diumenge, 4 d’agost del 2019

Ahsoka (XXIX)

Anterior


CAPÍTOL 29

—I ara què? —va preguntar Kaeden. Havien sortit del complex imperial, però hi havia soldats d'assalt pertot arreu—. Espero que tinguis un pla!
—Naturalment que tinc un pla —va respondre Ahsoka—. A la cantina d’en Selda. Ràpid.
Va activar el dispositiu de comunicació del seu cinturó i va esperar que Bail no estigués fent res que no pogués interrompre immediatament. Anava a necessitar-lo de seguida.
Per quan van arribar a la cantina d’en Selda, Kaeden estava completament sense alè, però encara seguia caminant endavant. Van passar a través de la porta, i abans que els ulls d’Ahsoka s'haguessin ajustat a la penombra, va veure a la petita forma de la Miara saltant cap a elles.
—Kaeden! —va dir—. Estàs fora de perill. Estàs fora de perill!
—Sí, més o menys —va dir Kaeden. Va deixar anar a Ahsoka per poder embolicar el seu braç sa al voltant de la seva germana—. Estàs bé?
—Va ser un mal moment després que se’t van emportar —va dir Miara—. No podia quedar-me en les coves. No amb...
Es va interrompre, i Ahsoka sabia que estava pensant en Neera, Kolvin i els altres. Va abraçar a la seva germana tan forta com va poder i es va girar per mirar a Ahsoka.
Ahsoka podia sentir el so dels tancs imperials movent-se pels carrers. Solament era qüestió de temps abans que els trobessin, o que els imperials decidissin destruir-los a tots des de l'òrbita.
—Vas dir que tenies un pla, Ahsoka? —va dir Kaeden—. Espero que ja estigui en marxa.
—Ho està. —Selda va arribar al costat d'elles. Suaument, va aixecar a Kaeden i la va deixar en la barra. Llavors va començar a examinar les seves ferides—. Ahsoka ens va enviar un missatge amb la teva germana. Vartan està aquí fora ara, organitzant a la gent per a l'evacuació.
—Evacuació? —va dir Kaeden—. On? I amb qui?
—Uns vells amics meus —va dir Ahsoka—. Solia tenir molts amics. La majoria estan morts ara, però hi ha alguns que van sobreviure. I estic fent altres nous.
—No vaig creure el que aquesta... cosa va dir sobre tu, saps —va respondre Kaeden—. Tu vas mentir per mantenir-nos fora de perill. Ell va mentir perquè li agrada el sofriment. Jo puc no ser una Jedi que ha vist tota la galàxia, però puc adonar-me de la diferència.
—Gràcies —va dir Ahsoka—. I no he vist tota la galàxia. Encara que he vist molt més que la majoria de la gent.
—Podràs explicar-li-ho tot més tard —va dir Selda—. Ara hem d'assegurar-nos que els teus amics ens trobin abans que els imperials.
—No sé si seré capaç de caminar molt més —va dir Kaeden—. Ja m'estic sentint molt marejada.
—Estava guardant això per a un dia de pluja —va dir Selda. Va buscar sota la barra i va trobar una xeringa. Kaeden es va estremir, però després es va dominar a si mateixa.
—No plou molt a Raada —va assenyalar ella.
—Em vaig adonar d'això gairebé immediatament —va dir Selda—. Així que crec que ara és un moment tan bo com qualsevol altre. Mira cap a un altre costat, Kaeden.
Kaeden va fer el que li deia, i Selda la va injectar. La diferència va ser immediata.
—L'efecte se'm va a passar, o realment estic millor? —va preguntar mentre Miara l'ajudava a baixar de la barra.
—Una miqueta de cada cosa —va dir Selda—. Així que tracta de no esforçar-te en excés.
—Ho tindré en compte mentre estiguem corrent dels soldats d'assalt imperials —va dir Kaeden.
Ahsoka inclinà el cap, escoltant, i va somriure.
—Crec que no haurem de córrer molt lluny —va dir—. Vinga, en marxa.
Van sortir al carrer per trobar grups ordenats de persones de camí cap a la vora de la ciutat. Bé, majorment ordenats. Cada explosió els feia saltar, i no faltaven els crits. Però els grangers van aconseguir mantenir-se junts, seguint les instruccions dels seus caps d'equip, que al seu torn estaven sent dirigits per Vartan. Ell va saludar-los quan els va veure, amb un alleujament visible clarament en el seu rostre. Ahsoka es va alegrar de veure que estava bé.
El complex imperial estava en flames. Mirant cap al cel, Ahsoka podia veure sis o vuit ales-A, l'avançada de caces que Bail els havia enviat, volant en picat i disparant contra els imperials. Alguns dels caces imperials havien aconseguit enlairar-se, i mentre Ahsoka mirava, quatre ales-A se van desviar per ocupar-se d'ells. Els altres es van dirigir cap als camps, on van escampar fila rere fila de foc. Els camps van esclatar en flames.
—Jo vull aprendre a fer això! —va dir Miara, amb el rostre il·luminat.
—Estic segura que algun d'ells estarà encantat d'ensenyar-te —li va dir Ahsoka, recordant les seves impressions sobre l'èxit d’en Bail a aconseguir reclutes. Llavors es va recordar que estava parlant amb algú de catorze anys—. D’aquí a un parell d'anys, tal vegada.
Un dels ala-A va rebre massa dany del caça imperial que estava perseguint i va caure en espiral del cel. Els seus motors eren un desastre de foc i fum, però Ahsoka estava segura d'haver vist l'ataronjat brillant de l'uniforme del pilot ejectant-se, i uns segons més tard, va veure un paracaigudes confirmant-ho. Un segon ala-A, no va tenir tanta sort. Es va estavellar en el complex imperial abans que el seu pilot pogués expulsar-se, i l'explosió va sacsejar el terra mentre corrien.
El fervor de la Miara es va atenuar una mica quan va comprendre el perill, però encara semblava determinada. Ahsoka imaginava que Bail no tindria cap problema per reclutar-la, una vegada que tingués l'edat suficient. Solament perquè Ahsoka havia lluitat la seva primera guerra a l'edat de la Miara no significava que fos un bon exemple.
Més naus van aparèixer en l'òrbita baixa, i per un segon el cor d’Ahsoka va estar en la seva gola. Després va veure que no podien ser imperials. Era Bail, o els rebels que ell havia enviat, amb suficients transports i naus de càrrega per evacuar a tots en la lluna. Es van posar en l'herba entre la vora de l'assentament i els pujols on els amics d’Ahsoka havien passat el temps amagats.
—Que se segueixin movent! —Ahsoka li va cridar a Vartan. Ell va assentir amb el cap i li va passar les ordres als altres.
Ahsoka va guiar a Kaeden, Selda, i Miara cap a la burladora de bloquejos que va reconèixer com la Tantive IV del Capità Antilles. Ell estava dempeus en la part inferior de la rampa, esperant-la.
—No podem quedar-nos en terra per molt temps —va dir, cridant sobre el so de tants motors—. Anem a tenir als imperials en les nostres cues massa aviat.
—Està bé! —va cridar en resposta Ahsoka—. L'evacuació ja ha començat, i les seves ales-A es van encarregar dels caces imperials.
Això li va recordar alguna cosa. Va assenyalar en la direcció en la qual havia vist el paracaigudes.
—Un pilot va caure per allà —va dir—. Estic segura que s’ejectà a temps. Pot recollir-lo?
Antilles va assentir amb el cap per estalviar-se haver de cridar de nou i va escriure una petició en el petit quadern de dades del canell.
—Pugem als teus amics a bord —va dir.
—Jo vaig a esperar fins al final —li va dir Ahsoka—. Si sóc l'única cobertura en terra que tenen, llavors van a necessitar-me.
Kaeden no va poder haver escoltat l'intercanvi, però d'alguna forma va haver d'adonar-se del que Ahsoka anava a fer.
—No! —va dir, agafant a Ahsoka del braç amb la seva mà bona—. Vine amb nosaltres!
—Haig de quedar-me una mica més —va dir Ahsoka—. Així és com de vegades són les coses, Kaeden. Estaré bé. Vés amb la teva germana.
Se la va treure de sobre i va tornar a baixar la rampa. Es va permetre una mirada cap enrere per assegurar-se que Selda havia portat a les noies a bord i després va tornar la seva atenció de nou a l'evacuació.
Considerant-ho tot, estava anant bastant bé. Hi havia molt foc, i tan sols uns pocs dels grangers eren presa del pànic, però Vartan havia pogut assegurar-se que no portessin massa pertinences, i els altres caps d'equip es movien a munt i a baix per les files, mantenint a tothom tan tranquils com podien. Mentre Ahsoka mirava cap enrere, nau rere nau plena, s’enlairava, i desapareixia en l'atmosfera superior.
Solament quedaven tres naus, i menys d'un centenar de persones esperant a abordar-les, quan els imperials van fer el seu acte final. Tres tancs, tots en molt bones condicions, considerant pel que havien passat, van girar la cantonada i van obrir foc, dispersant les ordenades files de refugiats.
Ahsoka no tenia càrregues, però tenia un parell de sabres de llum, així que va enfrontar als tancs sense pensar-s’ho dues vegades. Va córrer cap a ells, la qual cosa sempre semblava sorprendre als imperials. Era com si pensessin que eren invulnerables i quan carregaven contra ells, comencessin a tenir dubtes. Va saltar, volant sobre el primer tanc en un gràcil arc que li va permetre estendre un sabre de llum i tallar netament el canó del tanc. Això tornava inútil al tanc. Després va obrir l’escotilla, va treure al conductor, i el va llançar a un costat. Llavors va usar el sabre de llum per tallar a través dels panells de control, anant amb compte de deixar el gallet del canó principal en funcionament. Volia que el tanc quedés tan insalvable com fos possible. Quan va estar segura d'haver destruït tant d'ell com podia en un tres i no res, va prémer el gallet des de la seguretat de l’escotilla. Incapaç de descarregar adequadament, el canó es va sobrecarregar mentre Ahsoka s'apartava d'un salt.
Com ella esperava, l'explosió va ser suficient per desestabilitzar també a un altre tanc proper, fent que el mecanisme de flotació fallés. Va escorar-se de costat, i Ahsoka va saltar damunt d'ell, també tallant el seu canó. Es va estavellar contra una de les cases de la vora de la ciutat i va deixar de moure's.
Això la deixava amb un sol objectiu. Vartan, havia aconseguit que els grangers tornessin a moure's, i una de les últimes naus havia desenganxat. Qualsevol que manegés el tercer tanc era més intel·ligent que els altres i va apuntar directament a Vartan.
—No! —va cridar Ahsoka mentre el terra on Vartan estava va esclatar en una pluja de terra.
Ella va ajuntar les mans, i el metall va xisclar mentre l'última torreta que quedava es deformava, destruint el canó i parant el tanc. Es va apartar d'un salt i va córrer cap al lloc on havia estat Vartan.
—Segueixin endavant! —va cridar quan va passar al costat de la gent—. Pugin a bord!
Va travessar la pols i la terra. Vartan estava viu, però greument ferit. Ahsoka va posar els dos sabres de llum de tornada en el seu cinturó i el va aixecar sobre la seva espatlla. Es va trontollar per un moment sota el seu pes, llavors va utilitzar la Força per estabilitzar-se. Es va unir a l'última fila de grangers, en el seu camí cap a la nau del Capità Antilles i després els va seguir per la rampa.
Antilles l'estava esperant en l'hangar. Kaeden i Miara van cridar quan van veure a Vartan, i Selda va haver de contenir-les.
—Portin una llitera! —va cridar Antilles—. I treguin-nos d'aquí.
El murmuri de la gent al voltant seu era aclaparant mentre Ahsoka baixava a Vartan en la llitera i veia com se l’emportaven. Va sentir que la nau desenganxava, lluitant fins i tot amb la baixa gravetat de la lluna, fins que els motors es van encendre a plena potència i la nau es va apartar. Va veure el foc i les ruïnes de Raada sota ella, i va sentir l'onada d'emocions dels grangers, ara refugiats, que s'amuntegaven al seu voltant.
I va sentir a Kaeden. La seva gratitud i alleujament per ser rescatada. La seva alegria per veure a la seva germana i la seva tristesa per perdre la seva llar. Ahsoka va posar el braç al voltant de l'espatlla de la Kaeden, anant amb compte amb les seves ferides, i no va poder evitar el somriure que es va esbossar en el seu rostre. Ho havia assolit. No havia estat fàcil, i gairebé res havia sortit segons el pla, però eren lliures de l'Imperi, almenys per un temps, i estaven fora de perill.
—Saps —va dir Kaeden després d'un moment—, quan recentment vas arribar a Raada, vaig pensar que encaixaries perfectament. I esperava que et quedessis.
—Mai he pogut quedar-me en cap lloc per molt temps —va dir Ahsoka—. Ni tan sols... abans, em movia molt.
—Era una esperança ximple —va admetre Kaeden—. També em vaig adonar d'això gairebé immediatament. Simplement no em vaig escoltar a mi mateixa.
—Vas escoltar els teus sentiments —va dir Ahsoka. Va somriure davant el record d'un lloc llunyà i d'un temps que s'havia perdut per sempre—. Això és una cosa que també li ensenyen als Jedi, saps.
—Bé, almenys tenim això en comú —va dir Kaeden. Va posar el cap sobre l'espatlla d’Ahsoka durant un batec del cor i després es va redreçar, pairant-se del braç d’Ahsoka—. I no em molesta descobrir que la galàxia és un lloc molt gran. Crec que puc manejar-ho ara.
—Sé que pots —va dir Ahsoka.
Es van mantenir en silenci per un moment mentre els refugiats i la tripulació de la nau passejaven al voltant d’elles.
—Tornarem a veure't alguna vegada? —va preguntar Kaeden.
—Crec que passarà un temps. —Ahsoka ja estava pensant sobre el que vindria a continuació, la seva ment es movia ràpidament mentre creixia el brunzit del motor—. Però com vas dir, la galàxia és un lloc molt gran.
—Gràcies —va dir Kaeden mentre feien el salt a la velocitat de la llum.
—Quan sigui —va dir Ahsoka... i era el que sentia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada