divendres, 8 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (119)


119

—Però estic a 300 quilòmetres de qualsevol lloc —protesta Luke—, i tinc dos presoners.
—Tenim les nostres ordres —respon el soldat.
El twi'lek desapareix en l’escotilla d'accés i l'oficial tanca el panell amb un cop. Ara, l’escotilla és indistingible de la resta del terra. El comandant s'alça.
—Esperi, TX-567 —diu—. Acosti's, coronel.
Luke s'obre pas més enllà dels soldats d'assalt, que apunten amb les seves armes a Sidney i Gideon.
—Necessito el seu carro repulsor.
—On ha capturat aquests presoners? —pregunta el comandant, ignorant la petició d’en Luke.
—Prop de la badia d'atracada —respon Luke.
—Quina?
Luke fa una pausa. No havia escoltat cap designació de badies d'atracada.
—Lliuraré el meu informe directament al Comandament —diu.
El comandant somriu.
—Això no serà necessari. Podem interrogar als seus presoners, coronel.
—Crec que li supero en rang —respon cautelós Luke.
—El coronel segurament recordarà l'ordre general BT346 que requereix que tot el personal cooperi amb la força de treball de la sub-instal·lació —el comandant camina cap als presoners, ignorant a Luke—. M’emportaré als escapolits, intendent —insisteix.
Luke desenganxa el sabre de llum.
—No, no ho farà!
Activa la fulla. Tant l'oficial i els soldats d'assalt es tornen per mirar la font del brunzit xiuxiuejant.
—Què significa...?
Luke ataca més enllà de l'oficial i travessa amb la seva fulla d'energia els torsos de tots dos soldats d'assalt. Un tall fumejant apareix en cadascuna de les seves plaques pectorals. El primer dels soldats d'assalt llança lluny el seu rifle i retrocedeix trontollant-se, la seva agonia ressonant pels murs. El segon soldat simplement deixa caure la seva arma i es doblega sobre si mateix.
L'oficial tracta d'aconseguir el rifle blàster del segon soldat. Luke gira cap a la seva esquerra, travessant amb la seva fulla el costat dret de l'imperial. L'home crida de dolor, i després cau.
Luke agafa un rifle blàster, després obre el panell d'accés del terra. El twi'lek ja no està. Gideon arrossega a un soldat d'assalt a l'obertura i el llança dins.
—Podríem oferir-los un enterrament digne —diu.
Luke assenteix.
—El que sigui sempre que evitem que els descobreixin durant unes quantes hores.
Amb esforç, acosta el cos cuirassat de l'altre soldat d'assalt fins al forat i el deixa caure dins, i Sidney llança reticentment també a l'oficial.
Mentre pugen a bord del vehicle repulsor, Luke estudia les taques del terra. Qualsevol que es detingués a investigar immediatament s'adonaria que aquesta substància era sang, però els rebels no tenen el temps ni el material per netejar-les. Han de confiar que qui vulgui que passi per allà no es molesti a mirar al brut terra.
Luke arrenca el carro repulsor i accelera pel passadís. El petit vehicle es maneja com el landspeeder de Tatooine, i Luke es permet gaudir de l'emoció de pilotar una nau petita a gran velocitat.


·         Passa a la secció 96.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada