diumenge, 9 d’agost del 2015

Els Perduts (XVIII)

Anterior



18

En Brakiss va connectar el mecanisme de tancament de la porta del seu despatx privat i va canviar el codi d'accés per estar totalment segur que ningú li molestaria. No permetria que ningú, ni tan sols la Tamith Kai, pogués escoltar les seves comunicacions amb el Gran Líder Imperial.
En Brakiss sempre trobava inspiració en les parets del seu despatx de l'Acadèmia de l'Ombra, on les estrelles que esclataven, els planetes desintegrats i les cascades de les glaceres li recordaven l'existència de la fúria tancada dins de l'univers. Usant el costat fosc com a focus, en Brakiss podia tenir accés a tota aquesta increïble energia i utilitzar-la en benefici propi per ajudar a aplanar el camí que acabaria amb el retorn de l'imperi.
Va disminuir la intensitat dels panells lluminosos mentre esperava el moment del contacte, i va donar un cop d'ull al seu cronòmetre. Parlar amb el seu ominosament poderós líder sempre li omplia de terror i respecte, i es va veure obligat a utilitzar una tècnica de relaxació Jedi, encara que resultava molt difícil tenir paciència en aquelles circumstàncies.
El Gran Líder del Segon Imperi tenia moltes càrregues i responsabilitats. Solia iniciar les comunicacions prèviament acordades amb força retard..., encara que en Brakiss mai s'atreviria a esmentar-li-ho. El Líder decidia com anava a emprar el seu temps, i en Brakiss només era l'esclau obedient que coneixia el seu lloc en el gran pla general.
Igual que els rebels depenien de la sobreestimada protecció d'aquests Cavallers Jedi tan elogiats i dels que tant es vanagloriaven, el nou Líder també tindria la seva pròpia arma secreta: un exèrcit de Jedi Foscos que podrien utilitzar el costat fosc de la Força per assegurar que el Segon Imperi tingués un gran lloc en la història.
Però els Jedi Foscos eren notòriament perillosos i inestables, i tenien tendència a sucumbir als deliris de grandesa. El Gran Líder havia estat conscient d'aquest risc, i havia adoptat precaucions per protegir-se de l'Acadèmia de l'Ombra. La gegantina estació en forma d'anell estava plena de letals explosius, i hi havia detonadors escampats per tots els sistemes de suport vital, el casc i milers de llocs més que en Brakiss no coneixia i en els quals no volia pensar. Quant els seus Jedi Foscos comencessin a donar senyals que podien tornar-se incontrolables, el Gran Líder faria detonar aquests explosius i posaria fi a l'experiment sense sentir cap remordiment.
En Brakiss havia de poder mostrar un èxit rere l'altre per mantenir satisfet al seu poderós amo i senyor..., i en els últims temps no hi havia dubte que l'Acadèmia de l'Ombra havia aconseguit alguns èxits realment espectaculars.
Els generadors hologràfics del seu despatx es van activar amb un suau brunzit, i en Brakiss va aixecar el cap i es va encarcarar. L'aire va tremolar davant d'ell i una gegantesca imatge es va anar cristal·litzant en el focus del camp d'energia, transmesa des d'algun llunyà amagatall en els Sistemes del Nucli. L'estàtica onejà al voltant de l'enorme cap encaputxat que es va alçar sobre en Brakiss i es va inclinar cap a ell per contemplar-lo amb les celles arrufades.
En Brakiss va desviar instintivament la mirada, i va ajupir el cap en senyal de reverència. Després d'haver executat els gestos d'obediència adequats, en Brakiss va alçar la vista cap al rostre del Gran Líder del Segon Imperi..., i va contemplar la silueta encaputxada i arrugada del mateix Emperador Palpatine!
La imatge hologràfica estava una mica borrosa i fragmentada per haver estat transmesa mitjançant l’HoloRed a través de tants sistemes, cinturons d'asteroides, erupcions solars i tempestes iòniques, però els trets del rostre flac i ancià de l'Emperador eren inconfusibles. En Brakiss contemplà amb adoració aquella adusta figura paterna. Allà hi havia l'home que faria tremolar de terror a tots els sistemes estel·lars fins que aprenguessin a viure de nou amb respecte i glòria, a la manera imperial.
La pell de l'Emperador estava solcada per les arrugues, resultat d'una immersió massa profunda en els potents poders del mal. Els seus ulls groguencs de rèptil flamejaven a les conques enfonsades, i les berrugues que recobrien la seva gola recordaven la bossa del coll d'un flac llangardaix.
En Brakiss sabia que la resta de la galàxia pensava que l'Emperador havia mort feia molts anys, primer a l'explosió de la segona Estrella de la Mort i després sis anys més tard amb la destrucció de l'últim dels clons d’en Palpatine. Però la mort de l'Emperador havia d'haver estat alguna mena d'il·lusió, perquè en Brakiss podia veure la transmissió amb els seus propis ulls. No tenia ni idea de com se les havia arreglat l'Emperador per sobreviure o de quina classe de truc havia emprat aquell gran home per enganyar a tots..., però amb la Força, moltes coses eren possibles.
El Mestre Skywalker li ho havia ensenyat.
Quan per fi va parlar, la veu de l'Emperador va sonar seca i aspra.
- Bé, insignificant servent, quin és el teu informe d'avui? Espero que consisteixi en nous èxits. Estic fart de fracassos, Brakiss, i em sento impacient per iniciar el meu regnat i el Segon Imperi.
En Brakiss va tornar a inclinar-se.
- Sí, el meu amo. Tinc bones notícies que donar-vos. Anem a enviar els nuclis hiperimpulsors i les bateries turbolàser robades del vaixell d'aprovisionament rebel, tal com veu ordenar. Penso que la vostra gloriosa maquinària militar sabrà utilitzar-los eficientment.
- Sssssí -va xiuxiuejar en Palpatine.
En Brakiss va seguir parlant.
- Aquí a l'Acadèmia de l'Ombra, la vostra nova força de Jedi Foscos va tornant-se més poderosa a cada dia que passa. Em complau especialment que hàgim trobat nous candidats al submón del Centre Imperial..., exactament tal com sospitàveu, el meu amo. Ningú es donarà compte de la seva desaparició, i podrem modelar-los a plaer.
- Sssssí! -Va exclamar l'Emperador -. Ja et vaig dir que seria més fàcil modelar a candidats a qui les seves vides tanquessin poques esperances. Endur-se’ls sota els nassos dels usurpadors rebels que ocupen el govern resulta especialment irònic.
En Brakiss va assentir.
- Per descomptat, el meu amo. Ens limitem a oferir als nous candidats coses que necessiten..., i es delien per a acceptar-les de les nostres mans.
- Ah! -va dir la imatge de l'Emperador.
Semblava gairebé orgullós..., gairebé.
En Brakiss va respirar fondo abans de continuar parlant.
- Naturalment, molts d'aquests nous candidats no tenen potencial Jedi, però segueixen anhelant oportunitats. En conseqüència, hem començat a ensinistrar un grup com a soldats d'elit de les tropes d'assalt. Coneixen molt bé el submón de Coruscant, i podrien arribar a ser espies o sabotejadors altament efectius en el cas que triem emprar-los d'aquesta forma.
La projecció de l'Emperador va assentir dins del seu caputxó.
- Estic d' acord en això, Brakiss. Bon treball. - Una ondulació d'estàtica espurnejà a través de la imatge transmesa, i la veu de l'Emperador va tremolar -. Sobreviuràs a un altre dia.
- Sí, el meu amo - va dir en Brakiss.
El rostre arrugat i marcit de l'Emperador es va tornar encara més esquerp i ombrívol.
- No em decepcions, Brakiss -va dir -. Em sentiria molt disgustat si em veiés obligat a fer volar pels aires la teva Acadèmia de l'Ombra.
En Brakiss es va inclinar en una gran reverència, i la seva túnica platejada es va desplegar al seu voltant.
- A mi tampoc m'agradaria gens -va dir.
La imatge hologràfica de l'Emperador va oscil·lar amb un sotrac iridescent, i després es va desintegrar en un esclat d'espurnes d'estàtica quan la transmissió va quedar tallada.
En Brakiss es va adonar que estava tremolant, com li passava sempre que parlava amb l'impressionant i aterridor Palpatine. Esgotat, va tornar a seure darrere del seu escriptori i va començar a repassar els seus nous plans, posant una cura obsessiva per evitar qualsevol error.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada