diumenge, 10 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (141)


141

—Intentem robar una llançadora de tripulació —diu Luke—. Aquest uniforme no enganyarà a ningú una vegada que trobin en aquest últim soldat d'assalt. R2, pots conduir-nos a qualsevol cosa que sembli una badia de llançadores amb poc tràfic?
El droide emet una xiuletada afirmativa. Quatre hores més tard, R2 els ha dirigit recorrent un passadís de 50 metres de llarg fins a un conjunt de portes. Un únic soldat d'assalt munta guàrdia.
Luke deté el carro repulsor davant del soldat i descendeix.
—Tenen una llançadora preparada aquí dins?
Recolza amb aire casual la seva mà dreta sobre el sabre de llum.
El soldat assenteix.
—Té un codi d'autorització?
—Pots estar segur! —diu Luke, desenganxant el sabre del seu cinturó.
El soldat d'assalt alça el seu blàster cap a Luke. És el pitjor que podia haver fet; a curta distància, el sabre de llum de Luke és el doble d'efectiu que qualsevol rifle. Activa la fulla i talla al soldat des de l'espatlla fins a l'estèrnum d'un cop net. L'imperial està mort abans de caure al terra.
Luke i els seus companys carreguen ràpidament els estralls en el carro repulsor. Condueix cap a la intersecció i bloqueja el mecanisme de direcció, i després obre gas a fons. El carro surt disparat pel passadís.
El grup torna al passadís i obre les portes. Dins, tres llançadores reposen en les seves plataformes de llançament. Un únic oficial controla una petita estació de despatxos que domina la badia. Luke puja a l'estació de despatxos, amb el sabre de llum desactivat a la mà dreta.
L'oficial obre sense besllum de dubte.
—Què ocorre?
—Necessito una llançadora.
—Quin és el seu codi d'autorització?
—No em faci repetir-ho tot de nou. Ja l'hi he explicat al soldat.
—Com si l'hi ha explicat al vell en persona. Tinc les meves ordres.
Luke activa el sabre de llum. La fulla brunzidora atreu la mirada de l'oficial, però no fa cap moviment per atacar a Luke.
—Té noves ordres. Autoritzi l'enlairament d'una llançadora... i ni se li ocorri pensar a activar alarmes secretes. Vostè ve amb nosaltres.
—Sí, senyor —diu l'oficial. Introdueix un codi, després assenyala a la llançadora més propera—. Aquesta.
—Bon noi —diu Luke—. Anem.
L'imperial els precedeix per entrar en la llançadora. Luke lliura el presoner a l’atenció de Gideon i s'acomoda en el seient del pilot. Encara que els controls no li són familiars, aviat es fa una idea del seu funcionament. Pocs minuts després, la llançadora ascendeix a la negra atmosfera de Tol Ado.
El camí de sortida de l'atmosfera del planeta és rude i turbulent, però transcorre sense incidents. Deu minuts després, abandonen el pou de gravetat del planeta.
—I ara cap a on? —pregunta Gideon.
—Aquestes llançadores només tenen combustible per arribar a una estació orbital —diu l'oficial.
—On podem trobar una altra nau? —pregunta Luke.
Gideon somriu malèvolament i atonyina a l'oficial en el cap. L'oficial cau amb força al terra.
—Què tal el centre del turistes? Podem prendre prestat alguna cosa ràpida i estar lluny per quan torni en si.
—Bona idea —diu Luke—. Però serà millor deixar que es refredin les coses abans de tractar de recuperar la teva nau.
—Maleïda sigui! —diu Gideon—. No val la pena deixar que et matin per aquesta nau minera. La recolliré en cosa d'una setmana.

La resta del pla transcorre sense problemes. Luke troba el seu Ala-X i torna fora de perill a la base rebel. Mon Mothma en persona escolta el seu informe, prestant especial interès a la seva trobada amb Erling Tredway. Encara que elogia el seu valor, Luke sent un profund sentiment de decepció en la seva forma de parlar-li. No fa falta esforçar-se molt ni ser molt llest per adonar-se que Erling Tredway és algú molt important per a ella. Però per què? I com podria Luke haver-li convençut perquè escapés?



Luke va escapar amb vida d'aquesta aventura. És més del que la majoria de visitants de Tol Ado pot dir. Torna a la secció un per veure si pots descobrir el secret de com rescatar a Erling Tredway.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada