divendres, 2 d’agost del 2019

Ahsoka (XIX)

Anterior


CAPÍTOL 19

El Sisè Germà no culpava al comandant de districte pel seu fracàs en detenir al padawan Jedi. Després de tot, si qualsevol pogués atrapar a un Jedi, no hi hauria necessitat d’inquisidors. Es va assegurar de presentar un informe que detallava les limitacions del comandant i exposava les seves propostes de represàlies, però no li guardava ressentiment. Era massa professional per a aquest tipus de mesquineses.
Va quedar significativament menys impressionat pel lacai no militar que es deia a si mateix Jenneth Pilar.
—Vostè no és exactament el que tenia en ment —va dir Pilar, concloent una llarga sèrie de queixes sobre com sentia que la base imperial era insuficient i per què s'havien de seguir els seus suggeriments per solucionar-ho—. Estic segur que vostè és bo en el que sigui el seu treball, però necessito homes per patrullar, fer complir les ordres i assegurar-se que el treball de camp es realitzi a temps.
—Llavors haurà de fer-ho vostè mateix —va dir l’inquisidor. Gaudia de la forma en què Pilar retrocedia per la duresa del seu to—. Ara l'Imperi té altres prioritats a Raada.
Pilar va esbufegar durant un temps més però finalment va fugir quan l'expressió de l’inquisidor es va tornar més negra i més amenaçadora. Aquesta era la forma més fàcil de bregar amb els buròcrates de ments febles. No escoltaven de totes maneres, per la qual cosa era millor intimidar-los fins que es donaven per vençuts.
L’inquisidor va obrir l'informe de l'interrogatori a la jove anomenada Kaeden Larte. No havia donat cap indicació de saber res sobre un Jedi, però per descomptat el seu interrogatori havia estat en la seva majoria un nyap. L'havien empès massa fort, tractant d'espantar-la, i després ella no havia estat físicament capaç de parlar abans del seu rescat. El mateix rescat segurament va ser obra del Jedi. Ningú havia vist res, i la finestra era massa alta perquè una noia que tenia un braç trencat la creués per si sola.
Un mapa dels voltants va substituir l'informe en la pantalla de l’inquisidor. No hi havia cap lloc on ocultar-se a la regió agrícola del planeta. Estava molt ben vigilada, no hi havia coberta, i prendria massa temps a creuar-se. Els insurgents no podien estar amagats a la mateixa ciutat. Ja haurien estat descoberts, fins i tot per la patrulla de soldats d'assalt més inepta. Això deixava els pujols. Sense l'ús dels caminants, el comandant havia estat lent per buscar a l'àrea, ja que requeriria massa mà d'obra. Tal vegada aquest desgraciat Pilar tenia raó en el fet que el personal era insuficient.
No importava. La padawan Jedi s'havia anat feia molt temps. La seva nau havia estat vista deixant el planeta després de la missió de rescat reeixida. El que el Sisè Germà necessitava decidir era en quin ordre donar els seus propers passos. Anava a trobar als insurgents i a torturar-los, però pensava que seria més savi localitzar a la Jedi primer, per estar segur que sentís del sofriment de la gent que havia deixat enrere. Llavors tornaria a salvar-los, i la tindria. Sabia, o almenys sospitava, la direcció general en la qual havia anat. Havia rebut informes d'una sèrie d'accions heroiques aparentment a l'atzar que, quan es consideraven en conjunt, sentia que un Jedi podria ser el responsable. Simplement necessitava confirmació. No voldria prendre's tot el treball de preparar el parany sense assegurar-se que la seva presa seria capaç de trobar-lo.
Amb la decisió presa, es va preparar per tornar a la seva nau. Que l'Imperi drenés Raada dels seus recursos durant un temps més. No era com si la gent tingués algun altre lloc on anar. Cridaria l'atenció de la Jedi i després els aixafaria a tots al mateix temps. Va esborrar l'informe sobre el cap del districte abans d'anar-se’n. Odiava haver de tornar a establir la seva autoritat, i si l'incompetent era substituït abans que l’inquisidor tornés, hauria de fer justament això. Era molt més fàcil deixar Raada com estava de moment, madura i preparada per al seu retorn.

***

L'observador casual podria pensar que era una trobada regular entre un senador i el seu personal. Bail Organa s'asseia darrere del seu escriptori i discutia la logística mentre que els seus subordinats prenien notes, i tot semblava absolutament legítim. Fora de la finestra darrere d'ell, el tràfic de Coruscant es movia sense parar en línies ordenades.
El que Bail realment estava fent era fer una llista. Hi havia hagut diverses coincidències afortunades en la Vora Exterior que últimament havien arribat a la seva atenció. Un contracte imperial havia caigut. Un planeta amb una desesperada necessitat d'ajuda alimentària l'havia rebut. Una nau pirata coneguda per fer operacions per al Sol Negre amb llançadores de passatgers com a objectius, havia estat burlada. No hi havia cap patró en termes de temps o lloc, però per raons que no podia explicar, Bail estava segur que era el Jedi que buscava.
Fins ara, cap dels seus mètodes de seguiment havia resultat. No estava completament sorprès. El Jedi s'amagaria dels observadors imperials i era molt més probable que l'Imperi emprés a tipus indesitjables per fer el seu treball brut que Bail. Havia sol·licitat el retorn d’R2-D2 del Capità Antilles però havia deixat al droide amb Breha en Alderaan quan va ser el moment de tornar al Senat. Encara que el droide estava desitjós d'ajudar, Bail encara no tenia una missió per a ell. Havia deixat al petit astromecànic buscant feliçment en la base de dades històrica d’Alderaan i esperava aviat tenir un treball més pràctic per a ell.
—És complicat, senador, però crec que si realment anem allà i comencem a seguir aquestes línies de subministraments, podríem aconseguir localitzar la font. —Chardri Tage era un pilot que Bail havia conegut des d'abans de les Guerres Clon. Confiava en l'home, tant per guardar secrets com per planificar l'estratègia. El fet que Chardri pogués seguir un codi parlat solament reafirmava l'instint de Bail de demanar-li al pilot que fes el treball, i el fet que havia pogut maniobrar al pilot perquè pensés que havia estat la seva pròpia idea ajudava amb la tapadora de Bail.
—Estic d'acord. —La sòcia i copilot d’en Chardri des de feia molt temps, Tamsin, era una dona petita que no era poc inclinada a utilitzar la seva cara bonica per entabanar als enemics i fer que la subestimessin, i després utilitzar el seu bonic blàster per disparar-los.
—Necessitaran una nau, o poden utilitzar la seva? —va preguntar Bail. No tenia molts recursos amb els quals treballar quan estava actuant com un rebel en comptes d'un senador, però estar casat amb la reina governant d'un planeta tenia alguns beneficis.
—Podem usar la nostra —va dir Chardri—. Em fa la sensació que haurem de fer algunes maniobres complicades i sempre és millor fer-les en alguna cosa familiar.
Bail no els va dir que estaven buscant un Jedi. Confiava en ells, però no era estúpid. A més, per ser completament honest, li preocupava una mica dir les paraules en veu alta. Sabia que les seves oficines de Coruscant no podien ser completament segures. Però encara que poguessin, Bail no pensava que els hagués dit res sobre el Jedi. Hi havia massa en risc. Pel que Chardri i Tamsin sabien, estaven buscant a algun tipus de capitost, una persona semblant al mateix Bail però a una escala molt menor... i probablement algú a qui actualment no se li feia tard per a una votació en el Senat.
—On vol que ens trobem la propera vegada? —va preguntar delicadament Tamsin mentre es posava dempeus.
Bail ho va considerar. Alderaan estava descartat, igual que Coruscant. De fet, qualsevol planeta en absolut era massa arriscat. Hauria de demanar-li un altre favor al Capità Antilles, pel que sembla.
—Ens trobarem en la seva nau —va dir Bail—. Contactin amb mi quan hagin assegurat l'objectiu, i llavors els hi dono les coordenades.
Chardri i Tamsin van intercanviar una mirada, però no van protestar.
—Si em disculpen, arribo tard per votar —va dir Bail. Tots dos pilots van prendre això com el comiat que era—. Bona caça —els va dir mentre li precedien en sortir de l'oficina. I que la Força ens acompanyi, va pensar.

***

Ahsoka va aterrar la nau, va aixecar les mans dels controls, i va estirar el coll. Havia estat un vol molt llarg, i encara que res havia sortit malament, els seus nervis estaven de punta. No podia llevar-se la sensació de què alguna cosa s'acostava, alguna cosa que canviaria tot el que ella estava intentant construir. Va fer la seva inspecció després del vol tan aviat com va poder, amb ganes de menjar un menjar de debò, prendre una dutxa decent, i després dormir en el seu propi llit.
Cap dels Fardis va sortir a la seva trobada, la qual cosa era força inusual per alterar els seus nervis encara més. Es va posar de camí cap a la casa gran, mirant amb cura a la recerca de qualsevol pertorbació i fins i tot anant tan lluny com per estendre's amb la Força. Quan va arribar a la porta, estava oberta, així que va entrar a la casa.
Tots els membres de la família actualment en la residència estaven reunits a la sala d'estar, i hi havia quatre soldats d'assalt amb blàsters parats en el llindar. Van veure a Ahsoka a l'instant, així que no tenia cap sentit córrer. Ella podria escapar, però els Fardi no. Tenia les seves vides a les mans, i podia veure que els adults ho sabien. Va pensar ràpid.
—La seva nau està reparada —va dir. No tenia idea del que, els Fardi, els havien dit als imperials sobre ella, si els havien dit alguna cosa. El millor era començar amb una mentida fàcil i esperar que li seguissin el joc—. La vaig portar a fer un volt pel sistema, i tots els defectes semblen haver quedat resolts.
—Excel·lent —va dir Fardi. Hi havia suor en el seu front, però l'habitació estava calenta, amb tanta gent en ella—. Aquesta és la mecànica de la qual els hi vaig parlar —els va dir als soldats d'assalt—. Quan tens tantes naus com la meva família, té sentit contractar a un a temps complet. Ella viu aquí, de fet, així sempre està a punt per treballar.
—No ens interessa el seu mecànic —va dir un dels soldats—. Estem duent a terme una cerca de rutina de la casa.
Ahsoka es va assegurar de mantenir una expressió neutral, però les paraules del soldat la van sorprendre. No existia tal cosa com una cerca de rutina de propietat privada. Estaven buscant alguna cosa, o no estarien allà.
—Clar, clar —va dir Fardi—. Fem tot el que podem per ajudar.
Ahsoka va anar a asseure's al costat de Hedala, que estava asseguda en la falda de Chenna. Ahsoka es va inclinar cap endavant amb cura i va murmurar en l'oïda de la nena.
—Alguna ombra avui? —va preguntar.
—No —va respondre Hedala, igual de silenciosament—. Cels buidats bons per volar.
Ahsoka va respirar una mica més alleujada. Ella tampoc havia sentit res, però la nena sabia exactament el que estava buscant, així que tenia sentit preguntar per estar segura.
Dos soldats més i un oficial van entrar a l'habitació. Els soldats d'assalt que ja estaven presents es van posar ferms.
—Estàvem en una petita habitació en la part posterior de la casa —va dir l'oficial—. De qui és aquesta habitació?
—Meva —va dir Ahsoka, tornant a posar-se dempeus. Va tractar de no mesurar com de lluny que estava de la porta ni calcular com podria saltar per la finestra.
—Si us plau, expliqui això —va dir l'oficial, sostenint el paquet de peces de metall que Ahsoka guardava sota el coixí. Li va donar una esgarrifança pensar que van revisar la seva habitació tan profundament.
—Oh, aquests són només trossets de deixalles que he recollit en fer diversos treballs —va dir Ahsoka, deliberadament subestimant el valor de la tecnologia que havia recollit—. Puc mostrar-los-ho si volen.
—Obri-ho —va dir l'oficial.
Ahsoka va tirar de les puntes del cordó. Els imperials haurien d'haver pensat que tenia un parany que podia esclatar o alguna cosa així. El paquet només estava tancat amb un nus. L'embolcall es va obrir per revelar les petites peces que Ahsoka havia recollit a Raada. Encara no podria haver dit per què qualsevol d'elles era important per a ella, però sabia que no volia lliurar-les-hi a cap imperial.
—Aquí no hi ha res, senyor —va dir un dels soldats d'assalt—. Solament ferralla.
L'oficial es va alçar enfront d’en Fardi.
—Seria prudent limitar la seva exposició a aquelles persones que són de fora de la seva família —va dir amb desdeny. Els seus ulls van mirar a Ahsoka i van tornar a Fardi—. Hem notat un cert element criminal en aquesta ciutat, i no ens agradaria que el rastre arribés fins a casa seva.
—Ho prendré amb consideració —va dir Fardi.
—Bé —va respondre l'oficial. Va fer un senyal als soldats d'assalt, i tots van sortir marxant de la casa.
Fardi es desinflà tan aviat com van sortir.
—Tothom fora —va dir, sonant derrotat—. Excepte Ashla. Hem de parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada