dissabte, 9 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (127)


127

Luke gira a la dreta i accelera pel passadís. Les canonades que s'alineen en les parets es difuminen en rajos grocs. Luke roman al centre del fosc passadís, esperant trobar-se en qualsevol moment amb un atzucac o un gir abrupte. En lloc d'això, després d'avançar 200 metres, el túnel es bifurca. Luke es deté.
—Per quin costat, R2?
—Esquerra! —ordena Erling. Luke, encara enfadat per la mort de Gideon, li ignora.
Abans que el droide contesti, tres trets blàster passen fregant el carro. Un centenar de metres darrere d'ells, en el passadís, dos jocs de llums de cap els persegueixen.
—Oblida-ho —diu Luke—. Ho faré el millor que pugui.
Refusant per despit a seguir el suggeriment de Tredway, pren el túnel de la dreta i entra en un laberint amb dotzenes d'interseccions. En qüestió de segons, deixa de tractar de recordar la seva ruta. Simplement es concentra a deixar enrere als seus perseguidors.
Finalment, Sidney anuncia que les llums dels perseguidors han desaparegut. Luke minora la marxa a un pas més lent i després arriba a la següent intersecció. A la seva esquerra, un tremend soroll de cops omple tronador pel passatge. Un raig de llum cau sobre el passadís.
—Estem de tornada a on vam començar! —exclama Erling.
—Vols conduir tu? —pregunta aïrat Luke.
Un tret de blàster creua davant d'ells, tallant la resposta de l’Erling. Un únic joc de llums s'acosta des de la dreta. Un altre tret de blàster surt disparat des de la llum, colpejant aquesta vegada més a prop del carro.
—El vostre torn —diu Luke—. Lluitem o escapem?
Sidney crida “Escapem!” al mateix temps que Erling crida “Lluitem!”.
—Per què sempre haig de prendre jo totes les decisions? —murmura Luke.
Escapar disminueix les probabilitats que els atrapin, però promet una llarga persecució. Lluitar resoldria l'assumpte més ràpidament, però podria ser més arriscat.


·         Si Luke lluita, passa a la secció 136.
·         Si Luke escapa, passa a la secció 114.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada