dimecres, 12 d’agost del 2015

Els Perduts (XXI)

Anterior



21

La Jaina estava immòbil davant de les finestres d'observació de l'estació mirall, amb en Lowie al costat d'ella i les mans esteses cap endavant, com si estigués intentant fer tornar a l’esvaïda Acadèmia de l'Ombra..., i al Zekk, que se n’havia anat amb ella. Però, amb l'excepció d'unes quantes naus de la Nova República, la zona en la qual havia desaparegut l'estació imperial continuava estant tossudament buida.
La Jaina va acabar deixant que els seus braços caiguessin flàccidament als seus costats. Els seus ulls es van tancar per ocultar les llàgrimes gens pròpies del seu caràcter que li havien envaït de sobte, i la seva ment va enviar un crit silenciós. «No te'n vagis, Zekk! Torna...»
En Peckhum, silenciós i atordit, estava recolzat al mur de l'estació mirall al seu costat. Els seus miralls havien patit greus danys, i en Zekk s'havia unit als fragments de l'Imperi.
- Se n'ha anat -va murmurar l'ancià.
Quan en Lowie va posar la mà sobre la seva espatlla per consolar-la, la Jaina va sentir que la força i l'optimisme tornaven a difondre per tot el seu ésser una onada tan refrescant per a la seva abrasadora pena com un raig d'aigua fresca. Va respirar fondo i va tornar a escrutar la finestra d'observació en la recerca de qualsevol senyal d'esperança.
I llavors un moviment sobtat va atreure la seva atenció.
- Allà! -Va exclamar, tornant-se per agafar el braç pelut d’en Lowie -. Heu vist això?
En Peckhum aclucà els ulls, i el jove wookiee va deixar anar un grunyit interrogatiu.
- Com que no hi ha res a veure? -Va dir la Jaina -. Mireu... Hi ha alguna cosa allà fora, i es troba just on estava l'Acadèmia de l'Ombra.
El grunyit de rèplica d’en Lowie va sonar una mica vacil·lant, però TM2 es va afanyar a traduir.
-A l’amo Lowbacca no li agrada ni tan sols la idea de suggerir la possibilitat, però no podria tractar-se senzillament d'una nau de la Nova República, o d'un dels fragments de les trajectòries que han estat seguint?
- Per descomptat que no -va replicar la Jaina, molt convençuda del que deia -. I a més, qualsevol resta espacial amb una trajectòria que creués la de l'Acadèmia de l'Ombra ja hauria estat destruïda..., igual que li va passar en aquesta llançadora, el Raig de Lluna.
En Peckhum es va inclinar sobre el sistema de comunicacions.
- Que estrany... Aquest objecte sembla estar transmetent un senyal de recollida. Suposant que jo hagi interpretat correctament aquestes lectures, per descomptat...
El rugit triomfant d’en Lowie va fer tornar al Chewbacca de la unitat estabilitzadora principal, on havia estat intentant dur a terme reparacions manuals en els sistemes d'ajust del mirall..., sense obtenir cap resultat.
-No és molt gran -va dir la Jaina, estudiant els toscs sensors de l'estació mirall -. No us sembla que és prou petit per poder ser un mòdul d'escapament?
En Lowie va alçar la mirada cap al seu oncle, qui va grunyir una negativa.
- A mi em sembla més aviat un recipient de missatges -va dir en Peckhum -. I parlant de missatges, i ara que els transmissors funcionen, per què no enviem un missatge a la flota de la Nova República? Ells ho recolliran, sigui el que sigui.
-Bé, a què estem esperant? -Va preguntar la Jaina -. Posem-nos en contacte amb l'almirall Ackbar.
En Lowie va transmetre el missatge mentre la Jaina seguia amb els ulls clavats a la pantalla, negant-se a perdre les esperances.
-Fa anys l'oncle Luke em va parlar d'un dels seus primers estudiants, un jove anomenat Kyp Durron, que va aconseguir ficar-se en un mòdul de missatges.
La Jaina va desplegar els seus pensaments i els va enviar cap a l'objecte, intentant recollir diminuts fragments d'informació mitjançant la Força. Però no va sentir res i no va percebre ni el més lleu rastre de la presència del seu amic de foscos cabells. Va sentir el gemec de tristesa que en Lowie va deixar escapar al costat d'ella, però fins i tot sense la confirmació, la Jaina ja sabia que no trobarien en Zekk dins del mòdul de missatges.
Almenys no amb vida.
La Jaina es va mossegar el llavi i va intentar mirar de dalt a baix en Peckhum mentre l'ancià pilotava la seva vella nau, el Vara del Raig, de tornada a Coruscant. El seu camp visual quedava pràcticament obstruït per la peluda silueta d’en Chewbacca, qui ocupava el seient del copilot i una gran part dels seus voltants. Pensar en el mòdul de missatges de l'Acadèmia de l'Ombra que acabava de recuperar-se, que encara estava segellat contra el buit de l'espai i possiblement contenia un missatge d’en Zekk, ​​l'omplia d'una tensa sensació de constrenyiment i urgència.
Va desitjar poder dir a Chewie i a Peckhum que es donessin pressa, i que havien de tornar immediatament per a poder estar presents quan el mòdul de missatges fos obert. Però això hauria estat una estupidesa, a part que també hauria estat una grolleria. Els dos semblaven comprendre el seu nerviosisme i ja estaven fent avançar al Vara del Raig a la velocitat màxima que permetien els seus límits de seguretat. Els motors emetien desconcertants cruixits i espetecs en el compartiment de darrere. La Jaina es va mossegar el llavi inferior.
En Lowie romania immòbil al costat d'ella, sumit en un silenci pensatiu. Només els profunds senyals que els seus peluts dits deixaven a l’encoixinat escumós del braç revelaven a la Jaina que el jove wookiee sentia una tensió similar a la seva.
Van tornar a l'atmosfera, i la Jaina es va obligar a tancar els ulls i a practicar una de les tècniques de relaxació de l'oncle Luke. Però no va semblar donar cap resultat.
Finalment, un suau cop sord i el progressiu debilitar del brunzit dels motors del Vara del Raig li va indicar que havien arribat a una de les pistes de descens de la Ciutat Imperial.
La Jaina va baixar d'un salt a la pista sense esperar que la rampa de sortida hagués acabat de desplegar-se completament. Ni tan sols podia recordar haver-se tret l'arnès de seguretat o haver obert la comporta. De seguida va veure els seus pares, els seus germans i la Tenel Ka, que estaven esperant amb una altra nau de la Nova República que resultava obvi acabava de posar-se. El mòdul de missatges de l'Acadèmia de l'Ombra ja estava sent baixat d'ella. La Jaina va córrer cap a la seva família.
- Algun senyal d'explosius o armes? -Li preguntava la Leia a l'almirall Ackbar mentre aquest contemplava com les seves tropes portaven a terme les seves tasques.
- Absolutament cap. Ho hem examinat amb sensors -va replicar l’Ackbar -. Està net, i no hi ha cap trampa.
- Hi ha alguna possibilitat que contingui una arma biològica? -Va preguntar en Han.
L'almirall va moure el cap
- No hi pot haver res perillós allà dins -va dir la Jaina, aturant-se amb un grinyolar de soles al costat dels seus pares -. És d'en Zekk... Puc sentir-ho.
L'almirall Ackbar semblava una mica escèptic, però tres joves veus van parlar alhora.
- Ei, la Jaina té raó.
-Jo també ho sento.
-És un fet comprovat.
-Tot i així -va dir l'almirall calamarià -, i en interès de la seguretat, potser hauríem...
Incapaç de suportar la tensió per més temps, la Jaina va passar per entre els dos guàrdies que s'interposaven entre ella i el mòdul i va activar el mecanisme de recuperació del missatge. Els panells dobles es van obrir amb un suau xiulet de despressurització per revelar el contingut del mòdul: era alguna mena d'artefacte, un complicat embull de cables i components de plastiacer plens de protuberàncies i corbes.
- Què és això? -Va preguntar la Leia, molt sorpresa.
- Enrere! -Va cridar l’Ackbar.
Els guàrdies es van tensar com si esperessin una explosió.
En Han va donar un cop d'ull al contingut de la càpsula i després es va girar cap en Chewbacca i en Peckhum, que s'havien reunit amb ells.
- Què opines, Chewie?
En Chewbacca es va gratar el cap i va deixar escapar un parell de breus lladrucs que semblaven estar plens de perplexitat.
- Sí, a mi també em sembla que es tracta d'això -va assentir en Han.
-Bé, i què és? -Va preguntar en Jacen, que s'havia anat posant cada vegada més nerviós sent incapaç de seguir la conversa entre el seu pare i en Chewbacca.
- Una unitat centralitzadora de funcions múltiples, naturalment -va murmurar la Jaina, sentint-se plena de sorpresa i delit -. És un regal d’en Zekk.
Un instant després la jove va sentir un grunyit de satisfacció darrere d'ella.
- El noi sempre ha complert totes les seves promeses, i ara ha tornat a fer-ho -va murmurar el vell Peckhum.
I llavors, com conjurat per les paraules d'en Peckhum un holoprojector va cobrar vida amb un brunzit. Una diminuta imatge d’en Zekk va aparèixer en l'aire, suspesa sobre del mòdul de missatges. La Jaina va tornar a mossegar-se el llavi mentre la minúscula silueta resplendent començava a parlar.
- Faig això en contra del consell dels meus nous mestres -va dir en Zekk -, ​​de manera que aquest missatge serà breu.
- Peckhum, amic meu, aquí tens la unitat centralitzadora de funcions múltiples que et vaig prometre. Sempre vas esperar únicament el millor de mi, i sempre t'ho vaig donar. Això deu ser molt dur per a tu, però vull que sàpigues que ningú m'ha segrestat ni m'ha rentat el cervell.
- I vosaltres, Jacen i... - La diminuta imatge hologràfica va titubejar - Jaina, heu de saber que sembla que tinc el potencial de convertir-me en un Jedi. Vaig a ser molt més del que ningú va imaginar mai que podia arribar a ser. Érem bons amics, i mai he volgut ferir-vos. Sento haver espatllat el banquet diplomàtic de la vostra mare..., però aquesta és una de les raons per les que estic fent això. Tinc la possibilitat d'arribar a ser molt millor del que era, i és una oportunitat que ningú de la Nova República em va donar mai.
La Jaina va gemegar i va tancar els ulls, però la imatge va seguir parlant.
- Sé que mai aprovareu això, però ho estic fent per mi. Si algun dia torno, seré algú de qui us podreu sentir orgullosos.
- No et preocupis, Peckhum. Mai no et decebré. Has estat el meu millor amic, i si hi ha alguna manera que pugui tornar a estar amb tu..., llavors tornarem a estar junts.
Quan la Jaina va tornar a obrir els ulls la diminuta imatge ja s'havia esvaït en un núvol d'espurnes, però de tota manera no hauria pogut veure-la a través de les seves llàgrimes.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada