defenses Dovin basal el millor que va poder.
-Luke? -va dir ella, tirant dels comandaments i iniciant una maniobra evasiva mentre s'endinsava en el negre firmament. Els motors iònics van respondre suaument-. Et faria res donar-me una ?
-Vaig -Replicà ell.
A ella només li va donar temps de fer una ràpida ullada al seu escàner de llarga distància. El puntet blavós es va allunyar d'Orr-Om i es va dirigir cap a ella.
L'Ombra es va estremir lleugerament per un impacte absorbit irregularment. La Mara va realitzar una maniobra de distracció cap amunt i després virà ràpidament cap a babord, el que li va permetre poder deixar anar una andanada de costat contra un coralita. Va tornar a picar el seu escut, desaccelerant i rotant simultàniament, mentre mantenia en la seva mira al mateix coralita. Els parèntesis de l'objectiu es van activar capturant-lo, en un bloqueig letal, però ella no podia malgastar un torpede fins que... fins que...
Una mica més! Els amics del pilot enemic es retiraven, i ja gairebé els tenia al seu abast. Al lluny, darrere d'ells, on no podien veure'l, en Luke es va col·locar en posició.
Ella sabia exactament el que ell volia que fes. Jugant amb el timó de buit, es va precipitar donant voltes. Els coralites la van seguir com mynocks famolencs.
Un gir pronunciat a estribord els va situar perfectament en la mira d'en Luke. El seu Ala-X va picar el coralita líder. El segon es va allunyar. La Mara va esquivar-lo ràpidament, va retrocedir i va col·locar el torpede just on volia. El corall multicolor saltà en totes direccions.
En Luke s'havia posicionat darrere d'un altre coralita, que desaccelerà moltíssim, una maniobra que garantia que un pilot sense experiència quedés a mercè de les ràfegues enemigues, ja que se situava precisament en la mira de l'adversari.
Però si alguna cosa li sobrava al pilot de l'Ala-X era experiència.
-Frena, R2 -va sentir la Mara per la freqüència privada, i l'Ala-X es va quedar relativament immobilitzat, encara en posició letal darrere del coralita. Els làsers el van ruixar de trets letals.
La Mara el va vaporitzar amb un segon míssil.
En aquell moment, el seu panell d'alerta es va posar en vermell. Les armes dels coralites no feien saltar les alarmes de bloqueig de torpedes, pel que tot just va tenir un avís brevíssim. Va prémer l'accelerador, va empènyer els comandaments i va jugar amb els timons.
-El tinc -va anunciar en Luke.
I la Mara va entrar en acció quan l'últim coralita fugia a l'espai obert.
-Com has fet això? -va preguntar ella.
-Devia anar a per tu a tota potència. Això distreu a un dovin basal tant com la projecció total d'un escut. Crec -va afegir-. D'on van venir?
-Jo anava cap a Pòrtic. Volia donar-li a la Leia temps perquè pogués treure més naus d'evacuació.
-La Leia ha preferit amagar-se -li va dir en Luke-. Aquí ja no podem ajudar-la. Necessita temps perquè la gent embarqui.
-Pregunta-li si li ajudaria que atraguéssim l'atenció de l'enemic en terra, perquè no la busquin a ella.
Mentre esperava, una altra veu va ressonar ennassada en la unitat de comunicació.
-A totes les unitats, aquí l'almirall Wuht. Han rebut ordres de rendir-se i retirar-se. El no compliment resultarà en una acció disciplinar immediata.
Hi havia configurat el transmissor per a la banda ampla d'escolta, encara que només transmetia en la freqüència privada. Aquesta ordre confirmava el que havien estat dient els líders dels esquadrons duros.
-Estan bojos -va grunyir.
-No -va respondre en Luke-. Vull dir, sí, tens raó. Però la Leia vol que aguantem una mica més. Segons ella, més possibilitats de treure els refugiats si els yuuzhan vong no s'assabenten que seguim per aquí.
-Has endevinat tot això a través de la Força, Luke? -va dir ella desafiant.
-No amb aquestes paraules exactes. Estic interpretant una mica.
-Sona raonable.
La seva topada amb els coralites l'havia situat en una trajectòria cap a Orr-Om. La monstruosa criatura yuuzhan vong s'havia acoblat amb una de les zones d'aterratge. Davant l'atenta mirada de la Mara, va intentar trencar una altra gran peça de l'estructura amb el seu cap en forma de falca. Envestia amb força, feia un pas enrere i després tornava a envestir i retrocedir, engolint amb avidesa el que saltava pels aires.
Va manipular els sensors per obtenir una perspectiva més àmplia.
-És com si la criatura tingués una mena de borsa penjant de la zona dorsal -va dir-. Potser és suport vital, que estigui a sobre d'una vàlvula d'escapament.
-A totes les unitats -va repetir la veu carregada de soroll de fons-. Deposin la seva actitud. Hem estat amenaçats amb un segon atac si no ens retirem.
-Vaja -va murmurar la Mara.
En Luke va respondre en un murmuri:
-Wuht s'ho ha empassat: l'amenaça d'un segon atac, la promesa que ells només volen el planeta. Voldrà que quedi en taules. M'està arribant una ordre de desactivació per a tot aquell qui arribi a l'hangar.
La Mara es va quedar bocabadada. La total desactivació acabaria amb l'energia de la nau i enviaria als pilots i les seves tripulacions a casa.
-Ni tan sols intentaran ajudar a Pòrtic en l'evacuació, i ara els nostres estan presoners allà baix -baixà el morro de l'Ombra en un picat.
Però va canviar d'opinió. La fràgil cúpula de Pòrtic protegia a diversos milers de refugiats de la corrosiva atmosfera, i ella coneixia els aparells biotècnics de respiració que tenien els seus invasors. Un atac en fals, fins i tot planejat per tres Jedi, coordinant el seu ímpetu mitjançant la Força, i el que per als invasors amb prou feines seria una molèstia per als refugiats podia suposar molt patiment.
Últimament travessava per una ratxa de situacions difícils. Mai s'havia sentit tan frustrada.
I...
-Ja tenen el seu cap de platja -dir en Luke llegint-li la ment-, però segueixen estant en terra. Nosaltres dominem les altures.
-La qual cosa només té sentit si creuen tenir l'avantatge -va assenyalar la Mara.
-La qual cosa només ho pensarien de tenir-ne més naus en camí.
-Exacte.
-Més li val a la Leia donar-se pressa -ell ho pensava, ella ho deia en veu alta-. Potser en Hamner aconsegueixi enviar a temps els reforços.
-Luke -va murmurar ella-. Amb Fey'lya al poder, trigaran almenys una setmana.
En el seu monitor superior, un puntet blau fosc es va enfonsar lentament en la distància. Era un dels vaixells de càrrega de la Leia, ple de refugiats. Els seus escàners mostraven sis esquerdes a la banda de babord. Es va posar a girar lentament mentre l'atmosfera i la runa sortien acomiadades a l'espai.
La Leia necessitaria el suport complet dels duros per quan carregués les altres naus d'evacuació i abans que arribés la segona onada yuuzhan vong.
La Mara es va preguntar si podria fer entrar en raó a l'almirall Darez Wuht. Sempre que no percebés una doble intenció en ell, podria explicar-li (tranquil·lament i sense delatar a ningú) que hi havia reforços en camí.
Però si portava l'Ombra a port corria el risc que algun idiota amb cervell de bantha la deixés sense energia.
En la distància, l'Ànakin es va desfer d'un segon coralita mentre la caravana accelerava cap a l'hiperespai.
-Ala-X, rendeixi's -va grunyir la unitat de comunicació de la Mara.
Ella la va apagar d'una picada de mans.
En Luke es va posar a la seva altura, descrivint un lent arc cap a Bburru.
-CorDuro i la Brigada de la Pau tenen a Wuht entre l'espasa i la paret.
-Però com pot pensar Wuht que l'únic que volen és el planeta? O ell també és un traïdor o... algú haurà de cancel·lar aquesta petició de rendició. Jo ho intentaré, diré que parlo en nom de la Jaina. Em va dir que ell li havia mostrat certa comprensió. Però no vull quedar-me sense energia.
-Jo podria atracar al teu celler.
-I quedar-te al port? -va preguntar la Mara-. T''enlairaràs si has de fer-ho i tornaràs per cobrir-me si pots?
-Aquesta opció tampoc m'agrada -però havien de fer alguna cosa.
-Jo parlaré amb ell -va decidir ella-. Si de veritat els aterren els Jedi, tu ets l'amenaça definitiva. Però vaig a demanar-li que no es rendeixi. Els reforços estan en camí.
-No hem sabut res d'en Hamner.
-Per tant, no podem saber si li han dit que no -va assenyalar ella.
Es va allunyar de Bburru, posant el major angle possible entre qualsevol sistema de punteria hostil i la seva Ombra. No sabien que podia portar un Ala-X, i ella volia mantenir aquest petit secret.
En Luke va fer entrar l'Ala-X, va descarregar l'R2-D2 i es va dirigir a la cabina triangular. Per llavors ella ja tenia Bburru al monitor.
-Port Duggan -va transmetre la Mara-. Sol·licito permís per aterrar.
* * *
-Algú té alguna cosa per a afegir? -els ulls violeta d'en Borsk Fey'lya van brillar reivindicatius-. Procedim llavors a votar.
En Kenth Hamner es va mantenir alerta, però tenia menys esperances que mai. La senadora Shesh de Kuat havia pronunciat un convincent discurs que, per desgràcia, incloïa excel·lents raons per no treure ni un caça dels altres sistemes de drassanes. El conseller Pwoe de Mon Calamari va recordar al Consell que ja hi havia hagut falses alarmes des de Duro, com la del hutt Randa Besadii Diori.
I, tal com temia, el vot va ser en contra.
Va mantenir l'esquena recta, en una postura digna.
-Li ho faré saber al Mestre Skywalker -va dir, -però espero que tots vostès recordin aquest dia. Lamentaran aquesta decisió com Coruscant caigui per culpa de forces yuuzhan vong establertes a Duro.
Va girar i va sortir de l'estada.
* * *
-Per aquí -va cridar en Jacen.
-Vés a l'edifici d'administració -va cridar la Leia darrere d'ell. Ell va respondre de dalt a baix.
-No! El pare ha començat l'excavació d'un túnel.
La Jaina caminava al seu costat. La nit havia caigut, però els fanals superiors seguien encesos, potser com a mesura d'emergència. La Leia els seguia de prop amb Olmahk i alguns més, per una avinguda del desert districte de Tayana. A mesura que s'acostaven a la ruïna més elevada, en Jacen va mirar enrere. Unes figures fosques s'amuntegaven a l'entrada principal.
-Per aquí -en Jacen guià als altres a l'extrem més allunyat de la pila de runa.
La cara peluda i bigotuda d'en Droma va treure el cap dins de l'edifici derruït, amb la gorra blava i vermella calada en un angle aerodinàmic. Agità un braç pelut. En Jacen es va avançar, content que en Droma hagués aguantat fins a la cancel·lació de la quarantena. Seguidament li va passar pel cap que esperava que tot l'afaitat i l'aïllament haguessin estat innecessaris, i que ningú portés ullsblancs fora del planeta en una nau d'evacuació.
A un costat de la pila de runa, la Jaina va ensopegar i va caure a terra, raspant-se les mans i els genolls. En Jacen va ajudar a la seva germana a posar-se dreta.
-Estic -va insistir ella, ficant-se a batzegades a l'interior.
En Jacen es va quedar a l'entrada descoberta, confós per un moment.
Llavors va sentir esbufecs i sorolls desordenats a la seva esquerra. Es va girar en aquesta direcció, seguint la Jaina, que ho havia sentit primer.
Dues taules de durciment jeien a terra. Va veure un buit entre les dues, prou ample com per ficar-se pel mig. Els sons de forcejament procedien d'aquí.
-Jacen -va dir la veu de la seva mare-. Jaina?
-Ja venim -La Jaina es va posar de genolls i es va ajupir al costat del buit, va ficar els peus primer i després va desaparèixer.
En Jacen la va seguir, caient en la foscor. Va estar a punt de desplomar-se cap endavant, però algú el va agafar.
-Gràcies -va dir panteixant.
-Vinga. Corre -li va respondre la veu de la seva mare.
La Jaina va emprendre la marxa. Ell va imitar els seus passos per no ensopegar amb les pedres caigudes. El passadís baixava a ritme constant cap a una lleu resplendor a la roca toscament tallada.
La Jaina girà la cantonada la primera. En Jacen va anar darrera d'ella. Va creure sentir la Leia darrere.
En una estada de mida considerable, a la cruïlla entre dos túnels, hi havia vint ryn amagats. Alguns portaven els uniformes blaus de vol del COSERE sota els pantalonets i les armilles típiques, i un borrissol gairebé graciós els hi cobria les cares. Dos llums llançaven tremoloses ombres a les parets rocoses. Per la sortida de la dreta, va escoltar veus apagades i va veure encara més cares, de moltes formes, colors i mides, que desapareixien en la distància.
Els sorolls d'excavació procedien de l'altra sortida. En Han estava amb un altre ryn vestit del blau COSERE i embolicat en els pantalonets.
-Romany? -va murmurar en Jacen sense estar molt segur.
-Hola, Cappelat -sí. Definitivament era en Romany.
En Han es va posar al costat de la Leia. La tira del seu malmès casc de cuir li penjava per la barbeta.
-Nosaltres fem el relleu, de moment.
La Leia es va apartar, mirant sorruda al Jacen.
-Hi ha un túnel obert que va fins a les antigues mines, des de l'edifici d'administració...
En Han va aixecar una .
-Aquest d'aquí està gairebé acabat, i el més probable és que els vong vagin cap allà. Jo sóc responsable d'aquest grup. Han estat tunelant dia i nit. Només queden uns quatre metres, però si encenem la maquinària ara, ens trobarem a sobre a aquests caça-sacrificis.
La Leia va observar el túnel.
-Sí, però estàvem utilitzant el làser miner. Està en un retrotrineu. I tinc un transmissor UCTO en aquesta zona, apedaçant-lo a una antena de la superfície. Des d'allà podríem haver enviat senyals a l'exterior.
-Així que era per això que el tenia vigilat.
-Voleu que torni a pel làser? -Es va oferir en Jacen.
-No -va dir Leia... i en Han estar d'acord amb ella.
-Ara toca picar -En Han assenyalà al camí de l'esquerra-. Anem a establir torns. En una hora o dues estarem a l'altre costat.
Ella es va asseure pesadament sobre una pila de roques.
-No puc seure i esperar tant de temps -xiuxiuejà-. Has sentit, Han? Tenen els rondadors. Els tres.
-Ho he sentit -En Han va apartar la mirada. En Jacen va creure veure un fantasma pelut traient el cap als seus ulls.
-Però en Luke i la Mara hi són a dalt -va dir la Leia- amb l'Ànakin. Ells ens escortaran fora del sistema si aconseguim embarcar aquesta gent en naus. I jo necessito algú en aquest enllaç UCTO.
En Jacen va assentir. En una de les parets d'aquella estada de pedra dels ryn havien apilat contenidors d'aigua i caixes amb etiquetes que deien «GALETES DE VIATGE». Entre els refugiats, gairebé tots afaitats, però alguns més peluts que mai, va veure dues famílies humanes, a més d'un grup de vors. Com sempre, les mares tenien a prop els seus petits, lluny dels ryn, als que per una vegada havien confiat les seves vides.
Tot d'una, va trobar a faltar a algú.
-On és en Randa?
-No venia darrere nostre? -va preguntar la Leia-. Per ser sincera, no m'he fixat en ell. Basbakhan el vigilarà.
-A mi ni tan sols m'importa -va dir la Jaina, i ningú la va contradir.
En Jacen es va aproximar al Han i a Droma, que estaven parlant amb Mezza.
-Des de l'altre costat -va dir la Mezza- hem traçat una ruta als hangars de les naus del COSERE. Quant trenquem aquesta roca, hi haurà gent a l'altre costat que podrà transportar-nos gràcies al mapa de la Leia.
-Mapa? -va preguntar en Jacen.
-De les mines. Realitzat amb els arxius de Duro -La Leia li va mostrar un datapad-. Escolta, Han. Aquí fora, sota els cingles, just a la vora de la zona pantanosa, vam realitzar una mica de camuflatge pel nostre compte fa unes setmanes. Encara tenim en un dels cinc remolcadors grans que van transportar gairebé tot el necessari per a la zona de construcció inicial. Està una mica malmès, però va aconseguir entrar a l'hiperespai. Potser tingui un aforament de dos mil, segons les meves xifres.
En Han va seure a terra al seu costat.
-Què té de dolent? Per què no ho va reclamar el COSERE? Per què no s'ha enlairat ja?
En Jacen va veure a la seva mare arrufar les celles i negar amb el cap.
-No me'n recordo. Ho sento. Ho sabrà 3PO.
-Està al Falcó -va dir en Han.
-Podem trucar-li per l'intercomunicador?
-Pots intentar-ho -va dir en Han-. Però està amb els preparatius per al vol. Vaig a revisar el remolcador. Què vas fer amb ell, el vas enterrar?
La Leia va assentir.
-Vàrem apilar runes a sobre. Els nostres escàners el trobaran de seguida, però als yuuzhan vong potser no se'ls acudeixi mirar sota els cingles. I sabem que no compten amb aquesta tecnologia.
-Sí que tenen la tecnologia, amor. És només que la construeixen de manera diferent.
-Potser no l'hagin descobert encara -va dir ella amb paciència exagerada-. No sé. Però seria més ràpid arribar per terra que seguint això -va dir mostrant un mapa de datapad de les mines.
-L'escamoteig! Aquesta que és la nostra especialitat -va intervenir en Droma.
En Han va somriure a mitges.
-Per no esmentar la reparació de naus. Bé, Mezza i Romany. Droma i jo anirem a revisar un remolcador. Per quant entri l'equip de recollida, fes que la gent es mogui per les mines cap als cingles i deixa a algú en el transmissor de la Leia... però compte amb els túnels secundaris.
-Això -va intervenir la Jaina-. Nom Anor podria seguir per aquí.
-I si hi és, potser instal·li més trampes en els sostres.
Uns quants refugiats van mirar cap amunt.
La cara de la Leia es va quedar sense expressió.
-Llavors, dius que estaran aquí en un parell d'hores?
La Mezza va assentir.
La Leia es va aixecar i es va treure la pols del darrere del seu uniforme del COSERE.
-És gairebé mitjanit -va dir ella-. Encara hi ha temps.
-Per què? -va preguntar en Han-. Escolta, Leia. No et moguis d'aquí. Acabo de trobar-te. Vull trobar-te de nou quan torni.
La Leia va prémer els llavis.
-Gràcies -va dir-. De veritat, Han. Gràcies... però tens raó. Tu estàs al comandament d'aquest grup i jo he deixat un assumpte important a mitges en administració.
En Han va posar una ganyota de disgust.
* * *
En Nom Anor guià en Tsavong Lah cap al laboratori; mostrava tant plaer en anar desemmascarat que el Mestre Bèl·lic es va preguntar per un moment el que seria viure la major part del temps disfressat d'infidel, i el va compadir.
Van pujar pel camí sorrenc entre unes construccions abominablement lletges i es van trobar amb un edifici de tres costats ple de maquinària monstruosa. Sgauru i Tu-Scart, les enormes criatures Demolidora i Mossegadora l'alliberament de les quals havia estat ordenada, van atacar la paret més propera. Aquella parella simbiòtica podia destruir construccions artificials en qüestió de minuts. Quant seves pròpies criatures generadores d'energia nidifiquessin i comencessin a alimentar-se, posaria a Tu-Scart i Sgauru a treballar per destruir qualsevol abominació que els infidels empressin per alimentar les bateries dels focus superiors.
En Tsavong Lah es va dirigir cap a un assistent.
-Caveu aquí el pou -va ordenar.
Un contingent de soldats es va separar del grup.
A prop del costat nord de la cúpula, en Nom Anor el va portar a una construcció amb forma semblant a un dels seus desagradables maons. Al hall principal, va escoltar sorolls de xipollejos i de metall.
-Els meus cotraballadors -va dir en Nom Anor orgullós-. En desemmascarar-me, els vaig dir que aquells que trobés vostè treballant, ajudant a eliminar el verí del planeta, rebrien honors especials.
-Han estat tots acceptats?
En Nom Anor va parpellejar amb l'ull autèntic.
-Dos s'han negat a seguir treballant -va admetre-. Fins i tot després que jo els oferís honors complets i... amnistia.
-Amnistia -el Tizowyrm de l'orella d'en Tsavong Lah no va traduir res que li resultés comprensible. -Què és això?
Anor va somriure.
-Una paraula com «pau» però amb dos significats. Ells la defineixen de manera diferent a nosaltres. És una cosa semblant a «pietat».
El tizowyrm tampoc va traduir això.
-Explica'm el que significa «pietat».
En Nom Anor es va aturar a l'entrada d'una sala construïda al voltant d'una enorme taula. En Tsavong Lah va veure a l'interior a dos infidels asseguts, que portaven vestits blancs amb lunars.
-Per als infidels -va respondre en Nom Anor és un gest de generositat que els permet escapar al seu destí.
-No és possible escapar a la destinació. La mort és inevitable. La forma d'afrontar-la... això és l'únic que importa.
-Per increïble que sembli, ells no ho veuen així.
En Tsavong Lah va negar amb el cap.
-Llavors els hi donarem als teus cotraballadors més del que es mereixen, per agrair els seus incansables esforços.
-M'ha llegit el pensament -va dir en Nom Anor.
-Potser alguns vulguin ajudar-nos amb la investigació.
Mai hi havia voluntaris suficients per a aquest noble treball, però el seu personal havia portat els plantadors i les llavors de corall necessàries.
-Ja els vaig oferir aquesta opció. Per desgràcia, cap va acceptar. Potser el fet d'haver dirigit investigacions els impedeix contribuir com participants.
En Tsavong Lah va arronsar les espatlles.
-Llavors consagrarem aquesta construcció al teu ús futur -es va girar cap a la seva sacerdotessa vestida de negre Vaecta?
L'anciana geperuda els havia seguit, guiant als seus músics rituals. Va donar un pas endavant, portant la petxina d'un bivalve transparent.
En Tsavong Lah va introduir la a la closca, agitant els dits, trucant a alguna de les criatures tkun perquè acudís a la seva mà. Va sentir el toc delicat d'un morro sense pèl i després la calidesa d'uns tentacles peludets enrotllant-se-li al canell.
Va treure el braç amb el tkun color carmesí enrotllat al seu voltant. Els mestres criadors acabaven de crear aquella mena per respondre a la necessitat de sacrificis individuals ràpids, eficaços però espiritualment significatius.
A un altre ajudant la sacerdotessa li va agafar un grapat de fulles tishwii. Les va posar sobre un recipient d'aigua, els va acostar una espurna i les va ficar en el recipient perquè es cremessin.
-Porteu al primer investigador -va dir en Tsavong Lah.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada