divendres, 7 d’agost del 2015

Els Perduts (XVI)

Anterior



16

Encara molt preocupat per en Zekk, el vell Peckhum va anar traient el seu malparat navili d'aprovisionament, el Vara del Raig de l'hangar en el qual havia estat atracat. La Nova República li hauria proporcionat transport si l’hagués sol·licitat, però a Peckhum li agradava pilotar la seva nau, encara que aquesta sempre hagués estat encara menys fiable que el Falcó Mil·lenari fins i tot en els seus millors dies i mai hagués estat dissenyada per transportar tants passatgers.
En Lowie estava encongit al costat de la Jaina en el compartiment de darrere, amb les seves cames cobertes de pelatge color canyella incòmodament atrapades i rígides mentre maniobrava el seu llarg i desmanegat cos de wookiee per instal·lar-se en un seient construït per a algú de gairebé la meitat de la seva grandària. En Lowie va desitjar tenir el saltacels T-23 que el seu oncle Chewbacca li havia regalat el dia en què va iniciar el seu ensinistrament a l'Acadèmia Jedi, però la petita nau seguia a Yavin IV.
En Peckhum havia tret eines i caixes plenes de trastos de la cabina del Vara del Raig - normalment viatjava sol -, perquè en Chewbacca pogués ocupar el seient del copilot. En Chewbacca havia portat amb ell el seu instrumental, un vell i baquetejat conjunt de claus hidràuliques, aparells de diagnòstic i artefactes diversos que utilitzava quan treballava amb Han Solo per mantenir el Falcó en vol..., amb prou feines.
Quan el Vara del Raig va rebre el seu permís d'enlairament del Control de Trànsit Espacial de Coruscant, en Peckhum va sortir disparat cap amunt a través dels núvols que semblaven capes de boirina i va guiar la seva nau en una trajectòria de gran acceleració fins que l'atmosfera resplendent es va esvair en la nit de l'espai. En Lowie es va dedicar a mirar, inclinant les espatlles per poder veure per l'espiell davanter mentre en Peckhum maniobrava la nau fins a col·locar-se en una òrbita alta i estable. Els gegantins miralls solars romanien immòbils en les seves posicions prefixades, com un llac de plata que dispersés una enorme manta de llum solar sobre les zones nord i sud del món cobert per la gran metròpoli.
L'estació mirall estava temporalment buida a causa del canvi de funcions que la situació d'emergència havia imposat als seus cuidadors, però els miralls solars eren tan importants que no podien romandre desatesos. El nom d’en Peckhum era el següent de la llista, i havia de presentar-se per complir el seu deure tant si en Zekk s'havia escapat de casa com si no.
En Peckhum va guiar el Vara del Raig en una maniobra d'atracada fins a deixar-lo enganxat a la vella i corroïda estació, que semblava un puntet minúscul suspès davant del reflector de quilòmetres d'amplada. En Chewbacca i en Lowie van intercanviar bels i grunyits en llenguatge wookiee, expressant la seva admiració davant l'enorme mirall orbital.
La prima làmina platejada era com un oceà de reflexió, encara que només tenia una fracció de mil·límetre de gruix. Si s'hagués aproximat a l'atmosfera de Coruscant hauria quedat feta miques, però en la calma i immobilitat de l'espai el mirall era prou gruixut. Els enginyers espacials l’havien connectat a l'estació de guia suspesa en el buit mitjançant dotzenes de fibrocables, que al seu torn estaven units a coets de control angular capaços de dirigir la trajectòria de la llum solar reflectida cap a les latituds més fredes.
Quan el Vara del Raig va quedar immòbil al moll d'atracada, en Peckhum va obrir l'escotilla d'accés, que encara mostrava senyals i codis de l'Antiga República, i tots van passar per ella per entrar en l'austera estació on passarien els següents dies.
-Bé... Quin lloc tan còmode i acollidor, oi? -Va preguntar la Jaina.
- Segons la programació del meu diccionari, jo diria que «minúscul» i «mancat d'espai vital» són termes molt més apropiats per definir aquest entorn -va observar TM2 -. Després de tot, ja sap que domino amb fluïdesa més de sis formes de comunicació.
El sostre de metall era de color fosc i bastant baix, i estava fistonat per tubs refrigerants embolicats en làmines aïllants i cables que anaven fins als panells de control. Hi havia una butaca solitària al centre d'una bombolla d'observació, envoltada per finestrals que permetien contemplar la superfície resplendent del planeta que s'estenia per sota d'ella. Diversos ordinadors d'aspecte bastant antiquats es van anar il·luminant a poc a poc i com de mala gana, parpellejant i esperant que en Peckhum despertés rutines de control i iniciés la tediosa comprovació de la trajectòria solar.
En Lowbacca va anar cap a la cúpula d'observació, sentint-se atret per l'espectacular panorama de l'espai i el planeta. Es va agafar a una freda canonada metàl·lica que brollava de la curvatura de la paret i es va inclinar per contemplar l'enorme bola de Coruscant. Capes de núvols alts deixaven mig amagat el costat diürn del planeta, mentre que l'hemisferi sumit en la foscor brillava amb milions i milions de llums de la ciutat que espurnejaven en la nit com joies multicolors.
En Lowie ja havia vist planetes des de l'espai amb anterioritat, però mai se n'havia adonat de com d’íntim que resultava aquell entorn. Allà, a una gran alçada per sobre del món, es va sentir part de l'univers i separat d'ell, un fragment del cosmos i un observador a la vegada. Tenint semblant perspectiva resultava molt estrany, i feia que la galàxia semblés petita i immensament gran alhora.
- No et quedis mirant, Lowie -li va instar la Jaina -. Hem feina a fer. La nostra primera prioritat hauria de ser deixar en condicions aquests sistemes de comunicacions que han deixat de funcionar.
En Chewbacca va indicar que estava d'acord amb un rugit, i va clavar un potent copet a la peluda espatlla del seu nebot. En Peckhum semblava estar fent un gran esforç per mantenir concentrada la seva atenció en la rutina de bord, en lloc de permetre que els seus pensaments tornessin a centrar-se en Zekk.
- Us agraeixo molt tot el que esteu fent -va dir.
- Ens encanta poder ajudar -va respondre la Jaina mentre s'agenollava davant d'uns quants panells de control per començar a furgar en el seu interior -. Tu ets molt bo amb els ordinadors, Lowie. Dóna'm un cop de mà.
- Oh, és clar que sí -va dir TM2 -. L'amo Lowbacca posseeix un talent realment notable en tot el que fa referència als sistemes electrònics. -En Lowie va grunyir una resposta, i l'androide traductor miniaturitzat va replicar a! instant -. Per descomptat que ja ho saben. Senzillament el ho estava recordant.
- Podríeu començar treballant en el sistema de comunicacions? Cada vegada que intento transmetre, només obtinc estàtica -va dir en Peckhum, que s'havia quedat darrere d'ells i anava indicant problemes.
Un arrufament de concentració va arrugar el front de la Jaina.
-Sembla com si la transmissió d'energia seguís funcionant, però tinc la impressió que els codificadors de síntesi vocal no estan fent la seva feina.
Amb tothom dempeus per allà no hi havia l'espai suficient perquè en Chewbacca pogués moure’s, de manera que el més gran dels dos wookiees es va quedar darrere i va esperar en silenci. En Lowie va sospitar que al seu oncle li divertia observar als seus dos joves protegits treballant amb tant afany. Potser li recordava la forma en què ell i en Han havien treballat junts, reparant els equips una vegada i una altra.
-Bé -va dir la Jaina, gratant-se la galta i deixant-hi una taca de greix dels panells de control mig corroïts -, crec que els sistemes de comunicació estaran funcionant a última hora del dia d'avui. - Va dirigir un somriure radiant a Peckhum, i en Lowie va afegir un grunyit per indicar que estava d'acord amb ella -. Només serà un remei provisional, per descomptat, però funcionaran.
En Peckhum va arronsar les espatlles.
- Sempre serà millor que el que tinc ara, però segueixo desitjant que tinguéssim aquesta unitat centralitzadora de funcions múltiples -va comentar posant cara d'abatiment -. Gairebé tant com desitjo que sabéssim què ha estat d’en Zekk...
- Estic segura que es troba bé -va dir la Jaina, però en Lowie sabia que no tenia cap certesa.
Mentre la Jaina seguia treballant, en Chewbacca va anar a un altre lloc de l'estació i va rugir un suggeriment. En Lowie es va mostrar immediatament d'acord. Ja era hora de dinar, de manera que posar en marxa les unitats processadores d'aliments de l'estació semblava una idea realment excel·lent. En Lowie tenia prou gana, i se li va fer la boca aigua quan va començar a pensar en els excel·lents plats que podrien crear fins i tot partint de les gens generoses racions que hi havia a bord.
TM2 va emetre un espetec despectiu.
- Vinga, amo Lowbacca, això és realment excessiu! Ja comencem una altra vegada: sempre està pensant amb el seu estómac.
En Chewbacca va rugir un desafiament ple d'irritació, i la veu d’en TM2 de seguida es va tornar més feble i menys emfàtica.
- Oh, els wookiees sou tots iguals -va murmurar l'androide traductor miniaturitzat amb suau exasperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada