dijous, 8 d’agost del 2019

El fred (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8
COMPANYS

Mentre caminaven pel gel, Lina s'havia imaginat a un batalló sencer de soldats de les neus esperant-los; no obstant això, el congelat mar estava completament desert, tret pel Missatger Estel·lar. No obstant això, li era impossible relaxar-se pensant que en qualsevol moment els projectils dels blàsters els tallarien el pas.
—Segur que això és una bona idea? —va preguntar mirant al seu voltant.
—No —va respondre Korda—, però quina és l'alternativa? Esperar al fet que aquests tres s'aixequin?
En la cova, Korda havia ofert a Lina un dels blàsters. Ella havia negat amb el cap immediatament, sense cap intenció de tocar aquella cosa horrible. Korda s'havia encongit d'espatlles abans d'enterrar els rifles en la neu. Després havia buscat entre l'equipament dels soldats, on va trobar una corda d'escalada amb la qual els va lligar. Lina no tenia cap dubte que els impressionants nusos de Korda sostindrien als soldats de les neus quan es despertessin, però no havia volgut quedar-se allà per comprovar-ho.
El capità es va avançar. Amb ell d'esquena, Lina podria fugir, però on aniria? Ja havia vist la facilitat amb la qual Korda podia llançar la llança elèctrica. L'arma havia derrocat fins i tot a un soldat de les neus; quines possibilitats tindria ella?
No, de moment havia de confiar en ell. Es preguntava què diria Milo. Va somriure en imaginar com obriria els ulls sorprès.
«Germaneta, estàs boja?».
Potser ho estava, però ella els havia ficat en aquest embolic. Ara hauria de fer tot el que pogués per solucionar-ho.
—Silenci! —va murmurar Korda mentre entraven en la nau imperial robada. El Missatger Estel·lar estava sinistrament tranquil, una calma només pertorbada pel soroll dels sistemes d'energia en ralentí. Malgrat ser més assenyada, Lina es va mantenir prop de Korda. Van reduir el pas en arribar a la cabina de vol, ja que van percebre moviment darrere de la porta doble.
Lina es va posar de puntetes per mirar per la finestra. Un solitari soldat de les neus estava comprovant una pantalla en la consola de vol. Portava una insígnia de comandant en el pit i es va detenir al costat de les restes del que una vegada havia estat un droide pilot RX.
Lina volia preguntar a Korda què havien de fer, però l’ex-oficial estava mirant al soldat com una àliga drayberiana. La pregunta aviat es va tornar irrellevant, quan van sentir carregar-se un blàster darrere d'ells. Un segon soldat estava dempeus en el passadís, amb l'arma apuntant a Korda.
—He trobat al capità —va informar el soldat al seu superior mentre empenyia a tots dos per la porta. El comandant va mirar a Korda de dalt a baix.
—Ex-capità —va corregir, amb evident plaer. El seu casc es va tornar cap a la Lina—. I qui és ella?
—Lina Graf, fugitiva i rebel —va contestar Korda amb fredor. Abans que Lina, sorpresa, pogués mirar a Korda, la va agafar de la jaqueta i la hi va acostar—. I la meva presonera!
—Escurçó mentider —va cridar Lina, intentant alliberar-se—. S’ha acabat això de ser socis.
—Socis? —va preguntar amb un cruel somriure—. Ets més ximpleta del que pensava.
—Però vas dir...
—Vaig dir el que necessitava per mantenir-te sota control. Ja tenia suficients coses de les quals preocupar-me sense tu intentant fugir. —El brillant extrem de la llança elèctrica va passar al costat de la seva cara. La seva calor produïa un formigueig en les seves galtes—. Ara és massa tard per fugir a qualsevol costat.
—Lliura-la —va ordenar el comandant, però Korda va negar amb el cap.
—El seu germà i el droide CR-8R estan atrapats sota la superfície.
—I?
—Comandant, el droide conté informació vital per a l'Imperi. Darth Vader en persona em va ordenar que la recuperés.
El soldat de les neus es va posar tibant en sentir el nom de Vader.
—Llavors jo mateix recuperaré les dades.
—Crec que no. Aquesta nau està dotada d'un raig de tracció. Proposo que traguem l'Au Murmuri de l'aigua, recollim al droide, i lliurem la informació a Lord Vader junts.
—Per què hauria de treballar amb un traïdor? —va preguntar el comandant. Lina va pensar que era una bona pregunta.
Korda va somriure.
—Perquè aquest traïdor ha programat el Missatger Estel·lar perquè només obeeixi les meves ordres. Francament, comandant, vostè em necessita més a mi que jo a vostè. —Va somriure de nou, sabent que ja havia guanyat—. Hi ha tracte?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada