dilluns, 29 d’agost del 2016

La Força unificadora (XXXIII)

Anterior



CAPÍTOL 33

«Estem compromesos», es va dir en Wedge a si mateix mentre les explosions brollaven com focs artificials sobre el costat fosc de Corulag. El món del Nucli, la seva superfície estava entreteixida de rastres de llum, omplia les pantalles de visualització del pont de comandament del Mon Mothma. Entre el planeta i el destructor estel·lar reconstruït flotaven mataloks, creuers amb reflexos de yorik-akaga i piquets perlats yuuzhan vong, disposats per protegir a una veloç nau-raïm portadora de yammosk. Les naus enemigues, assetjades per esquadrons d'Ala-X i Ala-E desembarcades de les naus de guerra Mon Adapyne i Èlegos A'Kla, saturaven l'espai local de projectils flamejants i goterons de matèria supercalenta, però ja començaven a ressentir-se d'haver estat preses per sorpresa.
Al pont de comandament del Mon Mothma regnava un estat de frenesí controlat; els missatgers i els oficials anaven i venien, i Wedge intentava mantenir mitja dotzena de converses alhora. Les pantalles parpellejaven i les consoles dels ordinadors xiulaven a mesura que els centres d'artilleria, de comunicacions i tàctics de la nau anaven enviant dades actualitzades. Encara que en Wedge ja estava acostumat al soroll, no podia menys de pensar en les raons que l'havien portat a jubilar-se, sobretot ara, després de la mort de l'Ackbar.
Semblava que l'uniforme i la gorra de comandant se'ls havia prestat algú que vestia dues talles menys que ell. L'atac sorpresa havia requerit que el seu grup de combat saltés directament de Contruum al Sector Bormea, amb un punt d'inserció el més pròxim possible a Corulag, tenint en compte les diverses llunes del planeta i les seves defenses temibles. La lluna més gran, que en temps havia allotjat una base de l'Armada Imperial, s'havia convertit en una mena de zona de descans per a les naus de patrulla enemigues destinades a la Ruta Comercial Perlemiana. Els bombarders d'assalt Simitarra estaven destruint les instal·lacions, mentre els caces dels esquadrons Trasbalsador i Lluna Negra fustigaven la nau portadora de yammosk com ramats de corriudoladores rapinyaires.
-Els Generals Farlander i Celchu tenen encaixonat a l'enemic -comunicà el comandant del Mon Mothma-. L'Herald ha sortit de l'hiperespai i avança a velocitat de combat per arribar a la seva cita amb l'Èlegos A'Kla en el punt de reunió MFD.
Atès que el Mon Mothma estava massa apartat per poder mantenir contacte visual amb cap de les naus capitals, Wedge estudià el tauler de pantalles de la consola tàctica. Els creuers yuuzhan vong, decidits a escudar a la nau del yammosk, estaven encaixonats, en efecte, entre el Mon Adapyne i l'Èlegos A'Kla, que bombardejaven la formació enemiga amb foc constant de turbolàser.
I ara arribava a tota velocitat l'Herald, el creuer comandat per Garm Bel Iblis. Els coralites atrapats pel foc creuat quedaven polvoritzats gairebé amb la mateixa rapidesa amb què eren capaços de desplegar-se. El Mon Mothma, amb els seus canons de resposta ràpida i els seus generadors de pou gravitacional, s'ocupava de totes les naus que eludien el bloqueig. El mateix Corulag patia un dur càstig. S'apreciaven punts calents infrarojos a les ciutats principals i en els seus voltants, indicatius de bombardejos orbitals i combats a la superfície. Les transmissions desxifrades revelaven que els combats eren intensos i que es produïen atrocitats generalitzades. A diferència d'altres mons d'aquest sector important de la Perlemiana (Chandrilà, Brentaal i Ralltiir), Corulag s'havia rendit als yuuzhan vong per salvar-se de la devastació.
Ningú havia esperat una altra cosa d'un govern planetari que havia donat suport a l'Emperador durant la guerra civil galàctica i que després s'havia vist obligat a llanguir a l'ombra de Coruscant. No obstant això, la majoria dels deu mil milions de ciutadans de Corulag s'oposaven al govern col·laboracionista imposat pels yuuzhan vong, i el descontentament creixent havia desembocat per fi en una rebel·lió oberta. Les famílies més adinerades i influents havien fugit a Kuat i a Commenor; però no hi havia manera d'escapar-se dels yuuzhan vong.
Kuat havia caigut poc després de la breu visita del senador Pwoe, i Commenor havia patit atacs durs i freqüents. Els grups de resistència del planeta i de fora d'ell, animats pel rescat d'en Judder Page, heroi extraoficial de Corulag, havien sol·licitat ajuda a l'Aliança per alliberar el planeta a totes passades. Sovv i Kre'fey havien valorat al màxim el suport intern que rebria la invasió.
Si era possible recuperar Corulag, l'Aliança s'apoderaria d'una posició clau per a l'hiperespai en el Nucli. Només dos mesos enrere, un atac hauria resultat catastròfic. Hi havia forces yuuzhan vong desplegades fins ben dins de la Franja, des de Coruscant, passant per Alsakan, fins a gairebé Corulag, i des d'Ixtlar i Wukkar, al Corredor Corellià, fins a una quarta part de la volta completa al Nucli, cap a Kuat i Commenor. Però ara que s'havien retirat dotzenes de grups de combat per sumar-se a l'armada, Corulag havia quedat vulnerable per fi.
Wedge seguia tenint clavada la vista a les pantalles quan el capità Deevis li va fer notar una formació densa de caces que sorgien de la mitja lluna il·luminada de Corulag.
-Caces TIE -va dir en Wedge amb franca sorpresa-. Són els nostres, o seus?
-No estic segur, senyor.
-Doncs assabenta't!
-Una transmissió des de Curamelle -va intervenir la tinent Cel mentre en Deevis es retirava a tota pressa-. El governador Forridel, senyor.
En Wedge va reconèixer el nom de la capital de Corulag, però no el del governador. Després de fer un breu gest amb el cap a l'oficial de comunicacions, es va tornar cap a l'holoprojector, en el camp borrós es veia una figura humana a una quarta part de la mida natural.
-Fa gairebé dos anys que esperàvem aquest moment -va dir en Forridel amb goig. Portava un pegat en un ull i una gorra de drap, i semblava sortit d'un holodrama d'aventures-. Corulag quedarà eternament en deute amb l'Aliança.
-Encara no està guanyada la batalla -va dir en Wedge-. I, en tot cas, qui ets tu?
En Forridel va fer una maldestra salutació militar.
-El moviment de resistència m'ha nomenat governador provisional.
-On és el governador anterior?
-M'alegro que m'ho preguntis -va respondre en Forridel amb un somriure-, perquè tenia ganes d'ensenyar-te'l.
Van començar a aparèixer a l'holocamp imatges que estaven preses clarament de noticiaris curamellians. En una es veia a l'antic governador penjat en una plaça de la ciutat mentre una turba d'humans i humanoides apedregaven el seu cadàver. En altres escenes es veia yuuzhan vong lligats i ensangonats, i a altres membres del govern col·laboracionista arrossegats o empesos pels carrers per multituds que es prenien la justícia per la seva mà.
Wedge es va alegrar que no li haguessin demanat que s'encarregués de les operacions terrestres, com havia fet a Borleias. No trigarien a repetir-se escenes de venjança similars en incomptables mons. La ràbia era comprensible, i feia recordar les venjances que havien patit les forces imperials després de la mort de l'Emperador. I en Wedge tampoc sentia molta llàstima pels guerrers yuuzhan vong capturats.
Hi havia dedicat tota la seva vida a lluitar per allò en el que creia i per protegir els seus éssers estimats: Iella, les seves filles, la seva germana i els seus amics; i els yuuzhan vong havien estat a punt de fer trossos el seu món i la seva família. Podria al·legar que els yuuzhan vong lluitaven per motius similars, però els invasors no havien donat encara cap mostra de tolerància ni de compassió. En ells, el culte i l'obediència cega substituïen l'amor i l'honor.
No obstant això, i malgrat tota la seva fermesa de soldat, Wedge comprenia que en Luke Skywalker encara era capaç d'inquietar-lo amb una mirada significativa. En sentir al Luke i la Mara parlar davant l'alt comandament al Ralroost, Wedge havia advertit una vegada més que l'Aliança i els Jedi estaven lliurant dues guerres molt diferents contra els yuuzhan vong. Mentre que el comandament de l'Aliança mesurava la victòria en termes de control, els Jedi se centraven a buscar la manera de posar fi a la guerra tancant, al mateix temps, un cicle de violència.
En Luke temia que l'extermini dels yuuzhan vong assestaria un cop mortal a la nounada Federació Galàctica d'Aliances Lliures. Un sol pas cap al Costat Fosc podia ser suficient per deixar segellat el destí de les generacions futures. De la mateixa manera que els yuuzhan vong, els Jedi estaven disposats a sacrificar-se per un ideal. Els uns i els altres lluitaven per defensar una visió del món. La d'uns se centrava en els Déus; la dels altres, en la Força.
Wedge es preguntava què seria dels yuuzhan vong que no fossin cremats vius o matats a cops als carrers de Curamelle o d'alguna altra capital alliberada. Quin seria el pas següent després del desarmament? La presó? L'exili? Es podia portar a judici per les seves creences a una espècie sencera? I, encara que se'ls declarés culpables de crims de guerra, es deixarien aïllar els yuuzhan vong, custodiats en algun sistema estel·lar remot ?, o la seva derrota, aquell fracàs davant els seus Déus, els conduiria a l'autodestrucció?
Havia d'acceptar-se la possibilitat de la seva autoextinció, tenint en compte el paper tan destacat de la mort en la seva societat? O la mort d'aquella espècie extragalàctica podria alterar d'alguna manera l'equilibri de la Força? Aquestes preguntes era millor deixar-les per als Jedi, i per això tenien una fe implícita en el lideratge d'en Luke molts comandants de l'Aliança com Wedge, Keyan Farlander i, per descomptat, la Tenel Ka. A Borleias, on el propi Wedge havia format el grup secret de resistència anomenat dels Interns, havia establert, en essència, un pacte amb la Força, i se sentia obligat a mantenir-lo.
-Has posat fi a un regnat del mal, general Antilles -deia Forridel des de l'holocamp-. Pots estar orgullós.
Wedge va interrompre al governador provisional sense deixar-li afegir res més.
-Els nostres escàners han captat un esquadró de caces TIE llançats des de Curamelle.
-De la Brigada de la Pau -va explicar en Forridel-. Els caces es van restaurar amb peces que es guardaven a l'antiga Acadèmia Imperial. Abateu-los, general! Que no en quedi ni un!
-És tota la informació que necessito de moment, governador -va dir en Wedge, mentre feia un senyal a la tinent Cel perquè posés fi a l'holotransmissió amb Curamelle. Després, va dir-. Alerteu al general Celchu que aquests TIE no són amistosos. Digueu-li que l'Herald li guarda les espatlles si necessita ajuda per acabar amb ells.
Els combats empitjoraven sobre la cara del planeta Corulag on era de nit. Coralites i caces mantenien una dansa desenfrenada de destrucció mútua, mentre les naus capitals dels que partien intentaven posar-se fora de combat mútuament a base de míssils de plasma i de raigs d'energia. Dos glòbuls de la nau-raïm havien implosionat; però, a jutjar pels moviments de l'eixam de coris, el Mestre Bèl·lic estava intacte. A la lluna del planeta, els bombarders seguien picant les instal·lacions de reparació; però ara rebien el joc de turbolàsers KDY amb base a la superfície, reparats probablement pels mateixos tècnics col·laboracionistes que havien ressuscitat els TIE.
-Senyor, l'almirall Kre'fey -va dir la Cel des del seu lloc.
En Wedge tornà de nou a l'holoprojector a temps de veure formar-se la imatge d'en Kre'fey entre ràfegues disperses d'interferències en diagonal.
-General Antilles -va dir el bothan-, estic preparat per traslladar el Ralroost i elements de la Primera Flota a Corulag, quan ho tinguis.
En Wedge negà amb el cap.
-Necessitem més temps aquí, almirall. Almenys dues hores estàndard.
-Tens una hora, general -va dir en Kre'fey tranquil·lament-. Hem rebut informacions de Coruscant segons les quals les nostres operacions a Corulag no han passat desapercebudes. L'armada d'en Nas Choka està activa. Encara no està clar si el Mestre Bèl·lic està desplaçant les seves naus per defensar Coruscant, o si pensa traslladar l'armada cap a la Vora, preparant-se per passar a l'hiperespai. Si es tracta d'això últim, dubto que malbarati les seves forces per reforçar Corulag. Però sí que pot optar per fer saltar l'armada a Contruum, i per llavors vull haver-me marxat d'aquí.
-On vols que estiguem nosaltres? -va preguntar en Wedge.
-Emporta't al Mon Adapyne i l'Èlegos A'Kla i reuneix-te a Muscave amb la Segona Flota. Me n'adono que estic posant en perill al teu grup de combat enviant-te directament al sistema de Coruscant; però el nostre objectiu és aconseguir exactament el contrari del que vam fer a Mon Calamari, a força de portar l'enemic a combats en mons de la part exterior del sistema. Alhora, enviaré a Coruscant elements de la Tercera Flota des de Shawken a través la Hydiana, i elements de la Quarta per la via hiperespacial Cruïlla Martial. Amb independència que l'armada salti a Contruum o avanci per fer front a les teves forces a Muscave, l'assalt a Coruscant podrà començar.
-He entès bé que l'Esquadró Avantguarda ha estat afegit a la Quarta Flota? -va preguntar en Wedge.
-Així és.
-Això vol dir que els txiss participaran directament en l'assalt a Coruscant.
-L'Avantguarda i el Sols Bessons s'han integrat en un esquadró únic, al comandament del comandant de grup Fel.
En Wedge es va quedar perplex.
-Que en Jag està al comandament del Sols Bessons? On és la Jaina?
-La Jedi Skywalker va demanar que la dispenséssim -va murmurar en Kre'fey-. Me n'adono que Coruscant està molt lluny de l'Espai Txiss i que et preocupa el benestar del teu nebot, Wedge. Però va ser el mateix Jag qui va sol·licitar la missió.
En Wedge fer que sí amb el cap.
-Hauré de buscar la manera d'explicar a la meva germana per què no he ensenyat una mica de sentit comú al seu fill.
En Kre'fey va fer un gest neutre.
-El grup del coronel Fel, juntament amb els esquadrons Murri i Espectre, volaran com escorta dels transports de tropa i de les naus artilleres que esperem fer passar dels pous gravitacionals de dovin basal de Coruscant. Quan la companyia del capità Page hagi arribat al planeta, es reunirà amb forces de la resistència i es dirigirà al camp d'aterratge on va estar PortEst.
L'oficial tàctic del Mon Mothma va enviar a l'holoprojector una carta estel·lar del sistema de Coruscant. Wedge va veure que tant Coruscant com els planetes exteriors de Muscave i Stentat estaven del mateix costat del sol, tots dins d'un sector de seixanta graus. Calculant el temps necessari per al salt per l'hiperespai fins a Muscave, el grup de batalla d'en Wedge arribaria just quan comencés a fer-se de dia a la Ciutadella d'en Shimrra i al recinte sagrat.
-Almirall, segueix Zonama Sekot en la seva òrbita entre Muscave i Stentat?
-Sí, que nosaltres sapiguem -va dir en Kre'fey-. Però aquest planeta és problema dels Jedi, no el nostre.
En Wedge es va tornar cap a la tinent Cel fins i tot abans que s'hagués arribat a tallar la transmissió des del Ralroost.
-Informa als generals Celchu i Farlander que canviarem de posició dins d'una hora estàndard. Després, busca'm una freqüència segura per comunicar amb el Ventura Errant, i passa-me-la al meu comunicador.
Wedge es va treure la gorra de comandant per substituir-la per uns auriculars i es va apartar dels posts del pont de comandament mentre s'establia el vincle amb el destructor estel·lar d'en Booster Tèrrik.
-Intern un, la seva transmissió és segura -va dir una veu pels auriculars d'en Wedge.
-Wedge, sóc Lando.
Wedge es va ajustar els auriculars.
-Lando, d'aquí a poc menys d'una hora estàndard vaig a traslladar el meu grup a Muscave.
-Una bona notícia. Això vol dir que Zonama Sekot quedarà dins de les teves línies.
-No és tan bo com sembla. El comandament de l'Aliança ha deixat d'ocupar-se del planeta, considerant-lo un assumpte dels Jedi.
-Creus que saltarà a l'hiperespai?
-No ho sé, Lando. Però hauríem d'estar allà per si cal evacuar algú.
-Pots comptar amb nosaltres, Intern U. Avisaré també la Tenel Ka.
-Que la Força t'acompanyi, Lando.
-Més em val.

* * *

En Luke i la Mara, que havien hagut de quedar-se a Contruum més temps de l'esperat, s'havien perdut la cerimònia dels companys-llavors; però tots els que havien participat en ella seguien comentant-la molt després que l'Ombra de Jade hagués tornat a Zonama Sekot. Kyp, Corran i Saba explicaven, sorpresos, que els havien fet travessar un pont simbòlic i passar per un túnel revestit de làmines fins arribar a uns patis ocults plens de celebrants ferroans que portaven vestits de vius colors. Els candidats Jedi, que havien seguit una dieta especial, portaven túniques amb faixes i collarets adornats amb fruites d'aspecte de carabasses, de color vermell viu. Després que la magistrada Jabitha i els ferroans entonessin diverses lletanies, cadascun dels candidats havia hagut d'oferir un regal i presentar-se a Sekot, d'una manera que va fer recordar a Kyp la cerimònia que s'havia celebrat a Ithor quatre anys enrere. Per fi, els companys-llavors havien sortit de les seves closques en forma de bulbs aplatats de color pàl·lid, proveïts d'ulls a manera de punts i de potetes amb ganxos per agafar-se; s'havien separat dels seus companys d'unió i havien estat portats als organismes cibernètics que atraurien els llamps i donarien forma a les naus vivents que es produirien a partir de les llavors.
Els cyborg, que havien estat criats pels primers magistrats de Zonama Sekot, es deien els Jentari. Quan al Luke li van haver explicat la cerimònia una dotzena de vegades el mateix nombre de Jedi, gairebé va tenir la sensació d'haver-la vist en persona, i estava impacient per veure les naus vivents. Sekot havia mantingut llargues converses sobre els dovin basal amb la Danni, i ara les mantenia amb la Cilghal; i Lowbacca i altres buscaven la manera d'adaptar els comunicadors per a les comunicacions de nau a nau. Amb tantes coses que posar-se al dia, en Luke havia decidit esperar el moment oportú per informar sobre les reunions de Contruum. Va optar per fer-ho en l'habitatge troglodita dels Skywalker, tot i que estaven presents pocs Jedi.
Estaven reunits Jacen, Jaina, Kyp, Corran, Saba, Tahiri, Danni, Han, Leia, la magistrada Jabitha, Harrar, C-3PO i R2-D2. Quan Luke va haver acabat de fer el seu llarg resum, Jacen ser el primer que va parlar.
-Vas explicar a l'almirall Kre'fey el que faria el Cervell Planetari si Coruscant és atacat?
-La meitat dels de l'alt comandament no donen importància a l'informe que vas presentar tu -va dir en Luke-, i l'altra meitat no volen creure-ho.
En Han va deixar anar un grunyit d'impaciència.
-Deixem això del Cervell Planetari -va dir-. Podrà Kre'fey superar tan sols els dovin basal del planeta?
La Mara mirà al Luke.
-En realitat, no van arribar a donar resposta en aquesta pregunta, saps? Sovv només va dir que els dovin basal no els preocupaven.
-Crec que sé per què -va dir en Luke-. Zonama Sekot no només va treure de la seva òrbita una de les llunes de Coruscant, sinó que va destrossar també l'anell planetari que havien construït els yuuzhan vong a partir de la lluna que havien aconseguit destrossar. El més probable és que els dovin basal estiguin tan ocupats fent-se càrrec de la caiguda de residus, que ara podran ser dominats pels làser, els míssils d'impacte i qualsevol altra cosa que en Kre'fey pensi tirar-los a sobre.
-Malgrat tot, això no impedirà que el Cervell Planetari dugui a terme les seves tasques -va dir en Jacen.
-Així és -va dir en Harrar, i va dirigir a Jacen una mirada interrogadora.
-Mentre estàvem a les Regions Desconegudes, no vaig ser capaç de comunicar-me amb el dhuryam, i des que vam tornar, no l'he pogut percebre de la mateixa manera.
-Llavors, és possible que Shimrra hagi aconseguit establir una connexió amb el Cervell.
En Harrar es va tornar cap al Luke.
-Has de comprendre-ho: Shimrra no és un yuuzhan vong corrent. El seu cos i la seva ment han estat potenciats. Els seus poders estan per sobre dels d'altres Summes Senyors.
La Leia va deixar anar un sospir de tristesa.
-Moriran centenars de milers, i el planeta no servirà de res a ningú -va dir.
-A no ser que puguem assolir abans a Shimrra -va dir en Luke.
En Harrar va assentir amb el cap.
-El Summe Senyor és la nostra arma definitiva. No és possible de cap manera guanyar aquesta guerra sense vèncer-lo a ell. Tenint en compte que Shimrra és la nostra única via d'accés als Déus, la seva captura o la seva mort sumiran en el caos als guerrers d'en Nas Choka i els sacerdots d'en Jakan. Sense la intervenció d'en Shimrra, els Déus no podran ajudar ni intervenir de cap manera. Els guerrers i els sacerdots, separats dels Déus, quedaran orfes. Però serà dificilíssim capturar-lo, i molt menys matar-lo. Està ben protegit per guàrdies hàbils i per la mónnau mateixa, que li respon a ell d'una manera molt similar a la manera en què Yuuzhan'tar respon al Cervell Planetari.
-És possible penetrar a la ciutadella? -va preguntar en Luke.
-Mentre l'armada està repel·lint un atac, amb els dovin basal i el Cervell Planetari molt ocupats, els Avergonyits revoltats... sí, seria possible infiltrar-se amb una força petita. Jo podria indicar la ruta més convenient.
-Estaries disposat a això? -va dir la Leia, mirant-lo fixament.
El sacerdot va assentir.
-Ja he dit que faria tot el que estigués a les meves mans per contribuir a posar fi en aquest conflicte. No he tingut cap causa per canviar d'opinió.
-Quants, i qui de nosaltres? -va preguntar en Kyp. Luke va reflexionar un moment.
-Sis de nosaltres, com a màxim. I cap que estigui esperant una nau sekotana.
Kyp va assentir amb el cap, i Han i la Leia es van intercanviar mirades d'incertesa.
-Llavors, on ens quedem els altres? -va preguntar en Han. Abans d'en Luke hagués tingut temps de respondre, van entrar en l'habitatge rupestre Kenth, Cilghal i Lowbacca; el wookiee va haver d'ajupir-se molt per no colpejar-se el cap pelut amb les bigues rudimentàries que travessaven l'alt sostre.
-Algú s'ha comunicat amb l'Ombra de Jade -va dir en Luke.
En Kenth fer que sí amb el cap.
-L'Aliança ha recuperat Corulag -va dir-. El grup de combat d'en Wedge ha estat enviat a Muscave per fer sortir l'armada de Coruscant, i poder emprendre llavors la gran ofensiva.
-Llavors, ens arriba la guerra a nosaltres -va dir la Jabitha en veu baixa.
-El Ventura Errant ve cap aquí -va afegir la Cilghal-, per si teniu pensat evacuar els ferroans... o a qui sigui.
La Jaina es va incorporar d'un salt.
-He de estar amb el meu esquadró.
La Mara la va mirar.
-Ja ho estàs, Jaina.
-Què dius? -va dir la Jaina bruscament-. A mi no m'estan preparant cap nau vivent, i el meu Ala-X segueix en òrbita estacionària.
-El que vull dir és que tu fas falta aquí -va dir la Mara amb calma.
Mentre la Jaina mirava fixament a la seva tia amb incertesa, Han li va passar un braç per la cintura.
-Anem a veure com van les coses, d'acord?
La Jaina fer que sí amb el cap sense dir paraula.
-Hem de posar sobre avís a Sekot? -va preguntar la Danni.
-Estic segur que Sekot ja ho sap -va dir en Luke-. Crec que aquest és el motiu pel qual ha accedit a proporcionar naus.
-He d'advertir a tothom que les naus sekotanes són només per a fins de defensa -va exclamar la Jabitha-. Zonama compta amb altres armes defensives, però Sekot porta algun temps sense parlar-ne.
La Mara mirar al Luke.
-Han de ser les mateixes que van repel·lir als primers Forasters Remots, i que van aniquilar les forces del comandant Val a Klasse Ephemora -va dir en Luke.
-Luke, estem parlant d'una armada -va observar en Han-. Sekot podria plantejar-se, com a mínim, anar escalfant els seus impulsors d'hipervelocitat.
La Jabitha va sacsejar el cap.
-Una fugida seria un senyal de por. Zonama Sekot no fugirà per segona vegada. I menys ara, que hi ha tant en joc.
La Danni va mirar a uns i altres, confusa.
-Això no importa, no? -va dir-. Si Zonama Sekot és un mal presagi per als yuuzhan vong, llavors Shimrra manarà que les seves forces no se li acostin.
Tots es van girar cap a Harrar.
-Tot depèn de qui sap què, i de quant saben -va dir el sacerdot, acariciant-se la barbeta amb els tres dits de la seva mà- Suposant que tinguin algunes nocions limitades sobre el que és Zonama Sekot, caldria començar per convèncer els guerrers de què atacant el planeta no estarien desafiant als Déus -va aixecar el cap amb un moviment sobtat d'aprensió-. Llevat que Shimrra hagi aconseguit convèncer-los que Zonama Sekot és una arma o artifici Jeedai d'alguna classe i que cal destruir-lo.
-Quant de temps trigaran les naus vivents en estar preparades per volar? -va preguntar en veu baixa Kyp a Jabitha.
-Estaran en el moment oportú -va dir la magistrada-. Sekot s'ocuparà d'això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada