divendres, 7 d’agost del 2015

Els Perduts (XV)

Anterior



15

La Jaina va estendre les mans davant d'ella en un gest de confusió mentre el vell Peckhum començava a descriure alguns dels llocs als quals en Zekk podia haver anat. Podien passar mesos recorrent el submón de Coruscant, inclusivament anys, i tot i així no trobar mai el noi dels cabells foscos..., especialment si en Zekk no volia ser trobat.
- Espera un moment -el va interrompre -. No vas a estar amb nosaltres durant la recerca?
En Peckhum va moure el cap.
- Hi ha un nou programa d'emergència, gràcies a aquest atac imperial contra l’Inflexible. He de tornar a l'estació mirall demà mateix. El problema és que no estic molt segur de com mantenir en funcionament els sistemes sense dur a terme reparacions massives. Ara fins i tot les meves unitats de comunicació han deixat de funcionar. Si el Centre de Coruscant transmet una alerta roja, no sé de què els vaig a servir... Tant de bo disposés d'aquesta unitat centralitzadora de funcions múltiples que em va prometre en Zekk.
La Jaina es va sentir envaïda per una onada d'indignació a la qual acompanyava un fort desig de defensar al jove.
- Ja saps que en Zekk te l'hauria portat si hagués pogut fer-ho.
En Peckhum li va tornar la mirada amb una barreja de sorpresa i diversió.
- No vaig a discutir això -va replicar -, però no puc mantenir la meva estació mirall en actiu tret que es facin algunes reparacions..., i el més aviat possible.
En Lowie va parlar a través d’en TM2 mentre els altres tres companys esperaven en silenci, nerviosament asseguts a la sala d'estar de les estances d’en Han i la Leia.
- Ep, per descomptat -va dir l'androide traductor miniaturitzat -. És una idea excel·lent. – L’estrident veueta metàl·lica d’en TM2 va fer que els altres joves Cavallers Jedi s'alcessin en els seus seients i miressin en Lowie -. Vaja, però si ni tan sols sembla molt perillós...
- Què és el que no sembla molt perillós? -Va preguntar en Jacen.
- L'amo Lowbacca suggereix que potser ell i vostè, mestressa Jaina, juntament amb el seu oncle Chewbacca, si el podem convèncer, podrien acompanyar l'amo Peckhum fins a la seva estació mirall per esbrinar si podem dur a terme algunes reparacions temporals.
-És una oferta molt amable -va dir en Peckhum -, però no sé què podries fer sense una unitat centralitzadora de funcions múltiples nova.
En Jacen va deixar anar un esbufec​​.
- No me’n recordo de quan va ser l' última vegada que la Jaina no va aconseguir trobar alguna mena de solució. Probablement podria reparar tot aquest lloc sense utilitzar res més que la seva imaginació.
-Gràcies pel vot de confiança -li va grunyir la Jaina al seu germà. Després, sabent el que hauria fet en Zekk, va deixar escapar un sospir de resignació i va somriure al Peckhum -. Té raó, saps? Estic segura que podem reparar els suficients subsistemes perquè puguis aguantar fins que trobem en Zekk. Bé, a què estem esperant?
- Però per què anaves a voler fer això? -Va preguntar en Peckhum.
- Necessites l'ajuda, no? -Va preguntar la Jaina, sentint-se bastant confosa durant uns moments. No volia admetre que en Zekk era la veritable raó per la qual estava fent allò -. A més -es va apressar a afegir -, hem estat tenint alguns problemes per seguir les rutes de les restes espacials en certes zones. Potser tinguem una perspectiva millor estant en òrbita. Mentrestant en Jacen, la Tenel Ka, l’Ànakin i C3PO poden seguir buscant en Zekk aquí baix en els llocs que suggereixes.
-D'acord -va dir en Peckhum -. M'has convençut, però què opinaran els teus pares?
En Lowie va grunyir un comentari.
- L'amo Lowbacca confia que podrà usar els seus poders de persuasió per convèncer el seu oncle Chewbacca per tal que ens acompanyi fins a l'òrbita -va dir TM2.
Una brillantor de confiat entusiasme va il·luminar els ulls de la Jaina.
- Si pots aconseguir-ho, Lowie, després n'hi haurà prou que deixis que jo m'ocupi dels meus pares.

En Jacen va aclucar els ulls, va desplegar una sonda de la Força i va escoltar en silenci per percebre qualsevol senyal d’en Zekk que pogués haver a l'edifici abandonat. Però només va sentir el sord ressò dels seus passos mentre ell i la Tenel Ka avançaven pel passadís sumit en la penombra.
- Ei, Ànakin -va dir, connectant el seu comunicador -. Sóc en Jacen.
- Endavant -va respondre el seu germà petit, transmetent des d'un altre edifici.
- Anem cap a la secció 7 del mapa. De moment no hi ha res a informar.
-D'acord -va dir l’Ànakin.
Un instant després en Jacen va sentir la veu de C3PO. L'androide estava una mica lluny del comunicador, però el seu abatiment era clarament perceptible.
- Espero que aconseguim trobar aviat l'amo Zekk. Els hi asseguro que m'agradaria molt més estar a casa que inspeccionant aquests... Llocs tan desagradables i de pèssima reputació.
-Jo també espero que el trobem aviat -va dir en Jacen.
Després va tallar la comunicació i va seguir a la Tenel Ka pel passadís buit fins al nivell nombre setanta-nou d'aquell vell edifici mig en ruïnes.
El sòl estava ple de vells cartrons d'embalatge, recipients buits, fragments de plastiacer i altres restes massa destrossades per poder ser recuperats. També hi havia unes quantes fulles seques, encara que en Jacen no tenia ni idea de com se les havien arreglat les fulles seques per entrar en aquell edifici, que es trobava a gairebé un quilòmetre per sota dels nivells d'hivernacles superiors.
Una prima i gèlida brisa va entrar xiulant a través d'una esquerda del mur, i va fer ballotejar per terra les fulles seques. La brisa no va eliminar cap de les olors de floridura i podridura que suraven en l'aire i embolicaven el vell edifici, però va escampar un calfred d'aprensió per la columna vertebral d’en Jacen. El noi va permetre que els seus ulls tornessin a entretancar-se i es va concentrar mentre continuava avançant lentament.
De sobte alguna cosa suau i càlida li va fregar el braç. En Jacen va obrir els ulls a l'instant. La mà de la Tenel Ka s'havia posat sobre la màniga del seu mico.
- Vaig pensar que podies ensopegar -va dir la jove guerrera, assenyalant el munt de runa que hi havia davant d'ells, on una part del sostre havia cedit.
En aquells vells edificis res era reparat llevat que algú planegés utilitzar l'espai, i els sòls i sostres no eren cap excepció en aquesta regla. Si la Tenel Ka no l'hagués detingut, en Jacen s'hauria caigut de morros.
-Gràcies -va dir amb un somriure tort -. És agradable saber que t’importo tant.
La Tenel Ka va parpellejar. La jove va romandre immòbil al seu costat, sense reaccionar a la seva insinuació... o potser sense adonar-se ella.
-És més senzill evitar un accident que haver de transportar un company lesionat.
Aquesta no era la resposta que en Jacen havia estat esperant.
-Bé... Ei, doncs m'alegra molt que els teus músculs no hagin d’enfrontar-se a aquesta terrible prova! -Va exclamar, donant una puntada de peu a les restes d'aspecte rocós amb la puntera d'una bota i escampant un núvol de pols per l'aire.
- No tindria res de terrible. -La Tenel Ka va tossir, però la seva veu va seguir sent impassible i fosca -. Podria portar-te en suspens sense cap dificultat en el cas que fos necessari.
La jove va envoltar el munt de runa.
-Però no veig cap necessitat de fer-ho.
En Jacen la va seguir, preguntant-se per què sempre s'ho feia per quedar com un idiota davant de la tranquil·lament competent Tenel Ka. El noi va fer una ganyota. Si almenys s'hagués torçat un turmell, potser hauria tingut el plaer compensador de sentir el braç de la Tenel Ka al seu voltant per ajudar-lo a seguir...
En Jacen va expulsar del seu cervell aquella sorprenent imatge mental, comprenent que la Tenel Ka probablement es quedaria perplexa si sabés quin curs estaven començant a seguir els seus pensaments. A més, l'únic que hauria d'estar pensant en aquells moments era trobar en Zekk.
Utilitzaven un mapa introduït en el seu quadern de dades i intentaven dur a terme la recerca d'una forma el més metòdica possible, concentrant-se en els edificis on el vell Peckhum els havia dit que en Zekk acudia més freqüentment per aconseguir equip recuperable. Anaven d'un extrem de l'edifici a l'altre, i els dos desplegaven els seus sentits Jedi intentant trobar al seu amic, buscant qualsevol senyal que hagués estat allà.
Quan es convencien que en Zekk no estava per allà, en Jacen i la Tenel Ka anaven fins a l’escala, un turboascensor o un tub de lliscament per baixar uns quants pisos, i després iniciaven la recerca en el següent nivell. Si seguien sense trobar cap rastre d’en Zekk, passaven a l'objectiu següent utilitzant les passarel·les aèries que salvaven els abismes entre els edificis. Moltes d'aquelles passarel·les no havien estat reparades des de feia centenars d'anys, i cruixien mentre els dos joves Jedi avançaven per elles.
L’Ànakin i C3PO estaven fent el mateix en altres edificis. El germà petit d’en Jacen estava encantat davant aquella ocasió d'interrompre el programa de classes diari de l’androide daurat.
En Jacen es va anar sentint cada vegada més cansat a mesura que anava avançant el dia. Com més temps passaven en aquelles tenebroses profunditats, més incòmode s'anava sentint. Una sensació de nerviosa urgència furgava en el més profund de la seva ment, irritant-la com la punxada d'una agulla. En Zekk portava diversos dies desaparegut, i havien de trobar-lo... i aviat. El noi de cabells foscos no trigaria gaire a estar irremissiblement perdut. En Jacen no estava realment segur del perquè, però sabia que així era.
Van registrar dotzenes d'edificis i van recórrer el mateix nombre de passarel·les, però no van trobar cap pista. Però com més baixaven, més senyals de vida anaven trobant..., i no era una vida massa recomanable.
Criatures entrevistes passaven corrent al costat d'ells per amagar-se en qualsevol racó disponible. Quan els passadissos eren massa estrets perquè poguessin caminar l'un al costat de l'altre, els dos joves Cavallers Jedi feien torns per obrir la marxa. En Jacen contemplava la Tenel Ka sota la claredat de la seva vareta lluminosa mentre la jove avançava per un altre pou d'escala ple de restes que descendia cap a la foscor negra com la tinta. Les seves trenes daurades vermelloses oscil·laven lleument d'un costat a l'altre mentre la Tenel Ka baixava sense fer cap soroll.
En un moment donat la Tenel Ka va vacil·lar, i després va recuperar l'equilibri i va prosseguir el seu fluid avanç.
- Un esglaó trencat -va dir, tornant-se per assenyalar l'obstacle -. Vés amb compte.
I de sobte una negra silueta aletejant es va alçar per darrere de la Tenel Ka amb un xiscle estrident. La jove va girar instintivament sobre els seus talons i li va llançar un cop, deixant caure la seva vareta lluminosa en el procés..., però com més colpejava la Tenel Ka la criatura, més frenèticament cridava i s'agitava aquesta al voltant del seu cap.
En Jacen va reaccionar tan aviat com va entendre el que estava passant.
- No et moguis! -Va cridar, avançant cap a la criatura que no parava de cridar i que havia aconseguit enredar-se en les llargues trenes de la Tenel Ka -. Probablement té por de la llum.
La Tenel Ka es va quedar immòbil a l'instant, tot i que en Jacen sabia que aquesta reacció devia d'anar en contra de tots els seus instints. Els pensaments del noi van volar cap a la criatura que tremolava i s'agitava, enviant-li missatges tranquil·litzadors. El rosegador alat es va anar calmant gradualment, i va acabar permetent que en Jacen el toqués. El noi va anar separant suaument les urpes dels cabells de la Tenel Ka, evitant fer qualsevol moviment brusc que pogués sobresaltar-lo. Després el va col·locar al terra de l'escala darrere d'ell, sense deixar de dirigir sons tranquil·litzadors a la nerviosa bèstia, i va anar retrocedint a poc a poc.
En Jacen va recollir la vareta lluminosa que havia caigut a terra i la hi va retornar a la Tenel Ka.
- Ei, estàs bé?
La Tenel Ka es va limitar a assentir amb una breu inclinació de cap, i en Jacen va sospitar que se sentia una mica avergonyida per no haver estat capaç de manejar a un petit rosegador alat sense la seva ajuda.
Van reprendre la seva recerca, i en Jacen va intentar distreure-la perquè s'oblidés de l'incident.
-Bé, saps per què el bantha va creuar el Mar de les Dunes? -Va preguntar.
- No -va dir la Tenel Ka.
- Per arribar a l'altre costat!
En Jacen es va posar a riure.
- Ah -va dir la Tenel Ka, sense ni tan sols aturar-se per mirar -. Clar.
El noi havia esperat que es mostrés una mica intimidada després de la trobada amb el rosegador alat, però la Tenel Ka va seguir avançant al seu pas habitual. En Jacen va començar a preguntar-se si hi havia alguna cosa capaç de travessar la seva gèlida confiança en si mateixa. Encara que una part del seu ésser admirava el seu coratge i la seva resistència, una altra part desitjava que la Tenel Ka s'hagués mostrat més impressionada davant el seu cavallerós rescat.
Quan van arribar a la següent passarel·la, li va tocar el torn d'anar davant a ell. La precària estructura estava mig obstruïda per les restes de plastiacer i roques habituals, i va cruixir quan en Jacen va posar els peus en ella i va començar a avançar molt per sobre del sòl.
- Vés amb compte -va dir la Tenel Ka des de darrere d'ell.
L'advertència era totalment innecessària pel que concernia al Jacen.
- Crec que ens estem acostant a aquesta vella llançadora estavellada -va dir en Jacen, triant ignorar la seva observació -. Estic gairebé segur que es troba a l'altre costat de...
La passarel·la es va estremir sota d'ell, i en Jacen va sentir que el cor li donava un tomb quan els suports metàl·lics es van desprendre amb un estrident grinyol. El jove Cavaller Jedi es va agafar a la barana rovellada.
- No et moguis! -Va cridar la Tenel Ka..., però ja era massa tard.
La passarel·la es va anar inclinant cap endavant amb un petar de perns que deixaven anar i un cruixir de plastiacer estripat, i va acabar partint-se per la meitat. Com en un enregistrament a càmera lenta, en Jacen va veure caure al buit grans fragments mentre el terra del pont s'inclinava en un angle impossible sota els seus peus.
Un xiulet li va ressonar a les orelles, i va ser seguit per un suau cliink. En Jacen es va sentir relliscar cap a aquell forat letal i es va agafar a la barana, però el metall corroït es va trencar entre els seus dits. Va demanar ajuda a crits, allargant els braços cap enrere a la recerca d'alguna cosa a la qual agafar-se..., i de sobte va sentir com un fort braç li envoltava la cintura i un instant després es va trobar bruscament arrossegat cap enrere. La Tenel Ka havia reaccionat gairebé abans de comprendre el que estava passant i havia fet que els dos creuessin l'abisme balancejant a l'extrem del seu fibrocable, dipositant-los damunt d'una passarel·la metàl·lica encara prou sòlida de l'altre costat.
La resta del pont va cedir darrere d'ells amb un grinyolant gemec de protesta i es va precipitar al buit en un ominós i fantasmagòric silenci, caient per la profunda negror que s'estenia sota ell.
En Jacen no es va adonar que s'havien estat aferrant desesperadament l'un a l'altre fins que la Tenel Ka el va deixar anar. Després de la terrible experiència per la qual acabaven de passar, la passarel·la metàl·lica a la qual la Tenel Ka havia enganxat el seu fibrocable no li va semblar excessivament segura. Tanmateix, els dos joves Cavallers Jedi van romandre immòbils i en silenci durant un moment més, mirant fixament l'abisme sense fons que es desplegava entre els dos edificis.
- Suposo que formem un bon equip... Sempre ens estem rescatant l'un a l'altre -va dir en Jacen per fi -. Gràcies.
Després va girar sense esperar resposta i va baixar uns quants graons que portaven fins a l'entrada d'un edifici. Un cop dins es va asseure sobre el terra amb un sospir d'alleujament, gaudint de la seva comparativa solidesa.
La Tenel Ka es va deixar caure al seu costat. La jove de Dathomir tremolava, i la feble claror revelava que el seu rostre estava molt seriós i ple de preocupació.
- Tenia por de perdre a un amic.
«Gairebé el vas perdre», va pensar en Jacen amb abatiment..., però no ho va dir.
- Ei, no creguis que és tan fàcil lliurar-se de mi.
La Tenel Ka no va somriure, però la seva expressió de seguida es va tornar menys ombrívola.
-És un fet comprovat -va dir.
Van arribar a la llançadora estavellada menys de deu minuts després d'haver reprès la seva recerca, i quan la van veure els dos van parlar alhora.
- En Zekk ha estat aquí -va dir en Jacen.
-Alguna cosa va malament -va dir la Tenel Ka.
Quan la va sentir, en Jacen es va adonar que realment hi havia alguna cosa estranya allà. La Tenel Ka va percebre el seu titubeig, i va fer un pas cap a la llançadora.
- Ara em toca a mi anar davant -va dir -. Si ho prefereixes, pots esperar aquí.
- Ni ho somiïs -va replicar en Jacen -. Després de tot, he d'estar a prop teu..., per si de cas necessites que et torni a rescatar.
- Ah -va dir la Tenel Ka, pujant una cella en un enarcament ple d'escepticisme -. Cert. - Va entrar a la llançadora, i en Jacen la va sentir parlar des de l'interior -. Tot va bé. No hi ha ningú.
En Jacen la va seguir i va veure que encara que la llançadora estava deserta, resultava obvi que algú havia estat allà recentment i que s'havia emportat l'equip aprofitable. Manats de cables i filferros serpentejaven per sobre de les planxes cobertes de pols. Hi havia reblons descargolats i subjeccions trencades escampades per tot arreu. Diversos panells d'accés estaven oberts i mostraven els espais buits que un dia havien contingut l'equip vital de la nau.
-Sembla com si en Zekk hagués estat aquí després de tot -va dir en Jacen -. Això és un bon senyal.
- Potser -va dir la Tenel Ka, aixecant un dit per resseguir els contorns d'aquell símbol aterridorament familiar que havia estat traçat amb uns quants cops d'un objecte esmolat sobre un dels panells d'accés -. O potser no.
En Jacen va contemplar les ratllades recents que formaven un triangle envoltat per una creu: l'amenaçador símbol de la banda dels Perduts. El noi va empassar saliva.
-Bé, suposo que ja sabem quin és el proper lloc on hem de cercar -va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada