dissabte, 10 d’agost del 2019

Els Lords dels Sith (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

—Pots ampliar el moll de llançament? —va preguntar Cham.
Kallon, sense deixar de murmurar, ho va fer. Una de les pantalles de la paret va mostrar un primer plànol del moll de llançament del destructor estel·lar. A través de la xarxa brillant dels escuts, cada vegada més disminuïts, veien sortir dotzenes de caces Ala-V. Cham havia previst la presència d'un contingent de caces. Un terç dels droides s'enfrontarien als caces Ala-V. La resta seguiria amb la seva missió.
—Estat dels escuts? —li va preguntar a Kallon.
Kallon va negar amb el cap.
—Estem massa lluny per a una lectura precisa, però...
Davant la seva mirada atenta, la xarxa de línies que envoltava el Perill es va dilatar i va desaparèixer. Havien caigut els escuts.
—Val —va dir Kallon, reclinant-se cap enrere i somrient—. Crec que al final tenim una lectura precisa. Han caigut.
—Sí! —va exclamar Gobi, colpejant la taula amb el puny, i fent saltar una mica de caf de la seva tassa.
Ni tan sols Cham va poder contenir un somriure.

***

Vader va veure que els escuts es dilataven i desapareixien fins i tot abans de la trucada frenètica de Luitt pel comunicador.
—Els escuts han caigut, Lord Vader.
Innombrables mines, impulsades pels sistemes tractors, suraven cap al destructor, agafant cada vegada més velocitat. Centenars de caces droide travessaven l'espai en direcció a la nau vulnerable.
Vader va dirigir el seu interceptor cap a les mines i l'eixam de droides voltor. Sentia que els droides suposaven una amenaça major que les mines.
—Que totes les bateries disparin sobre les mines, capità.
La veu del comandant de l'esquadró d'Ala-V va aparèixer en el comunicador.
—En deu segons tindrem els voltors a tir. Mentrestant, dispareu a les mines.
Vader es va sumir en el profund pou d'ira que tenia en el seu interior, ho va utilitzar per centrar-se en la Força i va volar únicament per instint. Va apuntar a una mina, va disparar i va veure com s'esvaïa en un núvol de flames. Virà a la dreta i va apuntar a una altra. I després una altra. Destruïa una mina amb cada tret. Les explosions de vegades feien detonar mines properes i l'espai s'omplia amb una xarxa de detonacions simultànies. Vader girava i feia tirabuixons entre tot aquest caos.
—Hi ha massa, no podrem encarregar-nos ni de la meitat —va dir un dels pilots.
—S'acosten els droides —va anunciar el comandant de l'esquadró.
—Trenquin la formació i ataquin en aquests droides —va ordenar Vader.
Al seu voltant, les formidables bateries del destructor estel·lar llançaven rajos de plasma ionitzat sobre el mantell fosc de l'espai. Les mines feien explosió a esquerra i dreta de Vader. Va descriure un cercle amb el caça i va pujar, fent tremolar el pont de comandament del Perill en disparar sobre una mina darrere d'una altra. Però hi havia massa.
Les primeres mines van aconseguir arribar al casc del destructor estel·lar, van impactar contra el casc i van esclatar. Dos, vuit, dotze, vint. Les explosions llançaven flamarades a l'espai. Pels forats dels impactes sortien acomiadats al buit cossos i enderrocs. Vader podia imaginar-se els incendis, les alarmes, les morts.
Vader volava molt baix sobre el casc del Perill. Va destruir tres mines abans que poguessin impactar contra la nau. Les explosions van causar danys superficials, però no van penetrar en el casc.
—Ja tenim els droides a tir —va anunciar el comandant de l'esquadró—. Reagrupin-se i adoptin formació d'atac.

***

Cham contemplava la batalla en les pantalles, amb la mandíbula premuda i les espatlles encorbades. Els caces semblaven diminuts en comparació del destructor estel·lar, com mosques de sang sobre un lylek.
La foscor de l'espai al voltant del Perill s'il·luminava amb els trets i les explosions. Gobi cridava d'alegria cada vegada que una mina impactava en el destructor estel·lar i produïa una explosió.
Cham sabia que els droides voltor modificats de Kallon eren menys maniobrables de l'habitual, a causa del carregament i al cervell que portaven. No eren rivals para els caces Ala-V, però Cham només necessitava que entressin uns quants per causar danys substancials en el Perill.
—Voleu, voleu, ocellets —va murmurar Cham.
Li va entrar una trucada pel comunicador segur que portava en l'oïda: Isval.
—Digues-me —li va demanar suaument.
—Al planeta ja s'està començant a parlar sobre l'atac. És el caos.
—Hi ha interceptors? —li va preguntar.
—No que jo sàpiga, però ara mateix estic en una nau de reparació. Això sí, estic segura que no trigaran.
Cham va mirar a la pantalla.
—Arribaran massa tard per detenir això.
—Com va tot? —va preguntar Isval.
Cham no apartava la mirada de la pantalla.
—Els voltors s'estan acostant. Esteu llestos?
—Estem llestos.
—Estem en contacte —va concloure, tancant la connexió. En la pantalla veia els droides voltor i els caces Ala-V il·luminant l'espai amb els seus trets.
—Allà anem! —va dir Gobi.

***

Els droides voltor es van llançar sobre el destructor com un eixam i van obrir foc tots alhora. Els seus blàsters de repetició escopien rajos d'energia vermella a través del buit. Vader va allunyar el seu interceptor del Perill, que cremava a causa de desenes d'explosions de mines, i va volar directament cap als droides voltor. Nombroses línies d'energia omplien l'espai: els rajos verds sòlids del Perill i les descàrregues vermelles intermitents dels droides.
Vader va deixar que la Força li guiés. Les seves mans manejaven els controls amb moviments ràpids i suaus que feien ballar l’interceptor per aquest mar de trets, sortint totalment indemne. Els droides voltor es van dispersar en totes direccions en acostar-se l’interceptor, i l'esquadró de caces Ala-V. Vader va apuntar a un dels droides, va disparar, el va destruir, va girar violentament a la dreta, va tornar a disparar i va destruir un altre.
Aproximadament un terç dels droides es van enfrontar als caces Ala-V, mentre que la resta seguia cap al Perill. A través del comunicador, Vader sentia als pilots de l'esquadró, que es parlaven entre ells, triaven objectius i es protegien els flancs.
Vader va començar a seguir a un dels droides que s'agitava a dreta i esquerra, intentant desfer-se del seu perseguidor. Els voltors eren lents i no pilotaven molt bé. Tenien quelcom que li semblava estrany. Vader no va trigar a adonar-se: estaven modificats. Tots tenien un embalum en la part inferior, un compartiment afegit o una arma d'algun tipus. Els feia volar d'una forma estranya, menys maniobrables de l'habitual.
La curiositat li va impulsar a centrar-se en un d'ells, va apuntar acuradament, va disparar i li va fer saltar la part inferior d'una de les ales. Va començar a donar voltes, fora de control, i la força centrífuga va començar a destrossar-lo. Vader el va seguir, mentre el compartiment inferior s'obria i es veia el que portava dins.
Centenars d'esferes metàl·liques van sortir disparades cap a l'espai. Vader va fer un moviment brusc amb la palanca de comandament per fer baixar l’interceptor, però no va poder evitar tota aquesta metralla. Les esferes van colpejar l’interceptor i es van quedar allà enganxades. Llavors Vader va veure que no eren trossos de metralla, sinó droides brunzidors. A les esferes magnètiques els hi van sortir potes i ulls i van començar a corretejar per les ales i el fuselatge del caça, buscant els llocs on poguessin fer més dany.
Va evitar els trets d'un droide voltor que li perseguia fent girar l’interceptor violentament a l'esquerra, va disparar a un altre, el va destruir i llavors va utilitzar la Força i amb una onada d'energia cinètica va expulsar als droides de la seva nau. Els petits droides no van poder resistir l'impacte i van sortir volant en totes direccions. La sorpresa va arribar quan els droides van esclatar, amb tanta força que la sèrie d'explosions va fer tremolar al caça i li va fer donar voltes descontroladament. Un voltor va començar a perseguir-li aprofitant que era vulnerable, va disparar i li va impactar en l'ala abans que pogués estabilitzar el caça i desfer-se del perseguidor.
—Els voltors van carregats amb droides brunzidors explosius —va informar Vader pel comunicador. Mirà en direcció al Perill i va veure una horda de droides voltor, volant cap al destructor estel·lar carregats amb aquests droides.
—Cal mantenir-los allunyats del Perill —li va dir el comandant de l'esquadró a la resta dels pilots, comprenent immediatament les implicacions.
Vader va tirar de la palanca, va fer girar la nau i va tornar a dirigir-se cap al Perill, però va veure que arribava massa tard. Els canons del destructor estel·lar havien vaporitzat dotzenes de droides. Els caces Ala-V, més maniobrables, també havien destruït molts. Però fins i tot així, molts anaven a arribar fins al seu objectiu.
Mentrestant, núvols de droides brunzidors que havien sobreviscut a la destrucció dels droides voltor que els portaven havien quedat surant a l'espai, agitant les cames i els ulls. Vader va veure com un grup de droides s’enganxava a un Ala-V. Corretejaven per les ales i per la carlinga i explotaven, partint un ala, fent saltar el sostre de la carlinga i eliminant al pilot.
Vader va accelerar i es va dirigir a un núvol de droides. Amb la mà lliure, es va concentrar per utilitzar la Força: amb un gest de la mà i un exercici de la seva voluntat, va fer que diversos dels droides que suraven a l'espai xoquessin entre ells. Els droides van explotar i li van deixar via lliure. A continuació, va centrar la seva atenció en un altre droide voltor, que era a punt d'arribar al Perill. El va seguir a esquerra i dreta, va disparar i el va reduir a un núvol de flames.
Com era d'esperar, els droides voltor disparaven en acostar-se al destructor estel·lar. Però no reduïen la velocitat per tenir més maniobrabilitat, sinó que es mantenien a acceleració màxima amb la intenció de xocar contra la nau i deixar anar el seu carregament. Vader va destruir un, després un altre. Però no podia encarregar-se de tots. Els voltors supervivents es van estavellar contra el destructor a màxima velocitat.
Una sèrie de flamarades va emergir de la superestructura del Perill.
Vader virà a l'esquerra i va donar diverses voltes, destruint un altre droide voltor mentre girava. Es podia imaginar que els danys a l'interior del destructor estel·lar eren pitjors del que podia veure, ja que els voltors havien deixat anar els seus droides brunzidors pels passadissos. Segurament correrien cap a les profunditats de la nau i llavors esclatarien.
Dos voltors es van dirigir directament al generador d'escuts. Va destruir un darrere de l'altre, però els droides brunzidors que portaven van emergir d'entre l'explosió, es van acoblar al generador d'escuts i llavors van explotar. Un altre voltor es va estavellar contra la coberta de vol; un altre va impactar al costat del costat del pont de comandament. Molts es van estavellar directament en les torretes de la nau o prop d'elles, i les van destruir. En la nau es va produir una ona d'explosions secundàries. El destructor estel·lar sagnava foc, enderrocs i cossos amb múltiples ferides.
Vader va passar per sota del destructor, buscant més objectius, i va veure una altra onada de voltors planant sobre el Perill.
Pel comunicador de l'esquadró d'Ala-V se sentien crits i blasfèmies.
—Mantinguin la concentració —va cridar el comandant de l'esquadró—. I destrueixin tots els que puguin abans que arribin al destructor.
Vader va donar mitja volta, acompanyat pel gruix de l'esquadró d'Ala-V, i va obrir foc sobre els droides voltor. Va destruir un i després un altre. A estribord, un Ala-V va calar foc i va explotar.

***

Kallon havia deixat de murmurar i fins i tot ell somreia veient cremar el Perill. Gobi ja no podia estar assegut i donava voltes d'un costat a un altre, sense apartar la mirada de les pantalles. També somreia.
Però Cham coneixia millor que els seus camarades la capacitat del destructor per suportar atacs. Li havien danyat molt, havien matat centenars o per ventura milers d'imperials, però encara estaven lluny de destruir-lo.
—Les armes estan inutilitzades! —va exclamar Gobi—. Estan indefensos! Anem a acabar amb ells!
—La segona onada, Kallon —va ordenar Cham. Kallon va enviar l'ordre a la segona onada de droides voltor que Cham tenia en la reserva. Just després d'enviar el senyal, va tornar a murmurar dintre seu.
Més de cent droides voltor, carregats de droides brunzidors explosius, es van activar i van sortir a tota velocitat del cinturó d'asteroides en direcció al destructor. Cham els va observar avançar, atrevint-se a sentir una mica d'esperança en el pit. Va serrar la mandíbula dues vegades per activar el petit comunicador implantat en l'oïda, i va parlar amb Isval.
—Al final potser no us necessitarem. Les coses estan anant bastant bé.
—Espero que tinguis raó —va respondre Isval. Cham va notar una mica de decepció en la seva veu—. Però, per si de cas, estem llests.

***

Isval estava asseguda en el seient del copilot d'una nau de reparació quadrada, estacionada en l'enorme plataforma d'aterratge de Ryloth. Al seu costat, en el seient del pilot, Eshgo joguinejava amb l'ordinador.
El moviment havia aconseguit infiltrar equips en tres de les llançadores de reparació, que ara estaven a l'espera. Isval volia aixecar-se i caminar, però no hi havia espai. L'espai de la llançadora era molt reduït i estava ocupat per un palet antigravitatori d'eines i per la resta del seu equip: Eshgo, Drim, Crost i Faylin, l'única humana del grup.
Cham li havia dit que tot anava bé. Si tot sortia com ho havien planejat, que era el que passava normalment quan Cham feia plans, els anaven a cridar aviat. Si el Perill estava en flames, cosa que ella desitjava ferventment, necessitaria ajuda no imperial.
Per la plataforma d'aterratge estaven repartides diverses dotzenes de naus de reparació. Enginyers amb tauletes de dades i droides de manteniment es movien d'un costat a un altre, comprovant l'estat de les naus. El comunicador de bord estava sincronitzat amb les freqüències d'emergència de Ryloth.
—Res —va dir Eshgo.
—Encara no estan prou desesperats com per demanar-li ajuda als twi’leks —li va replicar Isval, mirant a l'exterior de la nau—. Però aviat ho estaran.
Mentrestant, no hi havia res més a fer excepte esperar. Isval detestava les esperes.

***

Vader va observar la nova onada de droides voltor.
—Quedin-se enrere, comandant —va ordenar—. L'esquadró sencer. Destrueixin totes les naus que passin de llarg.
—Senyor, però...
—Aquestes són les ordres, Comandant.
—Sí, Lord Vader.
Pel comunicador es va escoltar la veu agitada del Capità Luitt. De fons, se sentien les alarmes.
—Lord Vader, no estic segur que puguem sobreviure una altra envestida dels droides voltor.
—No hauran de fer-ho —va respondre Vader, i va tallar la connexió.
Vader es va deixar portar completament per la Força, va deixar que la ràbia fluís per ell, la va empunyar com l'arma que era i es va llançar directament cap als droides voltor.

***

L'alegria generalitzada del centre de comandament va ser substituïda per una pregunta silenciosa. Gobi la va formular en veu alta.
—Una sola nau s'ha separat de la formació? És un Ala-V? Què és? Què està fent?
Cham no podia distingir una nau d'una altra, però no tenia dubta alguna sobre qui pilotava aquesta nau solitària.
No és un home, li havia dit Isval. Cham estava mig convençut d'això. De seguida va activar el comunicador per parlar amb ella.
—Crec que al final sí que et necessitarem.
—Què està passant? —va preguntar ella, amb la veu plena d'emoció.
Cham va negar amb el cap, insegur.
—És Vader. Pensava que anàvem a tenir sort, però... Estigueu preparats.

***

Quan Vader va estar a tir dels voltors, l'eixam sencer es va llançar sobre ell i va obrir foc. Totalment en sintonia amb la Força, calculava intuïtivament angles, velocitats i vectors. El seu interceptor s'elevava, baixava, girava i donava tirabuixons a través de la tempesta de trets. El marge d'error era de mil·límetres. Però no retornava els trets. La seva arma no era el blàster, sinó que es va centrar en els droides voltor que anaven al capdavant i va usar la Força.
Utilitzant la seva voluntat, amb un lleu gest, va obrir el compartiment inferior de tres voltors. Els droides brunzidors explosius que portaven van sortir a l'espai. Molts dels droides voltor que els seguien, incapaços d'esquivar, van col·lidir contra els brunzidors escampats. Es va produir una cadena d'explosions que va polvoritzar a nombrosos droides voltor i brunzidors.
Vader es va concentrar en el compartiment d'un altre droide voltor i el va obrir, després un altre. Un núvol de droides brunzidors va omplir l'espai amb incomptables petites explosions, sembrant el caos en l'eixam de droides voltor. Vader va travessar l'eixam i va passar de llarg, sense parar d'esquivar trets. Va fer una maniobra pronunciada per donar la volta i es va llançar a perseguir als droides voltor restants, no més d'una vintena, que es dirigien cap al Perill.
—No permeti que en passi cap, comandant —li va ordenar Vader al comandant de l'esquadró, mentre accelerava per perseguir-los.
Vader havia atrapat als droides voltor entre el seu interceptor i la resta de l'esquadró. Va guanyar altura per evitar els trets creuats, mentre veia que els caces Ala-V intercanviaven trets amb els droides. Els droides van impactar en dos caces Ala-V i els van destruir, però la resta de l'esquadró va acabar amb la resta dels droides. L'espai es va omplir de foc, enderrocs i núvols de droides brunzidors.
—Ben fet, comandant —va dir Vader—. Mantingui el perímetre. Vaig a tornar al Perill.
El destructor estel·lar estava suspès enmig de l'espai, amb forats com boques enormes de llarg a llarg del casc, d'on sortia foc i fum.
Vader va travessar el fum en entrar en el moll d'aterratge i va veure la destrucció. Hi havia flames pertot arreu, conductes trencats que escampaven gas i fluïts. La tripulació estava dispersa pel moll. Alguns portaven màscares d'oxigen portàtils, uns altres sucumbien davant el fum. Pertot arreu es veien droides, sistemes de supressió automàtica i equips d'incendis lluitant contra el foc, però l'incendi estava descontrolat. Els danys superaven les possibilitats de la tripulació. Necessitaven ajuda. Entre les restes es veien cossos i membres dispersos. Moltes naus estaven en flames, entre elles la llançadora de l'Emperador.
En veure això, Vader va sospitar que el seu mestre hi havia previst bona part del que havia ocorregut, però no havia fet massa per evitar-ho.
Vader va aterrar, va obrir el sostre del caça, va sortir d'un salt i va caminar entre el fum i la carnisseria. El terra del moll d'aterratge estava ple de droides astromecànics destrossats, restes de caces i peces de droides que havien explotat. Tot això dominat pel fum. Les alarmes d'emergència udolaven. Vader es va apressar cap al pont de comandament.
Per tota la nau el panorama era semblat. Tripulants corrent cridant ordres, fum, foc, caos i descontrol.
La ira de Vader augmentava amb cada pas que donava.

***

Belkor estava en les seves estances. El cor li bategava a tota velocitat i una suor nerviosa li donava al seu rostre una lluentor incòmoda. Va respirar profundament quan li va sonar el comunicador.
—Aquí el Coronel Belkor.
—Senyor, hauria de venir immediatament al centre de comunicacions. Han atacat al Perill.
Belkor havia assajat moltes vegades la seva resposta.
—Vaig immediatament —va respondre, amb la quantitat precisa d'alarma i urgència—. Quina és la situació del Perill?
—De moment no se sap, senyor. Encara no tenim detalls. Estem esperant informació.
Belkor va tallar la connexió, es va allisar l'uniforme, es va posar bé la gorra, va adoptar una expressió que havia estat practicant i es va dirigir al centre de comunicacions. Pels passadissos de les instal·lacions corrien homes i dones d'uniforme. Sentia el ressò de la sola de les seves botes colpejant el terra, mentre repetia mentalment el que li anava a dir a Mors.
Es va trobar davant les portes transparents del centre de comunicacions, que es van obrir automàticament en acostar-se. L'interior estava inundat per una cacofonia frenètica de converses a través dels comunicadors.
Aquí i allà, caçava fragments de converses. El tinent coronel que li substituïa en la seva absència se li va acostar a tot córrer, assentint amb el cap a unes paraules que sentia pel comunicador.
—Coronel Belkor —va dir el tinent coronel.
—Informi'm —va ordenar Belkor, mentre una tremolor li recorria les cames.
—El Perill ha estat atacat en entrar en el sistema, senyor.
De nou, Belkor va deixar anar ràpidament una resposta assajada.
—Atacat? Com? Per qui?
—Sembla que són els terroristes, senyor, però no podem estar segurs.
—Quin és el seu estat?
Esperava sentir que l’havien destruït, però no va ser així.
—Està greument danyat, senyor.
L'expressió assajada de Belkor, que portava com una màscara, va desaparèixer amb aquesta notícia inesperada.
—Què vol dir amb que està danyat? Pensava que... —es va detenir a temps i va corregir el que anava a dir—. Per fi una mica de bones notícies. Prossegueixi.
—Sembla que els danys són greus, per la qual cosa hem pogut esbrinar. Encara ens estan informant. El destructor ha sofert danys generalitzats i hi ha nombrosos incendis. Si s'ha de jutjar pels informes, sembla que va ser atacat per un eixam de mines i vells caces droide. Les naus atacants han estat destruïdes, però necessiten ajuda per contenir els focs i fer reparacions.
—Posi'm amb la Moff Mors en el comunicador.
—Sí, senyor.
Belkor va notar la lleu vibració del comunicador encriptat que portava en la butxaca, que significava que Cham li estava trucant. Ho va ignorar la primera vegada i la segona, però a la tercera es va donar la volta, va anar cap a un racó de la sala i es va posar el comunicador en l'oïda.
—Sí —va respondre, amb el to que adoptaria en parlar amb un altre oficial imperial—. Ho he sentit, sí. És increïble.
Llavors va escoltar la veu de Cham:
—Dóna l'ordre que totes les naus de reparació disponibles acudeixin a ajudar al Perill, incloses naus no imperials.
Belkor es va empassar la ira i va adoptar un mig somriure fals.
—No crec que això sigui possible. No ha fet el que se suposava que havia de fer.
El tinent coronel li estava fent un gest perquè s'acostés. Significava que havia establert connexió amb la Moff Mors. Belkor li va fer un senyal perquè esperés.
—Fes-ho ara, Belkor. Ara mateix. Està en flames, i caurà. Fes-ho.
La ràbia que va sentir Belkor en rebre ordres de Cham li va impedir parlar durant un moment.
—Veuré què puc fer —va concloure Belkor amb la mandíbula premuda, i llavors va tallar la connexió.
Belkor va córrer al costat del tinent coronel.
—Connexió amb la moff establerta —va informar el tinent coronel.
—Passi-la a la sala de conferències —va ordenar Belkor.
—Sí, senyor.
Belkor va recobrar el componiment i es va dirigir a la sala de conferències, que estava completament en silenci. Una vegada aquí, va activar el comunicador i va aparèixer un holograma de la Mors sobre la taula triangular. Estava elegant amb el seu uniforme i tenia la mirada aclarida. A Belkor no li va agradar res.
—Moff Mors —va dir Belkor—. El Perill ha estat atacat quan ha...
—Ja ho sé! —va cridar Mors, amb la cara enrogida. Un serrell de pèl negre es va escapar del monyo atapeït que portava, i va formar un arc sobre el front—. El que vull saber és com una flota sencera de naus rebels s'ha instal·lat en els marges d'aquest sistema i ningú s'ha assabentat.
—Com sap, els nostres recursos són limitats. Normalment no fem patrulles en llocs tan llunyans del sistema.
—No li estic preguntant això, coronel! Vull saber com han arribat fins aquí!
La veritat era que Belkor havia desviat patrulles i línies de vol de manera que Cham pogués col·locar totes les naus en posició, però ho havia fet acuradament, utilitzant el codi d'autorització de la Mors. Les desviacions en si no resultaven necessàriament sospitoses, ja que era habitual canviar les rutes de patrulla per motius de seguretat. Però si algú començava a sospitar, la recerca assenyalaria a Mors. Seria la paraula de Belkor contra la de Mors. I, evidentment, en una situació així, Belkor sortiria guanyant. Podia demostrar que Mors era una addicta a l'espècia, que es dedicava a malversar els guanys de les operacions imperials de mineria, que fraternitzava amb criminals coneguts com els hutt i que va eludir la seva responsabilitat en assignar-li a Belkor tota la gestió de Ryloth. Mentrestant, Belkor, completament lleial, havia fet tot el possible per complir el seu deure.
—Investigaré el que ha ocorregut i esbrinaré qui és el responsable —va afirmar Belkor—. Mentrestant, suggereixo que donem l'ordre que totes les naus de reparació disponibles acudeixin a ajudar al Perill.
—Sí, sí —va respondre Mors, fent-li un gest amb la mà perquè procedís—. Faci-ho. Què?
—Què, senyora?
Però Mors no li parlava a ell. Li estava parlant a algú del seu personal, que Belkor no podia veure. Mentre Mors estava ocupada, Belkor va obrir la porta i va cridar al tinent coronel.
—Doni l'ordre que totes les naus de reparació disponibles acudeixin a ajudar al Perill, incloses naus no imperials. Ara mateix.
—Sí, senyor! —va respondre el tinent coronel, i va començar a donar ordres.
Belkor va tornar a la taula i a Mors, que seguia parlant amb algú que ell no podia veure. Alguna cosa havia canviat. Era com si Mors s'hagués encongit, com si s'estigués enfonsant. Tenia el rostre decaigut i terror en la mirada.
—Necessito que m'ho confirmin —li va dir Mors a algú del seu personal, amb una tremolor en la veu—. Necessito que m'ho confirmin ara mateix.
El to de veu de Mors va alarmar a Belkor.
—Moff? —va preguntar, amb to temptatiu.
Mors va empassar saliva, es va aclarir la gola i es va asseure.
—Belkor... es rumoreja que l'Emperador i Lord Vader estan a bord del Perill.
Les paraules van colpejar a Belkor com una puntada en l'estómac. Va estar un moment sense poder parlar ni respirar. Va recolzar les mans en la taula quan les cames li van començar a tremolar.
—Jo... l'Emperador?
—Això ha ocorregut sota el seu comandament, Belkor —va dir Mors, amb una veu petita, tímida, aterrida.
—El nostre comandament —li va corregir Belkor—. Sota el nostre comandament, senyora.
Mors no va respondre.
En la ment de Belkor van començar a disparar-se pensaments de tot tipus, encara que cap tenia sentit.
Cham ho sabia? Com ho hagués pogut saber?
Segur que ho sabia. Cham ho sabia des del principi i li havia fet còmplice de tot això, i ara ell estava totalment implicat i seria responsable de...
—Coronel! —va cridar Mors, retornant-li a la realitat.
—Sí, senyora?
—Enviï naus de vigilància i de reparació al destructor, Belkor. Jo vaig a baixar a Ryloth.
—Per descomptat —va respondre Belkor, distret, i va tallar la connexió—. Per descomptat que va a baixar.
Va agafar l’holoprojector i el va colpejar contra la taula, una vegada i una altra, fins a fer-lo trossos. Va notar que algú li mirava. Probablement li estava mirant tothom des de la sala principal del centre de comunicacions. Li era igual. Es va quedar aquí assegut una bona estona, respirant amb dificultat. Qualsevol intent de pensar es perdia, arrossegat per un remolí d'emocions. Vader. L'Emperador.
Va intentar pensar com podia gestionar-ho tot, com podia escapar del forat en el qual s'havia enterrat ell mateix.
Podia fugir. Ja ho havia pensat abans. Era una opció possible: sortir del planeta i trobar una cofurna en algun racó de la Vora Exterior i...
Sabia que no podia fer-ho. Si Vader i l'Emperador morien i es descobria que ell havia fugit, l'Oficina Imperial de Seguretat el perseguiria fins a l'últim confí de l'univers. A l’OIS no se li escapava mai ningú. I si Vader i l'Emperador no morien i es descobria que ell havia fugit, el propi Vader aniria darrere d'ell.
Havia de tirar endavant. No tenia cap altra opció.
Es va posar dempeus, va prendre una respiració profunda, es va allisar l'uniforme i va tornar a la sala principal del centre de comunicacions. Totes les mirades que havia atret abans van tornar als seus respectius llocs. El tinent coronel, que estava esperant-li en la porta de la sala, va veure que Belkor el buscava amb la mirada. Belkor es va dirigir cap a ell i li va ordenar:
—Asseguri's que totes les naus de reparació portin un caça de vigilància. Faci-ho ara mateix. Jo... ara torno. Necessito comprovar una cosa.
—Sí, senyor —va respondre el tinent coronel, saltant cap a l'oficial de comunicacions més proper.
Belkor va empassar saliva i va sortir del centre de comunicacions, va recórrer un passadís, va pujar en un ascensor i es va dirigir a uns banys exclusius per a oficials. Es va quedar allà dempeus, amb l'esquena contra la porta. No hi havia ningú més, així que es va tancar. Una vegada aquí, va poder deixar de prémer la mandíbula i els punys, va poder alliberar la tensió que tenia en tot el cos.
Vader i l'Emperador. Vader i l'Emperador.
El comunicador encriptat va començar a vibrar. Era Cham. Se’l va treure de la butxaca, pressionant-lo amb tanta força que li va relliscar de la mà i va caure al terra.
El va recollir, deixant anar insults, va respondre a la trucada i se’l va posar a cau d'orella.
—Desgraciat! —va cridar—. Tu saps el que has fet?
—Calma't, Belkor.
—Que em calmi? Has intentat matar...! —va recuperar el control i va baixar el to, fins a gairebé murmurar—... has intentat matar a l'Emperador i a Vader.
—Mataré a l'Emperador i a Vader —li va corregir Cham—. I tu em vas a ajudar.
Belkor no podia acceptar-ho de cap manera. Cham va semblar entendre el seu silenci.
—Ho faràs, Belkor. Has de fer-ho. L'atac ja s'ha produït. Estàs implicat. No podràs fugir enlloc...
Belkor va tallar la connexió. El cor li bategava a tota velocitat, estava suant sota l'uniforme, i tots els seus pensaments estaven desbordats. Va començar a caminar d'un costat a un altre del bany. El comunicador encriptat va tornar a vibrar en la seva butxaca.
—Merda, merda, merda, merda.
Va respondre al comunicador.
—No diguis res, coronel —li va etzibar Cham, pronunciant el rang de Belkor com si fos un insult—. Escolta'm. Et vaig dir que et delataria si no m'ajudaves, i ho vaig a fer. Estàs ficat fins al fons en tot això. Has donat l'ordre d'enviar les naus de rescat? Contesta!
—Sí —va respondre Belkor severament.
—Molt bé. Ara escolta'm. Vader, l'Emperador i Taa moriran avui. És a punt de passar. No has de fer res més, a part de supervisar les reparacions i el rescat, com faries normalment. No és res sospitós. Ho veus? M'estàs escoltant, Belkor?
Belkor va haver d'anar a buscar la resposta pel cap alt profund de les seves entranyes.
—Sí. Mors baixarà a Ryloth.
Cham es va quedar en silenci durant un moment.
—Això no canvia res. Fes el que t'he dit. I tingues aquest comunicador a mà per si necessito quelcom més. Tot canviarà en menys d'una hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada